Все по-топло става ден след ден, ФЕВРУАРЧЕТО ще прави вече морски тен (12)

• 28 225
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
аааааа margarete това със содата много добра идея и аз ще пробвам. Thinking

с. нева като стане боба свиркай, моя мъж снощи и той готви боб жълт(ний му викаме райкен, не знам как  натаък из българето), ама аз хич не го обичам, но да не го  обидя нещо няма на къде. Че няма да откажа на твоя де.

Ника така и така ще ти връчват Деа и Диди, да присъединя Павли и Ирена, мога ей сега да ги опаковам и да викта спидито Laughing то където са две там са и три и четири и т.н............, докато стигнат дяла детска градина. Laughing

radost 76 браво за хубавите ви мерки.

Павли днес го отдава много на спане, явно времето му влияе и аз май след малко като нахраня Иренка ще направя същото, ако не ме изгонят от спалнята де. Ирена понякога иска да е сама без да и досаждат и ме пъди в другата стая. Laughing

# 226
Юхуу, Деси, благодаря!  Hug
Сиянче, Маргарете, ще ги пробвам и вашите рецепти.  Wink Аз не обичам подправки, затова така постничко я описах рецептата. Иначе естествено копърът е много подходящ, а сосчето от кисело мляко и чесън е задължително.  Wink

# 227
Таньорче,можеш за по-лесно да пробваш от този сайт-хем лентичка,хем и снимка  / ТУК / .Аз тъкмо се чудя коя да избера.

Деси, аз точно тук си направих лентичките, но снимките ми са големи и трябва да ги намаля.  Sad Вие какви програми ползвате за снимки? newsm78

# 228
  • София
Поне тази тема про4етох

Сияна Дано Иренка се подобри бързо и да не стигате до болница, за "лекарите" в тази ваша клиника няма да коментирам, 4е то думи нямам #Cussing out

Делче Моите съболезнования!

Рали и Ел Браво за мерките на сладурите.
Марти е 65см 6.400. Обръща се, търкаля се, смее се, сяда даже в шезлонга, сам се надига, аз не му давам. Сму4е си палеца и му се карам, абе забавление. Хвърля вси4ко по пода, което докопа. Почвам с възпитателни мерки, 4е ако свикне на лудории после какво ще правя!

Бръмби Стискам силно палци  Hug Дано се оправят бързи проблемите. Hug

Плами Аз бих завела детето на преглед  Hug

Рали аз го къпя сама понякога, слагам на А-дерма във водата душ олио и след това не изплаквам, ама ние заради дерматита и кожата е божествена след това, ама и си е скъпо душ олиото.. ина4е преди голям зор виждах с плакненето сама  Crazy

Мяу Дано се оправи госпожицата бързо  Hug Гледах във фейса снимки, ама как се радвах на гънките на Люската напълни ми душата Hug Hug

margo_tosheva Страхотен е Виктор, много красив, пу - пу!

Мериян Дано минат пусти колики скоро Hug Hug

Ника споко, рано или късно децата се отделят, аз Марти на никого не го оставям, сърдят ми се и не знам и аз как ще се отделя от него да ида на работа дори! Ама си налагам да мисля, 4е рано или късно ще стане и това! Hug

Sunny9 Страхотни сте! Много е красива!

Честити месечинки на Борислава, Симона и Ангел!

# 229
Таньорче,можеш за по-лесно да пробваш от този сайт-хем лентичка,хем и снимка  / ТУК / .Аз тъкмо се чудя коя да избера.

Деси, аз точно тук си направих лентичките, но снимките ми са големи и трябва да ги намаля.  Sad Вие какви програми ползвате за снимки? newsm78

Аз ги режа  в Пикаса  Grinning !

Честито на всички бебоци , а и не само, с поводи днес  Heart Eyes!

# 230
Искам да попитам,вашите лекари имат ли държавни ваксини  Crazy и  чува ли се нещо за доставка на Пентаксим?
Радина е с Т ,хрема и кашлица от зъби, още не са свършили найните и започват при Мартин  Tired  Той пък се буди  в 3 и в 5 да суче вече няколко дни Rolling Eyes Според вас какво трябва да направя в случая, да не му отказвам да го кърмя или да се опитам да му създам режим Sad  А за това как ме хапе не ми се говори  Close вчера му се "скарах"(до колкото може да се кара човек на едно бебе) и той се  ококори,сбръчка се и се разплака възмутен  hahaha все едно разбра с какво го плаша  Crazy

За кюфтенцата Сияна изстисквам няколко пъти тиквичката ,за да не поема много брашно , да е колкото може по-суха (и така никога не се разпадат), а содата  с малко оцет разбивам в 2-3 лъжици к.мляко да кипне и после останалото ...

# 231
Янче, честит имен ден, да ти  е живо и здрави името!!!!!    superuu

Сиянче, радвам се, че Иренка се чувства все по-добре!  Heart Eyes

Аз на баби не мога да разчитам. И двете работят, а и свекърва ми живее далече. Засега се оправяме сами, но и на мен ми се иска да изляза за няколко часа, ама няма. За дни мога само да мечтая, но пък и не си представям да си оставя детето друг да ми го гледа.

Що ви трябваше да отваряте темата за тиквичките, сЯ ще трябва и аз да запретвам ръкави?!?    food002

s.newa, твойто "егасимуси" от вчера ми е влязло в главата и като шетам из къщи и се ядосам за нещо, на ум си викам "егасимуси" и ми става смешно Mr. Green

kristinchetto , пиши какви упражнения правите, ей така, от време на време да го тренирам малкия  Mr. Green

Както се радвах за първото зъбче, вчера една приятелка ме хвърли в смут като ми каза, че ако зъбките изникнат по-рано, не било хубаво, защото нямало да бъдат здрави, т.к. в организма още нямало достатъчно калций. Има логика, като се замисля  Thinking Обаче пък аз съм чела, че не е хубаво да закъсняват- това означавало, че организма е изкарал някаква болест или пък е преминал през лека форма на рахит.

Оффф, да ви се оплача и още нещо - обадих се на док. да питам за пентаксима дали го и имат и представете си, каза , че го нямат, а др. седмица тр. да го слагаме smile3514 Вече не знам, какво става в тази държава?!?! Тя си е заявила бройките, но не са й отпуснали всичките. Аз не мога да разбера, тези ваксини нали се изписват съгласно броя на децата, които са записани при съответния лекар. Как може да не й дадат за всички деца?!? Вярвам в искренността на доктора, но се ядосвам на ситуацията.

Хубав ден ви пожелавам, не го гледайте времето, че такова се е скофтило, а гледайте усмивката на детенцето си и тя ще ви сгрее lovekiss

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 13:10 от Amica

# 232
Здравейте!Моята одисея продължава Confused Мъжо сглоби пералнята НАПОЛОВИНА.Другата половина евентуално днес.С това негово занимание не може да гледа Сиси и аз не мога да свърша нищо.На всичкото отгоре ме събуди в 2 часа,с новината,че хладилника не работи #Cussing out Но поне за него извика техник.
Съни дано и нашата повреда е като вашата и стане за бързо.Тази сутрин излях 6 контейнерчета кърма.За тях най-ме е яд.
Яничка честит  имен ден!  bouquet
Честити месечинки на порастващите днес бебоци!
Танче мерси за рецептата.Имам доста тиквички и ще ги направя на кюфтаци,че и без друго с този развален хладилник не мога да сготвя.
И днес няма се оскубя...
Духа един гаден вятър и сигурно няма да излезем.

И Сиянка нещо се мръщеше днес на пюрето,повече от 4-5 лъжички не иска и почва да реве.Как ще заместим цялото хранене не знам.

# 233
  • Sofia
Здравейте момичета,

Аз нещо започнаха да се вкарвам във филм , като чета, че вашите бебета се въртят и се обръщат от гръб по корем и обратно. Започнах леко  да се притеснявам и да се чудя дали нещо с Гого не е наред. Той въобще не проявява желание да се върти. Мърда с крачета и ръчички, върти се на едната и на другата страна. Пък вече не на 4 месеца.

Иначе да чукна на дърво и двете ми деца са здрави и са добре. Да се похваля, че направихме миналата седмица една екскурзия до Троян, помотахме се там в околността и Гого се държа много прилично като за първа подлъга екскурзия,  Гого посети и Крушунксите водопади. По-скоро ги проспа в кенгуруто гушнат от баща си. Забелязвам, че когато не сме си в къщи и първата вечер е много притеснен и доста мрънка.

Ами май това е за сега от мен.  Grinning

# 234
Здравейте!

Хм, момичета дайте акъл.
1. Вчера сложиха на Боряна последната ваксина (пентаксим), дадох профилактично панадол и до днес няма Т. Преди малко стана не 36,5 както обикновенно, а 36,7 - свалих и роклята, че беше плътна и чорпогащника - сега е вкъщи завита и спи с дълго боди и чорапи, ако вдигне Т кога да давам още лекарство?

2. От боцкането също така за първи път се вижда дупчицата, даже е като одраскано, но лошото е, че има от сутринта нещо като малка бучица - не е отекло обаче крачето. Сложих за 20 мин риванол (колкото да и изцапа дрешката), та какво да правя ще изчезне ли, да звъня ли на педи и пере ли се това жълтото  hahaha

3. Захранване - вече познава доста зеленчуци - включително днес си изяде ПАЩЪРНАКА, утре тиквички и букет от зеленчуци после, но въпроса ми е има пюренца на Хипп със зеленчук + сметана и пише от 4 месец, разхлабва - как така сметана? Може ли наистина да се дава такова чудо и вие бихте ли? Разхлабването е бонус след много моркови, картофи  ooooh!
Реших да дам и каша следобяд (както говорихме с Педиатъра) 2 пъти седмично през другото време мляко.  Вие мислите ли да давате да речем плодове (които захранват по подобна схема) и коя каша според вас е удачна? Каза ми без глутен, безмлечна и аз взех на Хумана, но предполагам, че е адски безвкусна да не се отврати... А имам и на Хипп - първата каша на бебето (пише, че е с добавено адапте съобразено с възрастта)  Thinking

4. Иначе сме добре, поздрави на всички! С празници и без делници... Макар, че много се лигави(зъби?!) все още си е моето спокойно детенце. Днес и купих бънджи гащи и е много засмяна... Май скъпи ги взех, но на бързо толкова  #Crazy За въртенето откри, че може и в двете посоки и това и беше достатъчно иска мноого подканяне и игра, за да си вдигне дебелото дупце. За пюретата по-скоро мрънка, като и обера пюренцето около устата, отколкото заради самото пюре понякога, ама ако не го правя е с още слаб гълтателен рефлекс и то 60% от храната ще и тече по брадичката, лигавника, дрехите, ръцете ...  Sick

# 235
честита месечинка на бебоците
честит имен ден на понякога
днес и при нас е лошо времето ,духа вятър и няма да излизаме
и ние се мъчим да се храним със зеленчуково пюре ама не и харесват и не мога да заместя цяло ядене,така че допълвам с кърма или ам,пък сигурно ще дойде момента и да ги ядат ,просто трябва да улучим това ,което им харесва
засега толкова от нас,лек ден
пп аз взех на милупа оризова без нищо ,чиста не я хареса и слагам вътре от нейното мляко,пием милумил,и я яде
за плодовете вчера дадох малко пюре от ябълка ,но не го отрази,днес още, но пак  яде и плю
риванола доколкото знам не се пере

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 13:28 от дими32

# 236
Amica, щях да те питам, защо си търсите нов педиатър ? За ваксините при нашата , не знам как стои въпроса  Rolling Eyes. На 30ти сме на консултация , ще разберем !

# 237
s.newa, твойто "егасимуси" от вчера ми е влязло в главата и като шетам из къщи и се ядосам за нещо, на ум си викам "егасимуси" и ми става смешно Mr. Green

Аааа, не съм аз автора, на Велвчето трябва да благодарим, тя ни развеселява с този израз  hahaha И на мен ми става смешно като го използвам...

Марго, аз не бих лишавала детето от манджа...То си знае най-добре от какво и колко има нужда  Peace

Хм, момичета дайте акъл.
1. Вчера сложиха на Боряна последната ваксина (пентаксим), дадох профилактично панадол и до днес няма Т. Преди малко стана не 36,5 както обикновенно, а 36,7 - свалих и роклята, че беше плътна и чорпогащника - сега е вкъщи завита и спи с дълго боди и чорапи, ако вдигне Т кога да давам още лекарство? - бих дала ако вдигне 38  Peace

2. От боцкането също така за първи път се вижда дупчицата, даже е като одраскано, но лошото е, че има от сутринта нещо като малка бучица - не е отекло обаче крачето. Сложих за 20 мин риванол (колкото да и изцапа дрешката), та какво да правя ще изчезне ли, да звъня ли на педи и пере ли се това жълтото  hahaha - риванола не се пере; док каза да правя компресчета на няколко часа ако се зачерви или е бучка. Трябвало да отшуми да ден, два.

# 238
  • София
Тоби, нищо ти няма на детето, не се вкарвай във филми!  Hug Моята Диди само преди 2 седмици зацепи изключително трудното упражнение по вдигане на глава, когато е по корем.  Crazy

Танче, аз използвам най-вече Microsoft Office Picture Manager и то щото ми е най-лесно.  Thinking

Стига с тез' тиквички, има гладни тука, дето не могат да излязат и да си напазаруват!  Crossing Arms

И една смешка от преди малко във форума (заглавната страница).  hahaha

Има и по-изтрещели от нас!  Joy

# 239
Тоби и Сияна още на никъде не се върти.Само мята ръце и крака.А нашата лекарка пък изказа едни теории за мека глава и рахит,та и аз съм в един филм,чак броя дните до следващата консултация.

Общи условия

Активация на акаунт