МАЙските бебоци слушкат и в прегръките ни те се гушкат! №2

• 25 340
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Ники, невероятна трапеза, страшна питка, а тортата ти ли я прави  #Crazy Ох, и на теб не ти е лесно с двете малки сладурчета.
Бютка, радвам се, че драсна  Peace Нацелувай и твоите бонбончета  Heart Eyes
Madelix, флуор-а го отричат  Confused
Точе, най-после да ви се порадваме и на вас   Hug И вашият празник е бил хубав  Heart Eyes Dududnski, добре си го спретнала и ти  Peace
Слънчева, аз Аптамил си имам. Много бях доволна още с Габи. Някой път на храненето в 18ч. предлагам и от него. Криста го пие без проблем. Към 5-6 пъти досега си е дояждала с 20-30мл. Може да е супер малко, но без тях е голям рев, каточели само това е чакала. Обикновено като сме били цял ден на разходка, аз не съм яла или съм супер уморена, кърмата ми е малко. Мъжът ти ме кефи - ама вчера беше интересен мача  Peace Peace
Lux-че, вувузелите и при нас действат  Peace

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 20:37 от aniK

# 676
Привет!
Минавам набързо да се оплача Weary newsm45.Не можах да опазя Криско от Вики и сега и той е кашлящ и със зачервено гърло.Днес сутринта се закашля на 2 пъти и аз го заведох веднага да го види докито и се оказа, че е с зачервено гърло.Изписа ни сумати и неща - витамин це, калции, капки коларгол, и сироп Флудитек.Дано се оправи милото ми, че иначе ще трябва антибиотик , а ми е толкоова малък още .... :ooooh
Отивам , че нададе рев миличкото ......после пак

# 677
Честити месечинки на днешните бебоци!

herzog снимките са страхотни  Peace

Силве, Мирко страшни муцки е направил  Laughing

Момичета, всички сте много хубави на Погачите - ще крада това-онова, че и ние ще си правим в неделя  Peace

Elche Добре дошла с бебка в майската група   bouquet

Аник мерси за това, че ме светна с претоплянето - днес цял ден се охлаждаме и има ефект, на мен ми минаха доста неща през главата, утре педиатърката сигурно ще ни се кара, че я обличаме повечко  #Crazy

# 678
Здравейте, минавам само за поздрав, че днес много се уморих ... малката ме качи на черешата днес и по повода сега ям череши Wink

ЧЕСТИТО на всички ЕДНО- и ДВУмесечинковци Simple Smile Да са живи и здрави Simple Smile

Херцог
, снимките са жестоки!  Peace  bouquet

КикиНики, погачата и тортата изглеждат много вкусно!!! Направо ми се прияде тортичка  Blush

АниК, като минаваш насам, свирни да ти дам кремчето, може да помогне за зачервеното дупенце на малката бонбонка Simple Smile

Да се похваля, направихме си отпечатък на крачетата на малката Simple Smile Беше един от подаръците ми и най-сетне го оползотворих.

Сигурна съм, че пропускам нещо, но ще ме прощавате Simple Smile

# 679
Момичета предварително се извинявам за дългия пост, но не открих сайта от който съм свалила информацията.

madelix сподели че са им  изписали зимафлуор. Моля изкажете мнение по въпроса. Аз съм много зле с зъбите, не искам и детето ми да страда.

Флуорната профилактика и правото на избор,
след като се запознаем с фактите

Причината за развитието на кариес, която е много добре известна на всички стоматолози и е дефинирана в съответните учебници и ръководства, е консумацията на рафинирани въглехидрати и брашна, а не липсата на флуор! Ето цитат от „Зъбният кариес и неговата профилактика” (под ред. на доц. Ботушанов, 1987):

„За профилактиката на кариеса най-голямо значение имат калцият и фосфорът, които са минералните съставки на костите и зъбите и от чието ниво в течните среди в организма зависи количествено и качествено минерализацията... Локалното влияние на въглехидратите е подчертано кариесогенно...”

А във „Флуорна профилактика на зъбния кариес” (Н. Атанасов, Д. Маслинков, 1987) пише ясно: „...кариесът не е флуорнедоимъчно състояние”.

Малко предистория... какво не знаете за т.нар. флуорна профилактика.
Елементът флуор е силно токсичен бледожълт газ с остра задушлива миризма и е изключително реактивоспособен, затова не се среща в свободно състояние в природата. Той взаимодейства с почти всички елементи, дори с инертните газове и с всевъзможни органични и неорганични съединения. Някои от съединенията на флуора – флуориди (сред които и натриевият флуорид, смятан за една от най-ефикасните отрови за плъхове, но слаган в детското мляко за „профилактика на кариеса”), са определяни като едни от извънредно опасните замърсители на околната среда. Те са основни отпадни продукти от: алуминиевата и атомната промишленост, производството на изкуствени торове, и са главни унищожители на растенията и животните около съответните промишлени предприятия; използват се и в производството на бойни отровни вещества с нервно-паралитичен ефект, в хладилната техника и др.

Много експерименти, проведени в целия свят, показват, че дори в минимални дози флуорът и флуоридите имат сериозни токсични ефекти върху човешкия организъм. Флуорният йон от флуоридите може да образува здрави връзки с водородния йон в големи органични молекули (като например ДНК) и по този начин да предизвика хаос в биологичните системи. Според мнение на Европейската агенция по безопасност на храните (EFSA), публикувано на 16.03.2005 г, се казва, че флуоридите не са под физиологичния контрол на организма, т.е. те не се контролират от биологичните системи! Според клиничната токсикология консумирането на води с повишена концентрация на флуориди може да доведе до необясними за потребителя симптоми: виене на свят, гадене, главоболие, декалцифициране на костите, т.е. повишаване на вероятността от счупвания и др. Всички тези признаци показват хронично отравяне с флуор.

- Зъбната флуороза представлява необратимо петнисто оцветяване на зъбите и нейното наличие е белег на системно отравяне на организма с флуориди. Получава се след приемане вътрешно на повишени количества флуориди продължително време, например при консумиране на вода с по-голямо съдържание на флуориди или при т. нар. флуорна профилактика, като представлява увреждане на определени клетки в структурата на зъба. През 1993 г. NRC (Националнят съвет за научни изследвания САЩ) признава, че до 80% от децата в райони с флуорирана вода имат зъбна флуороза. Според Доц. Борислав Великов, независим депутат: При предозиране на флуора се стига до т. нар. флуороза. Това е болест, която се причинява от излишъка на флуор. Тя води до повишена крехкост на зъбите и кости. Така че в случая кариесът ще е „по-приемлив” от черни и ронливи зъби.

- Флуоридите са канцерогененни и мутагенни – т.е. те увреждат генетичния материал на клетката, в която влизат и могат да доведат да развитието на ракови заболявания и поражения у плода при бременни жени. През 1962 г. известният учен в областта на рака и по-специално левкемията Людвик Грос заявява: „Очевидният факт, че флуоридите са товарна отрова - вредни, токсични и кумулативни по своя ефект дори когато са погълнати в минимални количества, ще си остане непроменен независимо колко пъти ще бъде напечатано някъде, че „флуорирането на водата е безопасно”.”
- Проучванията на учени от различни страни показват, че прилагането на флуориди води до намаляване на интелигентността и потискат волята на човек да се съпротивлява на тиранията. Социалният ефект е, че на човека му е по-трудно да защитава свободата си.
В Европа питейната вода не се флуорира и флуорирането отдавна е отхвърлено като вредна и неефективна псевдопротективна мярка, лишаваща човека от правото на избор.
Много научни изследвания показват, че добавянето на флуориди не предпазва зъбите на децата и възрастните. Американският стоматолог д-р Дейвид Кенеди отбелязва, че според най-голямото проучване върху зъбния кариес в САЩ през 90-те години на ХХ в. няма разлика между честотата на кариеса в районите, където водата се флуорира и в тези, където това не е практика. Освен това разходите за стоматологична помощ са по-малко именно в районите, свободни от флуориди!
Понастоящем само Сингапур и Ирландия от развитите държави по света флуорират водата си в национален мащаб. В други страни като САЩ, Великобритания и Испания, водата се флуорира частично – само в определени региони. През последните години в тези страни текат обществени диспути, подкрепени от изтъкнати учени и политически сили, за преустановяването на тази практика.
От друга страна списъкът на държавите, в които флуориране на питейна вода никога не се е извършвало или е вече преустановено, е наистина дълъг. Само от страните в Европа бихме могли да изброим: Германия, Франция, Норвегия, Италия, Белгия, Люксембург, Дания, Австрия, Холандия, Швеция, Швейцария, Финландия, Чехия, Гърция и др.

Внимание! Пропагандирането на теорията за „флуорната профилактика” не се базира на независими медицински изследвания, а идеята е родена в лабораториите на индустрията, за да се защитават определени крупни фирмени интереси, като за целта се премълчават и укриват всички многобройни и тежки вредни ефекти върху здравето, нанасяни от флуоридите и по този начин се избягват огромните обезщетения, които би трябвало да се изплащат на пострадалите.

Добавянето на флуориди във водата, използването на пасти за зъби с флуор и консумирането на флуорирано мляко водят до опасно високи концентрации на флуориди, застрашавайки здравето на децата.
От колко флуор се нуждаем дневно?
Флуорът не е жизненонеобходим елемент и т.нар. препоръчителните дневни количества са чисто спекулативни.
От къде може да се набави естествен флуор?
В различни храни се съдържа органичен флуор, като най-богати са: рибата и морските дарове, чаят (зелен и черен чай), бобът, овесените ядки, орехите и някои др. В България има много богати на флуор минерални води и ако някой желае, може да си купува и да си прави „профилактика”, като ги пие или дава на децата си в минимални количества.
Чрез налагането на „флуорна профилактика” се потъпква свободата на индивида да избира своето лечение и профилактика, без предварително да е бил правдиво информиран, и се нарушава „Конвенцията за правата на човека и биомедицината”, установена от Съвета на Европа и ратифицирана от Република България на 23.04.2003 г. чийто чл. 5 гласи:
Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободно и съзнателно изразеното съгласие на заинтересованото лице. Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове. Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки момент.

След като вече знаете истинските причини за развитие на кариес и имате представа за сериозните токсични ефекти на флуоридите върху човешкото здраве, преценете сами дали детето ви има нужда от флуорирано мляко и флуорни таблетки за „профилактика” на зъбния кариес или предпочитате здравословно хранене, добра устна хигиена и редовни профилактични посещения при вашия стоматолог.

# 680
 Ха здравейте!Да се запиша и аз за днес Crazy,че малката най-накрая заспа Sleeping.Незнам какво ще го правя това дете,спи само навън.Днес за целия ден да е спала макс. 1 час ooooh!.Излязохме за малко и само докато изкарам количката от входа и тя заспа.После докато влезем вкъщи и ококори очите Shocked. Ще се побъркам и другата седмица я дават дъждовна smile3555

Херцог newsm08 супер сте

КикиНики изглеждате страхотно Hug

Elche welcome

Честито на всички месечета Mr. Green Heart Eyes

# 681
Аз да кажа че сме със млечница, вече диагностицирана.
Злати кажи какво стана днес при педиатърката. На мен ми каза да не се тревожа, ама то... и днес пропусна да нацапа памперса  Tired
Отивам да се мажа с предписаните мазила, аман вече  ooooh!
А Крисче спинка. Днес е толкова послушен, милия, пу пу пу  Heart Eyes

# 682
  • София
Привет и от мен, не ми остава никакво време да пиша. Меги няма никакъв режим на хранене нито през деня нито през нощта  Confused В неделя правихме погача, но не съм свалила снимките на компютъра, цяла нощ не бях спала, защото Мартин ми беше с висока температура,преди погачата тичахме на лекар - ангина и АБ, дано Меги не прихване нещо, че не зная какво ще я правя. От "белите шумове" нищо не ни действа. Иначе да ви се похваля пак (онзи ден писах, но ми се затри поста) водих Меги на ортопед и каза, че счупената ключица е зарастнала добре и вероятно няма да имаме никакви проблеми, но на 6 месеца пак ще я водя. Глдах снимките, бебоците са разкошни, като имам време ще кача снимки и на Меги, отивам да чета за млечницата, че нещо се замислям и аз.

# 683
herzog-невероятни снимки  Hug Малкия е голям бонбон

Добре дошла на новата мама   bouquet

Момичета,страхотни партита сте си спретнали с тези погачи,много хубави снимки и големи вкусотии сте сътворили(така огладнях като ги видях  Crazy  ..развалихте ми диетата)

Я ми кажете какво точно представлява прегледа,който ви правят месец след раждането и за всички ли е?
Аз днес ходих и прегледа се състоя от: Той''Как се чувстваш?'' ,аз"Много добре" и дали искам да продължа с противозачатъчни или със спирала.Та това е.
Поне бебка прегледа обстойно-всичко е 6  Grinning .Вече сме 5.100 и 58см и за довиждане му подари една усмивка и той се разтопи от кеф.

# 684
herzog, страхотни снимки  Hug
Точе, дудунски, и вашите снимки от погачите на малките сладури са много готини  Hug

Добре дошла на новото мамче  Hug

Аз днес бях на преглед най-сетне и съм доволна - всичко ми е наред  Grinning

Някоя от вас пила ли е ето този чай за кърмачки на Веледа http://www.bioslunceluna.com/shop/chaj-za-k-rmachki-weleda.html и http://www.-spam112-/magazin/napitki/chay-i-kafe/chay-za-kurmachki-weleda-30.html Препоръчаха ми го, та сега се чудя дали да си го поръчам  Thinking

Sevdelina, за прегледа - освен стандартен гинекологичен преглед, ме гледаха и с вагинален ехограф, дали всичко е зарастнало както трябва - матка и т.н. За цитонамазка - доки каза след няколко месеца  Peace
/да си нацелуваш сладкия аватар Heart Eyes/

Уффф, щях още нещо да пиша, ама забравих какво ... ooooh!

# 685
Благодаря за всички комплименти, момичета  Hug

И аз се замислям за празненство с питка. Тук нали преди раждането са всички партите и тогава се подаряваха подаръци, та сега е малко неудобно пак да каня същите хора, и да се чувстват задължени отново да носят подаръци, но пък много ми харесва смисъла на такова тържество, и ритуалите. Много хубави снимки от питките на всички!

Аз пак имам въпросче в лилаво: започнах по веднъж дневно да дохранвам с АМ, защото към вечерта съм напълно изцедена от яденето цял ден, и вече преди лягане нямам грам мляко. Тогава храня с АМ, лягаме и тъкмо след 3-4 часа вече се понапълвам пак. Колкото и да ми се искаше да сме изцяло на кърма, и в началото си мислих че ще е така, защото имах много, сега вече изразходвах и всичко, що замразих първите 20 дни. Ето и въпроса ми - след като давам АМ, налага ли се да давам вода? Тук педиатрите казват само кърма до шестия месец, никаква вода, но след като съм включила и АМ, се чудя дали не е жадно детето.

Нещо ми куца и храненето с шише - под какъв ъгъл се държи, за да не гълта въздух детето? Явно нещо не правя като хората, защото той все се дави, а и много се оригваме, на всеки 20 мл изядени. Също, в каква позиция е най-добре да е той? Легнал по гръб, настрани, седнал, главичката нагоре?

# 686
Добро утро!
Ние преди малко се нахранихме newsm53.Снощи след банята се оказа,че Криси е с температура и съответно притеснението ми беше до небето.Дадохме панадол и се оправиха нещата.Изкара спокойна вечер. Дано не вдига повече и се оправи.
Виктор не искаше да спи самичък(татко му го няма  Weary )и през половин час ме викаше при него докато заспи като хората.Но накрая му се получи и си спа сладко сладко .
Херцог , много са ви хубави снимките.Малкия е разкошен smile3501.
За прегледа - аз съм чак на 22.07 , че нямаше по рано часове за моята си гинеколожка Whistling
Добре дошла на новата мама в майската дружина  Hug
Облаче, Силве дано бързо се оправите  newsm10
МИрчо нещо се изгуби тези дни -сигурно е в майка си и няма нет  newsm12.Дано са ок.
Отивам да сменям памперсчето,че го напълнихме.

# 687
  • Sofia
Добро утро и от мен  Hug Криста снощи заспа към 8 и нещо, едва я удържах даже до тогава и после се буди в 00, в 2.30, в 4.30  Crazy Някой друг тази нощ с такъв режим  Mr. Green Joy
Снощи беше кривичка, защото не беше спала през деня много. Аз вечер си я гушкам и люшкам, та писах малко телеграфно с нея на ръце и забравих да поздравя natalinik за питката  Embarassed Сега пак ще потърся снимките, че май са в друго албумче  Hug
Облаче, поне знаеш какво е  Peace За Алек какво каза педито?
Славченце, то да мина през теб, ама тази седмица нямах път натам, иначе винаги ми е на ума. Аз иначе имам Судокрем, дадоха ни едни мострички в подаръците от Шейново. Дупето е най-добре, като не мажа с нищо - миене, подсушаване и въздушни бани. При Криста през 3-4 дни се позачервява. Не сменям моята храна (Бюти). По-скоро може и да се спарва като сложа ританки под гащеризончето. Обаче тия дни на моменти беше доста студено  Rolling Eyes
herzog, аз Габи го отгледах предимно на АМ и не давах вода. В първите му изследвания кръв и урина имаше "кристали пикочна киселина" в урината, което се получава от по-малък прием на вода. Тогава увеличих количеството И, което слагах в АМ - напр. с 1 деление на шишенцето повече. Обаче той беше зимно бебе. Ако при вас има големи жеги, може да предложиш и водичка, пък бебчо може да откаже. Засега изчакайа, ако АМ е само на едно ядене. За позата - хващаш си бебчо в ръце, главичката му в лакътната ти ямка (легнал), даваш шишето и го вдигаш така че биберонът винаги да е пълен, да не лапа въздух. С какви шишета си? Нали сте с най-малък размер боберон?
danly, дано не се повтаря това с Т  Praynig

# 688
Благодаря, Ани!  Hug
Няма жеги тук, до момента това лято не е било повече от 25 градуса, и обикновено само юли-август стига до 30. Като цяло лятото е прохладно, зимата мека.
Ох, пак ми повърна на фонтан малчо преди малко - бях го теглила преди и след храненето, та после го претеглих и след повръщането, и се оказа, че е повърнал 70 мл  Sad Много ми е стресиращо това повръщане. До момента за 46 дни се е случвало 6 пъти да повърне така по много. Не е ли прекалено? Започвам да се притеснявам... Да не говорим, че и след всяко хранене винаги връща по 2-3 супени лъжици.

# 689
И от мен добро утро  Hug

danly, оздравявайте бързо Praynig Ей, измъчиха се тия дечица с тия вируси!
Облаче, Злати, и вашите грижи край нямат Crazy Не го мислете много това акане. Нашата педиатърка каза, до 4 дни за кърмено бебе няма притеснение (ние по едно време и 5 дневна пауза правихме). От две седмици акаме по веднъж всеки ден, което си е направо постижение.
herzog, предложи му водичка - ако иска, ще пие. Аз давам заради Аптамила, но Крис не всеки път я уважава...

Ние вчера навъртяхме 40 дни и заведохме малкия в църква. Тук погачата не е популярна като ритуал (за жалост, гледам много добре си изкарвате), а по-скоро на 40-я ден е официалното представяне на Малчо в обществото  Simple Smile
Минахме и през педиатърката за хепаптитната ваксина - вече нямаме жълтеница, кило отгоре сме за 17 дни, а инжекцията понесе изключително мъжки Mr. Green

Почерпвам ви виртуално, мъж ми днес е именник  Heart Eyes

А, щях да забравя, снощи размразих кърма (от мойте скромни запаси) и сякаш се пресече  CrazyНа някой случвало ли му се и мога ли да я дам на бебето? Снощи ме достраша и я бутнах в хладилника, малко ми свиди да я хвърля, имайки предвид с колко мъки я заделих, но да не взема да го натровя пък?!

Общи условия

Активация на акаунт