АПРИЛчето расте и дебелее, а мама се опитва да слабее - 3

• 30 097
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
ние сме до обяд сме на двора на сянка, баткото си играе и тича ,а бебо си поспива.ама след 12 се прибираме къпем се с малчо и пак подремваме този път всички сега сложих да сготвя и ето че и момчетата се събуждат е поне ви изчетох

megan@ скорошно оздравяване на мъжа ти!

Има ли други бебоци които да са по сънливи сега в горещината или само моя е така?

# 676
  • Бургас
Исках да ви питам по колко спинкат вашите бебоци през деня?
Габи се събужда между 5.30-6.30ч. яде и пак заспива спи до към 9-10 ч. от там пак яде излиза ме вън може да дремне 20-30 мин.
Към 12.30 яде и заспива до към 15.30-16ч. пак ядем и към 18ч. може да дремне навън пак за 20-30 мин , но не всеки път.Къпем я към 20ч. кърмя я  и в 21ч. вече спи. Peace

# 677
Исках да ви питам по колко спинкат вашите бебоци през деня?
Лили ляга в 19ч. и спи до 7ч. с 2 яденета в заспало състояние. После сутринта заспива към 9 и става в 11. После заспива в 13ч. и спи до 16ч. В 18.30ч. започват рутинните процедури - къпане, масаж,гушкане, кърмене и в 19 е заспала.

nefer , и ние сме така. Много е любопитна мойта девойка. Не спи в количката, нито в колата. Все иска да гледа, да клюкари. Ако заспи, дремне най-много за 30 мин. А у дома като я сложа в леглото, гука си на музикалната играчка, мятка една овца и си я бута в лицето докато заспи, но спи много по-дълго и по-спокойно. Четох в една книга,че спането "в движение" не е толкова качествено, колкото спането в легло.

Захранването , тук започва с оризова каша като при Ани във Великобритания. После пюретата се почват. Вода се дава при захранването. Сокове след годинка разтворени с вода. Кърма или АМ до годинка и после прясно мляко. И това е общо взето.

Дундолинка и тя хваща играчките, размята ги насам натам. Все иска да става, набира се все едно прави коремни преси. Вика силно като иска да привлече внимание  Grinning. Започна и с глас да ми се смее. Лапа ръцете, смуче си устата, скоро и пръстите на краката ще си лапне  Grinning
Взех и Бъмбо седалка и е страшно доволна като я сложа в нея.  Grinning Ето я принцесата:

# 678
Момичета искам  да Ви питам след ваксинацията с Пентаксим колко време след това напипвахте подутина или оток на крачето. Биха ни Пентаксима преди 2 седмици и все още напипвам твърдо.

# 679
хъни-бъни - при нас няма подутина, но на една приятелка на детенцето седеше подуто 3 седмици след ваксината и тя правеше компресчета с риванол;
winnie the pooh - тази седалка не съм я виждала наживо тук в бг - не е ли много седнало положението или правилно си е измислено newsm78

# 680
  • София
Меган, дано е оправи вашият тати по-бързичко !  Praynig Praynig Praynig

По нашите бутчета намаше одуто, може би защото са по-мощни (майтап). И нашето педи каза само компес с риванол на подутото, ако има. Мажа да са ви го нахакали по-злобно/бързо или просто организмат да реагира така. Аз бих си посаветвала по телефон поне с педито , ако скоро не се разнесе. Rolling Eyes

За спането моето бебе май е безразборно спящо - вечер от 19,30-20 до 6-7  или откарва до 9. Ако се събуди в 7 в 8.30 пак  заспала до 10. После придремва леко за 15-20 мин 1-2 пъти в различно време то 10.30 до 12.30 . В 13 обикновено яде и после спи от 13.30 по 40 мин до 1.5 часа и ряяяяяяддко повече. Между 17-19 пак придрямва 1 или няколко пъти. в 23.30 аз я храня (обикновено спяща), за да не ни вдигне на балон през нощта.
Лека нощ от нас !

# 681
  • последна надежда
Хъни-Бъни Марк имаше подутина, но само един ден.

Меган - бързо възстановяване на таткото!

Палеца е вече открит. Сега се отучваме. Биба и гризалка не иска. Но смуче с удоволствие гумена играчка и края на пелената.

Преди мрънках че обикаля из леглото и се заклещва в неудобна поза. Сега вече взима завоите и при всеки удобен момент се обръща по корем и застава на лакти с глава високо нагоре като костенурка. Много е смешен.

От началото на седмицата Ники тренира двуразово и преседяваме почти целият ден на пързалката. Марк е много доволен. Излизаме в 7.30 и се прибираме в 10ч, като Марк спи през повечето време. После излизаме в 12,30 и се прибираме в 18ч, като Марк спи не повече от 1ч. През останалото време е на ръце и се заплесва по каките и деколтетата на майките. Следва къпане и към 19ч заспива, спи до 2.  Яде, играе 30-40мин и пак заспива. Буди се още веднъж или два пъти за ядене и в 7ч го будя за смяна на памперс и излизане.

Шезлонга и активнта гимнастика не ги харесва. Иска или на ръце и то изправен или в леглото да си обикаля с играчки около него.

# 682
  • София
Моля за съвет  Sad
Днес ни биха синфларикса и пентаксима. Али ми вдигна 38,3. Дадох и Панадол преди около 15 мин. Явно не е подействал още, защото сега е 38,4. Имате ли идея какво мога да направя. Чудя се дали е малка за кърпичка с оцет. Дежурната о клиника Лор абила на адрес, та чакам да се върне.

# 683
Имате ли идея какво мога да направя. Чудя се дали е малка за кърпичка с оцет.
За оцет май е малка.Най малкото кожичката и е по чувствителна.
Знам ли освен с кърпичка с водичка да пробваш newsm78.Дано бъзо да мине.Тия гадни ваксини...............втриса ме вече от тях.
Благодаря на всички които ми оговориха за подутината на крачето след Пентаксима.Четох че и до месец можело да стои и се дължало на неправилно поставена ваксина и ако не е била затоплена след като се извади от хладилника.
Вашите педиатри директно ли ги биха или го затопляха в ръката.
Тая моата педиатърка Sick нещо почна да ме съмнява тая жена Sick

# 684
Меган  Hug дано скоро се оправи татито ви!Много неприятно се е получило,голям стрес наистина...
палеца и Сава се опитва да лапа,но овладяваме за сега.

Тия дни ми се струва много неспокоен  newsm78 да не е от жегите?Някой има ли неспокойно бебе в горещите дни?

Ваксините колкото повече чета,толкова повече се обърквам....и ме съвзема страх. ooooh!
Нащо тати си идва в началото на септември и мислим да се фейнем фемилито някъде по Троянския балкан.Нямам търпение Simple Smile А и едни неща от кога не съм правила.... Embarassed Joy

iveeeta ти си една супермама  Hug Отдавна искам да ти го кажа Hug

milli vanilli радвам се че малката се е поуспокоила.Знам какво е (с каката)  Wink

# 685
winnie the pooh - тази седалка не съм я виждала наживо тук в бг - не е ли много седнало положението или правилно си е измислено newsm78
Не е много седнало положението. То не е плоско като обикновена седалка, а е вдлъбнато там където и е дупето. Не мога да обясня от какъв материал е, нито е твърда, нито е мека, някакси по тялото и стои. Пише,че е за бебета над 3 месеца и най-важното условие е бебето да има добър контрол на главата. Аз я слагам за по 5 минути на ден на този етап, не я оставям да седи там много,въпреки че изглежда удобно.

# 686
Благодаря ви, момичета  Hug сега накърмих бебо  Twisted Evil и нашия режим още не е съвсем точен, всъщност беше до някъде, но сега се пообърка сега, нищо всичко ще се нареди  Crazy

Цветето, и моя бебок е нервен последните дни, но не знам дали от жегите или заради това, че ме няма всеки ден по 3-4 часа и свеки го храни 1-2 пъти с шише  Rolling Eyes вечер заспива много нервно.

И ние обичаме палеца да е в устата или пък цялото юмруче, ако успее да го набута  Twisted Evil когато много му се спи засмуква бибата, иначе я плюе baby_neutral
Тази вечер преди да заспи направи обход на кошчето, но нали е тясно и беше много смешен, беше вирнал крачетата отгоре и забива главата в разни ъгли и като се завъртя напреки и ревна, че не може да продължи  Mr. Green
Много ме кефи, че със събуждането е ухилен, като го погледна и веднага ми се смее , но ако не му обърна внимание надава вой като сирена  Crazy
Иначе в активната гимнастика засега най-много се кефи и 30-40 минути вече играе в нея  Peace в шезлонга също, но там му омръзва по-бързо, навън обича да е гушнат и да гледака, но не е от най-любопитните, обикновено си спинка навън  Hug
Най-много обича да си е легнал на спалнята и да му говоря Mr. Green и той говори, гука, смее се с глас Sunglasses ама и аз се правя на маймуна де  Joy

Отивам да поспя още 2 часа, че после поемам за болницата, дано днес го изпишат татито, дадоха ни някакви надежни, но не обещаха 100 %  Praynig

# 687
metchopooh, и аз мисля, че не е добра идея оцет на тази нежна кожичка. Най-много бих си позволила 'оцетени' чорапки (чувала съм, че има много добър ефект). Как е Али днес?  Hug
Хъни Бъни, на нас винаги ни затоплят ваксините. Вашата не ги ли стопли?  #Cussing out
Моята кифличка днес спа до 7ч. и дойната крава (аз) взе да мучи от болка...  Joy
Меган, стискам палци да изпишат татито ви днес и да се поуспокоите!  Hug
Ние ще се ориентираме кум излизане, че май пак жега ни чака днес.
 Hug

# 688
  • София
Благодаря на всички които ми оговориха за подутината на крачето след Пентаксима.Четох че и до месец можело да стои и се дължало на неправилно поставена ваксина и ако не е била затоплена след като се извади от хладилника.
Вашите педиатри директно ли ги биха или го затопляха в ръката.
Тая моата педиатърка Sick нещо почна да ме съмнява тая жена Sick
Първо я вади да се темперира на стайна Т докато я мерят, прележдат и т.н. 10 -15 мин. Не трябва да се бие студена. Да я затопля в ръка не съм видяла, може би го прави когато няма време дасе темперира от самосебе си. Rolling Eyes

# 689
За ВАКСИНИТЕ и моята педка я оставя на стайна температура, но после не знам дали я държи в ръка, аз обличам бебка когато я приготвя, но съм я виждала да стои като влизаме до теглилката...значи се темперира сама.  Винаги отивам с предварително уговорен час и не чакаме. Днес не ни биха втория прием на Пентаксима а Синфлорикса се разбрахме да го бием отделно от Пентаксима поне след два дни, като мине влиянието на първата ваксина. Моята педка е страхлива, но това ме кефи защото винаги се допитва до други доктори и не прави прибързани неща. Вземаха ни кръвчица от пръстчето, олее няма такъв ужас да стоиш и да гледаш как детето ти пищи и му изтискват кръвта, а ти го държиш - голяма инквизиция направо откачих, още не мога да се съвзема. Сестрата и тя се препоти сто пъти докато вземе кръвчицата. Уж нямамее проблем но на педка и се вижда малко бледа бебка та за това,. Пак ни взеха и носен секрет заради хремата и заради това отложихме и ваксините до вторник, ще чакаме изследванията. Иначе бебка с дохранване 60 грама, че понякога и без е наддала 700 грама и 2 сантиметра. Направо си е манекенка. Днес ми е рожденничка милата да ви почерпя за моето съкровище ..по една сладоледена тортичка  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт