1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 28 912
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
мами, гледайте каква яка количкаPeace

# 526
Честит празник на всички ни!
hug: valeto,би ли ми казала кое е това хомеопатично лекарство? Знам,че при хомеопатията всичко е индивидуално,но все пак може и да е за мен. Моят случай е подобен на твоя,но храня с АМ доста по-често,отколкото ми се иска,поради намаляла кърма.Благодаря!

Извинявай че чак сега пиша - хомеопатичното се казва Ricinus communis 5 ch - взема се по 3-4 пьти на ден, по 3 хапченца под езика. Пробвай може да помогне. Може да взимаш и сминдух по 6 гр. на ден, в яденето си го слагаш. Също и чай от маточина. На мен малко ми помогнаха тези неща, но напоследък пак ми намаля  newsm78
Не съм влизала тук 100 години, все нямам време за компютъра и форума, много ме е яд......
Иначе сме добре.
Калоянчо стана голяма маймунка и си прави разни маймунжалъци  Laughing Коликите се върнаха пак и май този Колийф помага.
Цунки на всички!

# 527
Момичета - безкрайно много ви благодаря за прекрасните и мили пожелания за моето РД.

Аз чак сега сварих да изчета всичко което сте успели да изпишете докато ни нямаше. Тези дни ще се включа и аз по темичките, че все още не сварвам да се организирам нещо.

Сега исках само да честитя на  mama.radi:

Пожелавам здраве, щастие, късмет и много незабравими мигове на теб и цялото ти семейство.

Ето и една скромна почерпка от мен за втората месечинка на Дони:

Честита втора месечинка и на Калоян на valeto и Андреа на Katerina_80  - да са ви живи и здрави и много да ви радват.

Много мило, благодаря. Да са ни живи и здрави малките бебоци и да ни радват много.

# 528
мами, гледайте каква яка количкаPeace

Галя, направо се размечтах, ние с таткото доста карахме колела преди да се родят децата, а сега няма как, и това ми се вижда точно за нас.

Сладкишче, в тази тема има различни предложения за слингове.

# 529
Привет момичета,
Благодаря за пожеланията, много сте мили наистина smile3525.
pinzi - Бианка също се събужда с писък понякога, а много често плаче или се смee на сън. Това са изживените емоции през деня. Бебчетата сега опознават света и за тях всеки нов звук или човек или място което виждат създава положително или отрицателно впечатление в тях, което се превръща в реакция по време на сън.
Милли Ванилли - подкрепям bibi. Една майка знае най-добре как да постъпи в случая, но те моля не взимай прибързани решения, първо се успокой. Не трябва да приемаш толкова рязко и припряно нещата. Ако трябва цеди се и и давай с шише. Няма ли на кого да оставиш Габи поне за един ден, та да отидеш малко да се поглезиш (на козметик, на фитнес, на шопинг, на кафе...)? Бебетата усещат напрежението на майката и те също стават нервни. Аз мисля че това също е част от проблема ви. Успех мила Hug. Дано се справите със ситуацията Praynig.
Марини - Бях писала преди, но пак ще повторя. Тук е масова практика вечер да се пие по чаша шампанско(100мл) или газирано бяло вино за увеличаване на лактацията. Не се притеснявай няма да напиеш беба, важното е до един час след виното да не я кърмиш, ама после може. На мен ми го каза акушерката която идва у дома да ни следи. Преди известно време Бианка ми правеше кърмаческа стачка и не искаше да цока от цицата, затова и давах с шише. Бях се изнервила мнооого. Не винаги имах време да се цедя и затова и давах АМ, в следствие на което кърмата ми почти спря Confused. Пусках 30 грама от двете гърди. Като се поуспокоих реших че така няма да стане и че искам да си я кърмя колкото мога повече. Вечер си пиех шампанското Mr. Green. Започнах да я слагам на цица. Имаше рев и писъци до небесата, ама не и давах АМ Crossing Arms. Стоеше ми постоянно на цицата, а когато се успокоеше и заспи почвах да се цедя. То нямаше нищо, ама аз нали съм си упорито същество дърпах с помпата и това си е. Та тоя кошмар продължи два, три дена ooooh!. Бианка свикна пак да цока, а и кърмата ми се възвърна. Е не е както преди, пак дохранвам понякога, но първо давам цица и ако не стигне тогава АМ. Само те моля в никакъв случай не чувствай вина че нямаш мляко, то си е природа, колкото дава толкова Hug.
ренирис - бързо да оздравявате doctor.
Нио - според мен НЕ трябва да кърмиш докато пиеш антибиотика, но все пак пробвай да се консултираш не с един а с няколко лекари  bouquet.

# 530
Алеся, честита втора месечинка на Дони. Честито и на Калоянчо и Андреа. Да са живи и здрави! Айде и ние сме утре. Наистина много бързо растели децата, кога бях бременна, кога вече малката гугутка стана на 2 месеца.

И незнам струва ли ми се, но от вчера вече не реве като иска нещо, ами ми се кара. Един сърдит ми вика силно насреща "ауу" "ааа" и събрал веждите.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ще го изям.

Не ти се струва, Гале. И при нас е така, много е смешно. Аз даже някой път й викам: "Ей, няма да държиш такъв тон на майка си!"и не мога да й се нарадвам, пък тя горката иска нещо и ми се кара. Но и като се радва, пак приказва нещо, ама като не говорим на един и същи език... голям майтап.  Grinning Сега вече плаче само, ако е прекалено гладна и уморена вечер, пък аз трябва да я намажа и облека след банята или през деня, като й се спи, пък не може сама и се изнервя.

И ние мислим да сменяме колата с по-голяма,но още не сме се спряли на конкретна такава, аз и без това не ги разбирам.

Оф, и на мен днес ми се стори, че май коликите се връщат, ама е възможно и заради друго да се е въртяла така, дано да сме се отървали...

# 531
Ние се разхождаме в Южния парк следобед, сутрин не успявам, таткото от тази седмица работи от вкъщи и почва работа в 11.
Марини, а и другите момичета оставям моя телефон за връзка,тъй като незнам колко често ще съм онлайн, да се уговорим за среща в Южния парк - 0897613439
Здравейте майчета !!!!
И аз съм за среща в парка .И ние ходим там всеки ден . Я кажете какви са ви количките да ви разпознавам  Rolling Eyes  
Аз да ви кажа нашите колики спряха ,но и давах единствените капки който и помагат за мамите който имат възможност да си вземат казват се НОПАР но ги има само в гърция струват 1.60 евро
Нощното хранене сама си го спря преди около 20 - 25 дена
АМа айде найстина да се видим в Южния парк ! Аз съм със светло сива количка на бебе конфорт триколка с голями колела  Hug Hug
Аааааа, да ви се похваля станах вуйна на прекрасна мома тежаща 3450кг.и е дългичка 51см.  bouquet Grinning
Galeeeeeeто 5 ,  Тоя сласкиш ще си го резервирам за зет  Whistling   Mr. Green Laughing ма много сласъккккк

# 532
  • София
Гери  - уникално решение сте взели за жегата  Laughing и аз се замислих за едно басеинче.
Гале - тези колички са направо уникални, ние и тримата имаме колела, но май моето ще си ръждясва докато Алиса не подкара и тя една триколка  Joy
И аз да се оплача Sad Али реве като за три бебета. Явно се комбинират колики + жега и това я мори ужасно. Вече сме на Ентерокинд + чай от копър. За жегата сутрин я слагам да спи в антрето  Mr. Green а след 17 ч . на балкона/там е сянка и подухва/.
И аз се дъвча тези дни с майка ми. Все не правя нещата както трябва според нея. Много се скарахме в неделя, пък нали живеем заедно и е кофти  Sad Не разбирам защо не ме остави аз да се оправям както знам.  newsm78
Днес бяхме на разходка до градинката пред театъра Иван Вазов, доста по топло е отколкото в Борисовата, но каката ни има дружки там, така, че ще ходим понякога.
И Али вече се усмихва и се закача  Heart Eyes голям бонбон е като се нахили и ококори очетата  smile3522
Лека и проветрива вечер  Wink

# 533
Минавам да почерпя че моя мъж има днес Рожден ден

# 534
Здравейте момичета,аз пак имам въпрос към вас и пак относно кърменето.Тъкмо се бях успокоила,че имам достатъчно кърма и всичко е наред и пак идват хиляда питанки.Та искам да попитам дали на нялоя от вас и се е случвало цял ден гърдите и да са меки,ужасно меки,все едно са празни,т.е те сигурно са празни.Това ми се случи вчера и цял ден беше така,а моята принцеска цял ден плачеше,едно че има газове,които са болезнени и запек,който изкарваме с термометара,а освен всичко и това с гърдите.Дали ми спира кърмата и изобщо,когато спира кърмата така ли става-изведнъж?Дали е от жегите?А вечер след банята давам кърма от шише,добре,че имам замразени 2 шишенца,а бебка спи по цяла нощ и се събужда чак към 5-6 и сутрин гърдите ми са препълнени,изцеждал ги и край,мляко повече няма.Чувствам се ужасно само при мисълта,че ми намалява кърмата и че няма да мога да кърмя,не искам да отделям бебето от мен искам да си кърмя колкото повече може.Възможно ли е ако беба има газове и запек и я боли,да не може да се нахрани добре и затова да не мога да произведа достатъчно мляко?Много ще ви бъда благодарна ако ми помогнете Simple Smile

# 535
petra84 И на мен ми се е случвало да са ми меки гърдите, но това не означава, че нямаш мляко.Малката може да плаче заради нещо друго и да  е просто съвпадение. Не си внушавай, че кърмата ти спира, защото и аз преди непрекъснато бях с препълнени гърди, а сега специално през деня , почти няма нужда да се изцеждам и това според мен е, защото производсвото на кърма се регулира спрямо нуждите на бебето, а и то като расте изяжда повече. Между другото аз си купих белен суров слънчоглед просто, защото ми се ядеше и като си го пека и ям от него забелязвам, че кърмата ми се увеличава.

# 536
divogan - честит ти рожденник. Работни успехи и семейно спокойствие му желая.  Gift

Petra84, аз също мисля  това че са ти омекнали гърдите не значи че нямаш мляко. Моите също са меки, но мляко има. за твое успокоение пробвай да се изцедиш преди да кърмиш и ще разбереш колко мляко имаш  bouquet

# 537
Първо с много закъснение да честитя на Змейковица за малката принцеса с красивото име. Нека е жива и здрава Белослава – да радва цялото семейство и да има най-безгрижното и щастливо детство.

Ние сме добре. Пътят извън Варна ни понесе. В Разград се паднаха 40-те дни и ходихме там на църква – попа прочете молитва за мен и малкия (той спа през цялото време). А ние занесохме в църквата питка, бонбони и вино за почерпка. За питката – мина страхотно, изкарахме си весело. Малкия проспа почти цялото събитие – само посрещна гостите буден. Получихме много хубави и полезни подаръци. zlatоmira – благодаря за комплимента за тортата и Дони.

Ние сме изцяло на АМ – тотално ми спря кърмата(въпреки че пробвах какво ли не!!!). Пробвахме няколко млека и накрая си карахме на Фризовом. Обаче имахме един много критичен ден в който малкия ака на 3 пъти едни много твърди акута като борбонки и рева и крещя цял ден. Сама незнам как издържах, но бая си поревах с него – няма такъв плач!!!! Оказа се че е получил запек от млякото, а от Нан-а повръщаше, та сега сме на Аптамил комфорт – дано това е нашето мляко че си измъчих детето!!! Освен смяната на млякото започнах да му го правя с овесена вода. Слава Богу нормализира се (пу пу пу). Почнах да търся банки за кърма, мислех от къде да взема само и само да е добре детето. В един момент реших да ходя за няколко месеца в Сф че само там има банка за кърма. Истински ужас просто.

Чувствам се адски виновна особенно в деня в който рева неистово, не спирам да се обвинявам и не мога още да свикна с мисълта че нямам кърма. Супер ми е гадно.

Съответно цикъла ми се върна и вече ме посетиха първите „гости”. Бях и на контролен преглед при гинеколога след раждането – каза че съм „зараснала” добре и въобще всичко е ок . Направиха ми и цитонамазка, сега чакам резултатите.

Момичета бяхте споменали май за чай Блевит Л – от къде го купувате, че ние тук във Варна не можахме да го намерим. Ако го има в Сф кажете къде, че да го поръчам. Поне той да ни е под ръка за критични моменти (дано обаче нямаме вече).

divogan - да ти е честит рожденника. Да е жив и здрав, много да ви слуша и да има много късмет.

# 538
ЧЕСТИТА ВТОРА МЕСЕЧИНКА НА ДЕНШНИТЕ БЕБОЦИ!
Благодаря на всички за мненията и съветите!  Hug
Елица, причините да се стигне дотук са ясни, сега търся изход от ситуацията /ако има/ и подобряване на положението /ако може/! Hug
mama.radi, нестандартният ти съвет ми допадна, ама пусто само шампанско и бяло вино не пия, но ако с другите средства не стане, ще пропия и това! Не се обвинявам много, защото знам, че е до организъм, но и аз имам вина, че не устоях на ревовете първия месец и й набутах изцедена кърма! Каквото стане, това е - поне до 3м. да я докарам, че батко й до 6м. успях, пак с много мъки и цедене нон-стоп.
Днес имах успешно т.нар. кърмене само към обед, след това - край! Приближа ли я към гърдите - як рев! Цедих се и едва събирам 80мл и от двете, но опитите продължават. А до миналата седмица цедях по 120мл от едната! Нощем поне суче спокойно и затова не съм напълно обезверена!
Excellent, честита племенница! Ние също често сме в парка, но сега в жегите нещо не успявам да стигна до там! Иначе нашата количка е оранжево-сив Mag England! Ето я:
divogan, да ти е жив и здрав мъжа! Вярно много татковци Близнаци сред нас!

# 539
Имам вече нет в къщи и ще съм по-редовна. Проблемът ми е досущ като на Марини. Едно към едно. Опитвам какво ли не - сменям пози, гърди, сешоари, биберони - и резултата е синьо бебе, останало без дъх. Накрая се изпокарахме и с татко и, който ми заяви, че аз съм виновна и че ако продължавам така незнам какво щял да направи, щото по негова логика аз си доказвам характера.
Днеска я заведох на лекар - не е наддала грам. Тежи кило повече, а прави 2 мес след 9 дена  Sad  Кой ме прокле - НЕЗНАМ. Всичко си беше толкова гладко!! Още от родилното. Аз си имах супер много кърма, тя си сучеше сякаш цял живот го е правила... И сега само цедене и от шише. Точно до тук не исках да се стига. Всичко бих дала да си се върне старото положение и да си се храним спокойно.  Confused  Cry
Марини, моля те, ако намериш някакво решение ми кажи. Моля те.
Най-ми тежи, че всеки вика, че аз съм виновна, щото съм била изнервена. Ами много ясно, че ще съм изнервена, като тя само реве и не иска да яде нормално. Чак татко и ми купил днес сироп хомеопатичен, моля ви се, за успокоение на нервите, което го приех за супер подигравка и като ревнах пак... Следродилна депресия късна ли ме е хванала, незнам. Факта е, че нищо не ми върви, само рева и не съм щастлива. Изобщо..

Общи условия

Активация на акаунт