1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 28 920
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
milli vanilli незнам как кърмиш , но като я кърмиш да ни е топло. Моят бебок също плачеше като го кърмих гушнала, явно му е било топлично, но сега вече го кърма легнала и му е много добре.
Пробвай и ти успех  Hug

Да ви питам мамимите спите ли на отворен прозорец и как се справяте с жегите , че е някакъв ужас.

# 496
Здравейте,мили4ки:)
Пак не съм влизала няколко дена,но се опитах да из4ета няколко страни4ки назад  Hug
Първо ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАМА РАДИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(със закъснение)
Милли ванилли,и аз се извинявам ако по напред си писала някъде,но една моя приятелка,имаше суппер много кърма,а казва 4е не еискала да су4е неината девойка,и се изцежда до към 7 месеца някъде,т.е до скоро Simple Smile))та знаеш ли,всяко бебе е разли4но,ако 6те ти е по=лесно,може да се изцеждаш по някоко пъти на ден.Ако не,ти си знаеш,мила  Hug Hug
Дан4е,пази се в тези жеги,4е при вас верно е мн горщо!!! Peace
тук си е около 20 градуса Simple Smile)иска ми се поне към 24-25 да стане,но уви,засега е така..
Нашата маймунка расте ве4е,все по интересна става,гука,говори си нещо,смее се,играе с 2-3 любими игра4ки:)много е сладка!:)За о4и4ките още ходим на преглед,уж минава вси4ко,но казват 4е мн бавно става процеса,та все съм в напрежение  Confused ДАй Боже Да се оправя по-бързо!!!
аз ина4е си продължавам с моето смешно кърмене(защото имам малко кърма,но тя си я изсуква и после давам шишето  Laughing доколкото имам ,ще и давам,и без това ми е мн сладка като су4е  Heart Eyes
това е засега ,мили4ки,бих искала да помоля някоя от по-опитните мами да ми даде някои важни съвети за захранването,4е при нас наближава,макар 4е аз май ще я захраяня 4ак от 6-ти месец,и без това е родена по рано,но ми се иска да  съм по подготвена:)Казаха ми  тук,4е първо се смесва Беиби райз (оризова каша) с млякото,а после се по4ва с пюренца и другите там нещица...
целувки на вси4ки бебоци и на вас,мили мам4ета!!!!

# 497
Подкрепям gest за позицията в жегите.Аз като го гушкам и му става още по-топло ,затова само легнали се кръмим,по-добре е и за двама ни Tired
Днес пак ядем по 5 мин,не ще повече в тези горещини и това е Tired
Ние спим на отворен прозорец,не издържаме иначе.
Хубаво подхванахме темата ,ами как процедирате с климатиците ?
Ние ако сме в хола - пускам климатика в спалнята да разхлади,после като отидем в спалнята - разхлаждам в хола.Дълга и широка е ,но няма начин.На 5 етаж сме и яко напича у нас ooooh!

# 498
Бумеранг права ли съм ?и при нас е горещо и  ние от няколко дни се кърмим легнали,но днес е върха,цока 10 мин почина си и гука половин час и отново започна да лапа ръцете да реве сложих го на гърдата и започна да хапва все едно не е ял от часове,обяснявам си го с топлото все пак вода не пие и единствената му течност е кърмата.Иначе мокрим пелените стабилно до обяд имаше 5-6 много напишкани(акането отново ни е през ден Cry) мисля си че вечер ще му е по добре да хапва когато е по хладно но не през деня яде по често и по продължително а вечер за 5 мин и се отказва.

# 499
през деня яде по често .....

Бумеранг - и ние през деня ядем по-често, на 2 часа, даже на час вчера по обед и аз си мисля, че е заради жегите, вечерта яде към 22 и после през нощта към 3, после чак сутринта в 8, това е тази нощ, всеки път е различно  Wink
пробвах да му дам вода вчера, но не иска, плюе, знам, че е по-добре само на кърма, но е наддал около 1500 грама за 1 месец, не е ли много и дали е наддал толкова, защото суче начесто  Thinking  Hug

И ние се кърмим легнали, много е удобно и като че ли изсуква по-добре гърдата и заспива  Hug

# 500
Мили-Ванили, вие излекувахте ли гъбичките, защото ако не сте, много вероятно е да реве заради това!

# 501
Момичета и моето мишле май му е горещо защото суче по малко и после реве и пак търси след 30 мин.Абе не му е комфортно на детето в тая жега.

Аз досега четох за Пентаксима и Сънфлорикса и  #Crazy #Crazy #Crazy.Ужас бе хора.
Моля ви споделето  Praynig Praynig Praynig  - то вече е писано де ама тогава кой да следи.Много от вас ги минаха тези ваксини.Кажете с две думи как ги понесоха децата.Чух ,че за температурата се давало превантивно Панадол и се чудя да давам ли и аз.
Май Пентаксима повече ме притеснява, че имало повече странични реакции и дори деца заболели от коклюш след ваксинацията ooooh!.Дали е вярно не знам.
Много съм притеснена и само ги мисля тези ваксини.Че и алуминии съдържат ooooh! - тежки метали.Егати работата ooooh!
Доколкото разбрах Пентаксима не боляла толкова, но има повече странични реакции. Сънфлорикса бил ужасно болезнен и с дебела игла ,но пък май се понася по добре.
Разсъждавам и се опитвам да се подготвя психически.Милото дете - то ще реве и аз с него Sad
И още нещо - Пентаксима какво точно представлява като търговски вид - на прах ли е, инжекция ли е.Четох,че можело да е един флакон с две отделни игли и се слага на две деца от него.При вас така ли беше или си е готова инжекция с игла както Хепатитната ваксина?
Забравих да кажа, че по съвет на педиатърката ще ги слагаме двете ваксини в интервал от 10 дни - т.е не в един и същи ден.Това поне ме успокоява донякъде.
Мерси на всички които ще ми отговорят  Hug.Продължавам да чета и да се психясвам Sick
Мили Ванили запомнила съм, че твоето бебе като моето много реве.Да не би да имате силно изразени колики.Моя като ядеше и дърпа и се върти, плюе гърдата.Беше ужас.Мисля, че беше от коликите.Сменях капки.Какво ли не правех.Той плюе гърдата, аз пак предлагам.Пробвай всичко преди да се откажеш.И аз ходех като пиана и залитах от умора.
Жива съм още Mr. Green.
Успех Hug

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 14:44 от Хъни - Бъни

# 502
  • Бургас
Момичета имам нужда от помощ  дясната гърда ме боли и имам Т 38гр. сега пратих мъжа ми да купи зелка, взех си топъл душ и давам на малката да суче от болезнената гърда.Само че не помня как се вземаше лецитиина?

# 503
Хъни - Бъни пентаксима е по - малко болезнената,мисля че е готова инжекция с игла но не съм сигурна че докато се приготвяха да го боцкат ние се оправяхме с баткото.

# 504
Златомира, ето тук пише! Дано да се оправиш бързо!
Бумеранг, разбира се, че искам да увелича лактацията и да кърмя детето си, но не винаги това, което обикновено се препоръчва е възможно да се изпълни! Мисълта ми е, че имам голямо желание да я слагам на гърда и го правя, но тя започва да реве безутешно като спре да тече малкото кърма в гърдите ми. Вероятно съм опропастила процеса напълно, защото не виждам как ще постигна нещо с това ревящо и мяткащо се на всички страни бебе. Понякога едва я удържам. Вчера и днес пробвам на всяко ядене първо да й давам да суче и след това шише с изцедена кърма или АМ, но съм обезокуражена. Пресен пример от последното хранене: в 14 яде 120гр. изцедена кърма; в 15.30 вече беше будна и ревяща да яде; дадох й да суче, но след като преглътна два-три пъти спря да преглъща, изнерви се и ревна; сложих я на другата - въобще не пожела да захапе зърното; поуспокоих я и пак пробвах, но в момента, в който усети зърното и започва да реве; говорихме си, разнасяхме се, но като я оставя или приближа до гърдите ми и се разреваваше и в 16.15 се предадох, защото с рева си щеше да събуди брат си и й дадох 120гр. АМ, които изяде за 2 мин. Какво трябваше да направя в случая? Извинявам се, че занимавам всички с моите драми, но бях така убедена, че този път ще кърмя нормално и сега никак не се чувствам добре! Confused
Звездичка, megan@, благодаря ви и на вас за съветите! Ще пробвам всичко препоръчано, след като питам педиатърката, разбира се!
millli_vanilli, не се предавай, миличка, че виж аз докъде го докарах, като сдадох багажа рано,рано... Hug
Хъни-Бъни, моята хубавица ги понесе добре ваксините - вдигна малко Т, но й спадна без лекарства. Нашата педи каза да не се дава Панадол превантивно, когато се слага Synflorix, защото не се усвоявала добре.
mama.radi, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, на патеричка! Бъди здрава и много щастлива!

# 505
  • София
Ле-ле мами, страшна жега! Tired Милите ни бебоци, то и на сянка е ужасно задушно! Гледам успявате да излезете рано сутрин, то май това е решението за летните горещини. Ще трябва и аз да се постарая да го извеждам рано. Днес не сме си показали носовете с бебо навън, чакам да стане поне 19 ч. ooooh! Вчера вечерта бяхме в Южния парк, та усетихме малко хладинка, ама ни изядоха някакви гадинки-бълхи, комари, ужас...Не се бяхме мазали с нищо. То няма угодия.

megan@, благородно ви завиждам за хладинката в планината. Браво за наддаването. Peace
pinzi,  моя дребос го прави това с пищенето насън от няколко дни, така се стряскам, но обикновено като го погаля се успокоява и пак си заспива. Сигурно коремчето го мъчи. Sad
albabenita, Хъни-Бъни, на нас пентаксим-а ни предстои чак в края на месеца, ама като гледам всички бебоци преди нас я понесоха добре. Дано и ние сме като тях.  И аз се притесявам много и рева с него...като го боли, съвсем съм изкукала вече... Crazy
divogan, мерси за съвета за пишлето. И нашия е много блажен по време на процедурата. Grinning Вече почти успяхме да свършим работата.
milli vanilli, защо така си се отчаяла? Какво се случва с вашето хранене? Да не е кърмаческа стачка? Но в крайна сметка наистина, както казва zar4e,много е важно майката да е спокойна.
В тия жеги единствената нормална поза, за да не излеем кило пот с дребния е като сме легнали заедно без да се гушкаме. И ние се храним в жегите през около 1,5-2 часа, нали вода не пие....Хич не им е добре в тия жеги на мъниците... ooooh!
gest, ние спим на отворен прозорец, ама пак си е жега, то полъх няма и навън...
zlatomirа, аз лецитина го взимах по 3 таблетки на ден и постепенно го намаляваш, като отстраниш бучицата, после по 1 табл. на ден още поне седмица. Давай често да суче, ако не иска с помпата и се оправяй бързо. Зелевите листа страшно помагат. Peace
marini, във вашия случай аз бих хранила с изцедена кърма с шише известно време, то детето се е изнервило достатъчно. С каката минавахме редовно през такива кризи и се цедях редовно, иначе беше много изнервящо и за двете ни. Дано всичко се поуспокои. Peace

Хубава вечер на всички! Hug

# 506
  • Варна
Наистина е ужасна жега навън. Днес пътувахме за първи път извън града и измъчихме малката мишка от жега. Нямаме климатик в колата и беше ужас просто. Пътя беше само 40 - 50 минути, но целият му гръб и коса бяха мокри и на всичкото отгоре по челото му се образуваха капки пот и му се стичаха по лицето.  ooooh! ooooh! ooooh! Та съвсем скоро ще сменяме колата - само климатроник да има, че иначе никъде неможем да отидем. Ние спим на отворена врата по боди с къс ръкав, от 1-2 дни без чорапки. Но ще ходя да купувам лятно чувалче защото се отвива постоянно. Сигурно му е горещо на милото, но отвит няма как да го оставя.

Milli_vnilli стискам палци нещата да се оправят.  Peace Нямам представа какво ти е, но не се отказвай.  Hug

Ние все още се кърмим гушнати, но определено е некомфортно. И двамата се потим яко. Мисля от утре колкото и да ми се спи и каквато и да е кочина вкъщи, сутрин след кърменето към 7-8 да излизам най-късно до към 11, на обяд да поспиваме и след обед към 4-5 отново навън и таткото да се присъединява за малко след работа. Да видим дали ще се получи.  Crossing Arms

Марини, според мен както описваш ситуацията проблема е, че Теа се е объркала с цица и биберон и явно биберона и харесва повече. Аз кърмя със силиконови зърна. Когато Страшко е спокоен го пробвах няколко пъти без тях, опитва се да суче, направи два-три гълтока и започва да нервничи и ако продължа да го мъча тотално се разревава и като го доближа до цицата, само като я усети и започва яко да реве. За това и аз се отказах след няколко такива опита да кърмя без зърната. И с тях се справяме отлично, щом е наддал 1550 грама за 1 месец.  Peace Надявам се скоро да се оправят нещата и при теб, но явно наистина ще трябва да кърмиш или цедиш по-начесто, за да стимулираш лактацията.

# 507
Марини, и аз мисля като Галя, явно има бебета, които са много чуствителни при употребата на биберон и започват бързо да го предпочитат пред гърдата. Знам, че в такива случаи, кърменето в слинг много улеснява нещата, защото бебето няма на къде да шава, сгушва се в мама и си суче(лошото е че сега е много горещо).
На мен каката в един момент ми правеше подобни номера и тогава също беше горещо като сега и аз я кърмех като слагах в мен една възглавница, а тя огоре за да не се допира в мен и другият вариант лягахме една до друга на спалнята за да не и е горещо в мен, друго което съм правила докато я кърмя, да я полюшквам и да се разхождам, това също понякога е имало ефект, може и ти да ги пробваш тези неща(може и да си ги пробвала вече де, ама не си спомням ако си писала).

# 508
момичета преди малко отнесох критика от майка ми именно защото се разхождахме и кърмихме,ама на моменти много плаче и хем му се яде хем му се плаче и само така успява да с наяде,а тя майка ми колко мърмори(добре че не е свекърва иначе нямаше да я издържи снаха и  Twisted Evil)

# 509
Явно на всички бебоци зле им се отазява жегата ooooh!
Петьо едва сега заспа ,а не са му се събрали повече от 2 часа сън за целия ден ooooh!
Не ще да яде както преди - суче 5 мин и почва да врещи,но аз съм спокойна Tired
Като гледам ,че нямам напрежение в гърдите и все си мисля ,че се наяжда по-бързо,знам ли и аз вече Tired
И аз утре ще правя като на Галя програмата - излизам в 8 часа ,та да мога до 11 да съм се прибрала и после чак след 18 ще излизам.Да видим дали ще ми се получи ,нито ще готвя ,нито ще чистя,аман от слугинаж вече Tired

Общи условия

Активация на акаунт