Бали и Малайзия през декември

• 40 240
  • 160
  •   1
Отговори
# 135
  • София
No_name, това което ме спира за Alam Shanti е че няма нормален път за движение и вечер ако си забравим фенерчетата е трудно за прибиране по тесния път през гората.  Simple Smile
Иначе при всички случаи той е по-добър от Kebun Indah, тъй като е по-нов и луксозен. Peace Kebun Indah си е къща, а не хотел, само 8 стаи, разпределени в 4-5 къщи.
Зная, че няма климатик Sad, само вентилатор, няма сейф Sad, само на рецепцията, хладилник няма Sad, май пак на рецепцията. Но нали искаме истинска балинизийска атмосфера Laughing.
Последните 4 дни ще ги компенсираме с лукс на плажа Джимбаран. Party Party
Но всички тези битови неудобства бледнеят с невероятната природа, която виждам там. Hug
За националния празник зная от самото начало, защото в Agoda всички хотели са сложили графика до 2015г. През 2013 е към 10-14 март, забравих вече точната дата, затова и ние го планирахме да сме там след това.

# 136
No_name, това което ме спира за Alam Shanti е че няма нормален път за движение и вечер ако си забравим фенерчетата е трудно за прибиране по тесния път през гората.  Simple Smile

Няма да ги забравяте. Wink Като взимате портфейлите и документите, взимате и фенерчето.

Kebun Indah си е къща, а не хотел, само 8 стаи, разпределени в 4-5 къщи.
Зная, че няма климатик Sad, само вентилатор, няма сейф Sad, само на рецепцията, хладилник няма Sad

Ама Alam Shanti също е къщички, а не хотел. Няма сейф, няма и хладилник. Единствено климатикът е в плюс, обаче духаше директно в леглото, което вече не е плюс.  hahaha Хладилникът не ни е липсвал изобщо - нямаше какво да държим вътре така или иначе. Прясна храна наоколо - бол. Водата не сме искали да е студена.  Липсата на сейф отначало ни притесняваше. Но имахме едни малки катинарчета, с които заключвахме циповете на раниците. Бяхме ги купили така или иначе и ако някой искаше да краде, трябваше или да разбие катинарчетата, или да открадне цялата раница. Никой не ни е пипал нещата, де.  Peace

# 137
  • София
No_name, вече трети ден нямам отговор от хотела Sad
В сайта им пише, че понякога може да не им работи сървъра и затова да не отговарят.
Преди малко пак им писах, ама...
Вие как направихте резервацията при тях?
Притеснявам се, че времето минава, тогава има и фестивал, и ще резервират стаите, които искаме newsm78
Снощи пак четохме пътеписа ти Simple Smile Страхотен е!!! PeaceУмряхме от смях с шведките Joy hahaha

# 138
No_name, вече трети ден нямам отговор от хотела Sad
В сайта им пише, че понякога може да не им работи сървъра и затова да не отговарят.
Преди малко пак им писах, ама...
Вие как направихте резервацията при тях?
Притеснявам се, че времето минава, тогава има и фестивал, и ще резервират стаите, които искаме newsm78
Снощи пак четохме пътеписа ти Simple Smile Страхотен е!!! PeaceУмряхме от смях с шведките Joy hahaha

Joy Joy Joy Радвам се, че сте се забавлявали...От време на време се сещам за неща, дето не съм описала (като това за празнуването около тяхната Нова Година)...

Наистина понякога получават сривове в интернета, но обикновено е за някой и друг час най-много. Мъжът ми водеше кореспонденцията с тях (по и-мейл), отговаряха му много бързо, максимум с ден закъснение. Пробвай да им пишеш от друг мейл...знам ли...да не им отива, като спам...(просто разсъждавам.... newsm78) Погледнах, че мейл адресът е един и същ, независимо за кой хотел ще правиш резервация, т.е. ние сме писали на същия. Според мен разполагате с време, щом ще ходите през март... Peace
Друго, което ми хрумва е да резервирате хотел, чакайки да ви отговорят от този, но на първия cancellation policy-то да е такова, че да може да отмените резервацията без неустойки.
Стискам палци да отговорят днес.  fingerscrossed

# 139
  • София
Оххххх, No_name, отговориха Sad Но къщата, която искаме с басейна е заета #2gunfire 7 месеца има дотогава и са я заели вече. Предлагат ми една друга къща, но едната стая е с едно легло единично и е кофти, щото сме 2 семейства
Ето какво ми пише:
Dear Rosen,

Greetings and thank you for your email.
Re; Arrival 19th depart 24th March 2013, 5 nights
Cempaka is fully booked but we have Padi free. Suitable ofr 4 persons.
Rate USD 85.00 and extra persons charge USD 15.00 subject to 15% tax/night including breakfast and afternoon tea.

Please let us know if you interested.
Kind regards,
Ayu 
 Пак му писах, ама да видим. Виж моля те  bouquet тази Big House в сайта им, и тъй като си наясно с концепциите на Алам хотелите дали е подходящ Padi room за 2 семейства

# 140
Пак му писах, ама да видим. Виж моля те  bouquet тази Big House в сайта им, и тъй като си наясно с концепциите на Алам хотелите дали е подходящ Padi room за 2 семейства

Ох,честно казано, мен не ме кефи идеята...Зависи и от самите семейства де, но аз предпочитам да спя на 1 легло с мъжа ми. А да се ръчкат 2-ма човека на единично легло в тая жега и влага при това без климатик...(казвам това за климатика, понеже в Дубай например умряхме от студ, пък нищо, че е нам си колко градуса навън).  hahaha
Чудя се по-скоро дали не са им свободни единичните стаи MANGGA BALI и MANGGA MADU. Тази Teahouse изглежда мъничка, ама кокетна.  newsm78 Аз бих заложила на нещо, предвидено за 2-ма човека, вместо 1 легло и 1 допълнително да измислят отнякъде.

Гледах тази The Big House, където ви предлагат Padi. До колкото схващам Padi е на горния етаж със воите 2 спални, а на долния етаж има 2 по-малки стаички: KODOK - 1 и KODOK - 2...Сега не знам до колко ще ви е приятно горе да се разхождат хора, де (подът е възможно да скърца). На нас ни беше екстра в самостоятелна къщичка, пък ако ще да е уж по-малка. Това за дискомфорта от съжителство на повече двойки в 1 къщичка са само предположения и хипотези, реално не съм го изпитала и не знам как е.  Simple Smile
Бе изобщо само Padi ли им е свободна, не мога да разбера.  newsm78

Мисля си, че дори да не сте 2-те семейства едно до друго, но сте в стаи, предвидени за 2-ма човека, ще се чувствате по-добре, отколкото, ако сте заедно, ама на тясно.

# 141
  • София
No_name, готово Peace Peace Peace
Сменихме датите. Първо ще отидем 4 дни на Джимбаран, на плажа в Ceraton Jimbaran Resort$Spa да си починем от 10 дневното целодневно обикаляне в Сингапур и Куала Лумпур. И след това в Убуд. 1 нощувка в Padi апартамента и след това 4 нощувки в самостоятелната къща с басейн.
Ще ти пейстна отговора им, за да ми кажеш подробности по резервацията. Кога ще теглят парите от картата ми и какви са тези 15% данъци?

Dear Rosen,
Thank you for your quick reply.
We confirmed your booking at Kebun Indah as below for 4 adults;
23 – 24 March 2013, 1 night – Big House Padi.
24 – 28 March 2013, 4 nights – Cempaka and Sandat.

Rate Padi USD 85.00 + USD 30.00 per night, Cempaka USD 60.00 per night and Sandat USD 50.00 per night.
Rates are subject to 15%tax including breakfast and afternoon tea.
We require visa or master card number for guarantee the booking.
We look forward to your stay at Kebun Indah in March 2013.

Kind regards,

# 142
roje22, да ви съжали човек....с тази програма...  Party  Mr. Green

Пари от картата едва ли ще теглят. На нас ни бяха блокирали само сумата за 1 нощувка от кредитната карта, но не бяха теглили, само блокирали. Платихме на края, като освобождавахме стаята, пак с кредитна карта. Но си спомням, че мъжът ми ходи до един от другите им хотели, за да плати на ПОС терминал с картата.  Wink Качиха се с един симпатяга от персонала на едно моторче и бръммммммммм (за по-бързо).

Тази 15% такса ще я срещнете на много места. Не само в хотелите, но и в ресторантите. Аз го тълкувам нещо, като нашето ДДС.  hahaha В хотела ви на Джимбаран няма ли такава такса?

# 143
  • софия
roje22, да ви съжали човек....с тази програма...  Party  Mr. Green

Тази 15% такса ще я срещнете на много места. Не само в хотелите, но и в ресторантите. Аз го тълкувам нещо, като нашето ДДС.  hahaha В хотела ви на Джимбаран няма ли такава такса?

На някои места таксата е 10% а на други е дори  беше 21%. В повечето заведения я има, но има и такива в които е включена в обявените цени. Пише си го на менюто обикновено.

Между другото , ако случайно не е споменато някъде нагоре, в Бали не успахме да изтеглим пари от банкомати. Пробвахме всякакви банкомати и всякакви карти, така и не разбрах точната причина, но не ставаше. С плащанията на терминал нямахме проблеми. Също така и голяма част от доларите, които си носихме не ни ги приеха в банката. Малка част бяха стара емисия( аз това го знаех предварително, просто не сме ги огледали добре) , на други имаше леко надраскано с химикал а трети .. просто машината им не искаше да ги приеме, не ни дадоха обяснение!

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 16:46 от Вuки

# 144
  • София
no_name, хотела в Джимбаран го платих през Отел. ком и там ми дава крайна цена, с вкл. всички данъци и такси, без да обесняват какви са. Те пак ми дадоха най-ниска цена от всички Peace
Вики, благодаря за предупреждението.  Ще изтеглим пари като тръгваме от Куала Лумпур и където можем ще плащаме с карти, където не в брой. Ще внимаваме и доларите да са с емисия след 1990 ли беше, 1996 ли? newsm78
Най-хубавото е, че вече направихме всички резервации, без полета от Куала Лумпур до Бали и след това от Бали до Сингапур, /но за тях има време/, че ми беше омръзнало всеки ден да следя промяната на цените на полетите от Истанбул до Сингапур.  Grinning
Сега ще готвим вече програмата Peace
Отварям пътеписа на no_name и по него Hug като внимаваме за шведките да не са наблизо hahaha Joy

# 145
Сега ще готвим вече програмата Peace
Отварям пътеписа на no_name и по него Hug като внимаваме за шведките да не са наблизо hahaha Joy

Ако скипнете Траванган, всичко ще е наред!  Hug
Може и да "допълваш" пътеписа, за мен ще е удоволствие да науча още нещо!  Peace
И после трябва да стягаш куфарите за...Тайланд.  Wink

# 146
  • София
Нееее  Grinning, no_name, ще ме обвиниш накрая в плагиатство hahaha
Затова няма да ходим до Гили, нито с шведки, нито без тях.
 Тази част от твоята програма я заменяме с плажа на Джимбаран и рибните ресторанти Peace 4 дни пълен релакс, преди да хукнем към Убуд и джунглата, за да допълним пътеписа ти newsm78
А Тайланд след като се върнете, за да карам пак по-утъпканата пътечка Hug

# 147
Нееее  Grinning, no_name, ще ме обвиниш накрая в плагиатство hahaha

Ниищо подобно!  Naughty Много ви се кефя!  Hug
А как смятате да стигнете от Джимбаран до Убуд?

# 148
  • София
No_name Simple Smile и ние на вас  bouquet
Затова и смело крачим във вашите стъпки Peace Peace
За придвижването от Джимбаран до Kebun Indah в Убуд засега съм измислил два варианта. Третият /правилният/ предполагам ще ми го кажеш ти.
Първият с такси, вторият- ще звънна до хотела да ги питам дали ще ни направят трансфер не от летището, а от  Keraton Jimbaran Hotel и колко ще ни струва.newsm78
Има ли друг вариант? Thinking
Ако знаеш как завиждам на руснаците. попаднах на един техен форум и яко съм нагазил в тресавището Сингапур. Само за Сингапур темите са над 300, още толкова са за Бали Peace
В нито една друга страна не съм виждал такова чудо и информация newsm78

# 149
Пък аз не отбирам от руски...  ooooh!
Знаеш ли какво се замислих аз за придвижването до Убуд... newsm78 ? Понеже мисля, че трансферът, организиран по наша молба от нашия хотел, от летището до Убуд ни излезе към $25, за $10-15 отгоре може да си спазарите шофьор, който да ви разведе из острова, където желаете и просто да ви остави в Убуд, а до Джимбаран да се върне самичък. Така може да съчетаете 2 в 1. Ще пристигнете късния следобяд, надвечер в Кебун и ще сте оползотворили деня максимално.  Whistling
Иначе ще ви одрънкат 20-тина долара поне само за возия без разглеждане на забележителности. Тъй си мисля на първо четене.... newsm78 Между другото баш по средата между Джимбаран и Убуд (евентуално с леко кривване) се падат Bali Zoo и Bali Bird Park.

Общи условия

Активация на акаунт