1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 28 937
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
МАМА РАДИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДА СИ ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА МАЙКА НА ДВЕ СЪЩО ТАКА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ДЕЧИЦА!

Марини, понеже често съм срещала консултантите по кърмене да препоръчват ето това средство за увеличаване на кърмата, можеш и ти да пробваш!

Елица, да ти кажа този съвет с овесената каша за двумесечно бебе не ми се струва никак уместен, добре че бебо се е оправил и без това "лечение".

Относно стоенето на слънце, аз бебо гледам да го изведа към 9 сутринта навън и го оставям да стои около 20 минути на слънце, докато не е горещо, като досега не съм го мазала с нищо против изгаряне и вече си има дори малко тен. След 10 часа стоим почти само на сянка, че на слънцето не е никак приятно.

# 481
Хъни-Бъни, децата са освободени от потребителска такса. Ние не плащаме такава при посещенията ни при педиатъра.
Знаех си аз.
Ей  #Cussing out как мразя на будала да ме правят бе значи.Ще се направя другия път аз на луда та да видим.Аман ooooh!.Много се ядосах сега като ми казахте въпреки, че си знаех че е така.
А за секрета от очите на моя бебок от Тобрекс какпи не му мина.сега окото му е по добре, но аз се заразих от него.
Ох това май го писах вече ooooh! съвсем съм изкукала.Та окото ми е ужасно червено, промивам с лайка но без ефект.Не знам аз при положение че кърмя мога ли да ползвам Тобрекс от неговите.
До понедерник ще стана като маймуна в очите #Crazy.И секрет има и ми замъглява погледа.Отвратително е.От къде сме ги лепнали тия бактерии ли са що ли е не знам.Все мия и трия и ето на пак сме с конюктивит #Crazy
Мами Ради да си жива и здрава и много обичана жена и мама  bouquet
Ние днес бяхме навън от 9 до 11 като по график.но следобяд ще пропуснем.Кое време стана а навън е ужасна жега.

# 482
Хъни Бъни ползвай си Тобрекса спокойно, нали се слага на бебето, а тези капки ги изписват и за нос, а знаеш че влизат и в носоглътката така че споко, бебето понякога го гълта в чист вид значи не е вредно... Peace

На вашите бебоци случвало ли се е както спят и изведнъж да пропищят и да почнат да се дерат от рев - моята го прави от време на време сякаш се е стрестнала от нещо - ужас... ooooh!

# 483
Мама Ради, Честит рожден ден!   bouquet

# 484
pinzi, Елия така се будеше с писък в деня след ваксината. Явно преживяваше насън ужасът от боцкането. Милото ми то! Но това беше само тогава. Иначе спи спокойно.  Praynig
Хъни Бъни, и аз мисля, че не е проблем да си слагаш Тобрекс, след като се изписва и на бебета (и на твоето).  Peace Дано се оправиш по-бързо. На теб какво ли не ти се случи...  Hug
Ние днес излязохме в 8ч. и беше супер приятно. Само дето се връщахме към 11:30 и щях да пукна от жега... А следобед излязохме чак към 6:15, но пак си беше горещо... Юли и Август щели да бъдат също такива горещи. Как ще издържаме?  Rolling Eyes
Аз ги паркирах децата в леглата и сега се наслаждавам на малко спокойствие.  Grinning

ЧРД мила мамо Ради!!! Бъди здрава, много щастлива с тези две дечица и мноооого обичана! Весело изкарване!

# 485
Честит празник на мама Ради !  bouquet
Аз днес пак имах ужасен ден - на село при свекитата бяхме ,уж на по-хладно място ,но аз умрях от жега и позабравената ми по време на бременността мигрена се завърна с гръм и трясък Cry
Към 15 часа вече така ме болеше главата ,че изревах веднага да си ходим.Детето и то явно усети ,че не съм добре ,защото започна много да се гушка в мен CryПочти припаднах като си стигнахме  у нас и веднага звъннах на майка ми да дойде да гледа малкия.Много гадно така без Аулин ...по съвет пих един парацетамол ,той пък взе че подейства и след един студен душ съм като нова ooooh!Утре няма да излизам ,голяма жега е  Tired

# 486
Честит рожден ден мама Ради! Здраве и любов ти желая, и много радости с двете ти дечица.

Данчето дано не те мъчи повече мигрената.

# 487
   Здравейте, мамчета! Много жега, бе! Как ще я караме? Ние бяхме в западния парк днес, но и там беше много топло. В къщи е още по-топло.  Ние сме добре, но ми се струва, че вече 120мл са ни малко. Май ще трябва да увеличим дажбата. Малката ламя е гладна(SadSad:
Честит рожден ден на мама Ради! Много любов и усмивки!
Момичета, има ли бебоци на, които са сложили пентаксина. Как я понесохте? Много ме страх, тъй като нас ще ни боцкат на 22.06.

# 488
На вашите бебоци случвало ли се е както спят и изведнъж да пропищят и да почнат да се дерат от рев - моята го прави от време на време сякаш се е стрестнала от нещо - ужас... ooooh!

Да, случвало се е няколко пъти. Аз си помислих, че е сънувала кошмар, защото пътрвия път си личи, че изплаква на сън и явно се стряска от собствения си глас и съответно започва да реве и наяве. Хамава работа, значи не било само при нас.  newsm78

# 489
Да, случвало се е няколко пъти.
А и ние сме от тези бебоци, няколко пъти така ми е изкарвал акъла  Crazy
А да не ти кажа, че понякога се стряска като пръцне по-силно и почва да реве, като че незнам какво е станало  Twisted Evil Mr. Green

Хъни бъни
, определено бебета и деца до 18 години не плащат нищо, нито за прегледи, нито за изследвания, за нищо  Peace
Данче, дано мигрената не те мъчи вече  Hug
С жегите незнам, ние  сме в планината, та тук някакси по се живее и пак през деня от 12 до 16 не смея да излезем  Whistling иначе вечер спим с тънки пижамки с дълъг ръкав, луда работа  hahaha
Ваксината ще ни я бият в сряда, дано мине леко, това пожелавам на всички бебчовци  Praynig Praynig Praynig освен това чакам да видя доки какво ще каже за месец сме наддали около 1500 гр и малко повече, май е множко, ама........  Twisted Evil

Марини, да ти кажа моят опит, преди около 3 седмици мислех, че ми е намаляла кърмата, малчо започна да иска по-начесто, но пък аз не дохранвам  Flutter още същата вечер и така три поредни ставах и го кърмех по 3 пъти е часовете между 3 и 8 сутринта, също и през деня понякога кърмех по 9-10 пъти общо за денонощие, веднага се подопбри положението  Peace Hug освен това при мен добре действа да пия не просто течности, а по една чаша топъл чай преди кърмене, и други мами са споделяли, че това помага  Hug
Също бих ти препоръчала нещо за по-лесно да тече кърмата, на мен доки ми изписа едно хомеопатично - бриония, в началото го пиех на всяко кърмене и ми се струва, че кърмата тече по-лесно и беба няма да се нервира така, но за това трябва да се консултираш със специалист  Hug

Днес каката ми беше нещо кисела /по принцип ми е добричка Grinning/ и към обяд малчо реве, чака да суче, тя реве, не разбрах какво точно чака или иска, ама беше голямо дране и голяма драма, тръшкане и т.н., не беше го правила отдавна този театър Crazy,  та накрая и аз се разревах, сама с две ревящи диванета полудях ooooh!

Ами това от нас,отивам да полегна при малките съкровища   Twisted Evil Hug

# 490
  • София
Елица, да ти кажа този съвет с овесената каша за двумесечно бебе не ми се струва никак уместен, добре че бебо се е оправил и без това "лечение".

Аз пък, не овесена, оризова. За да се сгъстяла кърмата в стомахчето, по думите на докторката.
Все едно де, и на мен не ми допадна съвета.

# 491
Здравейте.

Честит рожден ден на Мама Ради,да ти се сбъдне всичко което си пожелаеш.

За пишлето да кажа сега процедирам както с баткото преди 4 години.Започвам да отварям леко и с една мокра кърпичка леко забърсвам в посока навън.Започват да се появяват едни бели мръсотиийки които така отстранявам а и се отпуска самата кожичка и се показва повече главичката.И така на баткото за седмица две се показа цялата главичка и после поне веднъж седмично повтарям за да не срасне пак.На малкия днес даже му беше приятно защото ми се усмихваше блажено.Мой съвет към мамите с момченца е да не отлагат за по нататък защото с това отлагане и двамата ми племинници стигнаха до хирург.Не че е било страшно или е боляло но ако може да се избегне ще е добре.

Пинзи,и моя се стряска така насън и плаче но веднага пръцка и се успокоява и продължава със съня и си мисля че е от коликите.А понякога само размахва ръце насън и си продължава да си спи.

Ние излизаме към 9 и се прибираме към 11 и пак е жега.Трябва и по рано даже да излизаме но не всеки ден смогваме и понякога пропускаме и сме на терасата само докато е по хладно..

Бумеранг,не мога да разбера дали му стига яденето или не.Храня както беше писала ти с редуване на гърдите и после връщане пак на първата.Понякога спи по час и половина след като е ял но друг път след 5 мин пак е рев.Иначе си е бодър и свеж ,но тоя рев незнам дали е само от колики или е гладен.Давах няколко пъти АМ,но скоро той пак си плаче.Докога може да ни държат тия колики.Давам саб симплекс и ентерокинд.Аз изпих една опаковка от чая на хип за кърмачки и си правя чай от копър и анасон,но през деня са си меки защото той няма и през час суче,а вечер прави по големи паузи и тогава само стават като камък.Ако наддаването е индикация за недохранване колко трябва да качи втория мецец?Бях чела нещо като 680 гр средно,но доста мами казват че по повече от кило кило и половина качват тяхните бебета.От липса на кърма ли не наддава или просто до организъм.
Да питам още само ефективното сучене ли увеличава кърмата.И ако бебето суче но дефакто кърма няма това  дава ли сигнал за произвеждане на повече кърма.

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 12:30 от divogan

# 492
Още 1 седмица и давам срок и ако се оридължава, аз ще съм първата, която с пълни цици соира да кърми. Не ми издържат нервите повече.

# 493
Ей, milli vanilli, милата! Много си се изнервила...  Hug Ти пробвала ли си да й дадеш АМ? По различно ли се държи ако пие АМ от биберон? Не става ли да се цедиш и да й даваш с шише? Sorry, ако си писала вече по тези въпроси, но може и да съм попуснала. Разбира се, че най-добре е кърма да яде, но пък ако си толкова изнервена и изморена също не е добре за нея. Според мен е най-важно ти да си спокойна, защото бебенцата всичко усещат.  Hug Дано скоро разрешите проблема!

# 494
Мили ванили ,първо се успокой,моля те  Praynig
След това непременно  потърси съвет от консултант по кърмене.Проблемът може да е съвсем малък ,наистина...бебо като гладуваше ,аз просто не знаех как да го държа и не му е било удобно на милото ,та затова така е пищял ooooh! Може да е нещо от неправилната стойка ,знам ли и аз newsm78 Ти кога я храниш?На поискване ли ?Защото ако спазваш режима ,забрави го за няколко дни и опитай да предлагаш всеки път ,когато тя иска.Но наистина е важно да не се откзваш.На мен миналата седмица Петьо такава кърмаческа стачка ми спретна ,но на мен не ми пука Crossing ArmsТочно 5 мин суче и после започва да шава ,да реве...ами добре ,но АМ не е ял никога.Ша ма извинява ,но и аз съм инат Laughing
Успех и само по-спокойно ,защото съм сигурна ,че и Габи усеща ,когато мама е разстроена и нервна и това указва огромно влияние Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт