"Слънце весело пече - МАРТЕНЧЕ ще ходи на море"(6)

• 25 571
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
По прочетох ви Нанина и ние сме с колики все още нашите се върнаха от калция сега от 2дни по няма но пак се мята но нищо и не давам Simple Smile Ения тия сокове само дразнят стомахчетата, аз лично сок ще й дам поне като стане на 6месеца не по рано че даже и тогава ми се вижда рано.
Елзас честито за магистратурата моята ще е чак след 3 години живот и здраве =:))
Мама Ив скоро срещнах една бивша колежка тя има детенце вече на годинка и да не те плаша но тя все още я кърми и единствения начин детето да заспи е да го сложи на гърда. наистина не знам ако и вие я откарате така какво ще правиш. Явно по този начин детенцето се успокоява, но по добре знаеш че колкото повече расте толкова повече и разбира и ще си търси то става навик нека Бу и Елсе ти дадат съвет как да я отучиш защото наистина ако ти се наложи да я оставиш на някого наистина не знам как ще приспят детето Simple Smile)
Ахони не сте само вие така и аз се чудя какво да правя тя също спи по най-много 40мин междухраненията Simple Smile) Ако искаш вярвай вчера съм се правила на клоун само и само да й дам панадола в устата и да го глътне, чак баща й почна да се смее на маймунджалъците дето й ги правех. Не иска това дете да седи само докато е будно и това си е почва да ръмжи да мрънка докато изпищи и знае че като запищи искам не искам ще отида да я взема докато я вземав мен и ми се хили на среща. Нищо не мога съответно да свърша тя докато  е будна. Но това е положението те растат и искат все повече и повече внимание и да ги занимаваме Simple Smile) да не те плаша Simple Smile)
Още нещо щях да пиша но забравих......айде до после Simple Smile)

# 76
Добро утро мили мами!
Дидипейчева, сипвам си от твоето кафенце, мерси. Ама ти пък много раннобудна, станала си в 2 ч.?  Shocked Е кога си легна тогава? Зарадвах се, че вече си попаднала на добра педиатърка. Но онази вярно е за  #2gunfire Как може да си въобразява рахит и да тъпче детето с химикали, че да му върне насила коликите  #Cussing out
Вчера Дара се обърна за пръв път от корем по гръб и обратно и пак така се търкаляше на активната гимнастика няколко пъти без да си вади едната ръчичка пад гърдичките.
Прочетох, че Мама Ив приспива на гърда, май сме на едно дередже с нея. Ние заспиваме на гърда, нощем ядем2,3 пъти, може да е по половин, един час. Уж заспива и като я махна плачка и пак се залепва за мен. Ето тази сутрин я намерих засукала и спи, а не помня така да сме заспали. Laughing  В резултат на това денем яде по-малко и нямаме режим. Започнахме така, защото така и двете спим, иначе само я пренасях нощем от нейното в нашето легло по 5 пъти и се изморявах и разсънвах и тя също. Онази вечер опитах да я сложа пак в нейното легло, след като заспа дълбоко, след 20 мин. се събуди с плач и гърчотене. Всъщност на мен ми е приятно да спи при мен, но не знам доколко е полезно за възпитанието и. Казват ми, че ще я направя много зависима от мен. Засега оставям така нещата и ще следя при другите мами, как се развиват. И аз се надявам Бу, Смин и Елсе да имат идея какво да ни посъветват.
Сега за моренцето ни. За пръв път почиваме в четиризвезден хотел (само за 3 дни стигнаха паричките), но на брега на морето. Излизаш и се цопваш в бистрата гръцка водичка. Беше супер удобно, защото като майка кърмачка трябва винаги да съм на линия. Редувахме се да гледаме детето по за около 2 часа с кака и тати (двама на плажа, и другия с бебо на хладинка в градинката на хотела или в стаята на климатика) Като ревнеше Дара, ми звъняха да тичам и аз за 1 минутка съм при тях да се храним. След 17 часа сянката на хотела падаше върху нашия плаж и първия ден заведохме Дара на плажа, но тя така мижеше и мрънкаше, че явно за очите и беше много светло и се отказахме да повтаряме. Успяхме да и топнем крачката в морето, да знае и тя, че е била на море и я разходих по пясъка да го усети като допир, но определено е още малка за това. Въпреки това изкарахме прекрасно, детето беше много спокойно и спеше добре. Тук като се върнахме е по-кисела тези дни. Ще се опитам да дочета от тази тема, че не съм успяла. Дано само хубави да са новините.

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 08:51 от Mama Da

# 77
Честита четвърта месечинка на сладката адашка с буйна косичка Дара на slun4o и близнаците Лили и Вивиян на Renata2002   bouquet Мнооооого здраве и усмивки! Също на патеричка на Жорко на ilein7, освен здраве ви пожелавам и вие да отидете на море!
Понеже започвам да чета от първа страница, имам предложение таблицата с теглото да се махне т.к. е до 13 седмица, нашите бебета вече я минаха.
Viva_123, добре дошле при нас!
Щастлива съм! Hug сигурна бях, че скоро Коко ще се засмее с глас, щом и кака е до него. Искам и аз да чуя, ще го гъделичкаме в парка  Joy И нашата се смее и пищи на глас, но трябва ние да я забавляваме добре. А като влезе в банята вечер и си види ваната каква радост и какви усмивки са. Разполага се като бей (ханъма, де) (ваната е ОК бейби, дето сами си седят) и се усмихва блажено, така цопа и рита и пляска, че всичко е във вода.
Nataly Ivanova, паспорта на Дара стана много бързо, мисля че за 3 дни. Прередихме опашката, че бебо е с предимство и така. Радвам се, че и вие ще отидете на море. Аз много се страхувах заради слънцето и все още не съм сигурна дали е добре за нежната бебешка кожа да мажем със слънцезащитни кремове. Засега я държа на дебела сянка, рядко я мажа. До гърция, Халкидики стигнахме с кола за около 6 часа. Пътят е перфектен. Спирахме на около два часа. Тръгнахме в 5 сутринта, за да използваме сутрешния сън на Дара и тя спа почти през цялото време в зимния кош Simple Smile Съжалявам за болките в кръста, наистина е по-тежко да се ражда на тези години, аз съм раждала и на 20 и разликата е огромна. Кураж  Hug Моята рецепта срещу болки в кръста, които ми се появих на твоите години е туризъм. Веднъж седмично качвахме Черни връх. Сега заради бебче ходим по една лека пътека, между Бояна и Драгалевци, която наричахме "пенсионерската", а вече е "бебешката" Simple Smile но ние сме единствените с бебе, пенсионерите с повечко. Честит рожден ден на племеника ти, много се зарадвах, че и двете със сестричката ти сте успели да се сдобиете с дечица, че колко момичета не успяват! Да са ви живи и здрави   bouquet

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 08:35 от Mama Da

# 78
Синева, хайде като една добра съфорумка ни покани дружно на вилата ви, голям купон ще падне.   Laughing
YES, присъединявам се  Joy, човек може да си помечтае, нали? Също и за среща в София.

# 79
  • София
Момичета, страшно ви благодаря за отговорите. Бях се притеснила, че Вики е доста разглезена, но виждам, че всички бебета на тази възраст са така. Не знам защо, но това много ми тежеше на душата, а сега се чувствам супер. Благодаря. Обичам ви!
Хубав ден и ще се постарая да се включвам повече.

# 80
Здравейте и от нас  Hug
диди и аз си сипвам от твоето кафенце  kaffeetrmker_2
Специално да честитя месечинката  на Дарето на мама  slun4o   и също така на Лили  и Вивиян  на мама Renata2002  bouquet Heart Eyes  bouquet Много здрави, щастливи и все така усмихнати дечица    Hug
Отивам да чета назад  , докато каката се занимава с малката и си говорят  Mr. Green Laughing

# 81
добро утро мамита.
честити месечинки на всички които днес изпълват  bouquet

ахони и аз да ти отговоря мила-краско постоянно иска вним ание на минутата.все иска някой да има до него и всичко му омръзва бързо и аз все трябва да измислям нещо ново.по рано докато е буден ходех до тоалетната с бейби фона,но сега и това не става.ако искате ми вярвайте ходя понякога с него(малко трудно,но немога да го слушам как пищи)не се пшритеснявай,просто растат и искат вниманието само за себе си Hug

айдее дремна 20 мин и ококори малките си маслинки,отивам че като види че е сам и започва да мрънка
мама да браво за хубавото моренце,благородно ви завиждам Hug

# 82
Ahoney не се тревожи и ние ме така цял ден се разнасяме на ръце вси1ко да видим и всичко да пипнем,а дори само да се наведа да го оставям и започва страахотен рев.....На шезлонга си играе 10тина минутки и като не мусе появя започва да вика като му се покажа се усмихва до ушите .....и така.......искат си вниманието дечицата.....
 Hug Hug Hug

# 83
  • Варна

Mama Da легнах си в 10 заспах в 12 и тя като се събуди в 2 и крайтова ми е съня за деня няма страшно свикнала съм Simple Smile)) довечера ще си легна когато тя заспи към 8 Simple Smile)
мама ив прегръдки Simple Smile))) и на всичкиии останали
Ения и аз съм имала моменти дето съм ходила до тоалетна с нея иначе има пищене до господа а не мога да я оставя да се дере Simple Smile) и аз те разбирам Simple Smile

# 84
  • Сред обкръжението
Имам спешен въпрос към Бу, Else или Смин
Днес за първи път ми се възстанови менструацията. Съответно от два, може би три дни кърмата ми намаля дръстично. Сега се кърмим на около 1.5-2 часа и от двете гърди, но имам усещането, че на Боби пак не му стига. Принципно се храним на 3-4 часа от едната гърда. Въпросът ми е ако сега започна да пия калции и магнезий ще даде ли някакъв резултат? И ако да, то по колко? Да отбележа, че от два дни пия бирена мая. Другият ми въпрос е дали мога да пия нещо за обезболяване?
:

# 85
Здравейте майчета,

Днес във Варна времето пак е едно такова навъсено  Wear Umbrella аха да завали дет се вика и може би няма да излезем с мъничката, че знам ли къде може да ни заплющи, а и днес съм самичка, сестра ми е на работа и най-вероятно да си поканя гости в къщи.

Бубката сега спинка   sleepuu, след като игра на активната. Вече и тя се заиграва самичка по-продължително. Вика, смее се, радва им се, кара им се. Снощи се обърна за пръв път самичка от корем по гръб  newsm32, след дълга няколко дневна вече тренировка. От гръб по корем й е по-трудно, но и за това прави доста усилени опити. Ние й помагаме, защото се завърта на една страна, но не може да се прехвърли през рамо още.

didipeicheva виждам, че си от Варна. Ти къде учиш и какво ако е във ВИНС-а, че там са ми познати специалностите и така като се връщам назад към студентските години тук във Варна ми става едно мило и драго. Налягат ме едни спомени, че бяха много хубави години. Ох, натъжих се.  Weary Сега, дори и да я изкарам магистратурата  smile3529 няма да е същото. Много ми липса онова време и безгрижните моменти.   bye motor travel sun  cheers

Сега мисля да започа да правя нещо за ядене за довечера, като си дойде сестра ми, че ще е умряла от глад, а аз покрай това мъниче сигурно, горе-долу по вечеря ще успея да сготвя.   food002

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 11:57 от elzas

# 86
Натали на патеричка да честитя рожденния ден на племеника ти   bouquet жив и здрав да е , а докторите дълго време още да помагат.Аз съм разочарована меко казано още преди 2 седмици стигнаха до номера на племеницата , но така и не се обадиха.Онзи ден звъняхме до София,но заповеди няма и сега чак септември  Praynig Кенгугу значи  Mr. Green ще ме разбиеш от смях   Mr. Green а това с почивката звучи супер дано на Делянка и понесе добре полета  и почивчицата  Hug
Нинка  Embarassed явно съм бързала и не съм прочела внимателно извиниме ,но пък е супер, че Борката отказва другото мляко умно детенце е тоооо  Wink Милата скоро попаднах на тема тук във форума точно по този въпрос , но не се записах  Rolling Eyes Успех !
Дари как върви диетата  Wink аз  съм качила 2 кг. пак , пък си мислих , че дрехите от прането ми се свиват  hahaha Joy
Тинк и това пробвахме милото на няколко пъти се опитва , но само един успя. ooooh! А Габито преди толкова пъти я е преспвала в количката , а сега не и дума недава да стане  Rolling Eyes Дано наистина да е временно , но малко се съмнявам като я наблюдавам как ме търси все повече.Това и държание започна от как плака много три дена и започна да се събужда през ноща.Два вечера пропуска да яде в 1.30 ч. и чак в 4 .00 примрънква ...чак не сме да се похваля вече. ooooh!
Натали, диди ами всъщност моя комшиика  в един разговор и споделих за моите опасения а тя е с детенце на 2г и няколко  месеца и  е бременна в 6 м. и тя е така и сега обеснява на малкия , че като се появи бебка ще дават и на нея да папа от циц.. и се надява да няма проблеми.Та ми каза, че по добре от сега да я отвиквам ,макар и да ми е мило ,защото после ще имам други главоболия.Неиния на ясла така и не успя да свикне.То чак посинява от рев за нея и циц.. и са го изписали точно за една седмица , като са и звънели всеки ден да си го взема.Вярно, че всяко дете си е индивидуално , но тази болезнена привързаност си е проблем и за двете страни.
Svetlichka вероятно е от зъбките на нас това чудо ни се случи преди две седмици и нещо и продължи с това поведение 3 дена  Hug
Mamma
Цитат
Добре, че големите хлапета са вече във ваканция, та доста голяма част от времето и се маймунят, забавляват я, свирят и на пианото... купонът е пълен.
  Laughing и ние така  Hug Ти така и не каза кога заминавате  newsm78 , но пак да ви пожелая една релаксираща почивка  Whistling Wink
диди ееее таз док да я  #2gunfire #2gunfire #2gunfire а на другата браво  Peace
Мама Да  Hug Hug Hug  за вас с адашката   love001
 Да си преместя и аз въпроса .......Имам нужда от съвет от  Бу или Елсе или мамите които кърмят  могат да се включат newsm78 дали вашите бебчета ви ползват като биберон  newsm78 От много време не иска да заспива ,ако не я сложа на гърдата  Rolling Eyes , като пак си хапва въпреки , че преди  30 мин. до 1-1,5 час пак е яла  Crazy На мен не ми пречи милото да се гушка в мен ,каките и без това много ми помагат . Rolling EyesБиберона само да и го покажа и почва едно мятане и мрънкане ,стиска устенцата и го неще , но и не може постояно да е на мамините гърди. newsm78 Как се спавяте вие ако сте така и как да постъпя за да я отуча от този вече навик или нужда за близост както си мисля , че е  newsm78 Преди си заспиваше сама .Сега е едно мрънкане   оставяла съм я по 1 час и на ръце съм пробвала и пак не иска да заспива.Обаче в  момента в които я сложа на гърдите вече е отнесла плувката за секунди.
Лек ден ви желая!!!

# 87

Svetlichka вероятно е от зъбките на нас това чудо ни се случи преди две седмици и нещо и продължи с това поведение 3 дена  Hug

Mama Iv, вероятно е от зъбите наистина.  Hug Поздрави!

# 88
mama Iv
Здравей
и ние сме така много рядко заспива сам, но при повечето кърмени бебенца е така.Каката беше така до последно, кърмих ч до 1.9г. Но сега си спи в отделно легло,ако те плаши че ще е залепено за теб и покъсно като порасне не е така.Докато се кърмехме спеша при нас ,след това и взхме легло на 2 етажа и веднага се пренесе там ,за една вечер стана всичко  Shocked.Аз сега кърмя на поискване и съм се примирила с това, гледам като не суче да го слагам на ралични места и да му сменям играчките.Понякога суче на 30 мин понякога през 3-4 4аса

# 89
Здравейте мами,

Честити кръгли месечинки на Дара на мама slun4o и на Лили и Вивиян на мама Renata2002 да сте много щастливи мами на здрави бебчета.

Днес ние си изпапкахме цяло бурканче морков на Гербер и така се омазохме целите и сега акаме оранжево:)) А и моето тамагочи също не ме остава и за минутка свободна, будна ли е трябва да е при нас и по точно във нас ,незнам до кога ще я караме така и кога ще почне вече сама да се занимава?Simple Smile Вече търся да купувам столче за хранене и за понатам проходилка, че с тия темпове на развитие утре ще купувам букварчета:))

Лека вечер , отивам да забъркам бърза вечеря:)

Общи условия

Активация на акаунт