121 Тема за Българо-Американската дружба и бебета! Пуш, бейби, пуш!

• 27 716
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
  • usa
2 бр маунтин байкове Пежо, твърде любими;  бродирани ръчно гоблени (чеиз на съпруга);
ПС А гювечът!?! 12 литров гювеч, най-големият на Женски пазар!?! + 10-ина кила други грънци! (неизползвани до ден днешен!!!)

ха! как забравих колелото! и колелото си донесох, също пежо, но пистово, не маунтин. само дето съм направила с него една-единствена обиколка на квартала с него и от тогава виси на куки в гаража. и няколко гобленчета бродирани от мен като девойче имам, не знам точно къде са скътани. а гювеча и малките гювечета ги намирам за подразбиращ се по дифолт багаж, който всяка самоуважаваща се бг домакиня пренася при един от първите си презокеански полети. аз моите си ги ползвам много редовно и човек затривам, ако въпросният човек ми ги счупи при миене!

# 496
да се разпиша с юрган   smile3555
възглавничка детски размер   sleepuu  че голяма не влизаше в куфара и чифт долни чаршафи български (т.е. без ластик). С този спален комплект изкарах цялото си студенство въпреки молбите на тогавашния ми приятел, комуто бе омръзнало да се събужда залепен за дюшека и гушнал долния чаршаф.
първият ми багаж още съдържаше комплект кърпи за баня, една от които синя с хоризонателн надпис ХИГИЕНА, щипки за простиране (все още седят на картончето), комплект цветни макарички и няколко губерки, лимониера, малко тиганче и тенджерка от 1969 година (бяла такава с уши). едно гювече и специален кантар на зайци smile3537

и на свой ред да се посмея на донеслите прахосмукачки и килими  Joy  Joy  Joy

аз ползвах БТС 2000 два пъти и съм доволна, смарттравъл не ми вдигат телефона си никога  newsm78

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 06:17 от Лeни

# 497
  • usa
специален кантар на зайци

ей това ще помоля да го обясниш! какво е, как изглежда и за какво служи? изпитвам известни затруднения да си представя как и с каква цел някой би теглил зайци и би използвал специален кантар при упражнението newsm78...

# 498
миз, само Ленчето се тегли на тоз заветен кантар с щампи на зайци  Naughty

Мерси за мненията за прахосмукачките, купихме Eureka Mighty Mite

а ако бяхте си внесли една прахосмукачка навремето ехее  hahaha

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 06:36 от Лeни

# 499
  • USA
Ох, момичета много ме разсмяхте Laughing. Аз не знам дали да си кажа, но донесох шушони Joy. Бяха казали, че зимата в Чикаго много студена и свекърва ми ги сложи Laughing. Още се шегуваме с мъжа ми затова. Аз одеала не съм носила, но чубрица, гювечета, макари, игли и т.н.

# 500
Аз не знаех, че съм убер минималистична!  В България има цяла къща, пълна с какво ли не (всъщност не знам с какво), което един ден ще отиде за дарения най-вероятно. Килими и пердета не обичам. Гювеч имам, разбира се, красив и голям, но е купуван тука. Дори майка ми не готвеше в гювеч, та го купих повече заради етническия му вид.  

Аз не съм най-добрия пример за домакиня. Дълго време си броях имуществото в броя на кутиите с книги, които сама разнасях с U-Haul.  

Бубка ме разсмя с ракията. Всеки път, когато видят, че съм била в България, на митницата тука ме питат дали нося "ракия."  Me??  

Виж, детето откри шарена сол в България и сега си иска.  Има ли къде се поръча от тука?  

# 501
Лени, какво е лимониера?

Чеизите ми се изчерпват с две плетени покривки.
А, да, при първото посещение на България бъдещият ми тогава мъж настоя да си купим ръчнотъкана черга и родопско одеало. Та и това имаме, ползват се. И меден чан, също се ползва....

Утре е пълнолуние. Заложила съм на Клеретско бебе до вторник вечерта най-късно.  Party

# 502
  • usa
миз, само Ленчето се тегли на тоз заветен кантар с щампи на зайци  Naughty

ама че съм недосетлива меко казано! той кантарът бил със заешки мотиви, а аз реших, че предназначението му е заешко doh!

Всеки път, когато видят, че съм била в България, на митницата тука ме питат дали нося "ракия."  Me??  

мен и всички, които познавам, ни питат за сосижи, за ракия никога не са ме питали.

# 503
Ама ме расмяхте  Laughing. Аз чубрица, шарена сол, набрани от баща ми билки и домашен мед! Отделно всеки месец пристигат шоколади за дъщеря ми, основно Милка с цели лешници и вафли Морена.
Най- големия майтап беше този месец като майка ми й прати и Орео кукис  Laughing  били много популярни в момента в БГ!

==========

А, забравих да спомена Иконите от Манастири е БГ!!!

# 504
Аз си донесох пък закачалки за дрехи... от ония обемните, дето само място заемат в куфара и пречат на всичко останало. Майка ми беше решила, че няма да си праща дИтето толкоз далеч без закачалки  ooooh! Плюс един куп батерии, които страшно тежаха... Успях да я разубедя да не ми пакетира възглавница. Но бях заредена с шампоани и дезодоранти за години напред. В този ред на мисли, един мой състудент би всички рекорди - беше си донесъл глави чесън човека, и тоалетна хартия  Shocked

Един голям гювеч от сватбата още се чудя как да го пренеса, но поне такива неща ползваме много.

# 505
Ох, забравих и чифт чистокръвни американски обувки на Найн Уест, закупени на двойна цена, ама от Витошка (София) и реимпортирани в Американско  Crazy

Лени, боже! Кантарче  Joy Чакам някой да си признае, че е помъкнал насам грил или скара и му давам приза "По-американец от американците!"  Joy Joy Joy

Пикси - от Малинчо! Ако там няма казвай да ти пратя от новооткрития бг магазин в Бостън  Flutter

Миз  hahaha пистов, а!? Конкуренция, а?!
(ние си ги караме, за разлика от гоблените на свеки, които съм зазимила и забравила къде съм ги зазимила... а тенжерата и гювеча си бяха огромен майтап, защото аз се съпротивлявах с думите "ама мамо, той знае, че аз не мога да готвя", а мама отвръщаше "е, поне с нещо да се утеши момчето")

Норчи, да не забравиш да провериш и ски пътеките, щото току сняг забръска, повеят бури, завият хали и така има-няма 6-7 мес у Шикагоуто  Naughty
(ох, надявам се, че носиш на майтап!)

Клер, тоя твоя син се назландисва и след публично обяснение в любов от такава лична мома като теб  Thinking Ще вземе да надскочи по инат моята щерка  Shocked

На Бостънското летище митничарите питат на чист бг език "Луканка?! Лютеница!?"  Crazy

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 07:38 от Agent Provocateur

# 506
Виж, детето откри шарена сол в България и сега си иска.  Има ли къде се поръча от тука?  

Смя се ти на моята шарена сол, ама без майтап дай да ти пратя. Имам колкото за едно ново Мъртво море.LaughingСамо дето съм си я сипала в бурканче, та ще се наложи да ти пресипвам в плик. Мога да ти отделя от ценните си 200 грама половината.Ако някой има нужда от ибришимчета спомнете си пак за мен. Имам с КУТИИ.

А като казахте икони у нас сме на Светия Синод изложбената зала-имаме икона със светеца на дъщерята, икона със светеца на мама, икона за щастие в семейството, икона с Николай Угодник, икона със Св Георги, Богородици в няколко размера-поне три, икона на някаква светица, която помага в обучението, само майка ми и мъжът ми си нямат икони-следващия път непременно да се снабдим. Само за протокола -вкъщи само майка ми е религиозна-демек  боядисва яйца за Великден и знае по някой друг празник без да гледа в пищова си-църковния календар. Laughing

Речниците съвсем не ги и смятам. Четиритомникът е тук. Laughing

Мой фаворит са колелетата. Laughing Ама и закачалките цепят мрака JoyЛени, ти пък с тоя кантар какво ми се хилиш на килима. Whistling Mr. Green

Айде по този повод пак Джордж Карлин от мен-"Stuff"

http://www.youtube.com/watch?v=MvgN5gCuLac

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 08:04 от Цонна

# 507
Ооо и аз си бях носила шарена сол, даже и едно клонче сушена чубрица от баба (тя баба колко ли неща не ми е давала да си нося, не само чеиза  Mr. Green )

Малинчо има няколко разновидности:

http://www.malincho.com/c-125-bioset.aspx?pagenum=3

На повечето пише "чубрица", но някои са записани като "salty mixture" или "mixed salt" така че те може би са шарена сол. Но и само чубрица да е, можеш да си смесиш шарена сол вкъщи. В краен случай можеш да си вземеш отделните съставки от тук, и да си направиш шарена сол (чубрицата е savory, сминдухът е fenugreek, и двете ги има в Amazon.com  Wink )

# 508
  • usa
Миз  hahaha пистов, а!? Конкуренция, а?!

ами, конкуренция, не ми и хрумва с днешните си сланини  ooooh!... виж преди 15 години като едното нищо бих те викнала на дуел и ни`къв шанс нямаше да имаш да стигнеш баба си миз! от хотел `хемус` нагоре по `трайчо костов` го набирах като едното нищо без да се замисля на трета, икарусите пръхтяха зад мен и ми дишаха прахта на пежото!

# 509
А душ батерия за кухненска мивка носили ли сте? Ей как тежи това нещо. На всичко отгоре резбите са различни та се наложи един приштел да прави специални преходници.
И 10 чифта дамски и 10 чифта мъжки чехли ( от тези по 1 лев) да си пази мъжът ми паркета.

Общи условия

Активация на акаунт