121 Тема за Българо-Американската дружба и бебета! Пуш, бейби, пуш!

• 27 726
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
  • WA, USA
Стандартът ми тук е различен от този в Бг, не мога да кажа дали по-добър или лош. Просто е различен. ПОчти само първата година имахме различни почивни дни тук, после и двамата си търсехме и намерихме работи, които позволяват weekend-s off. Друг е въпросът, че в Бг при всяка възможност отпрашвахме нанякъде, но тогава бяхме млади и без деца. Сега по-скоро изборът е наш да си стоим в къщи и да мързелуваме. Тук възможностите които аз имам за образование, кариера и осъвършенстване никога не бих ги намерила в Бг. За мъжът ми не е точно така, но това си зависи много от професията.
За одеалата, изпренесохме се и ние - родопски, вълнени, ръчно тъкани черги...

И сега в страни от темата. От коя агенция сте доволни за билети до Бг. Аз съм ползвала само Payless досега и като че ли ми дават добри цени, но искам да опитам и някой друг този път.

# 466
И сега в страни от темата. От коя агенция сте доволни за билети до Бг. Аз съм ползвала само Payless досега и като че ли ми дават добри цени, но искам да опитам и някой друг този път.

Аз съм доволна от Смарттравел, а за Пейлес не ща и да чуя  #Cussing out .

# 467
Аз пък съм доволна от Ния травел Peace
За стандарта да кажа че го минахме след 3тата година финансово, но социалния живот тук на мен не ми харесва и до ден днешен вече 5 години Rolling Eyes

# 468
Още едно положително мнение за Ния Травел. Много съм доволна. Жената си заслужава да бъде похвалена. Peace

# 469
Миз, честита ти роьденничка. Да е жива и здрава и много щестлива.

За пералните: тази нашата е с 4 програми и 4 нива на водата. Преди да я купим ходих гледах из комплекса ( много мръстни) а и за малко бебе са немислими.
Иначе стандарта ни тук е по-нисък от този в Канада, но живот и здраве като си намерим работа и това ще се оправи. За носенето на странни неща - не само одеала, ами и прахосмукачката си домъкнах. Иначе от България какво ли не - последно съпруга ми 4 кг суров слъняоглед.
Бенсън не е толкова скъпо - около $5/кг. Аз съм замислила прехвърляне на неща от България. Така или иначе сменихме преоритетите и оставаме тук. Ама първо да ни дойде багажа от Канада и след това ще видя как и какво да си пратя от България.

# 470
Да се запиша със странните неща носени от бг - прахосмукачка и кактус  hahaha Да живееш в пустинята и да си донесеш кактус, не  е лесно решение  Joy

# 471
  • The QC to be!!!
Titina  Hug ти и Цонна, направо обрахте точките  Peace Нашите неща от щатите до ирландето бяха към $30 куб. фт.  ooooh! и това не вкл. митническите клеаранс  Tired

ПС' newborn давам ти 1во място   bouquet

# 472
Babyмного сте дали. Air France карго над 100 кг е по $5/кг обемно тегло. Такава е цената от Хюстън до София или Чикаго София.
Имам и вариант при $7/кг обемно с вкл митническото обработване,
А при смяна на постоянно местопребиваване не се дължи мито и ДДС ( това е и в САЩ и в България). Декларирането в САЩ е елементарно, пък и в митницата ти дават наполовина попълнена декларацията.

А до Канада съм пращала камъчета за пети, че видите ли там няма.

# 473
  • The QC to be!!!
над 100 кг е по $5/кг обемно тегло.
какво ще рече това хем на кг, хем обемно тегло? Значи е на кг цената и не зависимо от обема като кубатура  newsm78 Не знам дали с еар карго да е излязло по добре... ние имахме само 4 огромни кашона с книги, всеки беше поне 50 кг мин, отделно огромни куфари и др. кашони и всичко беше към $1К с митническите оправии тук, без плащане на ват и др. подобни.  newsm78

А до Канада съм пращала камъчета за пети, че видите ли там няма.
Ок, връщам ти 1вото място  Mr. Green

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 21:57 от Baby*

# 474
При въздушните карга ( и куриерите) при изчисляжане на транспортните разходи се взема обемното тегло ( Length x Width x Height in centimetres / 6000 = Volumetric Weight in kilogram)
Пратки над 100 кг са general cargo и цените им са наистина добри.
Ако теглото е под 100 кг цената се качва.
Въздушните карга предлагат и специални контейнери, където може да се сложи всичко или каси.

# 475
Титина, мерси! Ама за гардероб и легло става на въпрос Laughing, та едва ли ще е евтино...

# 476
  • Boston, MA
Миз, да ти е здрава, все така умна и прекрасна щерката!

Даааа, и аз имам един чипровски и един персийски килим от България.  Laughing

Мерси за мненията за прахосмукачките, купихме Eureka Mighty Mite, много лека и супер смукателна, идеална за нашите условия (малка квадратура, дървен под). Още се чудя за парочистачката.

# 477
  • У дома
Миз, честита ти рожденничка! Да се изпълни твоето пожелание към нея, много ми хареса.

Мале, смяла съм се със сълзи на очи днес, страшни сте.

Някой има ли идея в най-евтиния сезон до колко падат цените на самолетните билети до БГ?

# 478

Даааа, и аз имам един чипровски и един персийски килим от България.  Laughing

Става ми по-леко, че не съм сама в лудостта си. Момент-тензухени пеленки бяха довлечени от БГ с моята мания за еко-бебе без памперси. Да... ще си кажа всичко аз... Mr. Green

# 479
А копривата ще си я премълча Mr. Green
и в последния колет пак имах няколко пакета

Общи условия

Активация на акаунт