Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 1 515
 • Мнения: 116
Както е казала Arven за Сигридов часове няма да има. Отиваш пред кабинета директно и като излезе акушерката му обясняваш какъв е проблемът. Аз си носих и документите от прегледа, на който се установи проблема и й го дадох да му ги покаже. Почаках си пред кабинета, но не ме върна. 

# 1 516
 • София, London
 • Мнения: 15 019
Когато става въпрос за второ експертно мнение се избира лекар сертифициран в дадената специалност.
Димитрова, Марков, Михова, Чачева, В Надежда има още един нов специалист работил в Германия. Отиваш и чакаш, за Надежда съм сигурна, че няма да те върнат, защото аз съм била там.

# 1 517
 • Мнения: 2
Здравейте за съжаление и аз се присъединявам към вас. На 28.02 бях на фетална морфология бях в 21г.с. и 4 дни лекаря ме прегледа и като стигна до сърцето каза тука май нещо му има на бебето и така ми се срина целия свят обаче бебето беше застанало с гръб и каза отиди малко да се разходиш да може да се размърда и пак ще видим след половин час пак влезнах и той потвърди че не е наред със сърцето(едната камера на сърцето не се беше развила).Той ми даде номера на доктор Маринов от трета градска и ми каза да отида там че той може да ми каже със сигурност какво е.Още същата вечер се обадих на лекаря и му обясних и той ми каза още на следващия ден да отида. На другия ден отидохме и той потвърди каза че бебето ни има синдром на хипопластично ляво сърце и даже се чудеше как е оцеляло до сега и каза веднага да го махаме защото можело да умре в утробата. Много плаках обвинявах се даже питах дали знаят защо е станало но нямат обяснение просто явно е хромозомна  грешка и аз незнам. Веднага ме прати в Майчин дом отидох обаче нали се падаха почивни дни и казаха че могат да ме приемат чак на 5 март.Отидохме и ме приеха на обед ми дадоха едно хапче и казаха че на 7 март ще почнат да ми слагат хапчета вагинално за контракции и някъде до след обед ще падне плода. Много ми беше гадно аз го усещах как мърдаше а след няколко дни трябваше да го махам. В четвъртък почнаха да ми слагат хапчетата и от 8 часа почнаха леки болки после ми слошиха още едно и болките взеха да се усилват към 11 часа ми станаха през 30 секунди контракциите биха ми 2 пъти болкоуспокояващо и ме свалиха в родилно с 4 сантиметра разкритие и доктора каза че е достатъчно защото плода е малък и в 12:15 с два леки напъна плода падна вече беше мъртво явно от самите контракции.Беше момче обаче не пожелах да го видя. . Имам едно живо и здраво родено дете и добре че е той да дава смисъл на живота ни.  Сега вече съм добре цикъла ми дойде на 12.04 обаче този месец още го няма. Уж се пазим обаче с прекъснат полов акт а не с презерватив. Направих тест отрицателен е.

# 1 518
 • Мнения: 81
Днес дойдох в София, докато чаках обаждане от Чавеева, влязох в Майчин дом за консултация с генетиците и преглед при Славова, която така говорише на моя език и веднага я разбрах. До края на деня не се чух с Чавеева, постъпих в Майчин дом и преди малко звъннах на лекарката, каза че добре съм направила и тя да ме преглежда ще иска са види резултатите от амиоцентезата. Доверява се и на лекарите какво са видели и пеедполага, че и тя това ще види, все пак ако искам в понеделник да отида на преглед при нея. Сега съм в МД и утре ще ми пускат кръвни и секрет, ще си чакам амниото и после евентуално аборът. Д-р  Димитрова, за която сте ми писали тук вееоятно ще ми даде своето мнение, така ми сподели Савова. Като прочетох това с хапчетата за раждане и за няколко часа тук видях едно момиче в 5тия меаец да му предизвикват раждане и се притеснявам и моето ли така ще предизвикат? Дали не е аборт под упойка?

# 1 519
 • София, London
 • Мнения: 15 019
Краси, лекарите ще преценят как да стане аборта, ти само сподели твоите нагласи какви са и как се чувстваш.
Пиши тук, ще те подкрепяме.

# 1 520
 • Мнения: 81
Момичетата, които сте правили аборт, искахте ли да изследвате плода след това? Аз ще си направя първо амниоцентеза и да видим какво ще излезе. След това се чудя и за другото изследване на плода, какво показва, дали мигат да се разберат причините за малформациите?

# 1 521
 • София, London
 • Мнения: 15 019
Обади се в Геника централа и питай.

# 1 522
 • Мнения: 2
Аз исках да ми махнат бебето оперативно но д-р Савова каза че е по добре да е с нормално раждане защото възстановяването е по бързо и по лесно и ми предизвикаха раждане. И като започнаха от сутринта да ми слагат хапчета и до обяд плода падна и след това ми направиха кюртаж с пълна упойка. След кюртажа нямах болки и не кървях много.

# 1 523
 • Мнения: 21
Момичетата, които сте правили аборт, искахте ли да изследвате плода след това? Аз ще си направя първо амниоцентеза и да видим какво ще излезе. След това се чудя и за другото изследване на плода, какво показва, дали мигат да се разберат причините за малформациите?
На мен от болницата ми предложиха да изпратят в лаборатория Геника генетичен материал за ДНК изследване. Резултатите дойдоха след 2 седмици, даже ми се обадиха по телефона, да ми кажат какъв е проблема. Оказа се , че бебето е с Тризомия 9 , хромозомна аномалия. Sad Препоръчаха ни за наше спокойствие да си направим кариотип, ако правилно съм разбрала.
Искам само да вметна, че аз очаквах нещо повече от това изследване, очаквах причините..... но реално само ми казаха, че е хромозомна аномалия.... За да разберем дефакто дали имаме някакъв проблем, ще се наложи да си пуснем другите изследвания, които са на първата страница.

# 1 524
 • Мнения: 81
Къде са тези изследвания, гледах на първата страница, но не ги видях.

# 1 525
 • Варна
 • Мнения: 2 118
Lara1992, всъщност ти имаш причините - открита е тризомия 9. Вече знаеш какво му е било на бебенцето, това е хромозомна грешка, може да е случайност( искрено ти го пожелавам), а може и да не е. Трябва да си изследвате кариотип-а с твоят мъж или т. нар цитогенетичен анализ. Успех!

# 1 526
 • Мнения: 21
Благодаря! Дано, да

# 1 527
 • Варна
 • Мнения: 2 118
Krasi_mira_ni, как си, какво става с теб? Тук сме - ако ти се пише ...

# 1 528
 • Мнения: 81
Не съм добре, но поне отмина постоянният плач. Сега изпитвам една тревожност, тъга и напрежение. Предстои ми минаване на комисия и влизане в болницата в сряда, вероятно след няколко дни ще направя и аборта. Като бях в болницата разпитах няколко момичета преживели това и съм подготвена ,че ще мине за цял ден, с хапчетата, болките, изчистването и излизане от упойка, а може и два. Притеснявам се и как ще мине всичко, как ще го преживея аз и моите близки. Не знам как ще ви прозвучи, но се чудя дали да не подпиша, че искам да видя плода след като го родя. Като казах на моите близки, те ме посъветваха да не го правя, но е вид сбогуване за мен като съм видяла нашето бебче.
  

# 1 529
 • София, London
 • Мнения: 15 019
В Майчин дом ли ще си?

Общи условия

Активация на акаунт