МАЙските бебоци слушкат и в прегръките ни те се гушкат! №2

• 25 361
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте!
Приемате ли още една майска мама в отбора?
Аз ви чета отдавна, но все не смогвах да се включа - изоставах поне с тема назад Wink

Да ви се представим - аз Elche - майка на две деца:
 юлче 2007 - Константин
 и майче 2010 - Саня - родена на 20.05.2010

Като ви чета и виждам, че майските дечица много си приличат - и със Саня се разнасяме по цял ден - сама в леглото не иска да заспива денем, нощем обратното - заспива си лесно, но то е по обясними причини, тя суче в просъница и си заспива още на гърдата. Интересното е че с баткото нямах такъв проблем - той още докато сучеше си заспиваше веднага, после като почна да будува вече беше почнал да се заглежда по играчки, така че си се занимаваше сполучливо в леглото, без да се налага да го разнасям на ръце. И тогава се чудих на тези майки, които дундуркат децата си, а ето че сега съм една от тях doh

Да ви разкажа за моя опит с кърменето - баткото го кърмих до 1,8 г. Сега със Саня нещата също вървят добре. Мисля си, че най-важна е нагласата - не ми минава и през ума да дохранвам с АМ. Даже с първото дете, нашия татко при една от кризите като се беше притеснил и искаше да купува адаптирано, го изгледах така, сякаш иска да даде на детето отрова  Close
Сега със Саня минахме вече през една от тези кризи - точно когато навърши 1 м. Висеше ми на гърдите на всеки час, киселееше, не спа въобще, но ето че на другия ден всичко се беше регулирало и нещата пак потръгнаха Sunglasses
Пускам снимки, само че от албума на баткото, че нямам паролата на майския албум. Моля някой да ми я пусне на ЛС, плийз!
http://juli2007.snimka.bg/baby/konstantin-na-elche.193671.18912813

В тоя ред на мисли - Херцог, страхотни снимки!

# 646
Galina_h ако мога да съм ти полезна с инфо има една лаборатория с/у Окръжна болница близо до спирката на 20 номер е, но в момента не се сещам за името й. За там съм сигурна, че правят кръвни изследвания на малки бебенца. Като бях бременна ходих там да си пускам изследванията, и на 2 пъти засичах една позната с бебето си - пускаха му кръв именно заради билирубина.
Дано съм била полезна с информация.
Хубав ден!

# 647
  • Sofia
Eche, добре дошла в отбора  bouquetИмаш прекрасни сладки дечица  Heart Eyes
Слънчева, щях да се учудя ако тази нощ не сте яли през 2-3 часа - Криста беше същата  Mr. Green Чаках те да се изкажеш даже  Grinning
Краси, herzog, снимките са уникални, а Джулиан е като от картичка  Heart Eyes  bouquet

На Криста дупето също пак е червено - няма логика в опъпчването. Може би е от киселинността на акото  Rolling Eyes 2-3 дни И няма нищо, после 1 ден е червено, после пак нищо... Записах си рецептата за правеното кремче  Peace

# 648
Привет и от мен за днес.
 Нещо слънце грее... чудо! А ние сме се унесли в дрямка и още не съм сколасала да се приготвим за излизане...
Злати, аз като ти казвам че са като 2 капки вода тези наши бебета ( по отношение на това което правят). Крис още не се е изакал. Не спира да пръцка, а като го прави се и разкашля доста сериозно, направо на 3 пъти здравето ми взе за секунди. И вечерта бяхме така. Той също спинка от 22.00 до 02.00 и след това в 05.00, после обаче сме на 2 часа хранене.Тази нощ като по чудо не ми се наложи да ставам да цедя ( направих го сутринта). Уф има ли някой наясно с тази млечница? Чудя се то хубаво аз и Крис може да си я предаваме , но дали и Алек не е с нея при положение че и той пие кърма като обезумял  newsm78 Вчера и на двамата езичетата бяха леко обложени, но не знам дали е от това  newsm78 Как ще дочакам краям на деня за да досадя на педито за пореден път не знам.
Ани, няма да изказвам възхищение относно режима ти и изобщо твоя милост, ти си знаеш  Heart Eyes Hug  bouquet Как е пътувал Габи? Алек и той е командирован от вчера ( дано не го изяде нещо докато не си го вземем в петък)
Дудунски, как е дупенце на бебе?
Дилянка, ти кога успя да минеш на 4 часов режим? И да не кажеш, срамота! Бързо докладвай как го постигна ( то аз и до 3- часов да го направя пак добре)
Мимаче, да снимаш след ремонта. И не се преуморявай. Бойко на сборна група ли е в детската?
Херцог, страшна фотосесия. Малчо е голям сладур, също като майка си  Peace
inka2005, думите на каката ме разбиха, сладуранка
Грахче, Ани, вие казвате бебетата се радват до полуда на батковците, моя Крис обратното, Алек толкова да го обича а малчо толкова да плаче от него  Tired Дано е моментно.
Къде се загубиха Бюти, Бръм, Анжелка  newsm78

# 649
Честити ни месечинкии!

Днес и моята Любомирка става на 1 месец   bouquet !!! Много сме щастливи и незнам как бързо отлетя времето  Heart Eyes

Да са ни живи и здрави всички и да ни радват многооо Crazy

# 650
Привет от мен.В последно време мога само да ви чета че малкатами е все на ръцете.Но все пак трябва да почерпя виртуално за месечинката на Милена със малко закъснение и за моя рожден ден днес.Остарях с още една година и вече съм на 31.  party023

# 651
Хабиби, Люсита   bouquet
Момичета, кажете как да търся в ибей детско спално белъо от 3 части. Под duvet  ми излизат такива но от 2- завивка и калъфка за възглавница  newsm78 Другия месец Алек има "ден ден" и искам да поръчам нещо , но не се справям с търсенето  ooooh!

# 652
  • София
Привет, мамчета Hug
Херцог, снимките са уникални всички сте много красиви. Малкия ви бонбон е готов за филмова звезда.  Hug

Като ви чета как хубави си хапват децата ви и направо ви завиждам. Моята мома ще дойде злояда  Cry. Тя си ядеше по-малко, но сега направо е мъка, за 30мин. изяжда 50мил и сме до там, ако я мъча за повече може и до 1ч. да откараме. Направо ме докарва до рев, хем е малка, хем не иска да се храни. И това се получи тука от 1седмица просто от раз отказ да си изяжда АМ. Давам и кърма, но и там резултата е същия. Вчера хапна към 01:00ч. и сутринта към 8 яде пак, като се борехме като прасе с тиква да си хапне дозата. Дано е временно, че както е малка не знам какво ще правя. Иначе спи като заклана и е много спокойна от както и давам капките на Биогайа. Много ми е притеснено. Sad
Хубава седмица от нас... Hug

БТВ. позволих си за създам албум Погача...Не знаех, къде да сложа снимки от погачата на беба, ако има нужда от редакция, моля за извинение...  Hug

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 11:39 от .◦♥Toche♥◦.

# 653
  • Пловдив
Аз пак тъпо и упорито да си попитам  Laughing След колко време влиза в кърмата това, което сме яли или пили? Искам да знам как да засека кое дразни малкия.

За съжаление няма точна формула - зависи от храната - може да се прояви след 1-2 часа, а може и след 1-2 дни чак - много е относително.
Фотосесията ви е разкошна  Heart Eyes

Моля за съвет! Моята госпожица днес не е акала. Последно тази работа я свърши снощи. Какво да направя? Много се притеснявам. Дали може да има нещо общо с факта, че днес средно е сукала по около 6-7 минути? А и като суче към края почва да се сърди, търси още да суче, опъва гърдата, пуска я и плаче. Да не би да не ми е достатъчно кърмата? Като дам другата гърда прави същото, а от нея би трябвало да има кърма. Пробвах да изцедя имам, но защо така се държи?

Злате, опитвала ли си да я кърмиш ходейки или полюшвайки я, когато почне да прави тези номерца?
При нас съм забелязала, че я мъчи коремче като прави така и всъщност не е много гладна, просто търси да си успокои коремчето  Confused
Можеш да пробваш да я кърмиш в не много раздразнено настроение или като е сънена  Hug
За акането - не е притеснително - след 5-6 седмици бебетата намалят аканията вече  Peace

Хабиби, честито на баш-наборката - и ние най-накрая станахме на месец  Laughing
Честито и на останалите месечинки   bouquet

Elche, радвам се, че се разписа и че нещата са добре при вас   bouquet

Облаче, ето една статия за млечницата  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0
За спалното бельо - нещо с английското не се оправям, но и техните не ми допадат толкова... В Ларедут обаче са страхотни - нашите всички са оттам  Peace

# 654
Майчета днес ми се струва ,че ще има разходки дано не вали.

Херцог снимките са прекрасни, а вие още повече.

dudunski  дано да се оправи по бързо дупето, че с тази нежна кожа не ми се мисли колко е неприятно да е разранена. Praynig

Мимак може да питаш в някоя аптека дали става за лице, аз си мажа гърба, че от 5 месец на бременността на сам ми излизат едни огромни вътрешни пъпки, приличащи на цирей. Доста бързо ми зарастват,  вече почти нямам де. Предполагам , че от хормоните защото изведнъж спряха да се появяват.

# 655
ех, мина и нашата погача: http://may2010.snimka.bg/baby/mayicheta-na-1m.508901.19406394

Андрейко не можа да заспи цял ден - нещо беше нервен. иначе тържеството мина добре, но аз нищо не разбрах от него - три пъти се кърмихме докато гостите бяха у дома. а бе мина Simple Smile)) в сряда ще ходиме до църквата за чистата молитва - какво се носи, прави, а пари дават ли се, че ми беше неудобно да попитам отчето Simple Smile ?

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ  Hug

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 12:22 от natalinik

# 656
  • София / Сливен
Херцог бебо е голям сладур.
Данислав тази нощ яде през три часа толкова е точен като швейцарски часовник хаха.
Добре дошла на новото ни майче.

# 657
  • гр. София
Хайде привет и от нас!  bouquet
Честито на всички празнуващи bouquet  bouquet  bouquet
Херцог нямам думи- фотосесията е страхотна, а малкият е едно малко сладко ангелче- да ти е жив и здрав!!!
Eche, добре дошла при нас!
Аз да се похваля, тази нощ бебка направи най- дългата пайза досега- като отцепи от 22ч. та до 4 сутринта. Хапна набързо и спахем до 8, после пак бързичко ам- ам и навън Laughing
За коликите- знаете ли някакви отзиви за тези хомеопатични хапчета- препоръчаха ми ги hyland's
Хубав, слънчев и усмихнат ден на всички!

# 658
Момичета, аз установих, че моето бебе най-спокойно спи когато е по корем Rolling Eyes. До преди час хленца и мрънка, но нямаше как да го изведа, че заваля, и го сложих по коремче, а той като откърти и сега само го гледам как сладко си спи.... Четох доста противоречиви мнения по въпроса за спането по корем newsm78, но какво да направя като това определено е най-предпочитаната поза от моя бебок!

аниК, може пък нещо времето да им влияе на тези деца или пълнолунието, както беше писала някоя от майките..... Я, кажи ти какво адаптирано мляко си взела за малката, че мисля да купя една кутия, за да си имам в къщи за всеки случай. С баткото бяхме на Аптамил (преди 10 години де), но той много бавно наддаваше, та затова. Сега не знам какво да взема newsm78. Снощи отидох до една приятелка за час- час и нещо след като нахраних малкия. Връщам се и в къщи намирам серенада от сешоари, прахосмукачки и т.н. и то не защото бебето реве, а защото мачът бил много важен и не можело да се рискува да бъде прекъснат Shocked

# 659
слънчева аз бебо го слагам да спи по корем от 6 до 8 сутринта, той се храни към 4-5 , но към 6 часа се почва едно пъшкане и аз го взимам при нас и го слагам по корем и така спинка много спокойно, всеки казва друго за спането по корем, аз знам че също не е много хубаво постоянно да спи така, но отвреме на време може Simple Smile

за мача- ние спим много хубаво когато има мач, заради вувузелите Simple Smile и при вас трябва да действа

злати
ние събота и неделя не бяхме акали и ние, днес с кърменето в 11 и после 2 напълни памперса подобаващо  ooooh! не съм си и помисляла за термометър, не са малко случаите на перфорирани дебели черва на бебенца, знам за мушкато и здравец, трябва хубаво да се измия или превари растението, има и свещички, но  това ако детето има запек( ака твърдо), до 3 дни е нормално, после се обаждаш на педито и решавате въпроса
мисля че се кърмите ако не се лъжа- вземи си круша и си направи сок, аз вчера изпих 250 мл сок от круша, сливи, овесени ядки,
като казах овесени ядки, може при запек и отвара от овесени да се дава на бебето
500 мл с 2 с.л овесени се варат после се слага още вода докато стане отново 500 мл и се дава на бебчето

Crazy моя бебек заспа на шезлонга, през деня не иска да спи на леглото си  Rolling Eyes

отивам да чета, че минах на диагонал  Hug

Общи условия

Активация на акаунт