1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 28 940
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря, Фро! Така си и мислех, ще я сменям аз тая педиатърка, ама понеже ни е позната и затова се цопнахме при нея.

# 91
Дана, може да ти поиска копие от болничния от родилното и/ или 45 - дневния /ако си работила до 8-мия месец/. Иначе защо просто не си вземеш една справка от гинеколога? А това, за което говориш - Търново, Варна - да, административно има разлика, защото поликлиниките са на общински бюджет, а това са различни общини. Може да я глобят жената, затова ти иска справка.

# 92
Хмм, Danna, и на мен педиатърката ми иска само да знае датите на предните болнични и нищо повече! Дано да се справите бързо с проблема!
milli_vanilli, изоставяш значи софийските прелести! Така и не се спретнахме за разходка в парка! Нищо, на есен с песен! Ние ще ходим вероятно в "Константин и Елена" на море, в края на август, така че тогава може да се видим с варненските момичета! Ние със софийските не можем да се организираме, а аз във Варна вече отидох!!! Wink Аз си купих ластични гащи от корема до колената и има промяна във визията определено! А си мисля, че ластичния колан помага, защото моя корем почти го няма вече, но пустите паласки си стоят и загрозяват и без това огромния пейзаж!
tini-mini, бързо оправяне и на тази гърда! Peace
Дребочсъчна има много газове тези дни и това е придружено с рев, желание за разснасяне и отказ да яде! За да я нахраним я чакаме да се поунесе и тогава става номера! Бумеранг, чудех се дали и бебетата, които се хранят от шише правят "кърмачески стачки"?
Иначе, пъпки вече няма никакви, но от време на време по брадата й се появяват от стичащо се мляко.
Аз пък й давам вода от време на време, защото се дохранваме и си мисля, че има нужда след АМ! Когато е яла само кърма не давам обаче! Но тя не винаги я пие, а брат й беше като жаба още от тази възраст, та и досега!
При къпане въобще не реве, но като си я подаваме, за да я гушне баща й в хавлията се размрънква малко, но й минава бързо. Брат й се дереше след всяка баня като на заколение.
А той отново е болен и е при баба си, за да не зарази бебока! За трети път за месец и малко е с температура и кашлица! Вече се чудя колко ще продължи този адаптационен период в градината - минаха 9м. вече!
Малък десерт за втория месец на бебелушка

# 93
  • Варна
Нашият така да се каже проблем в последно време не са коликите, а желанието да я носим и разхождаме из цялото жилище. Това желание особено се засилва от 19 ч. нататък и познайте какво се случва до 21,30 - 22 ч. - смянаме се тати в разходките с Нейно Величество Алина на ръце, а тя невъзмутимо оглежда обстановката и не дай си боже да решим за малко да поседнем, понеже ръцете и краката ни окапват, става нещо страшно - съдира се от рев, особено ако си позволим да я сложим в креватчето и да я оставим сама  Twisted Evil
Абсолютно същата работа е и при нас.

Благодаря за отговорите за столчетата за кола. Аз даже не съм и пробвала дали става по посока на движението. Но ми е много гадно като не си виждам мишлето.

И ние започнахме да акаме по-нарядко. Преди беше на всяко хранене, а сега по 3-4 пъти на ден и често се случва да се пъне миличкото, но е за кратко. Обикновено като му дам да суче и започва яко да пръцка и да ака. Иначе много се кефя (да чукам на дърво), че определено прави вече разлика между ден и нощ. Стъмни ли кърти яко по около 4 часа и след нощното кърмене заспива веднага без да се налага нищо да правя. Майчета, кажете кога долу-горе бебетата се отказват сами от нощното кърмене, да знам да се мобилизирам. Значи не ми тежи като трябва да ставам към 12 - 1 часа или към 3 даже, но ако ставам към 4-5 да кърмя направо полудявам - ужасно ми е нервно по това време.

Навън е страшна жега. И аз незнам баш лятото как ще обличам бебо. Сега е по едно супер тънко боди и чорапки и му е жега. Лицето и вратлето са му много горещи и като го вдигам от количката когато сме навън гръбчето му е влажно.  newsm78 newsm78 Сега отивам да му купя малко дрешки, че нещо ни умаляха всички дрешки.

И още нещо - трудно ми е да преценя кога да минем на следващия номер памперс. Имам чувството, че тежи (2) са му малки вече, но не съм сигурна.  newsm78

Данна, на мен в МД ми издадоха една бележка като родих на коя дата точно и казаха да я дам на педиатърката за да ми иоздаде болничен.

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 13:49 от Лоти

# 94
Благодаря ви за отговорите, момичета! Сега отиваме на консултация и да видим дали ще се разберем по някакъв начин. Все ще трябва да ми го издадат тоя болничен, иначе ще се наложи явно да се обръщам към "Господари на ефира".

# 95
Майчета, кажете кога долу-горе бебетата се отказват сами от нощното кърмене, да знам да се мобилизирам. Значи не ми тежи като трябва да ставам към 12 - 1 часа или към 3 даже, но ако ставам към 4-5 да кърмя направо полудявам - ужасно ми е нервно по това време.
Без да искам да те плаша, но има дечица, които така и не отказват нощното хранене. Големият си ядеше до последно нощем, да не кажа, че накрая и през 2 часа. Като гледам и брат му е тръгнал по същите стъпки.

milli vanilli на мен ми казаха, намотавам на пръста си бинт, поливам с бебешко олио и лекичко търкам на мястото на коричките около 2 часа преди къпане. При нас подейства, дори го правех не само преди къпане, а и като се сетя през деня докато го кърмя. Лек път.

# 96
  • Sofia
Ние също утре потегляме към морето. Ще ходим в Гръцко, Халкидики. Дано понесе леко пътя и там да не ни създава проблеми..
Вчера се изака геройски с термометър ( след 5 дена... )  Sad После още два пъти сам. Дано му мине тоя запек вече  Tired Аз ям сливи, овес, череши и т.н. дано оправим положението...

# 97
  • София
Здравейте маминки! Hug

Мина и при нас ритуалът с погачата вчера, беше особено забавно с толкова много крякащи жени накуп. Дребният се държа подобаващо добре, почти придремвайки. Само дето се изложихме, че докато гостите си седяха и чакаха, дребен реши да яде максимално дълго и да се оака до ушите да та мине 1 час в тези занимания. Joy Получи много подаръци-предимно дрешки за към годинката. bowuu Гледам, че доста бебчовци и мами вчера са имали празник. Да са ни живи и здрави! Heart Eyes

И в нас е страшна жега, спим на отворен прозорец, а малчо само по боди с къс ръкав, чорапки и памучна пеленка за одеалце. За навън вече все по-леко го обличам и май му е доста по-добре, че в количката става като парник. Чудя се лятото по памперс ли ще излизаме в големите жеги...

За разходките навън-обича ги, но спи малко, по-скоро дремва и после си се наспиваме вкъщи всички. Днес тъкмо се бяхме нагласили в 12ч да излизаме и то като задуха тоя вятър и се смрачи и си останахме вкъщи с децата. Дано следобяд като се извали да става за излизане, че не сме купували на дребните подаръчета за празника.

Пъпките-нашите пъпки изчезнаха с Бактробан, но през 2-3 дена се появява някоя, мажа я и изчезва.

tuly, и аз с каката като беше бебе се организирах много по-добре. Сега с двете деца ми е далеч по-трудна организацията, но знам, че скоро ще се наместят нещата.
Столчето за кола- и аз го слагам в обратна на движението посока. До годинката така се возят.
За водата-и аз не давам нито вода, нито чай. Значи и аз съм от "лошите майки".
За къпането-нашия мишок страшно обича водата. Много е спокоен като го къпем. Даже аз удължавам нарочно престоя във водата, че му е много добре.

Гимнастика и масаж правим, ама имаме и пропуски на банята, че дребен постоянно ги проспива. Нямаме никакъв установен режим на хранене и къпането и то така.Вече му ги правя като сменям памперсите. Големи усмивки раздава тогава, харесва му. Масажът го правя като е омазан с олиото.

аlbabenita, много смешно ми стана с тая дупка на главата hahaha
tini-mini, и аз преборих една бучка преди 2 седмици с много цедене, сукане, топли компреси и зелеви листа. Много бързо се оправи, но си е мъка. Действай веднага и не я оставяй, много е неприятно.

За храните при кърменето-аз нали не бях забелязала на малкия как му действа дадена храна, но онзи ден изпих на екс около 400мл сок от моркови и дребният така напълни памперса, че се уплаших чак. А все пак моркови, уж затягащо действат. ooooh!

Приятен и спокоен ден на всички!  bouquet

# 98
  • София
Хай банда!
За крустите  аз ползвам това
Плами нямаше, ама на Цвети й ги оправи за 10 дни. Днес го купих и за Леа - 13.60 лв. от кварталната аптека. Води се крем за суха кожа - за крусти, за бузи през зимата (колд крем) и за подсечено дупе. Много е дОбър.  Peace
За разходките - на мен са ми приоритет. Може в къщи да ми е на вили и могили или да си лягам в 24 часа, ама всеки ден задължително сме навън от 10,30 до 13.30 -14  и от 16,30 докъм 19.30- 20 часа. И на големите, и на малката им е по-гот навън.
Да похваля играта Познай кой (Guess who) на Hasbro. Вчера им я купих на големите за 1 юни и  3 часа играха без да им видя муцуните и без да се скарат/сбият. Да видим докога. Mr. Green
Аз почнах малко да ходя на бач и повече да побачквам от къщи. Rolling Eyes Sad Confused. Единствената ми утеха е, че в края на месеца има допълнително  Money Money Money
За кошниците зо кола - нашите и двете са обратно на движението, возя я отзад, щото не мога да деактивирам шибания еърбег отпред , ако някой се е справил - да даде акъл, че и книжката на мойта кола сме затрили.  Whistling
За акането - ака 1-2 пъти на 24 часа, въпреки че е на смесено хранене.
Леа още яде нощем към 3-4 часа и рядко пропуска (кките на нейната възраст и двете си спяха плътно от 12 до 7/8). Даже мисля, че нощем е по-гладна. Вчера например е яла в 8 - 12- 15.30 -18.30 - 23.30 - 4.00 и днес сутринта в 9.15 Rolling Eyes

# 99
Oфф пак ви минах по диагонал, ама хич не смогвам да ви изчета  Crazy как успявате беее????
Нашата госпожица иска Фнимание когато е будна ки сама остава 5-10 минути докато не се усети, ч с въртележката я залъжа, я с играчките на шезлонга ама детето си иска компания и това е.
Иначе в количката обича , навън се преставя много добре. Раздава много усмивки и се опитва да комуникира въобщеее голщм е образ и аз нямам нищо против денонощно да и правя компания само дето мнго ми се спи и не разбирам защо, не се уморявам чак пък толкова, . Габи се буди през ноща да яде ама не мисля че заради това нон-стоп ми се спии.
Във форма още не съм влязла и излгеждам като лелка  Cry имам пейка за коремни преси и все се каня да я яхна ама все нещо друго правя. Иначе ходя много с количката -ако тпва е спорт  Stop
И ние като мили ванили имаме по веждите от онова дето се бели рагади ли е крусти ли е ама нищо не го правя и то само си пада

п.с. Гледах снимки на бебоците и - много са порасналиии и са толкова хубавиии , да са ни живи и здрави  Praynig
Аз скоро не бях качвала нашата мадама и се отчетох подобавачно  Mr. Green

# 100
Хоп и аз в новата тема
 аз вече се престраших да го храня и сменям памперс в парка - днес така се разрева там чеееее трябваше да се храним.
Преди няколко дни не можахме да се разходим с Elf1980 и Ili_ поради тази причина , но вече съм на линия.
За крустичките по веждите - и ние имахме и ни минаха за 4-5 дни с мазане с зехтин.
А да ви се оплача от моят момък вчера - рев през един час - гладен , иде по 30мл и спи по 15 мин и пак рев и пак 30мл. И ТАКА ЦЕЛИЯТ ДЕН - ПОДЛУДИ НИ НАПРАВО, но днес е послушен на мама детето.
А как сте с гъбичките в устата - ние си ги отглеждаме....
викат мееее че сме пак гладни
 Hug

# 101
  • София
Здравейте, мами!

Моля, помогнете! Нашата педиатърка ми иска и много настоява за някакъв талон или направление от гинеколога, следил бременността ми, за да може тя да ми издаде третия болничен. Но пък гинекологът ми е категоричен, че няма такова нещо, и мъжът ми ходи при него, и аз му звънях сега, и двата пъти - едно и също - трябвало от болницата да ми издадат справка, кога съм родила. На вас кой и какво ви издава, за да може педиатърът да го издаде този проклетия болничен? На кого да се карам, че не е наясно и да ходя ли до болницата да искам нещо от там? Дали между Търново и Варна има някаква разлика, защото гинекологът ми е в Търново, а сега съм във Варна, егати. Направо не знам вече какво да правя.
от болницата в която си раждала (за всяка болница важи - задължително , друг е въпроса, че много майки не знаят и не търсят) се издава епикриза на бебе и епикриза на родилката - това ти иска педиатъра  Peace ,... някои педиатри не спазват правила и не изискват този документ - бележка  Peace - епикризата , но принципно е редно .

момичета разгледайте тук www.tekaex.com  - днес купих на хлапетата много сладки роклички от там и то на приемливи цени  15 лв. (не всичко е снимано в сайта им ) даже каката утре ще е на тържеството за 1 юни с нея  Grinning  . целувки от нас !!!

# 102
оффффф нещо хич не се оправям със качването на снимките в snimka.bg качих 10 но не знам как да си ги кръстя, така че ако видите нова мама и бебе сме ние с Ема  Embarassed

# 103
Здравейте, мами!

Моля, помогнете! Нашата педиатърка ми иска и много настоява за някакъв талон или направление от гинеколога, следил бременността ми, за да може тя да ми издаде третия болничен. Но пък гинекологът ми е категоричен, че няма такова нещо, и мъжът ми ходи при него, и аз му звънях сега, и двата пъти - едно и също - трябвало от болницата да ми издадат справка, кога съм родила. На вас кой и какво ви издава, за да може педиатърът да го издаде този проклетия болничен? На кого да се карам, че не е наясно и да ходя ли до болницата да искам нещо от там? Дали между Търново и Варна има някаква разлика, защото гинекологът ми е в Търново, а сега съм във Варна, егати. Направо не знам вече какво да правя.
от болницата в която си раждала (за всяка болница важи - задължително , друг е въпроса, че много майки не знаят и не търсят) се издава епикриза на бебе и епикриза на родилката - това ти иска педиатъра  Peace ,... някои педиатри не спазват правила и не изискват този документ - бележка  Peace - епикризата , но принципно е редно .

момичета разгледайте тук www.tekaex.com  - днес купих на хлапетата много сладки роклички от там и то на приемливи цени  15 лв. (не всичко е снимано в сайта им ) даже каката утре ще е на тържеството за 1 юни с нея  Grinning  . целувки от нас !!!

Да, да. Имам такива неща, но тя искаше някакъв талон от гинеколога ми.Както и да е. Оправихме се, по-скоро се нави, без да й давам такъв талон, само й казах от коя до коя дата да ми напише болничния.  Peace

# 104
Здравейте, мамчета! И ние се позагубихме, водихме кака Йоанка на фестивал на изкуствата в  Берковица и вчера се върнахме. Дечицата се представиха перфектно, спечелихме 2 място с нашия балет "Класик" и беше супер  Hug Laughing Бебчо се представи много добре по време на пътуването  Hug Twisted Evil

И аз съм от "лошите" майки - не давам нито вода нито чай Peace Нали СЗО така препоръчва за изключително кърмените бебета, така че няма какво да те притеснява  Twisted Evil Hug Peace

За къпането - малчо много обича масажчето и гимнастиката и да се къпе също, но после като се обличаме реве  Whistling И като засуче и ме хваща здраво за блузата и въздиша много сладко, миличкия  Twisted Evil Simple Smile

Danna, нашата педиатърка не ми е искала нищо, за да издаде болничния  Hug

За коликите
- аз не давам нищо, много гушкане и гърда по цяла вечер, ако трябва  Crazy Grinning но и нашите колики не са от най-гадните, има всяка вечер, но на гърдата се успокоява, само понякога проревава и докато е на нея и дърпа като ластик  ooooh! ама това е положението  Hug

Мили ванили, радвам се, че вече ви отминават и при вас коликите, дано действат капките  Hug

Бумеранг, имам въпрос, така да се каже  Hug Преди седмица малчо беше уж създал някакъв режим на 3-3.5 часа и изведнъж един ден към обяд почна да реве на 1.5-2 часа и докато не му дам да суче не се успокояваше. И така започнахме да яде на често  Crazy аз си помислих, че кърмата ми е намаляла, а и гърдите бяха станали по-меки и той сучеше по 5-7 минутки, а не както преди това по 15-20 на гърда. Съответно 3 нощи ставах между 3 и 8 по 3 пъти да го кърмя, сега видимо си имам повече кърма, но той пак яде на 2.5-3 часа през деня, което си е по 8-9 кърмения за денонощие. Отидох да го измерим при педиатърката, за да разбера дали наддава и се изумих, за 16 дни е наддал 700 грама  Twisted Evil Hug Не трябва ли вече да намали броя на кърменията? /макар, че не виждам как може да стане това....../ Мерси  Hug
Това засега от нас, целувки на всички бебчовци!!!

Общи условия

Активация на акаунт