1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 28 937
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И най-накрая да се поФаля ,че моята докторка най-сетне ми призна ,че няма нужда нито от вода ,нито от сокове на 40 дни,нито от пюрета на 3 месеца,нито от режим на 3 часа.Притиснах я и й доказах ,че моето бебе качва по килограм и половина на месец само от кърма и тя ми каза "Евала" Mr. Green

Браво, Данче!  smile3501 Само така с педиатрите, които не са в час!
Иначе относно къпането - ако не си сигурна, просто пропусни една вечер - нищо страшно няма да се случи. И две вечери да пропуснеш къпането, пак няма да е нещо фатално.

за слънцето и мазането с крем - по принцип не се препоръчва използване на козметика със слънцезащитен фактор до 6-ия месец. Така че, както bibi правилно е написала, бебчета трябва да се пазят от слънцето.

относно повръщането и връщането на храна - и при нас има дни, в които Али не връща храна, и други, в които връща почти след всяко хранене. Върнатото количество също е различно. В началото и аз се притесних, но след бърз образователен тур из нета и  консултация с педиатърката ни, се успокоих, че това е в реда на нормалното. Ние също вдигнахме матрака откъм главата,
сменям памперса преди храна, а ако се наложи след, го правя максимално леко без да й вдигам краката, а само леко я обръщам наляво и надясно, уригваме се, стига да не е заспала и въпреки това повръща, кога повече, кога по-малко. Щом бебо е ведър, в добра кондиция, наддава нормално и суче с апетит, значи всичко е наред.

На нас ни предстои във вторник слагането на пентаксима и на мен още от сега ми е неспокойно. Педиатърката обаче ми каза, че ще постави само пентаксима и няма да й слага засега синфлорикса, тъй като има опасения от нежелани странични реакции, които се получавали от тази ваксина. И аз честно казано не се натискам да я слага точно сега.

# 466
  • София
мамчета , струва ми се  , че кашляме - казвам струва ми се,че не мога да определя, кашлица ли е или прокашляне ... дали е от настинка или просто от някакво често задавяне  Rolling Eyes . при вашите бебета как е ?

# 467
reniris   и моя така прокашля от време на време.Не знам защо.Иначе добре е видимо детето.
Но явно и аз се заразих от неговите очи.Тази сутрин едното ми око точно като неговото със секрет и слепнало.Ужас ooooh!.Че и червено.За него взех направление за офталмолог.Ще взема и за мен и да се понасяме дружно двамата на лекар.Егати работата ooooh!.Дано да ни мине бързо.
Данче  Peace Peace Peace Евала душице.Дано и аз да дакажа скоро и на моите хора това за кърмата.Аз все пак давам чай от копър от дъжд на вятър, но АМ Naughty.До сега е пил АМ само 5 пъти и то още в самото начало, че все ми викаха че бил гладен.Те и сега само това ми се повтаря де.
Но ще видим на консултацията кой крив ,кой прав Wink
Ходих на ортопед при Алексиев.Много и мил с децата.Но прегледа доста кратък ми се видя.И при вас ли беше така newsm78.Каза, че всичко ни е ОК и дори като го питах за кенгуру и столче за кола каза, че няма никакви ограничения.Каза може без проблеми да ги ползвате.Драганов защо пък така казва кенгуру от 3 мес. Rolling Eyes
И пак да питам такса при посещение при педиатъра вземат ли ви.Не ме бърка, но ако децата са освободени що пък на будала да се правя Mr. Green
И все се каня да питам лъжичките с които давате капки как ги почиствате.Аз използвам една бебешка силиконова и я мия с бебешки препарат и вряла вода.Дали е достатъчно Rolling Eyes.Пише, че не се изваряват в МВ.

# 468
  • София
но на Цвети сме надигали само кошарата - първо с книги отдолу под краката,
защо под краката newsm78.
под краката на кошарата имах предвид  ooooh! Crazy Embarassed

сетих се за една случка. моя приятелка са от долни окол, самоковско. отиват си на вилата един уикенд. по едно време викат баща й по спешност, че на един съсед кравата ражда, ама много тежко раждане и им трябва още жива сила. отива той и го карат да застане отзад. телето е било седалищно явно, щото се е бил показал един крак. и му казали дърпай крака и той почнал да дърпа ..... ама задния крак на кравата  Joy Joy Joy

# 469
  • Бургас
но на Цвети сме надигали само кошарата - първо с книги отдолу под краката,
защо под краката newsm78.
под краката на кошарата имах предвид  ooooh! Crazy Embarassed

сетих се за една случка. моя приятелка са от долни окол, самоковско. отиват си на вилата един уикенд. по едно време викат баща й по спешност, че на един съсед кравата ражда, ама много тежко раждане и им трябва още жива сила. отива той и го карат да застане отзад. телето е било седалищно явно, щото се е бил показал един крак. и му казали дърпай крака и той почнал да дърпа ..... ама задния крак на кравата  Joy Joy Joy
Joy hahaha Joy
Хъни - Бъни , лъжичката, с която давам капки я измивам със веро и след това в стерилизатора. Бебетата са овободени от такса  Peace
reniris, и моя кашля, но по-скоро като задавяне ми звучи. И на нас ни сложиха ваксините. Порева си детето 5 минутки мноого жално  Tired Но поне добре ги прие и не сме имали проблеми. Преди ваксините му дадох панадол и 4 часа след тях пак.  Peace Нас май чак сега ни хванаха колките  Tired Възможно ли е? От вчера малкия постоянно пуфти и се напъва. Краката му са все във въздуха отнапъване и  газове. Почнах Лефах, та да видим. Хубав ден и да се пазите от слънцето  sweating че днес го дават мнооооого топло.

# 470
Добро утро момичета.
Днес имам повод да ви почерпя. Пораснах с още една годинка. Заповядайте (въпреки виртуално) на трапезата за мое здраве.

# 471
  • София
момичета , оказа се , 4е бебето не прокашля , а направо си кашля - обадих се на педито и каза 1 витамин "С" от 2% , И 2 по 1 осцилокопсинум  Sad

# 472
  • София

mama.radi  ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА

# 473
  bouquet Честит празник,mama.radi!Здраве,щастие и спокойствие!

# 474
  • София
mama.radi, честит рожден ден ! Да си много здрава, обичана и щастлива !

Хъни-Бъни, децата са освободени от потребителска такса. Ние не плащаме такава при посещенията ни при педиатъра.
Лъжичката, с която давам капки, първият път, преди да я ползвам, я изварих във вода по класическия начин. После след всяко ползване я измивам с гореща вода без препарат и досега не съм имала проблеми от хигиенна гледна точка  Grinning При бебетата трябва да се внимава с прекомерното използване на препарати за почистване (от всякакъв вид, за козметиката - също) , за да не стане "искахме да изпишем вежди, а пък избодохме очи".

# 475
  • София
mama.radi, Честит Рожден ден!

Ние също много повръщахме и като бяхме на гастро заради жълтеницата, питахме и за това.
Жената каза, че е много често срещано, да повдигнем матрака, да се оригваме поне по 15 мин след хранене и да даваме по 2 лъжички оризова каша преди кърмене.
Аз мислех такава възглавничка да купувам
http://www.laredoute.fr/vente-coussin-securite-pour-bebe.aspx?pr … e=3&pos=5_n_n
Има подобна и в каталога на премама, не знам колко струва, не стигнах до там. Да приготвям по две лъжички оризова каша всеки път ми се струваше голямо безумие.
И докато се чудех и маех, нашата принцеса спря да повръща без да правя нищо по различно Shocked
Само ми се струва че вече се храни по-спокойно, не се нахвърля така като обезумяла и предполагам не нагълтва толкова въздух.
Сега най-много три пъти на ден по една кафяна лъжичка връща.
Дано да е така занапред Praynig

Като стерилизирате лъжички, първо проверете какво пише на опаковката. Повечето не са подходящи за стерилизация.

Има специални слънцезащитни кремове за бебета, които не са с химически филтри, а с минерални, т.е. отразяващи цастици.
Слънчевите лъчи проникват и през чадъри и сенници, аз колко пъти съм изгаряла под чадър... Sunglasses

Хубав ден!
Днес ще стоим затворени до 5 часа май Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 00:29 от Елица

# 476
  • София
Здрасти на всички! Hug

mama.radi честит рожден ден! да си жива и здрава, обичана и щастлива!  bouquet

Данче
, ние излизаме сутрин към 10.30 и се прибираме към 12. Повече не се издържа на жегата. А вечер след 18 до към 20ч. И мен ме е страх да не прегрее бебето. А иначе вкъщи си е добре, не е толкова топло и той предимно спи докато дойде време за вечерната разходка.
Иначе и аз знам, че до 6 месеца-само на сянка /доколкото може/, без слънцезащитен крем. И аз доста го пазя от слънцето-свалям сенника, чадърче, че и една пеленка за разкош Crazy си имаме понякога, като пече от някоя дупка на количката.

Nio, аз не му мажа личицето с нищо, гледам по-малко химия да има по него. Пък и засега няма нужда.

Хъни-Бъни, лъжичката я мия с гореща вода и препарат Бочко за съдове. Мисля, че е достатъчно.

Търсете прохлада и се пазете от жегите! Sunglasses

# 477
честит рожден ден mama.radi!
Момичета ние вече излизаме сутрин в 7 и се прибираме в 9 а вечер след 7 до към 8 и нещо,къпем се не вечер а на обяд,така допълнително се разхлаждаме,сега съм пуснала климатика в другата стая та поне да се диша че то тук е ад.

# 478
Бумеранг, pinzi, Elichka_mama, благодаря за съветите!   bouquet Дано не съм объркала нещата непоправимо, защото кърмата ми е наистина много оскъдна! Преди нощем имаше доста, но сега и тогава е в нищожно количество - гърдите ми са меки, меки...Нощем я забаламосвам с грамчетата, които има в тях, но през деня като й дам да суче и то като свърши за минута-две и сърденето е голямо. Утре ще пробвам без да се цедя, да видим...
Бумеранг, нови питанки: 1. От два дена като и давам по 130мл изцедена кърма и след час е зверски гладна отново и изяжда 120мл АМ все едно не е яла от дни! Възможно ли е кърмата ми да не я засища пък хич?!
                                          2. Днес си купих бирена мая - има ли специална схема за пиене или както пише на опаковката: 3х2?
Благодаря ти предварително!  bouquet

първо да те успокоя, че меките гърди не са категоричен признак на недостатъчна лактация. Всъщност, когато лактацията се установи, гърдите видимо и на усещане омекват. много майки в този период също се притесняват, че млякото им е недостатъчно, и в почти всички случаи- без основание.
на първият ти въпрос ще отговоря категорично, че няма такова нещо като НЕХРАНИТЕЛНА КЪРМА. Как ще ти е по- удобно да я храниш е твой личен избор. Аз мога да споделя опитът на други майки- когато бебето суче от гърдата, е в състояние да изяде доста повече, отколкото майката може с големи усилия да изцеди дори и с най- добрата помпа. практиката в това отношение показва, че - за да увеличиш лактацията - би могла да правиш следното:
- да предлагаш на бебето да суче по- често, без режим: когато е неспокойно, когато е гладно, жадно или просто иска внимание, когато иска да задоволи сукателния си рефлекс... Ако действително си уверена в желанието си да постигнеш повече мляко, е добре да отложиш за по- късно намерението за намаляване на храненията от 8 на 7.
- да се храниш балансирано и да пиеш поне 2 л течности: вода, неподсладени сокове и др.
Мислиш ли, че би могла, вместо да даваш АМ, да предложиш на бебка да суче по схемата, която описах в предния си пост? чак след като е сукала и дава знаци,че е гладна, да й предложиш шишето?
- да си почиваш повече и да си спокойна, защото стресът също е фактор за намаляване на лактацията. Бъди уверена в способностите си!
Бирената мая в описаната в листовката доза е предназначена за спортисти. За целта, с която ти би я приемала, обикновено се вземат по 2 таблетки на ден. Силно препоръчвам обаче този прием да бъде обсъден с лекар, за да се избегнат недоразумения!

# 479
Здравейте, мами!

Скоро не съм писала, но то няма и какво.

Ние си повръщаме почти след всяко хранене без нощните, но по малко и не на фонтан. Все още не съм се притеснила от това.

Като говорите за жегите, да ви кажа, наистина се пазете, че аз как се подредих... Освен че изгорях ужасно на тениска, а за лицето да не говорим, явно съм получила и някакъв топлинен удар ли, не знам, но ме е блъснало яко в главата. Страшно ми тече носът, а ако дори и за миг се покажа на слънце, направо имам чувството, че ще припадна от главоболие. Главата ми е като камбана. Чудя се, ако хремата ми е от това, дали съм заразна за бебето, че все пак не мога да избегна да се доближавам до малката.  newsm78

Мама Ради, честит рожден ден! Много здраве, щастие и късмет!

Последна редакция: сб, 12 юни 2010, 18:20 от Danna

Общи условия

Активация на акаунт