1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 28 936
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
здравейте мамчета   bouquet

само да ви се похваля че се върнахме от морето бяхме на несебър и беше много гот Party

дивоган честито за рожденника много здраве му пожелавам  Grinning

мили ванили  Hug

# 541
milli_vanilli , миличка и аз помислих че изпадам в закъсняла следродилна депресия (а може и да съм наистина) особенно след тази криза на Дони с акането като ми тръгна всичко надолу и все ми се плаче и супер виновна се чувствам че се докарах до тук и причинявам това на детето, но не трябва да го правим - заради децата трябва да се стегнем. В крайна сметка Доминик няма да е нито първото нито последното бебе на АМ. Важното е да е добре, да ми е жив и здрав. Няма смисъл да се обвиняваш и им тегли едни майни на всички дето те обвиняват и не те подкрепят. Той и моя се опита да ми прави изречения от сорта "не ме слуша какво да правиш и виж сега....". Не им обръщай внимание, стегни се и се успокой. Стискам палци всичко да се оправи и да ти тръгне кърмата. Успех и кураж  Hug

# 542
milli vanilli съжалявам. Нормално е да си изнервена. Хората, които ти повтарят "не трябва да си нервна, трябва да си спокойна" не знаят какво е да имаш постоянно плачещо бебе. За тях и за мъжа ти, от едното влязло през другото излязло. При някои кърменето просто не се получава, не се обвинявай. И съвсем скоро ще си щастлива. Детенце ще се успокои, вие покрай него и всичко ще е прекрасно.  
Към момичетата, които имаха запушване на канали от вчера съм с 38, отпаднала съм, мускулите ме болят, едната гърда също, но не напипвам бучка. Болката не е особено силна, но я има. Слагам компреси, цедя, давам на бебо да суче винаги и от нея.  Колко дена продължи температурата при вас? Как да разбера запушен канал ли е или не съм се доизлекувала от ангината (но пък гърло не ме боли)...

# 543
 Hug HugСлушайте,момичета,я се вземете в ръце-знам от собствен опит,че не е лесно,но трябва да се погледнете отстрани.Моята кърма също намаля в средата на 2 месец,започнах с АМ и вече сме само на формула.НО не се чувствам виновна-бебетата ни имат нужда от ЛЮБОВ и СПОКОЙНА И ХАРМОНИЧНА МАМА.Затова се опитвам да съм такава и независимо,че я храня със шише,детето ми е щастливо.Любовта не е само в кърменето-докосване,усмивки,гушкане-тя непрекъснато ме усеща и,ако съм нервна и виновна,бих пропуснала толкова прекрасни мигове с нея.Момичета,просто сменете фокуса на мисленето-погледнете в очите детето си,вижте беззъбата му усмивка(все още Simple Smile и се убедете,че за него сте най-страхотната мама,от която очаква само Любов! Прегръдки и дано не съм прозвучала назидателно-и аз преминах през всякакви чувства,но детето ми ме научи на спокойствие. Heart Eyes

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 14:40 от lunhua

# 544
Момичета да ви почерпя, нашия батко днес прави 3 год.

# 545
galeeto, Честит Рожден Ден на порасналото момче! Да е здрав, палав и много усмихнат!!!  Hug
lunhua, много добре си го написала даже! Изобщо не звучиш назидателно! Аз също съм на мнение, че е много по-важно майката да е спокойна, щастлива и да се радва на детето си, вместо да се изнервя, да изнервя и детето, само и само да е на кърма!  Naughty Така че milli vanilli, успокой се първо, купи си тапи за уши и си ги сложи когато мъжа ти пак ти каже нещо или ти даде сироп за успокоение.  Wink Не се обвинявай дори да не кърмиш. Габи има нужда от любов повече от колкото непременно кърма! Аз много се радвам, че успях този път да кърмя успешно, но не бих го правила на всяка цена! С баткото дохранвах от 2-рата седмица, а и , честно казано, ми беше много неприятно това кърмене. (Сега ми е много приятно, но с него не беше така...) А пак порасна и даже е доста по-здрав от връстниците си (да чукам на дърво)!  Hug Помни, че ти си най-добрата майка за твоето детенце!   spoko
tabu, дано ти мине по-бързо!  Hug
divogan, ЧРД на мъжа ти на патерица! Да е здрав, щастлив и да ви гледа много добре!  Grinning
petra84, моите гърди почти през целия ден са меки, а имам кърма.   Peace Само нощем ми стават по-твърди, но Елия спи по 8-9 часа и е нормално за толкова време да се препълнят.

Ние днес бяхме на консултация. Качила е 1кг и е пораснала с още 4см.  Laughing Ваксините ги понесе сравнително добре. Поплака си малко, де, но после и дадох да си посуче и се успокои. Даже сега заспа. Казаха ми, обаче, превантивно да й дам Панадол. Вие давахте ли?

# 546
galeeto, ЧЕСТИТ ПОРАСНАЛ МЛАДЕЖ! ДА Е ЗДРАВ И ДА ВИ РАДВА МНОГО!
milli_vanilli, спокойно, мило момиче!  Hug Hug HugКакто всички казват като си нервна най-много да го докараш съвсем до моето положение и да ти изчезне кърмата! Ясно е, че аз съвет за успешно кърмене не мога да ти дам, но бих ти казала да се цедиш често, за да запазиш лактацията и ако се налага така си храни Габито! Знам, че е хамалогия, но все пак има и добра страна, че можеш да се изцедиш и да дадеш на някой друг да я нахрани, а ти да излезеш да се поразсееш! Аз със Сашко имах доста повече кърма и пълнех шишета едно след друго, складирах в хладилника и майка ми го хранеше, а аз се разнообразявах по-някакъв начин. Сега това няма как да стане, защото нямам почти никаква кърма, но пак два пъти седмично мъжа ми ги гледа, за да отида на фитнес! Ако започнат да те болят зърната от вакуума на помпата, сложи едно силиконово зърно в отвора за гърдата и така цеди - засмукването няма да е директно и е по-добре! Аз смятам да пробвам на всяко хранене да я слагам първо на гърда и може някой път и в незашеметено състояние да засуче!

# 547
  • София
Към момичетата, които имаха запушване на канали от вчера съм с 38, отпаднала съм, мускулите ме болят, едната гърда също, но не напипвам бучка. Болката не е особено силна, но я има. Слагам компреси, цедя, давам на бебо да суче винаги и от нея.  Колко дена продължи температурата при вас? Как да разбера запушен канал ли е или не съм се доизлекувала от ангината (но пък гърло не ме боли)...

tabu, в подобна ситуация бях и аз преди около две седмици. Изведнъж започна леко да ме дразни гърлото, на което не обърнах особено внимание и за ден и половина ми мина. И веднага след това, изведнъж получих мускулни болки по цялото тяло, лявата ми гърда стана твъра и болезнена, също без да напипвам бучка. Измерената температура беше 37,9. Веднага взех една доза осцилококцинум и след това още две през 6 часа. Не съм преставала да кърмя като давах на Али да суче предимно от твърдата и болезнена гърда и така я облекчавах за известно време. На следващия ден вече бях по-добре и без температура, а на по-следващия - отново във форма, без болки и нормална гърда. Много е възможно да е просто някаква настинка, каквато според мен беше и при мен. Така че, tabu продължавай да даваш на бебо да суче приоритетно от болезнената гърда, профилактнична доза осцилококцинум също няма да навреди и мисля, че ще се справиш с тази неприятна ситуация. Стискам палци и успех!

galeeto, да ти е жив и здрав рожденикът и много да те радва!

milli_vanili -  горе главата, момиче! Всичко ще се оправи, има къде-къде по-лоши ситуации в живота. Едно ревящо и гладно бебе със сигурност кара майчиното сърце да се свива и от един момент нататък действа изнервящо, но това не е повод за депресии, а още по-малко за  самообвинения и обвинения от страна на роднини. Най-близките са за това - да подкрепят в трудни моменти, а не да назидават и обвиняват  #Cussing out

Ние днес бяхме на консултация - порасна ли сме с цели 4 см и 840 гр. Сложиха ни първия прием на пентаксима, а пневмококовата ваксина я отложихме за по-късно. Решихме с нашата педиатърка, че в тези горещини на детето ще му дойде в повече две ваксини, а и искаме да видим как ще понесе петвалентната. Алина плака известно време, но в момента, в който беше на гърдата на мама, започна сладко да суче и се унесе. Дано всичко да е наред.  Praynig Изпращат ни на преглед при ортопед - при Драганов. Имам някакви спомени, че мамите, които вече са били при него, го споменаваха тук....  Thinking, ще трябва да се върна назад и да почета....

Хубав ден на всички!

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 12:07 от froh

# 548
Мили - Ванили, по въпроса с кавгите - т'ва по-така, онова по-иначе - ооооо.  ooooh! Не отстъпвам, щом знам и мога, пък и от мене зависи, не от друг; но се стремя да изчаквам, когато може.
Майка ми вчера ми докладва за разговор по мой адрес - ние се радваме на бебето, пък нея съвсем я забравихме  Laughing Мисля си - да бе, мадър, една вафла поне да беше взела лично за мене  newsm78 По е лесно да четеш конско.

ПП. Забелязвате ли бебоците да са по-'нервни', да плачат и да ядат по-малко в жегата?

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 12:52 от vk23

# 549
Привет момичета,

Честит рожденник на galeeto. Безгрижно детство и щасие му пожелавам.  bigdance2

Милли Ванилли - какво да ти кажа мила.... съчувствам ти Hug. Много е лошо когато в трудни за теб моменти не намираш подкрепата на роднини и приятели. Ама най тежко е когато нямаш подкрепата и успокоение от човека до теб Confused. Знам какво е, преживях тоя кошмар преди години с бившия ми. Що не им теглиш по една майна на всички които те обвиняват. Изправи глава и прави каквото смяташ ТИ за добре и както ТИ ги чувстваш нещата Crossing Arms. Не обръщай внимание на околните че ще луднеш. Като ти мрънка мъжа ти остави му Габи за един ден от сутринта до вечерта, ча да разбере що е зор #2gunfire. Дано не съм те убидила с по-горе написаното. Наистина ми е много криво за теб, не се отчайвай hug.

Момичета аз имам въпрос. В неделя Бианка прави 40 дена, та искахме да ни четат чиста молитва. Има български църкви в Франкфурт и в Щутгарт, но от две седмици не мога да се свържа с тях да попитам за информация. Вие правили ли сте предварителна резервация? Бързо ли протича молитвата? Трябва ли нещо да се носи и има ли някаква специална подготовка? Ще съм ви благодарна да споделите някаква информация. Мислим направо да отидем без резервация, та каквото стане.

Лек ден на всички. newsm51

# 550
Mama.Radi, не е необходимо да носиш нищо специално. По твое желание можеш да вземеш нещо за църквата. Поне тук не се налага и специално запазване на час. Ние избрахме късния следобед, малко преди да затворят църквата, защото е най-спокойно. Самата молитва протича бързо, може би 5-10 минути.

# 551
  • Бургас

Към момичетата, които имаха запушване на канали от вчера съм с 38, отпаднала съм, мускулите ме болят, едната гърда също, но не напипвам бучка. Болката не е особено силна, но я има. Слагам компреси, цедя, давам на бебо да суче винаги и от нея.  Колко дена продължи температурата при вас? Как да разбера запушен канал ли е или не съм се доизлекувала от ангината (но пък гърло не ме боли)...

Аз бях така преди два дни.Температурата сама падна от 38гр. стана след 3 часа на 37.5 и накрая съвсем изчезна.Давах на малката да суче само от тази гърда другата я цедях и си сложих зелеви листа много помагат. Peace

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 14:00 от zlatоmira

# 552
  • София
И аз да почерпя за бащата на три дъщери и мой благоверен сУпруг! Mr. Green

Галеето, четит ти рожденик! Да е жив, здрав, много послушен и по малко палав де, че иначе не е интересно !
 Grinning

Милли Ванилли, прасни едно мартини довечера - ще се успокоите и двете ! Peace
Да не й е уроки и дан е чуе Гявола, но Леа става едно доста културно бебе. Смее се, кротува си, нощем спи, абе заприличва на сестрите си като бебета. Аз се кефя много , щото зная че е малотрайно докъм 1 годинка и после стават хуни  Mr. Green
Аз днес бях на козметик да съм красива за довечера, ако не се попотя пак. То по 5 пъти за ден вземам душ и все лепна.  ooooh!

# 553
  • Бургас
Галеето да ти е живо и здраво момчето.Много да ви радва и да е повод за гордост.

Биби честит ти рожденик пожелавам му много здраве и щастие и  да продължава да ти е такава упора.

# 554
galeeto, честит ти рожденник  bouquet Да те радва и да те слуша поне с едното ухо:-)
divogan, bibi, честити празници вкъщи и на вас!

Алеся, Мили Ванили, не се изнервяйте, момичета. Бебчетата чувстват емоциите на майка си - раздразнителност, притеснение и т.н. По въпроса с кърменето и добавките, Алеся, тъпо е да чувстваш вина. Бебетата растат здрави и силни по двата начина и не е болка за умиране ако някое момиче не успее да кърми или не кърми достатъчно дълго (така или иначе тук във форума кърмачките имат превес, но в действителност много повече бебета са на АМ и майките им не си го слагат на сърце). Мили Ванили, аз имах същия проблем с Карина като теб и Марини - пищи и не иска да суче. Мъжа ми вика 'да ти е жал да го храниш като пищи така'. Проблема решавам като я кърмя полу-сънена още щом се размърда след сън. После като се уригне и изака (тя го прави по време или след ядене), й сменям памперс, говорим си и т.н. Ако въпреки това е неспокойна, гледам да се храним в спалнята само двете, легнали (без телевизор, шумове, деца и т.н. дразнители вкъщи). 

Общи условия

Активация на акаунт