Ще имам близнаци! Тема с продължение....18

• 40 768
  • 883
  •   1
Отговори
# 630
  • София
tanyka, честити ви дечица! Да ви носят само радост и веселие

# 631
  • София
Да попитам еднояйчните близнаци са тези които си приличат много нали?
Има ли изключения да не са еднакви Thinking
Аз много се чудя жиивот и здраве дали ще си приличат като са ЕЯБ и дали ще ги разпонзавам  Grinning Grinningсигурно звучи смешно но ми е много любопитно и объркано! Blush Rolling Eyes

# 632
tanyka, браво за чудесните принцески с отлични мерки!   bouquet Добре дошли на Янна и Оля!  Heart Eyes
Като имаш време разкажи за раждането!  Simple Smile

mozzi, дръж фронта!  Hug

TANYA02
, наистина може би е малко късно за фетална морфология в тези седмици. Ако трябва да съм честна ми е малко чудно защо в БГ правят толкова "фетални" морфологии, единственото обяснение, което ми идва наум е за пари може би... newsm78
По принцип в повечето страни се прави една фетална морфология в 20-а г.с. Преди това може да се прави измерване на нухалната гънка с евентуални последващи изследвания ако се наложи. Но при една добра ФМ в 20-а седмица, когато вече са оформени всички органи какъв е смисълът от следващи? След това и бебетата стават също по-големи и вече е невъзможно да се видят целички на екрана. Да не говорим за факта, че се прави в тези седмици, защото тогава е така да се каже последната възможност, за да се вземе някакво радикално решение. Нали ви гледат на ехограф постоянно, ако има нещо то и там ще се види. Какъв е смисълът тогава? А иначе е ясно, че всяка лъдеща майка би направила и най-ненужното изследване като й го "препоръчат".
Просто си разсъждавам....

# 633
Да попитам еднояйчните близнаци са тези които си приличат много нали?
Има ли изключения да не са еднакви Thinking
Аз много се чудя жиивот и здраве дали ще си приличат като са ЕЯБ и дали ще ги разпонзавам  Grinning Grinningсигурно звучи смешно но ми е много любопитно и объркано! Blush Rolling Eyes

И в моята глава се въртяха подобни мисли, преди да родя. Сега пък се чудя как така аджеба преди близнаци са ми се стрували еднакви...  Laughing
Масовото схващане е това - еднояйчните близнаци са тези, които трудно се различават. Факт е, че действително МНОГО си приличат. НО  Naughty всички близнаци се различават, в това число и еднояйчните. А мама е абсурд да ги обърка. Ще видиш. Разликите са в детайли, в малки неща, но са очевадни за всеки, който вижда често децата. Формата на главичките, израженията на личицата, нослетата, очичките, фигурките, жестовете, мимиките, реакциите, гласчетата - всяко нещо си е специфично и различно. А лично аз бях изумена от това колко различни ми се видяха, като се родиха. Очаквах да са еднакви, да се объркам. Нищо подобно не се случи.
Ето няколко снимки на зайците, които са ЕЯБ, пък вие кажете дали не се различават:
първата им снимка заедно
една от малкото снимки, на които ужасно си приличат - на няколко дни
на Коледа - 8 месечни
по Великден - почти на годинка
в началото на юни

# 634
  • София
zaiobaio, да са ти живи и здрави кукличките - страхотни са!

# 635
  • София
Еееее , зайо, направо ми напълни душата с тези снимки, особено последната. Да са ти живи и здрави момичетата. Прекрасни са!

# 636
Много благодаря за комплиментите!  Hug Ама кажете, моля ви, нали се виждат разликите?

# 637
  • София
Много благодаря за комплиментите!  Hug Ама кажете, моля ви, нали се виждат разликите?

Да, виждат се.
Личицето на едната девойка е по-широко като овал от другата. И очите им се различават. Като форма.  Grinning

# 638
  • София
Зайче,наистина имат разлика но няма спор,че си приличат де и то много Heart Eyes
Много са хубави да са ви живи и здрави! Hug
Нямам търпение и аз дяа си ги видя но ще почакаме поне 2 месеца още Naughty

# 639
  • Варна
Честити шарени гащи на Ники  Hug . Дай боже и нашите да са такива  Laughing
tanyka честита ти радост. Да са ти живи и здрави   bouquet
Зайо разликите определено се виждат, но защото ги търсим. Хората като ги видят за малко едва ли ги забелязват  Wink

Ние в петък бяхме на преглед. Добре сме, растем си нормално. Вчера пуснах кръвни изследвания заради фраксипарина, но установих че не са пълни едва като видях резултатите и днес ще ходя пак по някое време ...

# 640
  • софия
tanyka, честити принцеси, да са ти живи и здрави и много радост да ти донесат Hug Hug

zaiobaio , страхотни сте Hug, а иначе много си приличат, но разликите  се виждат определено

При мен засега всичко е ОК, нямам вече никакви болки, не е падала друга част от тапата, надявам се да удържа още 1 месец

# 641
За ФМ има време, часа ми е чак на 30-07-2010, Мога и да не ходя.
Честита радост на Таника, килограмчетата са супер, да са живи и здрави и много радост да носят!
zaiobaio , много са хубави дечицата Hug, разлика и аз забелязвам, но като се загледам, бъди сигурна, че доста хора няма да ги различат.
Аз имам братовчедки близначки и като малки аз ги различавах, защото бяхме все заедно, но околните с които се срещахме за малко хич не ги различаваха и много ги бъркаха newsm12. Сега са на 25г. и вече доста си откроява разликата, като и не живеят заедно вече....
Моите са в една плацента, но на първата ФМ казаха, че не са еднояйчни- нямам обяснение.
Като се родят ще ги видим, живот и здраве newsm17.Ох доста риткат в момента, усещат, че за тях пиша newsm62

# 642
zaiobaio, много са сладки малките кукли!!!!

Фата, по принцип тук правят три ФМ, едната е ранна и се гледа точно нухалната гънка и евентуално пращат на БХС и/или амнио. При втората ФМ гледат сърчицата и всички органи на бебчето/бебчетата, въобще кат цяло дали се развиват добре, гледат брой уши, очи, ръце, пръсти и пр. Всичко. На трета викат (поне д-р Марков) само, ако бебчето/бебчетата са застанали, така че не е успял да види всичко добре и не може да каже със сигурност, че всичко е наред. Но за близнаците каза категорично, че изобщо няма смисъл от късна ФМ, защото бебчетата вече са доста големи и е трудно да се огледат.

Мози, стискам палци, дано това са последните трудности до края!!!

# 643
За ФМ аз правих една в 13 г.с., една в 17 г.с., една ще правя в 23 г.с. и мисля, че последната, която се препоръчва е в 28 г.с.
После вече няма смисъл.

Таника честито и на вас, да сте живи и здрави.

А малките зайчета са супер...за мен са толкова едвнакви, това е дар от природата.

# 644
  • София
Бръмбърче, определеха ми дата за секциото 2 седм. по-рано...нали се прави график все пак..
Честито на мама Таника. Да са живи и здрав малките принцески...радвам се че всичко е минало така добре... Hug  bouquet
Аз все се моля да устискам до другата седмица  Praynig утре ще видим мерките на юнаците...и ще пиша...

Общи условия

Активация на акаунт