121 Тема за Българо-Американската дружба и бебета! Пуш, бейби, пуш!

• 27 726
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
А да ви питам ,който знае де,кои квартали/гредчета около Чикаго са подходящи за ходене пеш?

# 481
А копривата ще си я премълча Mr. Green
и в последния колет пак имах няколко пакета

Добре де, айде и аз ще си кажа за шарената сол. Mr. Green

# 482
  • The QC to be!!!
А да ви питам ,който знае де,кои квартали/гредчета около Чикаго са подходящи за ходене пеш?
до къде? или само за разходка?

# 483
Два тома Ботев и тенджери съм мъкнала.  Grinning

# 484
Миз, честито на патерици за голямото ти момиче!   bouquet Да е щастлива!

Направо ми скрихте шапката с тия килими, одеала и прахосмукачки.  Crazy Цоне, с твоята брадвичка огласих квартала от смях.  Mr. Green Шарената сол, червения пипер и чубрицата направо не се класират.  Laughing На нас ни донесоха на три пъти точно тия подправки - домашни, купешки пакетирани изрично помолих да не се мъкнат. На меда много държа,  Rolling Eyes пак домашен. Изпращаха ни, донесоха ни и аз мъкнах като ходих до БГ.  Whistling Но в "първите" куфари имахме само дрехи, лични вещи и документи.
О, класирам ли се с едни картини сред родопските одеала и чипровските черги?!  Joy

П.П. Една приятелка миналата година донесе един пълен куфар с кроасани Севън Дейс за брат си. Не повярвах като ми каза първия път, но нямаше лъжа и измама - куфарът си беше верно пълен с кроасани.  #Crazy

# 485
Навсякъде по възможност Blush...но най-вече за разходки.

# 486
  • The QC to be!!!
nor4y ако се върнеш да прочетеш кой бях изредила преди, от тези дето са на север... всичките имат тротоари и в близост до малки паркове и магазини. Еванстон е хубав и е along езерото Мичиган и в зависимост къде си има и магазини на близо, и метрото спира там също.  Peace Няма по дълъг път за разходка от крайбрежният булевард който почва от южните части и отива чак горе до Еванстон и свършва във Винетка някъде мисля. Има и други паркове с алей за разходка по 40 мили гълги... Но някой ти беше споменал преди да се ориентирате в близост до работата на съпруга ти и аз мисля, че това е много важно.  Peace

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 01:56 от Baby*

# 487
 Книги съм мъкнала доста. Чаршафи, че се бях поизнервила докато намеря, че и тук има горни торби за завиване, здравец-няколко пъти, но все умира, чубрица, чук за пържоли, пердета.
Драмата ми беше, че като питам ММ от къде да купя това или онова, той все отговаря, ами не съм виждал. Как да е виждал като не е търсил и аз мъкна, после намерих верни другарки и ме упътиха.

# 488
Цоне, с твоята брадвичка огласих квартала от смях.  Mr. Green Шарената сол, червения пипер и чубрицата направо не се класират
Laughing Laughing Laughing То сигурно има и още неща, но не се сещам сега.

# 489
И аз съм учудена от нещата, които хората са донесли!

Норчи, аз пък не разбрах защо точно Чикаго? Предложението ви за работа е там или сте по-друг начин вързани?  Чикаго е хубаво място да живееш, особено ако искаш културен живот като театри и музеи. Ако няма да се възползвате от тези възможности редовно, имайте предвид че хубави квартали (като Евънстън) не са евтини там. Времето също не е плюс.  Ако не сте вързани за специфична работа, огледайте се и за други места.

# 490
  • Чикаго / София
Навсякъде по възможност Blush...но най-вече за разходки.

Nor4y не знам какво имаш предвид да се ходи пеш? То навсякъде може да се ходи пеш или по тротоара, или по улицата /ако няма тротоар/.

Baby ти е написала много приятни квартали в предишния си постинг, в които има тротоари, има къде да стигнеш пеш, градинки и паркове колкото искаш - Evanston, Skokie, Morton Grove, Niles, Glenviewe , Des Plains, Mount Prospect.  Аз ти писах живея в Skokie събърб точно до  Evanston. Тези два събърба на мен най- ми допадат защото си имат в тях по-градскиия изглед, който аз търся, и в същото време спокойствието да не живееш в лудницата на града. Аз пеш по тротоарите стигам за 5 -10 мин до 3 училища /всяко има по 2 градинки в двора си/,  два големи парка /единия с басейн/, хранителен магазин - тип европейски, две от техните така наречени аптеки, МОЛ. Ако се понапъна, мога за 20-30 мин пеш да стигна до още два големи парка и множество малки паркчета. Автобуса който минава покрай нас за 15 мин. може да ме откара до езерото на плаж, или до метрото да слезна до Даунтаун Чикаго. Изобщо на мен много ми допада. Не харесвам градчетата много на запад или много на север защото са ми по-скоро като селца и ме хваща депресията само като минавам покрай тях. Wilmette, Northbrook които са по-на север от нас са хубави, но много скъпарски събърби.

Напиши поне за кой събърб става въпрос или поне кой район, защото аз мога да си пиша цяла вечер, ама да не е това което ти искаш. В посочените събърби може да се намери сносен 2 бедрум апартамент за около 850-950$ на месец с всичко включено в него, или едно-бедрум за по-ниска цена. Само в Evanston  са по-скъпи квартирите в хубавия му район - по на север.

Вие ме убихте с нещата които сте носили! Аз направо отивам да се срамувам с мижавите си 4 родопски одеяла. Laughing

Аз съм довола от Смарт Травел. няколко пъти сме купували билети от тях и са били винаги коректни.

# 491
  • Boston, MA
Единият килим си го купих и довлачих лично, зае цял куфар, като нямахме деца, имаше място (и пердета си донесох  Laughing). Чипровският ми е подарък от свекърите за сватбата, един клет гост бе натоварен с носенето му. Имам и две черги ръчно тъкани, плюс един куп дантели, с които бабите ми са си вадили очите, носим ги поетапно, много са ми мили, въпреки че само са складирани засега.

Иначе като се местих първоначално, бях само с 2 куфара дрехи и книги плюс 2 ръчен багаж, нямах дори зимни дрехи, първата ми спирка от другата страна на океана беше Виена, та се пооблякох.

Одеалата ги е мъкнал мъжа ми, от студентските години, когато е пренасял рАкия, ги е ползвал за уплътнение.  Laughing

Чубрицатa goes without saying.

# 492
Имам коварен план как да се сдобия на Бубка с дантелите Laughing. Бубка, ще се наложи да женим децата. Кой син даваш? Дани по възраст по ни приляга-тамън набори са децата, ама и младото гадже не отказваме. А ние с теб ще си пием коктейли и ще обсъждаме шарките на чипровските килими. Ставам добра тъща, избрала съм подарък за сватбата вече-синът много ще се радва, нема майтап Mr. Green

# 493
  • usa
още един глас за смарт тревъл. правим, струваме, все от тях купуваме билети. може да се изисква подобрение на любезността им, но са коректни, точни и винаги ни предлагат от най-ниските цени.

чубрица, шарена сол и тензухени пелени и аз съм носила. виж с дантели, килими и брадвета не мога да се отчета. майка ми упорито се опитва да ми пробута един порцеланов сервиз от 60 и кусур парчета, подарък за сватбата, ама няма да и мине номера...

# 494
 Mr. Green завирам се в ъгъла да се срамувам - освен 30 кг англо-бг, бг-англо + специализирани + речник на нецензурния английски език с друго почти не мога да се похваля.... ахъм (напомниха ми) - 2 бр маунтин байкове Пежо, твърде любими; тенджера под налягане френска; 1 вана розова вода; всички евро марки антицелулитни и противострийни; одеала; бродирани ръчно гоблени (чеиз на съпруга); плетени дантелени покривки; един Калифорния кинг сайз китеник ме чака за следващия път (според мама), но аз държа и на колекцията си от вина  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

(нито речници, нито одеала са ползвани)

ПС А гювечът!?! 12 литров гювеч, най-големият на Женски пазар!?! + 10-ина кила други грънци! (неизползвани до ден днешен!!!)

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 20:09 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт