"Слънце весело пече - МАРТЕНЧЕ ще ходи на море"(6)

• 25 581
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Добро утро мами, аз днес пак съм първа и пак съм с кафето при вас и една прекрасна закуска като за неделя сутрин чакам ви ставайте Simple Smile)))(
Честити месечинкиии на малките ни бебчета Simple Smile)

elzas уча Счетоводство и контрол септември вече ще съм 3-ти курс, а тази седмица която започва трябва да разбера дали са ме прехвърлили задочно, защото досега бях редовно и ми беше многооо трудно а сега ще е и още по зле Simple Smile) ти какво си завършила?? За теб са били безгрижни моменти, ама сега за мен не е така с дете и мъж Simple Smile)))
mama IV да ти кажа нейната педи е наистина за разстрел и при нея ще ходя само за тия консултации иначе за лечение и проблеми ще звъня на другата просто на оная й нямам вече грам доверие. Сега за този Пентаксим пак ще звъня в РИОКОЗ да разбера има ли ваксини няма ли защото ако пак ме е излъгала предния месец ще има луд скандал този. Ама аз нали съм си нагла каквото се полага на детето трябва да му се сложи в края на краищата а неда слага ваксината на други деца дето хич не им се полага:))
Отивам да простирам и ви чакам Simple Smile)

# 91
Добро утро мацки! Аз ли нещо недовиждам в бързината, но на първа страничка не намерих препратка към предишните теми, а търсех нещо, има препратки към бремените теми, може ли разбиращите да прибавят, че то все ще се присещаме по нещо.
Нищо не съм чела, ще се пробвам. Бяхме вчера на зоопарк. Дара почти не прояви интерес, много разчитах на маймуните, както казва кака и, те са и роднини, ще ги зяпа, но не Simple SmileХайде, хубав и слънчев  Hug
didipeicheva, благодаря за кафенцето. Ама как ще си нагла, ми то на детето му се полагат тези ваксини, при нас ги има.

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 08:47 от Mama Da

# 92
Момичета, извинявам се, че се повтарям, но не намерих информация с Гугъл и пак ще питам, някой дали може да препоръча добър ендокринолог, не за гуша, а за диабет. Знам, че не му е тук мястото, но не ми се ходи по чужди форуми, а може някой нещо да е чул.

# 93
Здравейте майчета  Hug диди мерси за кафето   food010
Честити месечинки на
Вяра  на мама maimp
специално на
Никола  на мама Щастлива съм!, и
Мартин на мама Blackangel
както и
Дея  на мама Kaldi
Андреас  на мама Rumito-2008
 Наи - вече здраве и безгрижно детство  Hug
моон надявам се да е така ,благодаря , че сподели. Hug
диди виж тук и не уставяй нещата така ,а си търси правата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=503051.0
мама Да защо не погледнеш в здравославните теми или там да питаш.Преди време някои беше пуснал този линк (маи беше Стелее ,а после и Мамма) newsm78 http://lichen-lekar.com/oblast/203 със всички доктори които работят по касата има и за цялата страна  PeaceСамо с това мога да помогна  Hug
Svetlichka  Hug
Това беше за сега от нас  Mr. Green О да да се похвалим , че вече 4-ти ден акаме без памперс и от вчера си смучи пръстите на краката ...йога ще я правим шушка  Laughing
Лек ден!

# 94
  • На брега
Добър ден! Честити месечинки на днешните дребосъчковци Simple Smile !
mama Iv, как я учиш да ака без памперс? Каква е целта, подготвяш я за гърнето ли? Моята с удоволствие го прави всеки път, когато я съблека за въздушната баня (да порита по голо дупе "на теферич" Laughing) и за това съм се запасила с еднократни чаршафчета.

# 95
Здравейте майчета, къде се губят много от вас, сигурно по разходки, морета и балкани. Ние с Вики и днес може би ще си стоим в къщи, че искам да проуча няколко сайта, как се поръчва. Буболечката се опитва да заспи, но надали ще е за дълго. Евентуално по вечеря ако излезем, за да отидем да посрещнем сестра ми от работа.
А да знаете, вчера една бивша колежка от университета какво ми разправя - нейн колега имал детенце на около 2 год. мисля и живеят в къща. Жена му не позолявала детето да излиза много навън, защото било твърде мръсно и общо взето да са го извеждали до сега сред хора около 5 пъти. Играело си само в двора на къщата и толкова. И сега като излизат или като им дойдели гости и то започвало да реве ужасно. Е как няма да реве това дете, като не е виждало други хора, освен майка си, баща си, баба си и дядо си. Дори сега щели да му купуват пързалка за в градината, за да не ходи на детските площадки.  smile3555

# 96
Прочетох, че Мама Ив приспива на гърда, май сме на едно дередже с нея. Ние заспиваме на гърда, нощем ядем2,3 пъти, може да е по половин, един час. Уж заспива и като я махна плачка и пак се залепва за мен. Ето тази сутрин я намерих засукала и спи, а не помня така да сме заспали. Laughing  В резултат на това денем яде по-малко и нямаме режим. Започнахме така, защото така и двете спим, иначе само я пренасях нощем от нейното в нашето легло по 5 пъти и се изморявах и разсънвах и тя също. Онази вечер опитах да я сложа пак в нейното легло, след като заспа дълбоко, след 20 мин. се събуди с плач и гърчотене. Всъщност на мен ми е приятно да спи при мен, но не знам доколко е полезно за възпитанието и. Казват ми, че ще я направя много зависима от мен. Засега оставям така нещата и ще следя при другите мами, как се развиват. И аз се надявам Бу, Смин и Елсе да имат идея какво да ни посъветват.

Mama Da, за спането всеки сам си преценява с оглед възгледите, настройката и предпочитанията си  Peace
По принцип спането разделено от детето е сравнително нова тенденция. Ако поглед 100 години назад семействата на нашите баби и прабаби не са си и помисляли бебето да спи далеч от родителите си. Ако не е било на семейния одър то е било в люлка непосредствено до него. Дали са ставали децата тогава по-зависими? Не знам, но в историите и разказите от онова време не се споменава. Също така може да се отбележе, че се практикува на много места на всички континенти.
Д-р Уилям Сиърс е един от изследователите на съвместния сън и има издадени книги и статии по темата. Ако имаш желание една от статиите ''CO-SLEEPING: YES, NO, SOMETIMES?'' е преведена на български и може да бъде прочетена тук.
Надявам се статията да ти помогне да решиш за себе си  Peace

# 97
Мама Ив ,благодаря за поздравите  bouquet,(
при нас времето е много нестабилно,вали,влага,духа вятър,аман вече......къде е това лято тази година.......,
иначе Вяра е спокойно бебе,най-после започна да хапва по 150 гр. пет пъти за денонощие,но се храни един час Simple Smile,,
нямала съм такова  бебе,двамата ядяха по 5-10 минути,
расте фина дама,вчера я теглих 5540 и 64 см.,усмихва се и се смее на глас,но другото нещо ,което ме втрещява е ,че страшно се лигави ,пръстите и са все устата,така пък чак да я мъчат зъби Rolling Eyes,но знае ли човек,имам познати ,на които бебето им изкара зъб на три месеца Simple Smile,
при нас иначе е весело -малко бебе,голямо бебе и батко-бебе,нали е момче  Simple Smile
Лек и усмихнат ден момичета,само да са здрави мъниците ,на всичко друго се устисква Grinning Heart Eyes

представям ви Вяра в подписа си,после ще изтрия снимките Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 15:28 от maimp

# 98
Здравейте   love001

Честити месечинки на Вяра  на мама maimp, Никола  на мама Щастлива съм!, Мартин на мама Blackangel, Дея  на мама Kaldi, Андреас  на мама Rumito-2008
Да растат здрави и щастливи, а мама и татко да са все така търпеливи и обичливи  Laughing
[/size]
Ей,  Мама Ив много ме заинтригува с това акане без памперс, как става тази работа сподели моля те!  Praynig Hug
Ние днес ходихме на разходка и сега си почиваме. Взех нови шишета на Чико с широко и тясно гърло и на Бертони с широко гърло, ми да сменя старите щом трябвало - ние ги ползваме 4 месеца вече но съм сменяла бибероните 2 пъти. Днес продавачката в магазина ми каза, че не било задължително да сменям шишета а само биберони...ама аз като си наумих и вече си купих.

Това е за сега - лек ден на всички майчета и бебечета   love001

# 99
  • София
Честити месечинки на Вяра , Никола , Мартин , Дея   и Андреас 
Мама Да, как да намерим тази пътека от Бояна до Драгалевци, дето става и за количка? Ние вчера също се качихме на Витоша, но от мостовете до хижа Момина скала - пътеката е малко оф-роуд. Успяхме да минем без да счупим количката все пак. А за следващите седмици сме решили да пробваме Боровец и Паничище  Laughing Фенове сме на пешеходния туризъм, но с бебе по-трудно се избират маршрути. Мами, които знаят и други планинарски пътеки, подходящи за такива като нас - казвайте ги.

Вчера за пръв път дадох на бебе една лъжичка пюре, а днес - две. Ама то е голям майтап - не знае как се яде с лъжица, първо отваря устата, но после започва да си сучи езика и всичкото излиза навън  Joy
И тъй като вече обръщането от гръб на корем е най-интересното занимание, по цял ден това правим. Само че за през нощта се принудих да я фиксирам с една от онези възглавнички против обръщане, защото понякога остава със забит нос в дюшека  #Crazy

Мама Ив, каква е идеята на тази работа с памперса? Аз съм заблязала, че бебето като че ли има вродено чувство за чистота и често върши нещата когато го разсъблека да сменям памперса  Grinning. Но така или иначе то скоро няма как да започне да казва.  newsm78

# 100
Ето как я вършим работата и тъй като предимно сутрин ака и горе долу по едно и също време успяваме да не цапаме памперса когато е на нея , а под нея  WinkLaughing Целта е да я подготвя за гърнето и да се научи , че там ще е по добре за нея да си върши работата .Така процедирах с каката и до 2 г. вече си знаеше и не се напишкваше и си казваше.За съжаление със средната нямах това време и до късно се изтърваше (а да не разказвам как ми е рисувала тапетите и кошарата  ooooh!)
 Изчезваме пак на кафенце  Hug

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 01:09 от Mamma

# 101
Щастлива съм!,честита месечинка на   bouquet Здраво и щастливо детство  и много смях с глас да се чува у вас! честита и на другите бебчета днес!
Мамо Ив, благодаря за предложението, май ще се наложи там да питам.
elzas,честито приемане и успех! И аз познавам такова дете, което е на 17 г. сега и е съвсем нормално, но трудно се социализира в училище и ръмжеше.
Елсе, Благодаря за статията. До тук добре, можем да спим  с бебетата си, макар че съм сигурна, че има много статии и с обратната теза и това със спането и дишането е доста приказно описано. Подчертавам, че за мен е много приятно и ми е по спокойно така. Но какво правим с факта, че спим като тя суче от мен дъъъълго, ето сега легнахме на обяд и т.к. се размърка като се извадих и пак и дадох да суче спейки, се събудих след час и 15 мин. и тя още сучеше спейки и нощем е така. Изморявам се понякога, искам да се обърна на другата страна или да отида до тоалетна.
maimp, Вяра май има хубавите сини очи на баткото, доколкото си го спомням от снимките ти в предишния подпис. Сладуранка е тя! Честита месечинка!  bouquet
lorelei75, радвам се, че и вие сте туристи, дано научите и бебето и е много полезно не само физически, но и за взаимоотношенията в семейството. Това е времето, когато споделяме най много със съпруга ми и опознавам децата ми. У дома все има ТВ, компютър и т.н., което много ме дразни, особено по време на хранене. За пътеката, всъщност не сме с количка, а с кенгуру. Наложи се да купим доста скъпо, за да е удобно за ползване. Пътеката е от Бояна като стигнеш края има пътека за водопадите надясно, за езерата нагоре и минерален извор наляво. Наляво от чешмата е пътеката за Драгалевци. Доста е лесна и другия път мислим нещо трудничко като вашата пътека или до Бай Кръстю от Драгалевския Манастир. До Черни връх не смеем заради слънцето, а и аз още не съм съвсем във форма за там, лека полека ще затрудняваме маршрутите. Simple Smile
Мамо Ив, абе кое е това пухкаво, надупено сладурче, дето си е уцелило памперса, бравооо

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 18:00 от Mama Da

# 102
Момичета  Hug Hug Hug
Влизам да ви почерпя за 4 месечинка на моето сладичко момченце

Благодаря ви за хубавите пожелания Heart Eyes

Честито и на другите празнуващи днес     bouquet

Не съм ви чела, но имам извинителна бележка.  Whistling Изкарахме чудесен уикенд във Велинград, на спокойствие, чист въздух и басейнче  Wink

# 103
Майчетаааааааа, току що чух по телевизията, че в Тетевен се е родило 6 килограмово бебе. Майко милааааааааа. Моето на 4 месеца ще тежи толкова сигурно.

# 104
  • Варна
Здравейте мами  Hug Hug  Hug
От много време не съм писала, но нямаме време  Embarassed
Инъче за пртокола Радост е много добро дете  Heart Eyes. Много ме е яд, че последния
път на консултацията нямаше ваксини и ни отложиха за след 2 седмици, а имахме планове
да излезем малко от Варна, но.... нищо ще ги отложим. Радост не си пада май много
по яденето, яде 5 пъти по 150 и то не винаги ги изяжда, нио си е спокойна и спи по цяла нощ пу пу пу,
тежи 6130гр и е дълга 61,5см, нали сме мадами  Wink

Elzas много ми стана интересно за това дете, и аз май познавам едно такова
семейство, може да е едно и също. И там наистина детето познава само семейството и кучето
Rolling Eyes
Поздрави на всички мами   bouquet и много целувки по дупетата на малките сладкишчета  newsm30

Общи условия

Активация на акаунт