Движение на българските майки - ПЛОВДИВ работна тема 26

• 29 482
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • пловдив
Да обобща до тук

1.   Момиче -  21 години -  gsm
2.   Момче – 14 години -  обувки  № 42 / MP 3
3. Момиче – 11 години -  боди р. М / ,РОКЛЯ С ДЪЛЪГ РЪКАВ   обувки № 38
4. Момче -  7 години  - ОБУВКИ 30,   пистолет, строител violenza

5. Момче  – 17 години  -  обувки  № 42
6. Момче  – 15 години  PSP / компютърче с игри / MP 4 violenza  
7. Момче  - 15 години -блуза XXXL/обувки №   40
8. Момче  -  12 години - / MP 4
9. Момче  – 7 години/количка с дистанционно - mili.m участие

10. Момче  -   10 години - Алабин вълшебната лампа . Ф-ТРИ И КНИЖКА  ЗА ОЦВЕТЯВАНЕ antom участие
11. Момиче  – 19 години  - Бяла  или черна блуза, размер S и дънки  № 25, ФЕЙщица
12. Момче – 17 години - ръчен часовник кожен / черен / - тип цигара
13. Момиче –14 години -  МР4, дънки 28
14. Момче  –22 години -  сребърна гривна
15. Момиче  -14 години/ обици/маратонки № 37 violenza  

15. Момче – 19 години  -
16. Момиче – 18 години – есенни обувки затворени с токче № 37 Silvana i Eva
17. Момиче - 14 години – 28 размер дънки / блуза  S
18. Момиче  –16 години – сребърно сърце гомямо и сребърна гривна

mamakiki 50 лв и участие
emimimi подарък
daskal77 подарък и участие
При Бистра има няколко нови анцунги, но трябва да се видят размерите
ВяраВики 20 лв
Бистра 20лв

Това е грубата равносметка до момента. Продължавам да чакам предложения, но за съжаление влизането в темата е рядко удоволствие по ред причини ....Дали вместо да отежняваме темата да не се съберем пак и да го решим в диалог   newsm78 защото ако се движим с този темп за решаване и малката бройка участници, датата 10.10 явно ще отпадне

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 15:57 от antom

# 151
  • на правилното място, в точното време
Децата от дома предполагам са наясно каква е цената на подърците, които искат   Thinking
И из не знаех какво е  PSP - сина ми ме светна и останах  Shocked така, като видях
http://konzoli.com/
Не ми е работа , но определено ме шокира списъка. Участието ми остава, както преди писах. Дънки ще видя какъв размер имам и ако мога , ще изпратя и тях. Peace

# 152
Мисля,че Рождените Дни са много важни за децата и не е добра идея да спират.Може би, можем да ги персонализираме като водим празнуващите деца на кино ,пица ,детски център( на групички според възрастта и интересите). .Ще получат повече внимание и чувство за личен празник. Не знам дали е възможно за изпълнение обаче........?

# 153
  • Пловдив

Не е ли по-добре веднъж годишно да ги заведем на кино или пикник и там да подарим на всички по нещо символично !

Може би, можем да ги персонализираме като водим празнуващите деца на кино ,пица ,детски център( на групички според възрастта и интересите).
Подкрепям тези идеи

# 154
  • Пловдив
И аз като Silvana i Eva мисля че няма да е добре рождените дни да се спират. Все пак да не забравяме, че тази инициатива е една от най-хубавите които сме правили и че преди това децата не знаеха рождените си дати и що е то рожден ден, до като сега чакат с не търпение своя рожден ден. Относно безумните желания, смятам че проблема е много странен. От една страна ние започнахме да изпълняваме подобен род желания. В началото бяха едно, две на списък, но постепенно децата гледат едно от друго и започнаха да ни възприемат като дядо Коледа. От друга страна и ръководителите в дома, които предполагам знаят цените на посочените подаръци, но не са си направили труда да обяснят на децата че са не подходящи и да се заменят с друго. Та така. Ще трябва да се променят нещата, драстично и категорично от наша страна, но не е и да се спира инициативата. Това според мен. Иначе вие ще решите.

пп. В инетерес на истината и аз от вчера си мислих за неща от рода на тези които е предложила Силвето. Чаках нет за да ги споделя. Смятам да проучим възможностите за празнуване на рожден ден в Асеновград. Кино със сигурност няма, но може да видим за някаква детска дискотека, сладкарница или детски център, където да се водят рождениците.

За този рожден ден оставам зад идеята да се съберат парите и да се купи всичко на веднъж. Още не е късно да решим да го празнуваме по друг начин от досегашния.

# 155
Ето ме и мен с мнение по темата.
Рождени дни трябва да има,защото всеки знае какво е да си чакаш Р.Д като ли тези деца.Формата вече ще я бистрим в движение.А що се отнася до подаръците - нормално е да искат такива неща.Все пак на РД получаваме желанието си.Въпроса е ,че тези деца са с мисълта,че ние можем да удовлетворим всякакви желания и не правят сметка за стойността на подаръка.А и на дали имат представа за стойността на парите.Все пак те получават всичко наготово.
Да се опитаме да им обесним за следващите РД как ще се процедира и ,че желанията им все пак трябва да са по-разумни.Макар че малките няма да имат промяна,но поне големите да го разберат.
Сега ще се включа в списъка с 20 лв и почерпка - газирано,мойта слабост Mr. Green

А относно датата и по принцип инициативите за понататък - не е ли по-добре в събота,пък макар и  следобед.Едно мероприятие в неделя,те анжажира да си стоиш и двата дни в къщи и да не можеш да предприемеш никаква собствена инициатива.
За този уикенд съм на линия,но за следващи newsm78

ПП - Каспър не може ли да ни даде някакъв професионален съвет newsm78

# 156
  • Пловдив
Ани, не се почесвай  Mr. Green ще поема на трите деца подаръка Peace

# 157
  • Пловдив
И аз да се изкажа по въпроса с рождените дни  Flutter
Рождените дни трябва да продължат, но не и по този безумен начин. Като цяло смятам, че с удовлетворяването на материални нужди и желания не правим услуга на децата, а им вредим. Така още повече затвърждаваме у тях усещането, че целият свят им е длъжен и винаги ще получават нещо наготово.
За този път смятам, че трябва да останем на варианта за всички деца подарък в рамките на примерно 15 лв. Но ако ще изпълняваме желания - трябва да е за всички, ако ще купуваме подаръци в рамките на някаква сума също трябва да е за всички. Защото все пак книжки за оцветяване и флумастери не струват колкото PSP (пък и учени бе  Laughing), MP4, мобилен телефон или дънки и те трябва да го разберат по един или друг начин Peace
Желателно е да им се обясни добре, че рождените дни няма да се празнуват по досегашния начин в следствие най-вече на тяхното поведение (поста на даскал77) и да наблегнем на това, което обсъдихме на срещата - конкурси на различна тема с материала награда или друг вид съревнования, но във всеки случай нещо, което да им покаже, че си заслужава да полагат усилия и че всяко действие на човек има някакво следствие  Wink
За сега се включвам с 20 лв  и предлагам да се съберем, за да обсъдим нещата по-подробно на живо  Peace

# 158
Може би, можем да ги персонализираме като водим празнуващите деца / Ще получат повече внимание и чувство за личен празник/
Подкрепям!
РД е личен празник... добре е да празнуват по-малко деца и да получават повече внимание естествено.
Желанията са абсолютно безумни... Кой ще плаща сметката на пожелания GSM? Кой ще купува игри за пожеланото PSP? Та една игра за въпросната джаджа струва 50 - 100 лв.!!!
Или ще го продадат до седмица, или ще им го откраднат( със същата цел)...

Давайте да спретнем срещичка че много се разприказвах  Crazy
Да съберем парите и да решаваме какво и кой купува...

# По скоро се затъжих за вас  Hug

# 159
  • Пловдив
Момичета, детето което си е поръчало PSP е с умственна изостаналост, надали си дава сметка колко струва Peace

# 160
  • пловдив
Момичета, детето което си е поръчало PSP е с умственна изостаналост, надали си дава сметка колко струва Peace
за това и иде реч, че някой все пак трябва да насочва децата в техния избор, защото лично аз смятам че повечето нямат идея колко струват нещата които са си пожелали, камо ли нашите финансови възможности ...
За сега се включвам с 20 лв  и предлагам да се съберем, за да обсъдим нещата по-подробно на живо  Peace
и на мен много ми се иска да направим в най скоро време среща, хем да съберем парите хем да решим окончателно кога и как...
А относно датата и по принцип инициативите за понататък - не е ли по-добре в събота,пък макар и  следобед.Едно мероприятие в неделя,те анжажира да си стоиш и двата дни в къщи и да не можеш да предприемеш никаква собствена инициатива.

понеже съм единствената работеща в събота, да си кажа  Mr. Green
както писах и по напред, не се съобрязавайте с мен, ако се реши в събота, значи в събота. Предложението ми беше в резултат на предишните рожденни дни, които бяха през седмицата и много малко бяха хората с въжможност да се включат. Аз се сменях вече няколко пъти за да присъствам и просто ми е неудобно пак да моля момичето което ми е сменник  Embarassed Смятам че най подходящ ден е този в който най много момичета могат да се съберат, още повече че много отдавна има момичета които не са идвали точно заради работното време  Sad

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 16:01 от antom

# 161
  • Пловдив
Тъй като тази година съм с натоварен работен график, за мен също събота или неделя е по-подходящ ден за каквито и да е инициативи. Казвайте за срещичка, само дано да е след 17ч.
Днес говорих с Джони, препрати ми сайта на едно заведение в Асеновград с много хубава градина с батут и играчки. Ако искате да се обадя да поразпитам.

# 162
  • Пловдив
Момичета, и аз съм за срещичка- може и през седмицата, но да е след 18 часа.
Прочетох много хубави идеи за РД, още повече, че са изпълними.Ако не се организираме за среща, аз поемам номер 17, мисля още никой не го е поел.Ако събираме пари, ще се включа с 20 лв. и участие.

# 163
  • Пловдив
Много желаещи за среща  нещо Mr. Green

Предлагам четвъртък - 30,09  от 18ч в китайския ресторант в Маркет център 

# 164
  • Пловдив
Много желаещи за среща  нещо Mr. Green

Предлагам четвъртък - 30,09  от 18ч в китайския ресторант в Маркет център 
Аз съм за Peace

Общи условия

Активация на акаунт