ЮНЧЕТА в ръце разнасяме и в "Родени 2010" се нанасяме

• 26 893
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте и от мен,

Честито на всички празнуващи днес.
Пепси, Милкуз, много добри новини.
Дион, и ние сме така - вече не знам и аз кое на какво се дължи. Нощем спи добре, пу пу, буди се по веднъж-дваа пъти, но през деня е постоянно на цицата. Няма и час някой път. Задреме, оставя го в леглото, след 10-15 минути писне и айде пак. От жегите ли е, кърмата ли не му стига, колики ли има... така или иначе няммам друг начит да му запуша устата, да живеяг житото и лактогонния чай.

# 691
  • София
Привет мами !
След днешния преглед се оказа, че нямаме фарингит, а гърлото ни съвсем малко е зачервено. Обаче пък имаме дерматит по челото или поне наченки. Смениха ни всичката козметика, не че сме ползвали кой знае колко много. Определено съм по-спокойна вече, дано всичко отмине. Ходихме и при ортопед - всичко е ОК. Иска да отидем отново в шестия месец - профилактично.
Лека и спокойна нощ на всички мами и бебоци  Hug

# 692
  • Пазарджик
Имам въпрос към майките с опит или към консултантите по кърмене - за повръщането. Днес Калина беше с празен памперс цял ден, помислих си, че си увеличава поребността от храна и че не й стига кърмата. Тя е изцяло на кърма. Вечер винаги плаче от 8 до 10 и не й давах да яде. Тази вечер обаче беше яла в 20.00, дадох й и в 21.00, успокои се, заспа на гърдата и сука и спа. Оставих я така. Като се събуди повърна обилно два пъти - долу-горе около 100 грама може би, не мога точно да преценя, но беше много и аз много се изплаших. Дали е еднократно това от сегашното преяждане или ако се появи, ще има и друг път? Много ме е страх, защото я слагам да спи настрани, но тя се върти и много пъти спи по гръбче с главата нагоре. Моля ви, посъветвайте ме какво да правя. Калина има много добър апетит и суче много, опитвам се да й направя режим, но е плаващ - през 4 или 2 часа. През нощта прави големи интервали - 5 часа.
Благодаря предварително!

# 693
  • София
Mомичета благодаря за пожеланията!  Hug Hug Hug

Роси направете изследване на носен секрет, при нас се оказа стафилококова инфекция, имахме точно същите пъпчици, както  Пепси то  казала мазах с бактробан, но не кожата а вътре нослето и ни мина за 10 дни, но и едни капки капахаме.Те бяха по рецепта правиха ни ги в аптека.

# 694
добро утро
лелееееее до 47 стр. докато се наканя да пиша иначе редовно  ви чета ...........като изключим последните 5-6 дена .Антон ме побърква само ...........тези дни и нощи бяха кошмар ,само рев даже и сън нямаше  - направо някакъв ужас.Бях много изнервена и направо съсипана и психически и физически сега сме по добре надявам се това да е било .Иначе вече гука,закача се и се усмихва съзнателно ,вчера се смя на глас на кака му ..........Simple Smile
Вчера бяхме на консултация  станал е 5800кг и е 58см ,ваксина не ни сложиха (няма ).
А днес ни е 40 ден в 10.30ще ходим на църква

целувам ви сега и отивам при него

# 695
Много ми е криво. Рая от 5-6 дни е с обрив, за който съзнателно си затварях очите и таях надежда, че е от претопляне. Ами да, ама не, не изчезна и няма какво да се заблуждавам - типично атопичен е. Сеге се започва кошмарът - смяна на козметика, смяна на перилни препарати, пълна, още по-строга диета за мен... и непрекъснатото блъскане на главата от какво е и ще мине ли. Така се надявах да не минавам втори път през този кошмар, но не би. По ирония на съдбата си поръчах от сестрата на мъжа ми от Германия огромно количество козметика на Веледа - да е без парабени и да има, че там е два пъти по-евтино - сега ще се почудя какво да правя с 8 непотребни опаковки ooooh!

# 696
здравейте и от мен!
Ние все още сме в Турция! Тази нощ беше изследването. Започна в 8 вечерта и приключи сутринта в 8. Много стресираха Ивана, но дано да е за добро  Praynig Praynig Praynig Все още не знаем резултата, но скоро ще го научим  Praynig Praynig Вчера бяхме на преглед при професорката и тя беше направо шокирана за начина по който ни лекуват, за начина по който са ни провели изследванията.. шокира се и как може да са написали в епикризата епилепсия като при нормално ЕЕГ няма как да има епилепсия  #Crazy newsm78 #Cussing out #Cussing out Каза че който доктор ни е казал да пием "великия" фенобарбитал не си разбира много от работата  #Crazy #Cussing out #2gunfire Каза че това лекарство  при голяма част от употребяващите го дори за кратко води до забавено умствено развитие  smile3514 Както и да е... според нея би трябвало всичко да е наред и нашата съдба зависи от това ЕЕГ, което направихме тази нощ  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig (в БГ това изследване продължи 15 мин, а тук 12 часа  #Crazy newsm78) Ако резултатите са добри ще ни изпише схема за спиране на лекарството и КРАЙ НА МЪКИТЕ  Praynig След няколко месеца пак ще идваме.. Само дано господ е с нас и всичко се окаже минало  Praynig
Мария.. не знам какво да коментирам за вашия случай. Най добре да се въздържа, а само да ви дам една голяма прегрътка  Hug И да ви пожелая повече никога да не се обръщате назад. Дано всичко е наред!!!
Пепси браво за хубавите новини около крачетата на Теди  Hug Радвам се че е добре!
Милкуз съжалявам за това което се е случило със съпруга ти. Добре че е бил малкия дявол Praynig
Танче честито за годишнината (на патерици  Crazy)
Тони и на теб честито!! Да си жива и здрава, много щастие !
Ив няма страшно да пътувате, ние минахме 650км и сега ни предстоят още толкова  Peace
Неща друго щях да пиша ама забравих..
Това ще са най дългите няколко часа в живота ми........ Чакаме да ни сложат присъдата..

# 697
Мартеа .. мила... не се притеснявай .. силно вярвам, че няма да минеш пак по пътя на този кошмар  Praynig Praynig Praynig Hug Hug може пък да мине, не се шашкай.. макар че знам че тези думи ти звучат банално - мисли позитивно, ние сме с теб!!! За козметиката - не се притеснявай, това да ти е проблема. вярвам дори че тук от нас все някой ще има нужда от хубава козметика  Hug
 Hug

п.с.  Мисля че Алексова се интересуваше от бейбифон http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=4307
Приятелка го предлага за 100лв, дано не бъркам модела, но дори да е по стария пак е на сметка!  Ако някой се интересува да каже

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 09:48 от smilianova

# 698
Добро утро!

Малката още дреме и аз закусвам тук с вас Hug
Мартейка, ох, дано не си права, или поне да е в по-лека форма и бързо да установиш от какво е! Не съм имала подобни проблеми , но вероятно е кошмарно.

Момичета, като ви чета за кърменето през 1ч си припомням моите такива дни. За съжаление при мен се оказа, че просто или бебето не суче достатъчно, или кърма нямам, или не я засища за по дълго време от 1ч. След като пробвах с дохранване ефекта беше налице, дедетоспокойно, спи по 3-4 часа, моите гърди си поотпочинаха, аз също.
Реших, че няма смисъл да се мъчим взаимно, само и сам да сме на кърма. И сега кърмя докато дребосъка не пусне, после добавка и всички сме доволни и щастливи. Дано да имам по- дълго кърма, дори и в тези количества, никак не ме притеснява че давам и АМ.
Лошото е че нещо при мен не действат тези чайове. Sad

Креми, радвам се, че и при вас проблемът е решен. Бързо оздравяване!

Смилянче, това са началото на хубавите новини. Сигурна съм, че скоро и ти ще ни зарадваш с хубавите вести и ще сложим точка и на вашите кошмари! Стискам палци!!!!

# 699
  • Варна
Добро утро!
Роси, може да мажеш Мадлен 1-2 пъти на ден.  Peace
Смилиянова, стискаме палци и чакаме добрите новини, не се съмнявам, че ще са такива.
Мартеа, дано не е това, което си мислиш, че преди малко и аз се разрових в нета и ми понастръхна косата. Ние от сутринта имаме 2 наакани памперса и съдържанието им е променено, доста е редичко и има слуз (като сополче се точи). Пак се вкарвам в някакви филми, интернет, колкото помага, толкова и ме психира. Но няма да се давам на лоши мисли. Майка ми ме кара да ходя при педито, ама аз хич и нямам доверие, изобщо на лекарите като цяло. Иначе Теди е спокоен, снощи е заспал в 19.30 и се събуди чак в 3.30, направо не мога да повярвам. Не ми е повръщал, пу-пу.
Снощи успях да си отпуша каналчето с една стерилна игла, леко ми се разрани зърното и пусна кръв като засука Теди, но важното е, че успях, откога се мъча.

# 700
Здравейте и от мен!!! Stop
Отдавна не съм писала, но ви чета редовно.
Вчера бяхме на консултация. Наддали сме 800 гр и сме със 7 см по- високи. Кърмя я на поискване и си мислех, че ще е наддала поне 2 кг, много пораснала ми се струва, но изглежда не е. Биха ни и ваксината за Хепатита- беше последната, така че не се наложи да я купувам.
Да знаете само баткото колко й се радва на бебка. Само ходи да я  целува и да я завива непрекъснато, а на нея й. Не дава на никой да се доближава до количката- даже и на бабите  Laughing. А като плаче- ходи до нея и й размахва едно плюшено зайче (понякога я и удря без да иска с него). Много са ми сладки…
За дрешките- в къщи сме с боди потниче, без чорапки. Навън също само с рокличка или боди.
Секс се престраших да правим- малко беше неприятно първия път- ама само тогава  Wink.
Лора пие вода, но пие понякога по 500 мл на ден. Нормално ли е толкова много да пие?
Къпим се вечер- с шампоан на Хип 2 в 1. Мажа с мляко пак на Хип и съм много доволна за сега.
За килограмите не ми се говори- имам още 10 да свалям. Ама за сега няма как.
Да се оплача- баткото ни е на почивка с двете баби, вчера цял ден е повръщал, май е пипнал грипа. Та сега се чудя дали да си го прибирам, ама ме е страх да не ни зарази с бебка.
Аз докато кърмя й давам само от едната гърда, а през това време с помпата цедя от другата. Мъжа ми само ми се подиграва, като фабрика съм била. Вече половината ми фризер е пълен с контейнерчета- ще почна да продавам  Laughing. Много ми е удобно, защото така мога да излизам понякога е без нея и не се налага да я храня с АМ.
Мария- дано да е било само задавяне и всичко да е наред с Радо Praynig.
Смилянова- стискам палци за вас Hug.

# 701
И на мен, докато Никола суче от едната гърда, от другата ми потича кърма. Само я попивам, не я изцеждам. Моят мъж също се бъзика с това - казва, че ми били повредени кранчетата - като пуснеш едното, текат и двете. Crazy
Вчера следобях и на мен ми се разказа играта - като се събуди в 7, до 11 не е мигнал - само едно мрънкане, един рев, добре че взима бибата и се успокоява за кратко с нея. Реших, че е изгладнял - нали по по-малко започнах да му давам,  и в 9 го нахраних колкото искаше. И се започна едно повръщане... В 11 тъкмо му напълнихме ваната да го къпем, той пък заспал. Легнах и аз, събудих се в 3.30, той още спи. Събудих го да яде и за смяна на памперс, от тогава е сравнително спокоен и не е повръщал. Пак започнах да му броя глътките - отпускам между 80 и 100 Confused. Ужас, от къде да знам кога по колко да у давам да яде...

# 702
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Има доста теми по които да пиша, но сега ще се включа само с едно спешно питене за млечница при бебчетата и майките Тъй като днес от лекаря ме върнаха, защото аз отидох в 11,55 , а той от 12 ч е в почивка и , видиш ли -спрял да преглежда, макар че си беше в кабинета и ми казаха да ида след 13 ч, но до 15ч, че било петък. И аз се ядосах много и реших да не ходя изобщо- как в най-големите жеги ще го изкарам това дете!!! и без товна само мрънка в количката като му е топло. Значи, почти 100 % съм сигурна че Стилиян е с млечица, но май имам и аз, така че искам да питам- с какво лекувате млечицата при бебетата и ако някоя мама има- и тя с какво се лекува и дават ли се тези лекарства без рецепта? Знам, че е рисковано така сама да лекувам, но повече не ми си стъпва при тоя доктор и екипа му  #2gunfire А аз тъй като не мога да разбера- още ли имам лохии, или е течениие, ще ида на гинеколог, без направление, защото гореспоменатия лекар е именно личния ми- и детето и записано при него. И още - как се проявява млечницата при вас? Налепите само по езика ли са, чува ли се цъкане по време на кърменето и т.н
 Аз естествено като четох какви са признаците- всички ги открих  Simple Smile - това розови зърна /всъщност обаче моите винаги са били светли, покрай бременността потъмняха/, това болка в гърдите /а дали не е просто слизането на кърмата/, течение /а може би лохии- още??/, бяло езиче при малкия и цъкане понякога като суче.  
Предварително благодаря за отговорите!
Смилянова и всички други които имат нужда- стиснати палци и  Hug от мен!

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 14:05 от t_tabakova

# 703
Имам въпрос към майките с опит или към консултантите по кърмене - за повръщането. Днес Калина беше с празен памперс цял ден, помислих си, че си увеличава поребността от храна и че не й стига кърмата. Тя е изцяло на кърма. Вечер винаги плаче от 8 до 10 и не й давах да яде. Тази вечер обаче беше яла в 20.00, дадох й и в 21.00, успокои се, заспа на гърдата и сука и спа. Оставих я така. Като се събуди повърна обилно два пъти - долу-горе около 100 грама може би, не мога точно да преценя, но беше много и аз много се изплаших. Дали е еднократно това от сегашното преяждане или ако се появи, ще има и друг път? Много ме е страх, защото я слагам да спи настрани, но тя се върти и много пъти спи по гръбче с главата нагоре. Моля ви, посъветвайте ме какво да правя. Калина има много добър апетит и суче много, опитвам се да й направя режим, но е плаващ - през 4 или 2 часа. През нощта прави големи интервали - 5 часа.
Благодаря предварително!

За да не се тревожиш толкова докато ти отговорят консултантите по кърмене само ще ти кажа, че това което повръщат малките обикновено изглежда в пъти повече отколкото е в действителност. Излей една супена лъжица течност на една пелена да видиш колко се разстила по пелената и колко повече изглежда, отколкото е в действителност количеството течност. След като е попреяла е нормално да върне. Въпросът е да не е редовно на фонтан връщането. За акането - един ден неакане не е задължително проблем. Кърмените бебета се случва да не акат по два три дни, доколкото съм чела. Моето бебе примерно ака през ден. Но, ако днес не ака, утре ще ми напълни два три памперса до врата - буквално. Спокойно ли е бебето, значи всичко е наред.

# 704
  • Пазарджик
Благодаря ти, Джой!  Hug
За памперсите разбрах, че не е повод за притеснение, и след шестата седмица ставали по-малко нааканите, а и както казваш ти, вечерта наистина сменихме 2, така че, всичко е наред. И аз се моля да няма повече такова повръщане  Praynig защото много ме притесни. Сега имам чувството че има някакъв скок в растежа и иска повече да яде, а не смея заради повръщането да я оставя да се насуче, макар че това е най-правилното. Педиатрите са за режим през 3 часа и да яде около 15 минути, не мога да го постигна, опитвам, но не става.

Общи условия

Активация на акаунт