Да намерим Нико и Бени - Любители на котки - тема 38

• 33 060
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Стария му вет трябва да пази тази инфо в картон поне...Ако не може да се пита, могат да се направят тестове за антитела да се види какво е бито, ако не се лъжа..

Танче, наш'те се крият, добиват смелост само като сме там, даже ги бяхме затворили в едната стая сами докато се вкарваха мебелите, съдраха се да мечат, в момента в който не ни виждат и умират от страх, ама те са си така, от малки, нали затова ги взехме двамца, защотото са дивачета и от всичко се плашат, освен от нас двамата.

# 271
Estell мой съвет смени вета.....как ще твърди, че на котка не се слага ваксина  ooooh! ..верно, че е по избор дали да слагаме или не всеки си преценява според възможностите...около 15-20 лв е 1 ваксина....аз съм стриктна....просто детето ми е малко на 2г. 7 месеца...ясно ти е, че всичко се лапа и не му идва на акъла само да си измие ръцете след като е пипало котето...а дори и да седи само вкъщи котето....с обувките се разнасят, внасят и изнасят вируси....пак може да се лепне нещо на котето.

Ако решиш да слагаш ваксини отиваш при друг вет, казваш му какво ти е известно че е слагано на котето и той ще прецени как да процедира- пак казвам всеки решава дали да слага ваксина ...когато заведох Томас на 2 месеца на ветеринар ми казаха кои за "задължителните" и кои допълнителните...допълнителната беше за гъбички /космоядите дето правят оголено местенцето на козинката/.

MissNellie дано бързо свикнат с новата обстановка...все се чудя когато са на ново място, че и изплашени защо все в тоалетната се крият...дали защото е малко помещението...Томас е същия .

# 272
  • София
И нашият сладурко никога не е ваксиниран. То аз имам голям страх от ваксини и никога не съм си ваксинирала котките.

# 273

(но като излезем и двамата се скриват под леглото и чакат да се приберем за да излязат, да не дойдат чудовищата докато ни няма).

И аз първо си мислех така, но истината се оказа друга. Като чуят, че влиза някой, тогава се скриват. А в останалото време разучават. Поне така мисля, защото намираме отворени всички врати  Mr. Green. Няма как да ги отвори, докато е под леглото  hahaha.

Точно затова ми се струва, че Нико и Бени ще се крият и трудно ще се оставят да бъдат хванати от непознати. Голямите котета трудно привикват към ново място.
Само надничам в темата с надежда да прочета добри вести.
На Мери и е бита Nobivac Tricat. Не знам само кога трябва да я реваксинирам.

# 274
Aннa, колко ти е голям сладуркото? Голям фен съм му.

# 275
Котките задължително трябва да се ваксинират, страхът от болести трябва да е по-голям от този от ваксините. Аз ваксинирам на 6 месеца за първи път, никога не слушам ветовете да го правя по-рано, защото искам котето да се е развило добре и след това всяка година същия месец. При нас е към 30 лв. Скъпо е признавам, но няма как. Ако у вас има някой който да ходи с обувки нагоре-надолу, считай, че сте на косъм от болест.
На мен, само това ми дава сигурност.

През три-четири месеца ги обезпаразитявам вътрешно, отделно давам витамини, един курс по 10 дена месечно, доскоро давах по повече, но ветката , така ме посъветва и т.н. Всичко става все по-скъпо, но като си хванал на хорото  ooooh! Предпочитам за себе си да не взема нещо, но за коте всичко давам. Храните постоянно се увличават, аксесоарите са вече по-скъпи, клетки, тоалетни, всичко си иска пари. А като се налага да пътуваш ти трябва клетка, няма как, дори на един лекар да го закараш трябва да имаш в какво, но такива неща се купуват веднъж. Не знам къде ще му излезне краят, може като теглим чертата да се окаже след време, че издръжката е колкото на бебе, е поне на тези които гледат повече от една котка.

# 276
  • София
И моите нямат ваксини. Тоби го взехме на година и незнаехме дали има, но му сложихме след няколко месеца понеже ни се наложи да пътуваме с автобус с него. Но тя е само за 1год. На Шерко не сме слагали, но понатам може и да сложим и на двамата. Преди на Тоби ваксината струваше 10 или 15лв незнам каква обаче е в паспорта му трябва да пише.

Fiama То малкия ми едва ли ще е способен да направи някога бебета, най много да легне пред женската да се опъне и да и се обяснява любовно, като ще чака тя да му се качи отгоре  Joy

Благодаря ви момичета и аз се надявам всичко да мине добре, но някакси съм по спокойна като знам че доста от вашите котарачета са минали по този път на кастрацията.
Днес се разходих в 4 и 5-та част на квартала, но не видях нито един от малките , дано се намерят скоро и да има някакви новини за тях  Praynig
Ние като се преместихме в новата квартира Тоби веднага проучи всеки един ъгъл, нищо че апартамента го взехме необзаведен. Такъв кеф му беше че е на ново място и почна да се гали в стените да мяука да тича по стаите, а Шерко не мога да го извада от тротера. Около седмица му отне да спре да се крие на разни места. С Тоби сме и ходили на гости за 10дена и пак кеф, че е център на вниманието на всички явно обича да пътува.

# 277
И нашият дзвер така тичаше от радост, след това и като е ходил на гости, сам тръгва да разучава всичко, но сега не е такъв, само да влезне някой, без да се е спрял за проверка и веднага му взима мярка за костюм (да се чета: забучва , но не с кърфици). Утре ще го водим, малко на село, да видим там как ще му понесе природата, смятам да го надзиравам строго и да го връзвам с каишка, че не ми се иска след това да се налага да останем за дълго, докато го намерим. Бабите така ще му се радват, там не са виждали такъв котарак. Другите двама си остават тук, защото са по-кротки и ще мъча сетричето да ги гледа, барабар с цялата зоологическа градина и растения.
Просто вземеш ли котка, край с безгрижния живот, не че се оплаквам де  Crazy

# 278
А, Креола, ти май не си плащала таксата снимки...?  Wink(може и аз да съм пропуснала...)

НИе сме със всички ваксини, дори не знам какви са, всичко се бие задължително, води се картон, инфото с ваксините им е  в чиповете също, вет ни се обажда кога са реваксинациите, ако пропуснем дата вет се обажда на приюта и оттам ще ни звъннат сиг. да се карат защото при осиновяването подписваме договор.

# 279
  • София
Aннa, колко ти е голям сладуркото? Голям фен съм му.
Елия, казва се Тоби и е почти на 8 години. Точната му възраст не я знам, защото го взехме от човек, който го беше зарязал на една вила. Твърдеше че е на 6 месеца, но може и по - голям да е бил. В началото ядеше само ябълки и досега се разтреперва от кеф, като му даваме обелките.

# 280
Тоби  е много готин. Мислех си, че ще кажеш 8 месеца. Толкова е младолик.
 Харесах си го за зет.

# 281
  • София
 Харесах си го за зет.
Ами снимките са отпреди две-три години, но и сега си е същият. Колкото до второто - не знам дали става за зет, ние с мъжът ми смятаме, че е скрит гей. Колкото пъти е воден по женски не е проявил интерес и не е свършил работа. Така че се отказахме да го пробваме.

# 282
  • София
А, Креола, ти май не си плащала таксата снимки...?  Wink(може и аз да съм пропуснала...)

И аз не се сещам да съм виждала. Между другото идеята на списъка от 1 страница е като не се сещаме за кое коте става въпрос, да го видим. Така, че до следващата тема се подгответе да включим в списъка всички липсващи любимци Grinning.

Харесах си го за зет.

Днес само за сватби мислите!  Wink

# 283
  • София
Като стане въпрос за гости, аз се сетих моите как посрещат такива.
1. Застават на вратата на прилично разстояние, докато гостът влиза.
2. Съпровождат го до хола на прилично разстояние и го гледат внимателно от такова, като следят с поглед всяко движение на госта /да не би да изкара КОНСЕРВА от някой джоб или чанта/;
3. Ако след определен период от време /зависи от стомашното им съдържание/ гостът не изкара КОНСЕРВА, предприемат ответни действия, т.е. всеки от тях започва да души краката на госта, като оставят всички присъстващи с впечатлението, че гостът не си е измил краката. Дълго време.;
4. Като че ли това отмъщение не стига, излизат в антрето и се захващат с обувките на госта. Гостът, ако до тогава не е умрял от неудобство, прави всичко възможно да се обуе по най-бързия начин и да изчезне яко дим;

Понякога ни дожалява за някой от гостите, вадим набързо някоя КОНСЕРВА и му я пъхаме в ръката. Това спасява положението, малките са широко скроени, правят се, че нищо не са забелязали. Мир да има.

# 284
  • София
Емел, остава да ни поканиш  Mr. Green. Във всеки джоб ще нося по 2 консерви  hahaha.

А Мъро не чака да види госта. Предпочита да е на сигурно място под леглото.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт