Ще имам близнаци! Тема с продължение....18

• 40 760
  • 883
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте пак!!!

Чух се с Димяни.На системи е,следят ги изкъсо,всички изследвания са наред,лекарите не знаят какво е предизвикало изтичането на водите.Молят се да имат достатъчно води до утре сутринта,за да успеят с инжекцийте.Каза,че отлагат максимално секциото,но няма да е за още дълго.Тоновете на бебките са добре и мърдат.Каза,че водите изтичат на етапи,но са значително намалели Tired
Много е разстроена и помоли,ако е възможно да не я притесняваме по телефона,когато има как ще ме информира,аз ще казвам на вас.Пълно е слекари и сестри,които също недоволстват,знаете как е.

# 691
благодаря за топлото посрещане  Hug и аз бих искала да се включа в вашето семейство.тук е наистина страхотно.
дидре да не би теб да съм виждала ? Simple Smile днес пред блока другите майки ми викат айде бе ти няма ли да раждаш вече и аз  Embarassed викам ама аз съм с две затова съм толкова голяма Laughing
ах дано с димяни всичко се развие добре...сега такъв страх ме е хванал ужас направо.
аз иначе си пиша в мама и бебе форума но там няма темичка за близнаци Sad а и информацията която я има тук просто е много много ценна.
наистина много благодаря на всички че ни допускате в вашето семейство Hug

# 692
Миличката Димяни.  Sad  дано всичко да се развие по най-добрия възможен начин!  Praynig  Ади, благодарим, че ни информираш всеки път, когато имаш някакви новинки  Hug. Всички ние стискаме силно палци и се молим за тях тричките. добре поне, че седмиците са достатъчно напреднали и шансовете за мъниците са доста големи вече. Вярвам, че всичко ще е наред!!! Предай й, че мислим за нея и двете принцески с цялата си обич и най-позитивните си мисли!  Hug Praynig

P.S. Нина, добре дошла!  Hug
И на всички мами, на които съм пропуснала да честитя рожбите - да са ви живи и здрави, много да са щастливи и вие да сте живи и здрави дълги години да им се радвате и да се гордеете с тях!!!   bouquet

# 693
  • Бургас
Здравейте!
Извиявайте,че така нахлувам в темата.
Димяни ми е много симпатична,мила мама.Ще се моля за тях!
Пожелавам всичко хубаво на всички тук!

# 694
Аз днес нещо имам някакви леки пристягания ама не знам дали защото поседях доста време ..... сега ще полегна да видим!

Сега забелязах този пост на Димяни. Като се замисля, че мен постоянно ме пристягаше и все не обръщах внимание... А Димяни освен това беше и доста внимателна към сигналите на тялото си (такива впечатления имам досега)... Момичета, пазете се много. Ако усетите неразположение, чувайте се с лекарите си и много си почивайте!  Hug

# 695
Дано всичко с Димяни и бебчетата е наред! Нека издържат колкото се може повече в коремчето! Praynig

vania7803, поздравления за тройната бременност и честити първи два броя сини гащи  Hug Чудесно е, че искаш да се информираш още отсега, добрата информация е отлична предпоставка за успех при кърменето. Макар за повечето хора да изглежда невероятно, кърменето на тризнаци е напълно възможно и има много майки, които успели да хранят и трите си бебета на гърдата.
Можеш да поставиш едно добро начало за кърменето още отсега. Бременността с тризнаци изисква много повече ресурси от организма на майката и доброто и пълноценно хранене често намалява риска от преждевременно раждане и спомага бебенцата да се родят с по-високо тегло. Това несъмнено осигурява предимства и за началото на кърменето. При бременност с тризнаци се препоръчва бъдещата майка да наддаде поне 22 килограма като приема допълнително по 300 калории на ден за всяко бебе – т.е. общо 900 калории в повече. Важно е също така диетата й да е богата на протеини, които спомагат най-много за растежа на бебетата., препоръчаното количество на ден е около 200 гр.
Хубаво е още отсега да се информираш в болницата, където ще раждаш, дали може да ти дадат бебенцата за кърмене колкото се може по-скоро след раждането или дали е възможно ако се наложи те да бъдат хранени с твоята изцедена кърма. Коластрата през първите дни и кърмата по-късно са най-добрата храна за бебетата и им осигуряват неизброими полезни вещества, съобразени със специфичните им нужди след раждането. Това важи с особена сила за бебенца, които са родени малко по-рано или с малко по-ниско тегло, какъвто може да е случаят при тризнаци. В идеалния случай в болницата ще вземат предвид желанието ти да кърмиш и могат да дават на бебетата изцедена коластра (а после кърма, ако се наложи по-дълъг престой) за оптимален старт.
Вероятно началото ще се наложи да изцеждаш кърмата си с помпа, за да се поддържа лактацията докато бебенцата закрепнат достатъчно, за сучат самички. В този смисъл може би е добре да се информираш за избора на подходяща помпа предварително, в твоя случай най-удачна ще е двойната електрическа помпа.
Веднъж вкъщи повечето майки на тризнаци организират кърменето така, че и трите бебета да получават кърма на всяко хранене. Някои предпочитат първо да кърмят две бебета (по едно на всяка гърда) и след това да дадат на третото да суче и от двете гърди. Други изцеждат предварително мляко за храненето на едното от бебчетата като хранят другите две на гърдата. Тъй като кърмата се „произвежда” на принципа на искането и предлагането, при подобна тройна стимулация количеството се увеличава достатъчно, за да покрива безпроблемно нуждите и трите бебенца.
Особено в първите седмици ще е от особена полза майката  да има помощник за обгрижването на бебетата, за да може да посвети повече време на кърменето и да почива пълноценно. Добра идея е също така да се води малък „дневник” за храненето на бебетата, в които да се отбелязва кое бебе кога и как е хранено и броят на пълните памперси.
Важното е да знаеш, че кърменето на близнаци и тризнаци е съвсем естествен процес и много майки са кърмили успешно бебетата си.
Айла вече ти е пуснала линк към статията за кърмене на тризнаци. Между другото тя е от сайта на Ла Лече Лига България, където можеш да намериш и друга полезна информация.
В тази статия от форума има и още един разказ на майка кърмила тризнаци  Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=373432.0

Лека и успешна бременност!  Hug

Последна редакция: чт, 08 юли 2010, 16:51 от fata ®

# 696
Искам и аз да изкажа подкрепа на Дамяни и нейните бебоци. Стискам палци всичко  да е наред

# 697
Извинявам се, че нахлувам така при вас, но аз съм от Октомврийския отбор на Димяни.

***Ади*** , мола те да ни държиш в течение какво се случва с тричките, след като се чуваш с Тони  Praynig Hug Всички се молим за тях и за да не я притесняваме - ще разчитаме на теб за информация. Надявам се не те обременяваме излишно и ти благодарим предварително   Hug

# 698
Стискам палци за Димани.Като прочетох мого се разтроих Cry

# 699
  • Варна
стискам палци и се моля всичко с бебките на Димяни да е ОК

# 700
♥Димяни ♥ ,мила  Hug моля се за вас от цялото си сърце и душа! Praynig Praynig

# 701
Силно стискам палци за Димяни  Praynig Дано всичко завърши добре!

# 702
  • София
 elisalou едва сега видях подписа ти, съжалявам за загубата ти    Flowers Rose

# 703
elisalou, аз също се изненадах  Cry.   Flowers Rose Flowers Rose

# 704
аз прочетох историята и в родители преживели загуба,и аз много съжалявам за загубата ви  Hug

Общи условия

Активация на акаунт