В жега или не, МАЙчето в количката и вкъщи все реве! № 4

• 23 011
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
... и ние сме с палеца в устата- слагам сега чорапче когато спинка на ръчичката (самона дясната защото само него тика) дано отмине този период , че не ми се минава по този път още веднъж:(

# 661
Аз докато се наканя да драсна ред и Ани заминала на море  Mr. Green Ей, да си изкарате весело, да папкате и да се меете и да не забравярте да снимате. Искаме снимков матриал  Hug
Силве, вие релакс weekend , а? Страшно бебе си имаш, виж го какъв е мъжага  Hug
Уини, добре дошла мила. Как са принцеските тук в БГ? Роднините са ги изпапкали , нали? То такива красавици , да се чудиш откъде да ги започнеш  Joy
Дилянка, ти рано си се решила да захранваш  newsm78 Така както минахте на 4 часов режим ( без да разберем) сега и вече храна папкате  Heart Eyes Всеки сам решава за себе си и за бебето, защо да те корим ?! Аз още не съм взела решение, то Крис ще каже кога.
Я кажете защо решавате с оризова каша  newsm78 Някой нещо е прочел ?  newsm78 Питам, защото си мисля, че съм пропуснала нещо. Алек май с зеленчук го захраних, но ще повярвате ли ако ви кажа че не помня  Tired
Наталиник, изакахте ли се? Крис с триста зора свърши работата преди 48 часа и сега отново съм със същите притеснения. Какво му стана на това дете не знам. Искам си пак стария посерко  Cry
Славче, Цвете какви номерца ти спретна пак  Hug Тези пусти колики... ще отшумят. Аз днес в твоята част се мотах и гледах дали няма да изкочите случайно отнякъде, ама не .
Десекс, и ние сме по 10 минутката.
Мимаче, снимай и показвай какво правите. Ама то така като те слушам, бая работа си е и бая снимки ще са  #Crazy
Ние вчера бяхме на Витоша. Абе не сме си планинари и това си е. То и целта не ни беше да правим преходи , а просто да поседнем на въздух и да хапнем. Така и маправихме, но бързо ни омръзна на всички. Ето фото и от нас  Hug
http://www.flickr.com/photos/violet_hristova79/4848739585/in/set … 2157624503571161/

# 662
Winnie и аз така смятам за захранването: първо каша, после зеленчуци и накрая плодове. Четох, че за да не се алергизира детето не трябва една или две седмици да се дава само: напр. картоф, морков, картоф, морков. Захранва се е едното, с другото и се вкарват постепенно и следващите зеленчуци и т. н.

Славче, за коликите- на нас ни помогнаха капки "Colief". Скъпички са, около 25 лв. са, в много малко шишенце, но се дават само по 4 капки. Опитай, ако искаш. Те са на друг принцип, не са със симетикон като Инфакол, Еспумизан, Саб Симплекс и др.

Облаче, това за захранването с кашата, четох че е най-подходяща, защото била най- щадяща коремчето. Все пак това ще им е първа храна след млякото.  Hug

Браво на Облачето и на Силвето за пикника! И ние сме замислили след кръщенето в петък да спретнем на гостите пикник.

Ей, да Ви кажа тази вечер си имах малко притеснения с баткото( нали е на вилата с майка ми),
И бебко усети- и той беше неспокоен и доста по-късничко заспа.
Трябва да се опитаме да сме спокойни, сега наистина разбрах колко много се отразява на бебенцата.
Айде лека нощ и никакви нощни хранения! Сега в 00,00 часа най- много позволяваме на който иска и утре най-рано в 6 часа.  Joy   

# 663

Наталиник, изакахте ли се? Крис с триста зора свърши работата преди 48 часа и сега отново съм със същите притеснения. Какво му стана на това дете не знам. Искам си пак стария посерко  Cry

да, снощи се изака (след 5 дни  Crazy), но му дадох дуфалак  Sad днес отново не е акал и аз се чудя какво му стана та престана да ака  Rolling Eyes не ми се струва нормално кърмаче да не ака и явно не е до усвояване на кърмата, защото снощи яката напълни два памперса  Thinking днес изпих един литър сок от круша, ядох овесени ядки и сега мисля да хапна малко сладко от смокини - вече се чудя какви разхлабващи храни да ям за да не се налага да му давам непрестанно дуфалак за да си свърши работата  Cry

# 664
Облаче, не сме излизали днес, само вкъщи се дундуркахме , бяхме много ревливи просто...

Грахка, не знам на какъв принцип са, но предния път много й помогнаха Еспумизана и затова сега пак давам тях, ако не помогнат те ... ще дам колийф.

# 665
Привет,
Аз явно, ако не е нощ и спокойно вкъщи, не мога да се включа и разпиша.

Относно, захранването, Облаче, ти викаш че си забравила, ами и аз - хвърлих тук в смут хората с твърдението, че съм захранила с овесена каша, а то всъщност бе безмлечна оризова, техническа грешка, която обаче може да подведе някой. И аз понеже не обичам да се цедя и хич нямах запаси, та купувах отделно и АМ, за да я забърквам - Аптамил.
От зеленчуците и аз започнах с тиква - добре се приема от децата. А комбинацията от картоф и тиква на ХИП е много вкусна, и аз съм си похапвала Mr. Green
При захранването е добре да се дава от новото нещо поне 7-10 дена и тогава, да се предложи друго. То затова и на Коцето носът се бе жлътнал, защото като давах от новата храна, после все додавах тиква, особено като бях заместила вече хранене. Педиатърката много ми се смя, но каза, че не е страшно.

Момичета, не се карайте на АниК, ако е като мен, форумът да й е разтуха, значи просто море + форум, вече е неочаквано добра комбинация! Wink

И ние така се возим в колата - на задната седалка две столчета + мама. Ама аз съм кльощава, та се побираме без проблем, но не знам на дълъг път дали все пак ще е удобно. Слагаме коша на бебка по средата, а аз съм до лявата врата.

За неакащите кърмачета това щях да предложа - мамите да похапнат разхлабващи храни. Аз онзи ден се изкуших и хапнах две кайсии - резултатът беше незабавен, а и по принцип за сега не сме имали проблем, просто се получи допълнителна порция Mr. Green

Уини, добре дошли в БГ. Роднини в Пловдив нямате ли?  Grinning

Вивид, страхотен подарък - много ми хареса!

Силве, Облак - хубави разходки.  Sunglasses

# 666
Облаче, Наталиник, и ние сме така с акането от 2 седмици насам  Confused Преди беше редовна по 1-2-3 пъти на ден, а сега по веднъж на 2-3 дни  Thinking
И аз си искам старата Принцеса Дрисла  Whistling Mr. Green

# 667
Вили,, като гледам и вие сте по разходките. Хайде кажете къде ходите да спретнем една среща. А Крисче  е един пухкав пухкав ккккато пуканка и колко коса има. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Хубав ден на всички  Hug

# 668
Добро утро
Докато бебо спи да се отчета  Grinning
Наталиник, Десекс, тези запеканки ще ни изтормозят май  Mr. Green След голямото изхойдане ( с 6 дена пауза) днес отново го опнахме с баща му  ooooh! исках или не трябваше с термометърче да дразним ( не да ръчкаме) дупенце . Много ми е гадно ама няма как. Днес привечер ще отскоча до нашата педиатърка да видя как да процедирам. Така не може  Naughty А иначе само разхлабващи неща си похапвам и аз лично проблем нямам, ама на...
Грахка, що те мъчи баткото  newsm78 Липсва ли ти? Да няма как да е иначе.
Силвенце, вие като се наканите да ходите на камбаните ми дрънни. На 8 минутки сме оттам. А ние като решим да тръгнем на "поход" из дебрите на Витоша планина също ще сигнализирам отрано. Дай да запознаем мъжете ( малките, че и големите)  Heart Eyes
А за Ани, нека си пише, че ако спре ще е притеснително  Laughing Просто както казва тя " не така обстоятелствено" Ани , нацелувай дребчовци от нас и кажете на морето да се готви... скоро скоро ще изплискаме водата и ние  Mr. Green

# 669
Simple Smile добро утро момичета

силве много хубаво сте си прекарали, а Миро е толкова сладък
облаче прекрасни снимки, и двете мъничета са прекрасни, искам и аз Атила да порасне и да си играе, скачаме и тичаме  Hug

ани радвам се че се сте пътували добре,Габи да играе много, тати да гледа Криста и ти да си починеш  Hug

славче миналия ден в Южния парк, и ние имахме колики, та те бяха май последните  Praynig, дано и Цветето да ги изкара по-бързо, казват че тези в 3 месец били най-силни

наталиник според мен няма за какво да се притесняваш, малкия ака кашаво или твърдо- Атила от 1 месец насам ака на 2-3 дни веднъж , правил ми е и по-големи паузи, и искам да отбележа че е изцяло на кърма - нищо не му давам, просто го чакам да се изака

дилянка
нямаме право да те корим миличка, всеки сам за себе си решава кога, как да започне захранването и всички други въпроси свързани с детето си - радвам се, че харесвате пюренцата
и аз мн се изкушавам да му дам нещо, но ще изчакам    chef

а сега да похваля Сребърна вода Аркол- Атила беше хремав, та му взех сребърна вода и му капнах вчера 3 пъти по 1 капка в двете ноздри, и днес вече детето е добре и няма спомен от хремата  Party сополките се изпариха

ние днес почваме 4 месец- толкова съм щастлива малката буболечка расте, сутринта го мерих(водя си дневник) вече сме 6600 +1100 кг от миналия месец/ доволна съм от резултатите като се има впредвид, че той се храни по 5  минути  Laughing
от вчера насам му стана нещо на това дете, само гука, говори ни само чака да му кажеш нещо и се усмихва, той е малко от сериозните мъже, та вчера с мъжа ми му висяхме на главата и чакахме пак и пак да се усмихне  Joy Joy Joy

лек ден на всички, бебо се събуди

# 670
Здравейте мацки!

Не съм писала от рожденния си ден , затова искам да ви благодаря за хубавите пожелания  Hug
Стана две седмици само хвърлям по едно око , но все става нещо и не пиша.
Ние сме добре - миналата седмица водих Криско на консултация и вече е - 6,2кг и 62 см.Качил е 700гр и порастнал с 3 см.Доки кйаза, че е много добре.Би му и двете ваксинки - общо взето добре ги понесе - малко дето беше кривичък него ден.Продължаваме да си се кърмим, за което съм мнооого щастлива и дано да продължавам да си имам кърма.Като усетя , че понамалява и започвам по сериозно с чайчетата за кърма и се регулират нещата  newsm53.
Winnie добре дошла на родна земя - аз не разбрах в кой град основно ще бъдеш? newsm78 Embarassed
Аник, приятна почивка мила и дано децата са послушни - Криста да си папка и спинка , а батко и да се надивее на плажа.
Мимак хайде не остана и ще си отдъхнеш вече - и честита ти миялка.
Сиванова, много сте сладки - добре сте си изкарали на пикничето.
Облаче и вие много сте хубави бе...
Ама то какви ги пиша всички майски бебчета са ни прекрасни и най-хубави от всички.
Луксче, честита месечинка.Ех растат си дечицата - и ние утре ще направим 3 и ще си започнем 4-я месец
Ние вчера ходихме на плаж , но мнооого за кратко .Сега през седмицата се каня да вземам баткото по раничко към 16 и след това с колата и на плажа.Ще вземаме и сестра ми да си напича тумбачето с бебчето, пък и да ми е компания, че малко сложно ми е да съм с двамата smile3506
Чета , че не ви акат бебчовцита - ние до сега не сме имали проблеми, но вчера милото не е акало нито веднъж и акои сега като се събуди не се изака незнам .А е много крив и го боли коремчето.Дано се изходи Praynig.
Извинявайте момичета , че стана толкова дълго, но какво да се прави като не съм писала отдавна.
А и последно - ние утре ще си имаме двоен празник - хем месечинка хем сестра ми ще е рожденничка.Мислех да правя торта , ама ми е много жегаво и сигурно ще взема нещо готовичко, че да отбележим и двата празника.
Хайде до скоро  Hug Hug Hug
ще кача и някой снимка  smile3509

# 671
след изпиване на втори литър сок от круша сутринта дребния напълни гащите  newsm44

lux, мен не ме притеснява толкова това, че ака на няколко дни, а това, че му е дискомфортно, напъва се, червенее и реве. иначе изпражненията са си меки, кашави, нормални на цвят, но определено го боли корема. а и все пак това са отпадъци - не е хубаво кърмаче или не да не ака по 5-6 дни Sad

облаче, аз също ям разхлабващи храни - вчера мъжа ми ми се смя, че си купувах пюрета от слива на Гербер  Laughing между другото - вкусни са - като порастнат дребните смело можете да им давате  Peace

desex, и аз предпочитам да ми е посерко отколкото запеканко  Laughing

Следодед сме на ортопед в Детско здраве.
Да се оплача тази сутрин от 5.30 до 9.30 нямахме ток - представих си момента ако сме на АМ и трябва да му приготвя как щеше да се случи  ooooh! Ани, изпусна ти купона с тока  Laughing Hug на мен пък ми е неестествено като не пишеш, защото съм свикнала в ранни зори само ти и аз да сме онлайн  Laughing

# 672
Ето и малко снимки тук http://danly.snimka.bg/baby/kristiyan.522623
и тук: http://www.facebook.com/profile.php?id=1612612749#!/photos.php?id=1829177894

# 673
Привет момичета

Спирито, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦА  Hug МНОГО ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ И ЗДРАВЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ И ЕДНО УСМИХНАТО И ЖИЗНЕНО ДЕТЕНЦЕ

Луксче, ха да ти е жив и здрав големия мъж, днес си само ти ама утре са една сурия бебоци с месечинки

Грахи, дано беб да понася другите ваксини по-леко от тези, моя малкия да не му е уруки ама направо все едно нищо не му бяха правили, не е ревал спа си яде си хили се мята ръце крака, пожелавам го на всички

На всички бебета със запек пожелавам бързо регулиране на стомахчетата че е много гадно и дискомфортно а и наистина това са отрови които организма трябва да си изхвърли а не да складира. Аз пък от 1 седмица съм с обратния проблем и направо нищо не ми помага #Crazy

Облаче, много са ти сладки момчетата Hug

Силве, страхотен пикник с кошничка и всички принадлежности

Уини, добре дошла

Славче, ай стига с тия колики вече Hug, аз пак да кажа че с Ентерокинд-а ликвидирах проблема за 2 дни и не помня от кога не сме имали, ама бебета различни

Дилянка, и аз казах онзи ден в парка на момичетата че смятам като навърши 3месеца след 2 седмици и аз да почна със заранването. В интерес на истината и на мен мие малко криво как ще ми реагират хората, ама така съм го решила, и в крайна сметка това е моето дете. Само че нама да е каша че да не нашишкавее а и оризова пък ептем за да не се запича, някое пюренце ще е. А той освен че ме наблюдава с интерес като ям чак посяга. Аз го пробвам от известно време дали ще може с лъжичка и честно казано няма никакви затруднения Praynig

Ох, много дълго стана, може и да съм пропуснала нещо ама ще се допълвам после

# 674
danly , много са сладки особенно там където са гушнали с бати Simple Smile

Дуднски, със запек зле ама и рядкото щастие и това не е добре - яж ориз Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт