Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 27 917
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте маминки  Hug Hug Hug

Честита месечинка на всички изпълващи 4 и 5 месеца  Heart Eyes

Относно захранването - само на кърма сме. След 5-тия месец ще давам сокче от морков и ябълка. На каката съм  давала сокче от 3-тия месец, но сега ще изчакам (убедиха ме че алергиите се предизвиквали от ранното захранване Shocked)

Мимето 78 ние също си смучем палеца - и то постоянно Naughty, но трябва да се преборим с този навик Laughing Толкова ми е сладка Рая с палчето, но щом я видя да го смуче го махам Laughing Откакто откри ръцете си - не иска никакъв биберон Sad

Синева снимката с Любовците е страхотна  Hug

Момичета много ме притеснява факта, че още нямам цикъл. Няма и симптоми да се появи скоро.
Знам, че този въпрос се коментира вече, но .... Embarassed
Изцяло на кърма сме, но мисля, че това не е причина за липса на цикъл (поне с първото ми дете не беше така) Cry

След час сме на ваксина - много ми е мъчно за Рая-така плаче милото Praynig
И Каката ще боцкат - реимунизация (Тетраксим). Тя със сигурност ще реве мнооооого ooooh!

Hug Hug Hugза всички

# 676
*Антония* - Да си призная честно, не знаех кой е "обикновения" Аптамил - всички видове, които видях в аптеката, бяха за нещо определено - един за лесно храносмилане, друг - против повръщане, трети - за недоносени бебчета и т.н. Видях Аптамил НА и се сетих, че в болницата една акушерка препоръчваше да се дава НА мляко по принцип, и го купих. Питах едната аптекарка и тя ми каза, че Аптамил Комфорт било "обикновения Аптамил", което според мен не е вярно, защото пише, че е за запек и колики. Трябваше първо да питам тук момичетата. Вини всъщност трудно яде НА-то, не му харесва. Днес сутринта вече хич не го искаше и му дадох от старото АR, и си го изяде с кеф. Но то е много гъсто и въпреки, че акаше дълго време нормално, напоследък беше започнал да прави много лош запек с едни големи топки ако, които едва успяваше да изходи даже и с термометър, и плачеше  Cry
Струва ми се странно (съвпадение?), че обривите му се появиха като минахме на НА мляко. Кой (цвят) Аптамил да му купя? Вчера питах педито и заради обривите каза, да яде НА, което вече му давам от няколко дни, но той от днес хич вече не го толерира и плаче, и бута шишето.

BONI - как се разбира ако има алергия към белтъка?   Thinking Моето педи нищо не ми каза Sad

НаНина -  Hug  bouquet

mama Iv - Благодаря за комплимента, и вие не падате по-долу Simple Smile
Наистина, той доста си хапваше преди да минем на НА-мляко, а не пълнее. Вече е 66 см, а е само 6550 гр. Тъничък е в сравнение с други бебчета, въпреки апетита.

Синева -  Hug Като казваш, че децата на АМ може да се захранват по-рано, това какво значи - след 4-тия месец ли, или след 5-тия?  newsm78
Всъщност, ние утре ще ходим да ни слагат ваксина, и ще питам за захранването, но на моята педиатърка много не вярвам, така че и аз събирам мнения.

elzas - Честито приемане!  Peace

didipeicheva - И ние се запекохме от Аптамил АР. А ти защо реши да даваш точно Фризовом, той не е ли за повръщане, и какъв е ефекта, мина ли запека?

Nataly Ivanova  Hug Hug

4елси - Надавам се, че се радвате на българското слънце и бебоците се чувстват добре. Да ги цункаш от мен  Hug

Вчера ходихме в Южния парк и бяхме самички с Вини. Седнахме в кафето до фонтаните, аз на кафе и коктейлче, а той зяпаше наоколо, и в този момент дойде една майка с бебче на 5 месеца. Ама един красавец, с едни кръгли тъмни очи и извити гъсти черни миглички. И седнаха до нашата маса и се запознахме. Тя сложи нейното бебче да седне в нашата количка срещу Вини, и и двамата почнаха да се хилят един на друг, а Вини взе да размахва ръчичка като за поздрав. Много бяха забавни  Joy

# 677
  • София
arti80, и преди ти бях писала и пак ще го направя, за да не се притесняваш. Гинеколожката ми специално ме предупреди, че може да не ми дойде цикълът докато кърмя и да не се притеснявам. Освен това ако не греша Марисса беше писала, че с първото й дете не й е идвал до година и нещо (дано не те подведа, ако искаш й пиши на ЛС или тя ако види да ти каже). Преди много време четох една тема за това кога е дошъл цикълът, може да я потърсиш, за да се успокоиш.
НаталиHug Hug Hug

# 678
Carmen  Фризовом помага за колики, лесно храносмилане, но обикновенно се препоръчва когато има запек. Проблема е, че не е хубаво да се дава примерно Фризовом и ХИП/ поне моята информация е такава/, най добре е да се редува Фризовом и Фризолак от една група храни са.. иначе Фризовом определено помага при запек. При нас в комбинация с Биогайя проблема се реши. Другия основен проблем е, че не бива да се сменят често храните, или ако се сменя то се прави до 3ти месец максимум 3 месеца и половина. Децата свиквали с една храна и като свикнели не е добре да се сменя. Друг е въпроса ако откажат въпросната храна, тогава щеш нещеш сменяш.
Относно захранването .. мойте корифеи начело с брат ми.. твърдят, че деца на изкуствено хранене .. би трябвало да се захранят към 4месеца и половина. Аз не съм много сигурна, според мен детето ще си покаже. Макар че съм решила да ги послушам. Друг е въпроса, че ако видя, че не е готова ще спра моментално. Има и още един момент, захранването поне така както аз го възприемам е всичко различно от млякото, което май се оказва че не е така. Поне в случаите когато се прави по схема в началото сок от моркови и след това ябълка при 4 месеца и половина и след това зеленчуци, които живот и здраве ще почна да давам при навършени 5 месеца. Това със плодовите сокчета ми обясниха че било подготовка, а не захранване. Незнам, почвам да си мисля че навремето е било по лесно нямало е кой знае какав избор и въпреки всичко пак са се развивали нормално децата Peace

# 679
Здравейте сладурки! От мноооого време не съм влизала във любимия ми форум, но... нямам време мънинката Гергана ме занимава и денем и нощем  Simple Smile . Много ми липсвате, но какво да се прави - сам самичка съм и трябва да се справя - таткото едва сколасва да ми помогне за къпънето и толкоз, но аз и на това съм доволна. Иначе моята беборанка расте нормално. Само на кърма е - положих ОГРОМНИ усилия за да имам кърма и много се радвам че имам (поне засега). Голяма е жилка - обръща се, научи се да крещи и толкова забавно. съжалявам че не мога да ви чета редовно, а толкова искам, защото знам че тук има информация която и мен ме вълнува - та нали дечицата ни растат заедно.
Най-после качих и снимчица на моето зайче - ето го:
http://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.470432.19534777
На всички мнооого целувки и гуш за малките сладури!

# 680
  • София
Карменче мила, "обикновеният" Аптамил е в едни сини картонени кутии, пише на тях Aptamil 1 и в тази кутия има два пакета от по 450 гр.(общо 900 гр.). Има го във всички големи хипермаркети- Била, Хит, Кауфланд. Питах те защо НА, защото си помислих, че имате някакъв проблем дали с алергия към белтъка на кравето мляко или някаква друга алергия. Ако детето ти е здраво е безмислено,а може би и опасно да му даваш такова мляко (ти сама забелязваш обривите), същото като да кажем ако детето НЕ повръща, а да му се дава АР млека.
Ето това е млякото, можеш да го поръчаш и он-лайн, аз съм поръчвала от тук и с много бързи и коректни.
http://bebeshop.bg/adaptirani-mleka/261-aptamil-1.html
Ние с този Аптамил още от изписването и съм безкрайно доволна, Коки яде по 200 мл от него на хранене, няма проблем с изхождането, качва си прекрасно от него и така. Пробвайте го и съм убедена, че това ще е вашето АМ.
Натали, много те прегръщам мила  Hug , доплака ми се като те четях. То вярно, че съм станала супер ревла, но си предавих какво ти е било на душичката и то като си гледала собственото ти дете как се мъчи и плаче.

# 681
  • Варна
carmen ние сме и със запек и с повръщане, затова за да не смесвам 2 вида млека оказа се че ФРИЗОВОМ-а действа и за едното и за другото. Да наистина запека се оправи и повръщането се намали до минимум пак реве отивам

# 682
Карамел` Hug Hug Hug Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
arti80   Hug цикъла ти закъснява заради кърменето Peace Не се притеснявай  Hug
Carmen   Hug информацията, която събрах е,че след 4-ти месец може да се захранва бебето, хранено с АМ. Понеже има риск от анемия - все пак АМ си е АМ, а майчината кърма е разнообразна, защото майката се храни разнообразно и здравословно до като кърми. Ето защо се препоръчва по-ранно захранване. Сега се препоръва кърмачето да бъде захранено със зеленчуково пюре първо. Така мисля и аз да процедирам  Peace
Относно ръста и гримчетата на Вини - Любо е същата работа - дълъг и тънък  Grinning Аз споделях с Вас преди време, че е голям купон като ми купувам дрешки, защото тези за неговия ръст са му доста широки - особено гащеризончетата  Laughing
Стискам палчета да уцелите правилното АМ и Вини да папа и да не се притесняваш Hug Praynig
tanu-to   Hug добре завърнала се при нас   bouquet Голяма сладуранка е малката Гери  Heart Eyes

# 683
Ahoney, Синева  Hug Hug Hug

Биха ни само Пентаксим, а Синфлорикс отново няма . Twisted Evil
Ще трябва да се дохранваме CryМного ми е мъчно, но Рая така добре наддаваше, а сега няма и 200 грама. Ние се родихме едрички - 4000 кг. В момента е 6800 и 68 см. Едното хранене ще е АМ от утре  Cry

Ето малко снимки и от нас:
http://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.470432.19536074

Лека вечер  Hug

# 684
Здравейте майчета   love001

Напоследък не мога много да съм с вас затова да честитя месечинките на бебчетата, на които не съм успявала напоследък: Да растат здрави, усмихнати и щастливи:
Виктория на мама ahoney и Мария на мама IvGB на 03.03
Елица на мама lyubka_li , Кристиян на мама Кали, Емилиана на мама Iva*, Йордан на мама Tasty0703, Симона на мама mirenceto03 на 04.03
Константин на мама Antoniya The One, Винсент-Алистър на мама Carmen, Дарина на мама Mamma, Радост на мама hellena, Маргарита на мама elena665, Дара на мама Tink, Петя на мама polia, Гергана на мама tanu-tо, Калоян на мама rompecabezas, Михаела на мама lapiovra на 05.03. - тук сте доста  Wink
На адашката на моето слънчице - Божидара на мама Mama Iv на 06.03
Елица на мама kama4e, Симеон на мама nelka-hubavelka, Карин на мама malkata mama на 07.03

Прочетох надве натри че някои мами преминават през доста трудности с педиатри и болни дечица - пожелавам им бързо справяне с проблемите и здрави деца
Относно АМ - ние сме на Милумил, след изпробване на почти всички съществуващи АМ по магазините. Дарка пие по 150-160 гр на хранене не знам добре ли е но ми се струва че й е малко вече и затова вчера започнах да й давам сок от ябълка, после мисля да давам морков и като навърши 5 месеца да започна със зеленчукови пюрета подобно на elena665  Laughing

Извинявайте че ви занимавам но някоя от вас да е получила майчинството си за този месец??? Друг път получавам до 3, 4 на месеца а днес е 7 и още няма преводи? Дали има някакъв проблем?

Ами това е за сега лека и спокона вечер   love001

# 685
  • София
Рали, на мен ми изплатиха за юни месец последните 4 дни от болничният, който ми издаде педиатърката. Другите още ги няма и незнам кога ще ги получим.  newsm78

# 686
  • Сред обкръжението
Здравейте!

Синева Както винаги си много внимателна!  Hug Дано си права и да продължим да се кърмим

Виждам, че обсъждате захранването! Аз бях решила, че ще захранвам към 5-ти месец със зеленчуково пюре. Оказа се, че с док сме на едно мнение, а той даже препоръча малко по-рано, но ще видим.

# 687
# 688
Първо да кажа, че Рая на  arti80  е страхотна кукла  Heart Eyes, а Алекс на vikito3  е голям сладур  Heart Eyes Да са Ви живи  и здрави  Hug

Пак аз и пак за шишетата  Mr. Green
Понеже аз започнах с шишета на Авент, но после една приятелка ми подари Томи Типи и продължих с тях  Peace Тези шишета веднага ме грабнаха и сега искам с тях да продължа при подмяната, нооо не знам от къде да си ги купя Embarassed В Бейби МОЛ-а няма, в Хиполенд също няма...
Антония Hug ти не ползваше ли Томи Типи или се бъркам  Embarassed
Моля мамите, които ги ползват да кажат от къде да ги намеря.

# 689
 Hug Hug Hug За всички пораснали дечица  Heart Eyes

Не съм ви изчела, само последният пост на Синева.
Та моя позната поръчва от тук тези шишета,ако ти се занимава да поръчваш де  Mr. Green http://direct.asda.com/Closer-to-Nature-Bottles-3-x-260ml/002653 … 8,default,pd.html  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт