ФЕВРУАРЧЕТО смело опознава света,превръщайки се в на мама гордостта! (14)

• 20 516
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро !

Приятен хлад е настанал при нас, дано се задържи така  Flutter.........

# 451
Добро утро WinkДа почерпя за днешния си имен ден  

# 452
Добро утро!

И при нас е приятно хладно днес  Flutter.

Илиянче, честит имен ден! Да си жива и здрава!

ПухчеHug

# 453
  • Най-зеленият остров
Добро утро и от мен. Благодаря за успокоителните думи.
Честит ИМЕН ДЕН Илиянче.
Роси, не си мисли глупости  Hug . И нашата мома си е големичка и аз и купувам дрехи 81см. и тя носи памперс 4-ка сигурно от два месеца но голяма работа. И кака и беше едра, а сега си е напълно в нормите и въобще не се притеснявам.

# 454
  • София
ДУ!  Grinning
Ро, не се шашкай, душо, и нашия е "рекордьора" при 5-месечните бебоци на нашата док, досега го мачкоти. Памперс 4+ ползва вече от доста време, носи дрехите, които брат му носеше на 1,5г. и не виждам да са му големи и широки.  Laughing Hug
Да се отчета за консулта по тоз повод - 9,400 и 69 см. /+ 760, +1см./. Та да питам в темата има ли по-тежък 5-месечен?  Rolling Eyes Laughing
Док каза, че мога да започвам захранването предвид това, че е на АМ, не на кърма, която си променя състава според нуждите на бебето. Картоф каза с консистенцията на боза.  Mr. Green Ще видим.
Отнесе и два шота, Пентаксима определено не го усети че го бодат, Синфлорикса явно е доста болезнен щото писна, но бързо се укроти дори без да го гушкам. Кога да очаквам да вдигне Т и въобще се чудя превантивно да му давам ли Панадол сега?  Rolling Eyes

На обяд сме при Алексиев с баткото, после щи ви пиша и там какво става.

# 455
  • Най-зеленият остров
Ника, Ния следва Макси по петите  Simple Smile . Сега не знам колко е точно, но на 15-сти я теглихме и момата беше 9,3 кг.  bowuu .
И тя много плачеше от Синфлорикса. Док каза, че иглата била по дебела и затова.
лек ден. ние излизаме на разходка преди да е заваляло.

# 456
Ника,аз си давам на Коки превантивно Панадолче една доза( то според килцата са различни грамовете) и както писах вече досега не е вдигал Т след ваксинация.Единствената странична реакция му е ,че става кисел.
Илианче,честит ти имен ден!!!

# 457
  • София
Илиянче, честит имен ден и от мен!   bouquet

Последно му дадох превантивно Панадол, въпреки, че мразя да правя така. Засега няма Т и не е кисел. Много ме е страх от пустите ваксини, веднъж да свършат и ще го отпразнувам, казвам ви. Другия месец му се събират 3 - Пентаксим, Синфлорикс и Хепатит, както и евентуално да му оправи пишката.  #Crazy
Сега си заспа спокоен, все едно нищо не е било, а на мен сърцето ми е свито.  Sad

Педката каза да наблегнем на обръщането, както и на повдигането на дупето от седнало положение /той като му дадеш ръчички скача на крака, като седне трудно повдига трътката  Laughing/.

katyanen, браво на Ния!  Grinning Hug Приятна ви разходка!

# 458
  • Бургас
Привет мами и бебооци !  Hug
До преди малко гледах снимки из ФБ,страхотни малки сладки човечета си имаме !  Hug
Мъжа ми го нямаше 2 дена и като се върна,Димана толкова много му се радваше.Беше много сладко, и тя милата толкова се превъзбуди,че до 23:00 не можах да я укротя да заспи.
Голямо чудо е докато заспи ,то мятане на крака,ръце,обръщане по корем. Чувствам,че скоро ще я оставям сам,пък ако ще да реве,ама да свиква сама да заспива.
Вашите бебоци сами ли заспиват?

Да подкрепя Далчето и да й кажа че нейната кандидат-снаха а.к.а Димана също кашля,за да й се обърне внимание. Тя сякаш знае,че и Бо прави така.Иначе,браво за добрите мерки.
Ел,как е Яско?
Аз само на някои хора не ми е кеф да я държат.Някакси не се чувствам спокойна. Веднъж на едно кафе бяхме с една дружка и сервитьорката искаше да я подържала за малко  Shocked Stop То да не е кукла това,бре?
Стар,ергенина от вчера много ми допада !
Мушмулка и моето свеки е така.Димана си играе на леглото,ама не, трябва да я държи на ръце и то с часове.Аз й казвам на свеки да я остави ,че ще й се умори кръста (подхождам  психологически,уж,че мисля за нея),та тя ми вика:"ООо,ама аз съм отпочинала,мога цял ден да я държа!" И накрая й казах да я остави,защото после ще мрънка за ръце.Ама-ха.  Crossing Arms
Мии ,как е ПреславHug
Илиянка,честит имен ден и тук !  Hug
Ника, браво за новите мерки!  Hug

Иии,да похваля свекито, няма само да се оплаквам де.В знак на добра воля ми даде 100лв. да съм си купила нещо,понеже на сватбата нищо не ми била дала,нито едно цвете, дори и след раждането пак нищо не ми била дала. Та вчера обикаляхме със сестра ми из магазините, купих си гривна,рокля за плаж,на мъжа 2 тениски и на Димана играчка за столчето за хранене . Естествено пръснах повече от 100лв.,ама като ме изтърват да пазарувам без мъж и дете ,така става.  Mr. Green

Трябва ли да чакам 6 навършени месеца да я слагам да стои?Как процедирате?

Айде,събуди се,отивам да мисля какв пюре да й дам.

Хубав ден !

# 459
Здравейте и от нас !
Днес в Бургас е по-прохладно , чакам Васката да се събуди и да поемаме към парка. Мен също много ме притесняват ваксините , още повече , че нашата педка няма нито хепатитна ,нито синфлорикс , а първия прием синфлорикс беше на 12.06 когато малчо е бил на 4.5месеца сега как ще го продължим и тя не знае.Чудя се дали да не го купя и да му го сложи.Дано минават безпроблемно тези ваксини за всички.Момичета как ви върви диетата , аз набирам ентусиазъм , че с кърмене или без вече съм страшна за гледане.
Хубав и усмихнат ден!
 Илиянче , честит имен ден , да си жива , здрава и много обичана!

# 460
  • София
Добро утро дами Simple Smile
Честито на всички, които днес изпълват месечинки! Да са ви живи и здрави мъниците и лесно и безпроблемно да приемат ваксините  Hug
Честито за прекрасните мерки на Макс, стискам палци и с Бо всичко да е наред  Praynig
Далче, добре ли е дребно? Свалихте ли температурата?
Честит имен ден, Илияна! Да си жива и здрава, много щастлива и обичана и да ти се слави името!
Ро, споко душа! Софи ми беше така - на 6 м носеше 92 см размер (2 г.), беше най-голямото дете в градинката. ГолЕмо важно, аз да не съм малка - 176 см съм Simple Smile Сега носи размер 140 (10г.), а е едва на 6. Калина също има бодите 80 см, а и едно костюмче 86 см. Еми да са живи и здрави Simple Smile Неудобството на бързо разтящия дребос е чисто финансов - нон стоп трябва да се купуват нови дрехи и обувки, ама пък това е приятно занимание поне за мен. Нацелувай го Клио от мен! Батко Стоян също  Hug
Катянен, за цикъла си се затъжила виждам. hahaha Аз също нямам. Вчера бях на профилактичен преглед и специално отворих таз тема при гинката. Каза, че в реда на нещата и да съм си споко. Препоръча за собствено успокоение по 1 тест за бременност месечно. И получих лекция на темата контрацепция, която няма да ти повтарям, но ти си знаеш де, че много се Фнимава Wink
Каза и докато кърмя нощем да не го чакам... дано е права  Peace
Иначе и мамолог ме гледа (да са живи и здрави от работата, че к'вато съм сериозна няма да ида на лекар ич) и млечните ми жлези били супер! Аз повдигнах и любимата ни тема - к'во да ям за млеконадой - каза боза и жито, имало било нАучно обяснение за това. Ама не ми го каза. Та се чудя дали просто не искаше да ме разкара  hahaha Само 1 нещо ме изуми - гледаха ме като че ли голямо геройство правя, че кърмя...
Хубав ден от нас!   bouquet

# 461
  • София
Съни, аз го оставям в леглото, пускам му въртележката и излизам. И понеже е на мама глезльото - оставям му една нощтна лампа да свети, Борис заспиваше на тъмно и без въртележка. Кога заспива не знам.
Честити ти покупки!  Laughing
Аз ще чакам да навърши 6 за да го оставям истински седнал - полуседнал иначе го държа у мен. Също така ако някой не знае как точно се държи бебе и го държи седнал - не правя драми от това, че седи за 5-10 минути.
radost 76, при мен засега върви диетата.  Mr. Green Понеже до 12 не се яде, предсави си след един ден само на диня в момента колко ми се яде.  Mr. Green

Слънчи, ти се притесняваше как ще пътувате до морето, нали? Да ти кажа ние как направихме - на отиване тръгнахме от тук в 4, децата се поразбудиха само до колата, после като отнесоха и двамата и чак след Сливен се събудиха само да ядат и пак заспаха. Абе грам не усетихме, че возим деца.
На връщане пътувахме през деня и определено беше по-тегаво, не заради друго, ами съквартирантиту нали е изнежен и все гледа да не му духне и да се гътне, та в колата беше пар-ник!  Mr. Green Ако си пътувахме на хладно щяхме всички да сме по-добре, определено.

По този повод да похваля новото столче на Борис -
http://www.mytoys.de/Cybex-Autositz-Solution-Stone/Autositze/Unt … .04.18.05/1936922
Очевидно е много комфортно за стоене и за спане, да не говорим, че изобщо не се потеше вътре /което най-много ме изненада всъщност/.

П.П. От вчера чушките били станали, каза съквартиранта, аз не см ги опитвала.
Ама тая сутрин пак ме ядоса - защо съм дала да му сложат двете ваксини, защо не съм казала, че сме били на море, то могло вирус да се развива в него и педката /може би чрез светещо кълбо/ да резбере и да ги отложи със седмица и други такива... Ай сиктир бе.

# 462
  • София
Ники, мерси за инфото за пътуването. А Макс в кой стол пътува - кошницата или този дето е от 9 кг? Аз съм голяма чуденка за това точно по 2 причини: 1/ Калина мрази полулегналото положение, иска да седи (и е доста стабилна), та съм изпрала стола 9-25 кг на кака й. Не знам на Jane що така ми се вижда много тесна таз кошница, а и вадя от нея Калина в собствен сос. А и тя не знам що, много я мрази. Ама ние сигурно ще го вземем на 2 части, че свекърва ми е от едно село до Стара Загора, та мисля да тръгнем петък вечерта и да преспим там, съптветно да продължим на следващата сутрин.
Ама трябва да взема от твпоите възпитателни методи... Калина освен на цица по друг начин не заспива... каква въртележка, к'ви 5 лв... ей тука искрено ти завидях Mr. Green

Хубав ден Simple Smile

# 463
  • York
Честит имен ден на Илияна!   bouquet
Нашото педи няма и Пентаксим даже. Още втори прием не сме направили   ooooh! Сега ще звъня в ХЕИ, че вече много се изнервяам с тая ваксина.

Хм...Къде ми е лентичката?  newsm78

# 464
Честито на всички с повод  Hug !

Яна, сподели после информацията от РИОКОЗ с нас  Flutter !

Общи условия

Активация на акаунт