Вече цяла година мина, а все така задружна е ФЕВРУАРСКАТА дружина! (10)

• 23 211
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
за паричките от НОИ,тези който нямат код,защото не се обадите там на справки да ви дадът Инфо(обикновенно са много любезни-дане повярва човек)иначе на мен вчера ми преведоха 1-вото майчиство...вярно и аз получих по-малко от това което очаквах но както казва Бръмби-колкото толкова... Peace

# 526
  • offshore & overseas
Мен пък си ми плащат горе-долу колкото очаквам, друг е въпросът, че тези пари не ме задоволяват и не ме оправят. Mr. Green

Марго, какво друго може да каже един ортодонт, освен „не си смучете пръстите“ и „дишайте през носа“. Защо ли не съм учудена? Laughing

# 527
  • София
ДД!  Grinning
Четох, четох и почти нищо не запомних, много ми се спииии.
Добре завърнали се Викторита, Каро, Ла вида и Харемче!  Hug
На мен са ми дошли нещата от тойса и чакаме децата да се наспят за да си ги вземем.

# 528
pina_preslav , общо взето казаха,че смукането на пръст е най-лошия навик и трябва да се борим с него веднага... Ръкавички, забавления за детето като се ангажират ръцете и т.н. Иначе изброиха много неща. Ново за мен беше дишането през устата, според ортодонта това било пагубно за развитието на горната челюст Shocked  

Това пък не бях го чувала, чак пък пагубно...и какво става, изкривява ли се, какво...  Thinking
А пък за смукането мойта Убавица си засмуква пръста, докато спи, иначе като е будна - не, но като спи и като се разбуди леко и лапва палеца, докато се унесе наново. Ако отида да й тикам биберон и се разбужда, така,че май при нас проблеме ще си остане  Rolling Eyes

А иначе днес тук в Русе е гадно времето, топло е, даже задушно и вали дъжд отвреме навреме, излязохме на близката площадка батко ни да поиграе, но след около час заръмя и се прибрахме, сега се забавлява сам с играчките и се чуди как да събуди Ина  Mr. Green

# 529
  • Бургас
Ели, браво на Яско за обръщанията  Hug
Пфф,сестра ми ми взе лаптопа за сезона и сега сме с една стара щайга...   typeuu

# 530
  • offshore & overseas
Не се безпокойте за пръстите сега, а се безпокойте ако им останат фенове и ги джвакат след 3 годинки. Че даже и след 5. Аз съм си смучала среден и безименен на дясна ръка до 5 клас и нищо ми няма, освен дето горно и долно чене ми се разминават лееекинко. Корекции не са предлагали за мен, защото според ортодонтите, които са ме гледали, не са били необходими. Халюша пък лапаше палец около четвърти-пети месец. После дълго й беше забавна акробатиката с палеца на крака, но и това отмина. Бебешкото лапане на ръчички и пръсти не е като невротичното смучене в по-късна детска възраст.

# 531
Благодаря ти Мяуче , точно така и аз се успокоявам и се надявам да отмине  Peace Сина ми също не искаше биберон, но като го започнаха зъбите, а това стана към 4-ти месец започна да го смуче само като заспиваше. На 1 година го махнах от раз и без никакъв проблем, 2-3 вечери си го търси, но аз му държах ръчичката и му приказвах тихичко и той взе да си заспива без него. Изобщо не съм се притеснявала, че ще си лапне пръста, както и не го направи, де... Flutter

# 532
ДД! върнахме се от консултация - наддали сме 400 гр  и сме пораснали 1 см. за 15 дни -сега е 5800гр. на 63 см. Сложихме и пентаксим и симфлорикс- много плачка милото!Дадох му панадолче!Дано няма странични реакции!
А как да му правя компреси със риванол???

# 533
Мяуче не е съвсем така, защото на едната ми племенница й вързаха ръкавите и за две седмици се отказа, а на другата не (щото и баща й си смукал пръста пък нищо му нямало според моята свекърва)та днес е на 5 години и не само си смуче пръста ами и косата си навива около него от инат,има огромен (колкото монета от две ст.)портокалов на цвят мазол и ставичката й е увредена.
Никой не може да знае дали детето му ще спре навреме или ще се стигне до такива крайности. Марта Вачкова даде пример с неин съученик,горната челюст на който било изкривено навън заедно със зъбите от натискане на палеца във горната челюст Shocked
Та според специалистите по-добре децата да смучат залъгалки а не пръстите си...
janichka ,браво! Компрес - на голяма лепенка едно памуче напоено с риванол..

# 534
Здравейте, мили дами!
Ние днес бяхме на контролен преглед. Доста се притеснявах за него. Реално в понеделник, когато й предписаха антибиотика, аз пробвах да й го дам, тя го изплю (слава богу! умното ми детенце си знае най-добре!), а после ходихме на преглед при друг лекар, който каза да не давам засега антибиотика. Лекувах я с Проспан, Имунокинд и витамин С. Е явно е имало ефект безантибиотичното лечение, защото днес GP-то установи, че само са й зачервени леко дъгичките на гърлото (каквото и да значи). Оправя се детенцето!  Grinning
Добре, че влязох да се разговоря с вас! Бях доста сдухана и наистина бях готова да й дам антибиотика... Ама като реагирахте в правилната посока се сепнах и наистина ходих за второ мнение. Не я познавам педиатърката, при която бяхме, но за мой, а и на Дели късмет, жената също не е привърженик на антибиотиците! Това май е рядко явление???
Пу-пу! Засега е добре и ще става все по-добре!

Между другото, като си приказвате за обръщане по корем, малката цял ден днеска прави подобни опити. Засега неуспешни  Simple Smile, все пак е още мъничка, но за сметка на това много умело си провесва крачетата през решетките на креватчето си   Grinning.

Човек има нужда от отрезвяване понякога... Благодаря ви!  Hug   

# 535
  • София
Здравейте дами,
d-roz, чудесни новини! Браво на детенце  Hug
Децата са различни - едни бързо отказват и пръст и биба, други и с двете имат проблеми... Дай Боже да нямаме проблем с отказването на което и да от двете  Praynig
Яничка (или Жаничка Simple Smile ) - поздрави за добрите мерки на дребчо   bouquet А за компреса до допълня - прежалваш едни ританки да го държат - риванола НЕ СЕ ПЕРЕ

ХУбава вечер ви желая   bouquet

# 536
  • София
Victorita, нашата Ели също я мързи да се върти както и да било, и то (според мен) защото по принцип мрази да лежи било по гръб било по корем. Непрекъснато иска да е на ръце, в количка или седнала в столче, та така няма и да се научи да се обръща до първи клас. Но не ми пука особено, не мога да я мъча да лежи и да реве, та чак да посинява от рев, само за да се научи да се врътка Crossing Arms

Маргарете, и този ортодонт КАК точно препоръчва да предпазим децата да дишат през устата си, а не през носа?  Shocked

# 537
  • До Балкана
 smile3514 Ох, не издържам вече, бееееее! 4 ден спи и циври, гадно, противно хленчене, което не спирааааааааааааа! Ще се гръмна, да не го отрепя него!!! newsm45 Ходихме контролно  отново на УНГ и му било леко зачервено гърлото, но нямало нищо! Какво му има бе мамицата му и живот! #Shocked

# 538
амиииkarlie  Rolling Eyes каза че си имали специални апарати  Shocked със специални отвори  #Crazy
Далче, дишай дълбоко душа, ще порасне  Wink

# 539
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Далче, спокойно - и ние сме така, но имам силни подозрения че е от зъби Crazy Crazy Постоянно мрънка, има разстройство, започвам да подозирам ,че и Т е била от това, сърбят го венците зверски, та започвам наистина да си мисля, че скоро някой зъб ще ме изненада/на номер 1 му паднаха първите 2 зъба, номер 2 усилено се опитва да си изкара неговите/щото щом бате няма, и той така/, сега номер 3 се пробва да извади зъб - вече само зъби ми се привиждат Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт