1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 29 015
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
пу пу първа днес съм аз като изключим включването на бумеранг Simple Smile))))))))))) Ама какъв дъжд рага  Thinking

# 301
Здравейте всички,пиша рядко но ви чета редовно.
Първо да честитя на всички които имаха поводи изминалите дни.
И ние имаме отзад на врата червени петна,като се напъва и реве има и на челото точно в средата едно петно.А на единия клепач има нещо като спукани капилярчета,някоя мама беше писала и тя за такива,надявам се да изчезнат след време.
Скоро ще правим 40 дена но още не сме излизали навън.То си е по цял ден реване и не смея да изляза че нон стоп сме на гърдата.

Бумеранг,за един месец е качил само 600гр и пораснал с 4,5см.Суче постоянно даже и през час че и по малко.Взех да пия чая на хип за кърмачки че мисля че не му стига.Давах му само 3 пъти АМ но след това не ми ака,а иначе на всеки памперс има акано.Чай рядко пие.Суче пуска сам заспива но като го оставя след 5 мин е ревнал пак и пак давам,незнам глад ли е или са колики.Страшно много се дере,направо лилав става.Но като стане някъде към 20часа и заспива и спи до към 00,30-1 часа даже снощи и до 3 часа спа че го взех както спеше и пак посука че много се наляха.Само вечер усещам да стават твърди,през деня не.Образува се бучка и започнах с лецитин компреси и зелеви листа,но като взема да цедя текне малко и спира а те са си още твърди,само бебо като суче омекват.Но по цял ден усещам нещо като парене в самите гърди което незнам на какво се дължи,понякога само към ареолата,но понякога и целите гърди.Сега го теглих пак и за 5 дена е качил само 100гр.Ако и този месец качи само 600гр това значи ли не му стига и трябва да давам и АМ.Колко трябва да качи за втория месец?Мисля си че не качва толкова защото ака много често newsm78 ,знам ли и аз вече.Само се шашкам защо е крив по цял ден.Давам еспумизан,саб симплекс а сега взех и ентерокинд,но засега ефект няма.Щом спи нощем спокойно значи ли че има колики само през деня или просто е гладен и не му стига кърмата,дали се изморява и заспива гладен след като е сукал малко.Малко объркано стана но дано си ме разбрала,исках да ти напиша подробно за какво става въпрос та ако може да ми дадеш някакъв съвет.Благодаря предварително.

# 302
 Момичета,минавам да се оплача.....болни сме много.Каката почти се оправи,но ме почна и мен.Явно е някакъв вирус ли ?Не знам.  Sad Малкото все беше със запушено носле,а тази седмица почна обилна хрема и кашлица.Капах какво ли не,но не минава.....И най-кофтито е че вече сме на АБ.Много ми е криво,но като не се получават нещата с другите средства....... Реве ми се направо...  Cry

# 303

Някои писа че е ходил на морето вече, не помня кой беше но моля ви споделете предстои да пътуваме до София в събота и да се приберем в неделя как се отразява на бебо пътя,аз като че се тревожа за баткото че до Бургас са 50 км и той  Sick
JMM- ние пътувахме до морето, а и не само до там Grinning. При нас не е никакъв проблем, даже си му харесва.
iovinka-Ние вече ходихме за 3 дни. Добре ни се отрази. Бяхме в хотел Majestik на Сл.бряг. От хотела ни предоставиха кошарка. Ние хванахме 3 дни, в които беше доста топло. Седяхме главно до басейна, тъй като водата в морето си и още студеничка.Мони беше в количката по памперс.Доста се притеснявах да не му е много топло, но всичко си беше ОК. Вече нямам търпение за следващата почивчица Mr. Green

# 304
Здравейте момичета!
Цвете, страшно неприятно! Да минават по-бързо тези болести. Вие доколкото си спомням сте на кърма, а кърмените бебета обикновенно карат по-леко болестите, така че вярвам, че скоро всичко ще е наред.

Дивоган, изобщо не се притеснявай, така както ги описваш нещата са съвсем нормални. Просто има бебета, които първите един-два месеца живеят буквално на гърдите на майката, тъй като по този начин търсят нейната близост. А и наддаването си ви е напълно в нормата, минимумът е 120гр на седмица. С две думи продължавай си така както и досега, а и навън можеш да излизаш, ако си направиш слинг, аз доста пъти кърмя бебето в слинга без изобщо никой да разбере какво правя.

Нашето положение също не е много за завиждане, безсънието на Ани продължава, през ноща горе-долу спи, но през деня я оставям по 15 пъти в леглото или количката, уж е заспала, но след 5-10 минути следва рев. Tired Ако я возя в количката уж спи, но трябва да я возя бързо без да спирам, а пък с каката това е невъзможно понеже на нея не и се препуска по улиците.  CrazyДобре че имаме двор, та поне там да се мотаеме през деня!

Хайде, лека нощ от нас!  Hug

# 305
Бумеранг,за един месец е качил само 600гр и пораснал с 4,5см.Суче постоянно даже и през час че и по малко.Взех да пия чая на хип за кърмачки че мисля че не му стига.Давах му само 3 пъти АМ но след това не ми ака,а иначе на всеки памперс има акано.Чай рядко пие.Суче пуска сам заспива но като го оставя след 5 мин е ревнал пак и пак давам,незнам глад ли е или са колики.Страшно много се дере,направо лилав става.Но като стане някъде към 20часа и заспива и спи до към 00,30-1 часа даже снощи и до 3 часа спа че го взех както спеше и пак посука че много се наляха.Само вечер усещам да стават твърди,през деня не.Образува се бучка и започнах с лецитин компреси и зелеви листа,но като взема да цедя текне малко и спира а те са си още твърди,само бебо като суче омекват.Но по цял ден усещам нещо като парене в самите гърди което незнам на какво се дължи,понякога само към ареолата,но понякога и целите гърди.Сега го теглих пак и за 5 дена е качил само 100гр.Ако и този месец качи само 600гр това значи ли не му стига и трябва да давам и АМ.Колко трябва да качи за втория месец?Мисля си че не качва толкова защото ака много често newsm78 ,знам ли и аз вече.Само се шашкам защо е крив по цял ден.Давам еспумизан,саб симплекс а сега взех и ентерокинд,но засега ефект няма.Щом спи нощем спокойно значи ли че има колики само през деня или просто е гладен и не му стига кърмата,дали се изморява и заспива гладен след като е сукал малко.Малко объркано стана но дано си ме разбрала,исках да ти напиша подробно за какво става въпрос та ако може да ми дадеш някакъв съвет.Благодаря предварително.
със симптомите, които описваш, вероятно болката и паренето са резултат от запушването. Често резултат от него е и намаляване на млечната секреция. Комбинирано със скок на растежа при бебето, е възможно да имате тези комплексни затруднения. Звездичка е права- има и такива бебета, но пък честото кърмене е един от най- успешните методи за отстраняване на запушвания, така че- кърми детето колкото често иска, и двамата имате полза от това.
Когато се налага да изцеждаш, добре би действало предварително затопляне на гърдата. Опитай с памперс- напълни го  с гореща вода (изпробвай температурата на китката си, за да не е прекомерно горещ), изстискай го малко , след което го постави с вътрешната му част към гърдата. Така мястото ще остане по-дълго време топло, отколкото при употребата на влажна кърпа. Когато гърдата се отпусне, каналите ще се разширят и би могла да опиташ да изцедиш, за да поизпразниш гърдата.
Наддаването на бебето си е в нормата, не бива да се притесняваш. ако беше недохранен, щеше да ака по- малко или никак.  Grinning
Идеята на Звездичка за носенето в слинг е чудесна!

# 306
*Cveteto* , много неприятно, дано оздравеете бързо!  Hug
... през деня я оставям по 15 пъти в леглото или количката, уж е заспала, но след 5-10 минути следва рев. Tired
И при нас имаше нещо такова. Успешно работи схемата да го позиционирам посредата на спалнята, лягам до него, кърмя и като заспи се измъквам. Ако се размрънка пак се примъквам и така скоро заспива продължително.  Peace
divogan, паренето в гърдите да не е от слизането на млякото, при мен поне е така. Затоплящите компреси може да се правят и с шише с топла-гореща вода и разтриваш по гърдата. При моите бучки нищо не помогна освен мазилото Рефригеранс и то с едно намaзаване. Дано се оправиш бързо.  Hug

Последна редакция: сб, 05 юни 2010, 23:03 от tini-mini

# 307
  • София
Момичета,минавам да се оплача.....болни сме много.Каката почти се оправи,но ме почна и мен.Явно е някакъв вирус ли ?Не знам.  Sad Малкото все беше със запушено носле,а тази седмица почна обилна хрема и кашлица.Капах какво ли не,но не минава.....И най-кофтито е че вече сме на АБ.Много ми е криво,но като не се получават нещата с другите средства....... Реве ми се направо...  Cry
тюх и ние сме така - особено каката и аз ,дано се размине само с хриптене на бебка  Praynig .

п.п.  J M M - ние пътуваме често  и до Смолян и до къде ли не - щом чуя че става въпрос за път и стЕгам багаж аламинут без да му мисля - ако ще и за Америка да е  Party ( де тоя късмет някои да ми предложи подобна екскурзия  Mr. Green )

# 308
Гледам обсъждали сте лохиите - аз ходих на лекар и според него това, което съм приела за цикъл, е било опит на матката да се изчисти от застояла кръв. Оказа се, че още някакви ципи не са излезнали, та той ги издърпа, дори ми ги показа - бляк  Sick Препоръчвам на който още не е ходил на преглед след раждане да отиде, да не би да е останало нещо в матката и затова да не минават лохиите... На мен доктора ми каза, че добре, че съм дошла навреме, за да ме доизчисти и да не се налага кюртаж...
Иначе сме със стафилококи...

# 309
Привет!  Hug

Лохии - нямам нищо вече, ама и аз като Вяра така и не намерих време да ида на лекар, ей така за профилактика, преди да тръгна по пътищата. Доста глупаво от мощ страна.
Снощи към 20ч пих една бира гинес и малко ми се замота тиквата. Нахраних я към 22 и О, небеса - лежа си 2 часа в креватчето, ритайки си, ама без звук да издаде и реших, че сигурно съм я поомагьосала  Crazy  Мойто бебе се напи за сефте, кво ше чака пубертета  hahaha  Laughing
Прави ми впечатление като я изпреваря за яденето с 5 мин (преди да се е разревала за храна) и после не е толкова ревлива и е по-спокойна.
Инфакола дето ми го гокараха от английско май взе да дайства. Пу, да не чуе дявола, че да не ми го върне тъпкано тоя следобед.
Голичка все гледам вече да си я обличам, че е жега - по боди с къс ръкав е само по улиците - с голи ръчички и крачета. Само сега е с дълъг, че се скри слънцето и задуха..
Продължавам да я мажа със зехтин за тия глупости, дето и се белят и понеже не мога да спра да я целувам и само ми мирише на салата  Mr. Green Но поне има ефект.
Ами това е за сега от нас.
Хиляди целувки от нас двете.

# 310
... през деня я оставям по 15 пъти в леглото или количката, уж е заспала, но след 5-10 минути следва рев. Tired
И при нас имаше нещо такова. Успешно работи схемата да го позиционирам посредата на спалнята, лягам до него, кърмя и като заспи се измъквам. Ако се размрънка пак се примъквам и така скоро заспива продължително.  Peace

Тини-мини, ако има възможност ще пробвам, защото заради каката не смея да оставям Ани на спалнята, да не и връхлети отгоре, тя уж от любов го прави, че все иска да я прегръща, ама аз внимавам, че са и доста грубички прегръдките. Иначе днес спа около три часа в количката и съм много, много доволна! Party

# 311
момичета ние се завърнахме до август месец няма да предприемам подобни изтезания,тръгнахме по обяд и в колата стана ад,бебо спа ,баткото не е  Sick да живее "Кокулин" но жегата ме погуби бебо само веднъж се събуди да хапне и после пак заспа и цяла нощ рева,но от смяната на климата сме с сополки да видим как ще ги оправим пръскам стеримар ,ама утре ще го заведа при доки.Днес по хладното по добре пътувахме и като си помисля август какъв ад ще е направо се замислям за нощно пътуване ,ама има време.

# 312
здравейте мамчета   bouquet

дивоган Диде изобщо не се притеснявай за теглото и ние качихме само 700 но може да има и малко разлика в кантарите нали. и аз така малко се притесних и веднага ми намаля млякото но се успокоих и взех да пия всеки ден по 1 литър боза и всичко си дойде на мястото. а не си ли пробвала да го оставиш да спи вънка на терасата да видиш как ще му се отрази. аз мойта като я изкарам навънка и все спи. много рядко да е будна много добре и действа това че е навън. изцеди малко кърма да имаш в шише за всеки случай и излезте. и на мен вечер гърдите ми стават твърди. бебка като заспи в 22 и става в 3-4. а през деня все са меки. вече не ги усещам тия пробождания в гърдите. при нас коликите почнаха преди 3-4 дена давам еспумизан но май няма много ефект. най много мрънка следобед  до като я изкъпя вечерта и се кротва. и Петя заспива много често по време на кърмене и аз затова не сменям памперса преди кърмене а го сменям като вземе да заспива и тя се разбужда и продължаваме докато откаже да суче Peace

мили ванили значи си и намерила цаката  Flutter не спазвай часове за храненето давай и по начестичко и ще е ок Peace

мариса ние в сряда тръгваме за морето много се радвам и се надявам смяната на климата да ни се отрази добре . а за пътуването изобщо не се притеснявам ние доста си пътуваме с бебка но по на къси разтояния тя си спинка в колата

J_M_M  задължително ще пътуваме много рано сутрин или късно вечер че в тия коли не се диша

цвете и ренирис
надявам се скоро да се оправите  аз само от това се страхувам че ако се разболеят тия малки душички какво ще се прави Praynig

хубав ден ви желая Hug

# 313
Йовинка,къде за морето пътувате? Нашата по пътя спа като заклана, няма страшно. Само я взимах от време на време да лежи върху мене по корем,за да и почине гръбчето от тва столче..

# 314
  • София
Мацки не пускате ли климатици в колите ?  Rolling Eyes Нашата кошница има отгоре сенник и като е с гръб към движението, а той пуснат мисля, че няма проблем за бебето ? Още повече, че насочвам решетките да духат нагоре и слагам памучна пелена под гръбчето, че нашето столче е изкуственяк на гърба (те май всички са такива или поне повечето). Аз съм за нощно-сутришното пътуване на отиване, ама на връщане си ползваме максимално плажа/басейна и все си тръгваме по обяд (хем каките са изтощени от плуване и спят и те т.е. по -точно дремят).
И Плами повръща и единственото ми спасение е да заспи. Confused

Общи условия

Активация на акаунт