1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 28 941
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
   Честит 1 юни на всички дечица, най вече на нашите малки априлски ангелчета! Да растат много здрави, щастливи и само радост да ни носят!
Момичета, и ние се храним през ноща в 4.Заспиваме в 22.30ч, ядем в 4.00ч и отново заспиваме до яденето в 7.00ч. След това спим до 8.30 или 9.00ч.
Този 1 юни ще е доста неприятен откъм време. Май няма да се излиза днес.

# 136
Болничните са  общо за 135 дни = 45 дни преди раждането; 42 дни от болницата; третият е изравнителен до 135 дни /48 дни, ако си родил на термин, иначе при всеки е за различен брой дни/ от педиатъра. От 135 до 410 дни с декларация; от 410 дни до 2 годишна възраст пак с декларация.
Тази акция "Майки с колички" ме срази просто! Доколкото разбирам, ще дебнат майките за нарушения, вместо да ни осигурят място за минаване по тротоарите.  Shocked
Мили-ванили, за отказа от сучене, виж дали тази статия няма ти да помогне с нещо: Кърмаческа стачка: когато бебето казва “НЕ”

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 11:52 от tini-mini

# 137
И аз съм от лошите майки, детето ми дори не иска да пие от биберон и незнае как и само се нерви  Crossing Arms
Аз затова му давам периодично от биберон изцедена кърма още от началото-1 път седмично, че се налага някой път да ме няма покрай каката   Party Hug

# 138
И аз съм от лошите майки, детето ми дори не иска да пие от биберон и незнае как и само се нерви  Crossing Arms
Аз затова му давам периодично от биберон изцедена кърма още от началото-1 път седмично, че като се наложи някой път да те няма какво ще правиш  Party Hug
И с каката бяхме така - постоянно залепени! Дано не се налага..да се разделяме Simple Smile Смятах номер две да може и от шише, но не било писано!

# 139
И аз съм от лошите майки, детето ми дори не иска да пие от биберон и незнае как и само се нерви  Crossing Arms
Аз затова му давам периодично от биберон изцедена кърма още от началото-1 път седмично, че като се наложи някой път да те няма какво ще правиш  Party Hug
И с каката бяхме така - постоянно залепени! Дано не се налага..да се разделяме Simple Smile Смятах номер две да може и от шише, но не било писано!
Mr. Green Hug

# 140
Здравейте мами!
Честит празник на всички дечица и малки бебчета! Да са ви живи и здрави и много да радват родителите си!
Моят голям син днес има рожден ден затова искам да ви почерпя виртуално, но не мога да сложа снимка Sad 
milenaZ – аз раждах във Втора градска и след носния секрет бебчо се оказа чист. Нослето му обаче още хърка. Аз заради хъркане му пуснах секрета, но слава богу не са се изолирали бактерии. Само че на бебето на майчето, с което бяхме в една стая в болницата излязоха стафилококи на изследването на носен секрет. Педиатърката  и е казала, че е от болницата и да маже с бактробан. Не зная дали има връзка, но моето бебе беше при мен през цялото време, а нейното го взимаха нощем.
За ревливите бебета – моя също започна да надига глас по-често последните дни, но ме спасява люлката – само го слагам, натискам люлеенето и вибрацията и почти винаги спира да реве и се заглежда в играчките и после се унася. При глад обаче не работи номера Simple Smile
Пожелавам ви лек ден и дано огрее малко слънчице днес Hug

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 12:25 от naidy

# 141
Честит празник на всички дечица! Да са ни живи и здрави!
 Мамчета, искам да ви питам нещо, Всеки път като погледна очичките на Вики ми изглеждат ту сини, ту кафяви. Това е много странно. Аз съм със светли очи, а татко й с кафяви. питах приятелки и ми кажаха че докато я кърмя нямало да й се избистрят, всмисъл ще са й неопределени, вие какво ще кажете, има ли го този случай при вашите бебоци? Ние в четвъртък сме на консултация и имунизация, как ще ме посъветвате предварително ли се дава Панадол или след имунизацията?

# 142
  • Düsseldorf
Честит Първи Юни!!! Както на децата ни, така и на нас, защото можем да им направим голям подарък като останем и ние завинаги малко деца!!! И се забавляваме и усмихваме заедно с тях  - какво по-хубаво детство можем да им осигурим...
 Laughing Grinning Sunglasses Laughing Grinning Sunglasses Grinning Laughing Sunglasses

Тази акция "Майки с колички" ме срази просто! Доколкото разбирам, ще дебнат майките за нарушения, вместо да ни осигурят място за минаване по тротоарите.  Shocked
Тини, и аз вчера се чудех правилно ли съм чула по новините......  #2gunfire
По цял ден псувам наум разни идиоти, паркирали по тротоарите. Сякаш на мен ми е голям кеф да се разкарвам с количката по платното!!!

Ние се позагубихме, ама то с две зверчета не остава много време... Инак сме добре, растем и дебелеем... Simple Smile Йоанчо имам чувството, че по цял ден яде, ама нека е здрав, засега е добре така... Каката е горда и щастлива, а онзи ден бяхме на турнир по футбол с нея. Ей ни на, с купа:
http://svilena.shutterfly.com/923

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 15:05 от alex_shu

# 143
naidy, ето една почерпка от твое име за здравето на порасналия ви батко:
tini-mini, да ти е жив и здрав мъжа и да продължава да се грижи все така добре за вас! Wink
По случай празника Теодорка се уреди с двете ваксини в крачетата! Не плака много, но сега чакам да видя как ще е през деня и ноща! В тази връзка, deninenkova, нашата педи каза да дадем "Панадол" само при реална нужда, а не превантивно, защото усвояването на Synflorix-а се намалявало от него!
За хриптящия й нос каза, че щом няма сополи не е проблем за ваксините - те имали тесни носни отвори и затова им било трудно все още да дишат добре през тях!
Засега няма проблеми - спи от 10 и си пропуска яденето в момента. Ще има рев като се събуди...
Да, тази акция на МВР е поредното безумие...Всичко друго оправиха, та и на неправилно пресичащи майки дойде ред!

# 144
Тази акция на МВР да не е провокирана от онзи случай дето един побеснял кон едва не уби майка с детенце, не помня къде точно беше, но понеже не могат да направят нищо на собственика на коня, сега щте погнат майките, че им е по-лесно, пък и дейност да отчетат. А  майките с колички които няма от къде да минават, какво сега ще се оглеждаме и за полицаи ли? Незнам как е при вас, но тук ако тротоарът не е зает от коли /защото нали е синя зона почти всеки паркинг/, то тротоарите са толкова разбити че минаваики от там с количка така хубаво си раздрусваш детето. Поредната безумица.

# 145
  • София
Частит празник, мили деца (малки и големи)! Да сте много щастливи!

naidy, да ти е жив и здрав баткото!

Благодаря ти за информацията.

tini-mini, поздрави за мъжа ти!

А тази акция на МВР.... нямам думи. Отдавна се каня да вляза в организация на майки борещи се за нашите права, но тоя път наистина ще го направя.
И нека някой има късмета да ме глоби, при положение, че не си е свършил работата и не е осигурил свободен тротоар за нас и децата ни!!!!

# 146
Аз искам да ви се похваля, вече 4та вечер Ема спинка от 22ч до 7-8ч и аз също се наспивам  Party а през деня гледам да компенсирам като я храня на 2.30ч Simple Smile Няколко пъти ми се наложи да я храня от шише и ме изненада че си похапва към 160мл хихи малко кюфтенце  Hug

# 147
Честит празник на всички дечица! Най-вече здраве и много щастие, а за нашите априлчета и тяхните батковци и каки, много слънца в очичките!

Днес бяхме на втора консултация, Борисче е наддал 1 кг и 200 гр и е пораснал с 4 см. Не му биха ваксините, защото дерматитът все още е налице, а и му хриптеше носът. Освен това май ще му отпушват слъзните каналчета(споделих, че очичките така и не се оправиха, дори започнаха зверски да сълзят, клепачите се подуват и стават червени), ужасно. Офтамологът в детската ни клиника ни прати за втора консултация в друга голяма болница, но каза че най-вероятно ще му правят тази неприятна процедура.

Честито на синчето на naidy.
Честито и на мъжа на tini-mini

# 148
Честит празник!!! Да са ни живи и здрави дечицата, много усмивки и забавни игри им желая  Mr. Green!!!!

naidy Да ти е жиш и здрав рожденника мила  Hug
тини мини Честито на мъж ти
Много блгодаря, че сте писали за болничните, тъкмо тези дни се чудех този последен ли ми е и защо е толкова странно дълъг  newsm78  след третия болничен излизаш отпуск по майчинство нали така?!
За тази безумна акция "майки с колички" смятам че е пълен абсурд ама пълен. АЗ разбиам да го правят това, ама първо толкова много да са направили за удобството на майките с колички - да има рампи навсякъде, да има тротоари, по които да ходят и едва тогава да тръгват на "лов" - малоумници  #Cussing out. Не стига че от година на година намаляваме българите ми сега майките им виновни , то не бяха глупости от рода че бременните източвали касата като ползвали болнични сега пък това-  еей ..бана държава сме  #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire
Сори  Rolling Eyes
Alisita Браво на Ема  Grinning и аз искам Габриела да почне така ама йок  Crazy

# 149
Привет, момичета!
Честит празник на детето на всички дечица!! Heart Eyes Hug
Днес за нас е по-специален празник, защото нашият батко Марк става на 5 годинки!! Колко бързо лети времето само - кога беше едно парче месо като Каринка, а кога порастна голям мъж!
nefer, зарязвам тая работа с кантарите, защото се сдържах 3 дена и после пак я премерих и беше наддала 160 грама за 3 дена (аз я усетих, че започна да смуче като прахосмукачка). Така че от собствен опит се убедих, че бебетата растат скокообразно. Повече няма да я меря до консултацията Naughty
Ние днес ходихме да ни вземат секрет от нослето за стафилококи, защото сополите не минават, Каринка само грухти и подсмърча, но те са някъде отзад и изобщо не излизат през нослето. Нощем е най-зле, защото не я почиствам с физиологичен разтвор на всеки 2-3 часа, както през деня... Страшно се запушва горката  Cry Cry
reniris, и ние вчера бяхме на ортопед в Уромед, докторката ни направи ехография за 15 лв. Но поне нямаше жива душа и разпитвах докторката около половин час (тя е от Горна Баня, но ходи там в понеделниците) Как не сме се засекли!
На разходка най-рано сме излизали към 12 часа - преди това все не успявам Sad Спотувам с количката, но това ми се вижда крайно недостатъчно. Имам чувството, че взех да качвам - това случва ли се на други кърмещи майчета?? Обличаме се и с къс ръкав и голи крачета вече, но от долу задължително слагам и боди-потник.
Масаж правя от 2рата седмица, въпреки, че уж трябваше за изчакам до 1 месец. На първата консултация педито ни похвали, че имаме страхотен мускулен тонус. От вчера ортопеда ни показа още няколко упражнения допълнително към тези на педито - аз правех само на ръчичките (явно си спомням само тях от баткото), но ще правя и тези за краченцата.
води и чайове не пием, щом голямото дете не съм го уморила от жажда, значи и Каринка ще оцелее Mr. Green Mr. Green
Данна, за болничния от педиатърката - трябва да имаш запис в Здравната си книжка от личния лекар, че ти е издал първия болничен, за да може тя да ти издаде трятия - това явно ти го иска тя. Друго не е нужно 9а този запис - да, ако педито настоява да е 100% по правилата на закона).
Нощното хранене - Каринка проспиваше от 22 до 4 сутринта, като последното й ядене е към 20 часа, но от известно време това в 20 часа не ни се получава заради коликите и газовете, затова реве до 22 часа, наяжда се едно хубаво и спи до към 3-4 сутринта. Марк ми спеше от 22 до 6 сутринта от 1- до 6-месечна възраст.
дълго стана... извинявам се

Общи условия

Активация на акаунт