Браво, Данче!
Само така с педиатрите, които не са в час!Иначе относно къпането - ако не си сигурна, просто пропусни една вечер - нищо страшно няма да се случи. И две вечери да пропуснеш къпането, пак няма да е нещо фатално.
за слънцето и мазането с крем - по принцип не се препоръчва използване на козметика със слънцезащитен фактор до 6-ия месец. Така че, както bibi правилно е написала, бебчета трябва да се пазят от слънцето.
относно повръщането и връщането на храна - и при нас има дни, в които Али не връща храна, и други, в които връща почти след всяко хранене. Върнатото количество също е различно. В началото и аз се притесних, но след бърз образователен тур из нета и консултация с педиатърката ни, се успокоих, че това е в реда на нормалното. Ние също вдигнахме матрака откъм главата,
сменям памперса преди храна, а ако се наложи след, го правя максимално леко без да й вдигам краката, а само леко я обръщам наляво и надясно, уригваме се, стига да не е заспала и въпреки това повръща, кога повече, кога по-малко. Щом бебо е ведър, в добра кондиция, наддава нормално и суче с апетит, значи всичко е наред.
На нас ни предстои във вторник слагането на пентаксима и на мен още от сега ми е неспокойно. Педиатърката обаче ми каза, че ще постави само пентаксима и няма да й слага засега синфлорикса, тъй като има опасения от нежелани странични реакции, които се получавали от тази ваксина. И аз честно казано не се натискам да я слага точно сега.
.Че и червено.За него взех направление за офталмолог.Ще взема и за мен и да се понасяме дружно двамата на лекар.Егати работата
.До сега е пил АМ само 5 пъти и то още в самото начало, че все ми викаха че бил гладен.Те и сега само това ми се повтаря де.
.Каза, че всичко ни е ОК и дори като го питах за кенгуру и столче за кола каза, че няма никакви ограничения.Каза може без проблеми да ги ползвате.Драганов защо пък така казва кенгуру от 3 мес.
Но поне добре ги прие и не сме имали проблеми. Преди ваксините му дадох панадол и 4 часа след тях пак.
че днес го дават мнооооого топло.
Честит празник,mama.radi!Здраве,щастие и спокойствие!
При бебетата трябва да се внимава с прекомерното използване на препарати за почистване (от всякакъв вид, за козметиката - също) , за да не стане "искахме да изпишем вежди, а пък избодохме очи".