Ще имам близнаци! Тема с продължение....18

• 40 806
  • 883
  •   1
Отговори
# 750
  • София
  Това, че са едноячни незнам дали оказва влияние, но това че са близнаци със сигурност.
  Набързо се разрових и това което отрих на първо четене в гугъл е следната статия - http://www.bmj.com/cgi/content/full/319/7217/1093
  Ето част от нея

Цитат
Infants from multiple births
Infants from multiple births had, for the same birth weight, gestation, and ethnic origin as singleton infants, a greater chance of survival (odds ratio 1.4, 1.1 to 1.Sunglasses. From this odds ratio we developed a simple equation for use in clinical practice to adjust for the predicted survival of multiple births (to the nearest percentage point):

where Ps is the predicted percentage survival for singletons and Pm is the predicted percentage survival for infants of multiple birth.

Бебетата от многоплодна бременност, със същото тегло гестационна възраст и етническа принадлежност спрямо бебета от едноплодна бременност имат по-голям шанс за оцеляване. По-долу е дадена формула с която може да се сметне като Ps е процента на оцеляване на единично бебе, а Pm е на бебе от многоплодна бременност.

А ето тук има графика според теглото и г.с на оцелели бебчета на сто съответно за момичета, и момчета от Европа. Доколкото виждам за 28 гс средното за момичета е 87%, а за момчета 84%, като това е за единични бебета, а според по-горното при близнаци има и допълнително малко предимство. Нямам време да прочета по-подромно, но и на мен самата ми стана интересно, така че бих могла да се разровя някои ден повече и да прочета повече информация по въпроса, която да преведа и да пусна тук и в блога ми Simple Smile
   По горната формула за 28 гс и за момичета сметнато за близнаци обаче шанса да оцелеят скача от 87% на 90 %. За 27 гс нараства от 77% на 82% при двуплодна бременност.

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 21:58 от Aila

# 751
Да имаше как да и изпратя това сега,със сигурност щеше да се поуспокой Thinking

# 752
Julia нещо се изгуби  Thinking. И в отчетната не е писала.

# 753
Много интересна формула! И аз съм чела (сега вече не знам къде), че момиченцата имагт по-добри шансове при преждевременно раждане и дори спонтанните аборти са по-рядки, когато плодът е момиче. В този смисъл ние сме "силният пол". Обяснението беше, че това е начинът на природата да осигури продължение на вида.  Peace
Дано бебките останат на топло в мама колкото се може по-дълго!  Praynig

# 754
  • София
  Фата формулата е за по-големият шанс за оцеляване на бебе от многоплодна бременност спрямо едноплодна. А и отделно момичетата са с по-голям шанс спрямо момчетата  Simple Smile

# 755
Aila прочетох за килограмите по време на бременността, аз до сега съм с +13 , може до края да наддам още не знам.Според статията май са малко за близнаци?
Като цяло само на корем наддавам.
Стискам палци за Димяни всичко да мине добре с бебетата. Praynig

# 756
Здравейте!!!

За Димяни-сега ми писа,че секциото вероятно ще е утре TiredХемоглобинът и е паднал до 84 и вероятно ще се наложи кръвопреливане.Стискайте палци момичета,Господ никому да не подлага на такива изпитания Praynig

# 757
  • София
Дано всичко е наред с Димяни и с бебетата! Тя се оплакваше, че й става гадно от лекарствата и ги пропускаше, но се надявам всичко да е ОК

# 758
Дано всичко е наред и с Димяни, и с малките бебки  Praynig Ади, предай й нашите стиснати палци!!!

Грета, наистина, Юлето се позагуби, аз също това си мислех...тя трябваше някъде около 20-ти юли да ражда..нещо такова ми се върти за дата на секциото й, може и предната седмица, но не помня, честно казано.

# 759
  • софия
Стискам палци за Димяни и бебетата и Praynig Praynig Praynig

И аз имам такъв спомен за Юлето, че ще ражда към 20-23 юли, дано всичко е наред при нея

# 760
  • Пловдив
За Димяни и бебетата  Praynig  Praynig  Praynig !

# 761
  • София
  Още едни стиснати палци и от мен за Димяни!

# 762
И от мен стиснати палчета за Димяни  Praynig Praynig Praynig

# 763
И от мен силно стиснати палци и цялата ми позитивна енергия за Димяни и бебките й!  Praynig Hug

Дано и с Юлето всичко да е наред! Тя е на финала вече, дай Боже скоро да научим хубава новинка!  Praynig

# 764
Димяна с теб сме и с бебките, дръж се мила. Всичко ще е наред  Praynig

Искам да питам за тези, които са били на преглед при д-р Спасов на ехогардиография, колко време е прегледа и колко струва? Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт