На планина или на море, къде ли мама Януарчето ще заведе

• 26 687
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • Стара Загора
Очакваме пресконференция за форумската среща на софиянки + снимков материал  bowuu

# 676
momi4eta blagodarq za otgovorite.
az q zahranih s zelen4ukovo pure sedmica predi da stane na 5m
ot 5m davam plodovo pure po 30gr,po dva p1ti na den mejdu hraneniqta,no ot dva dena zamestvam sledobednoto hranene s plodovo pure ,a mi se iska6e da gi reduvam s ka6a.
no sam 4uvala 4e ot ka6ite mnogo palneqt decata a nie sme 8200 i dosega zatova izbqgvah da davam.
izvinqvam se za latinicata,no imam problemi s kompa.
lek den na vsi4ki vi.

# 677
Очакваме пресконференция за форумската среща на софиянки + снимков материал  bowuu

срещата беше супер - 10 броя бебета + 2 каки и мамите Simple Smile снимки и подробности по-късно, че сега сме изтощени от жегата  sweating

# 678

срещата беше супер - 10 броя бебета + 2 каки и мамите Simple Smile снимки и подробности по-късно, че сега сме изтощени от жегата  sweating

#Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 679
pyari, ако ти върши работа като пример в нашата 25-та поликлиника слагат Синфлорикс на януарчетата, ето днес бяхме да ни сложат третата ваксина... Твоят педи пък много специален, и доказателства трябва да му прилагаш, и да му се молиш като е длъжен да я сложи??!
уики, и на мене ми се виси на цицата цяла нощ, вече светки ми излизат Crazy Диваненце, какво да го правиш Heart Eyes
Да дам отчет - маймунката е 8300 г и 71 см, биха й двете ваксини и си тръгнахме по живо, по здраво. Педи ме пита докъде сме със захранването, викам вече дадох и месно пюре - ама то преди него се давало жълтък и после чак идвал ред на месото, кимнах й както обикновено и както обикновено няма да се съобразя и така.

Поздрави на всички и дайте снимки от срещата днес Simple Smile

# 680
За захранването разбрах,че долу-горе всички от темата се справяме добре. Кое бебе повече хапва твърда храна, кое - по-малко...Но всички хапват.

За зъбите - има вече сериозно озъбили се бебета....Има и такива обаче, които чакат първо зъбче......

За седене, лазене и изправяне - и тук сме на принципа - тука има, тука нема.......Но май всички бебета показват вече на дупетата си кой им е стопанина.......

А.....колко приказват нашите бебета?

Сами казва само Ма, Ме,  Ам - и то когато е гладен, и Буба - това е речника ни. Раздаваме щедро усмивки, от много народ го е страх(вчера ходихме на пазара, там много хора имаше и се разплака). От 1 седмица ръмжи много и по този начин показва, че му е хубаво.

На Сами от няколко дни любимите му играчки са цедката и една лъжица по-голяма за готвене. Обича и вестници да чете - чете ги и с уста, и с ръце........Пие мааааалко вода от чаша и ......започнах да го пера понякога с нашия прах за пране.........

Любимите ни песнички са Две калинки, Спи сиво зайче и Зайченцето бяло.......

И май започва да става човек Сами - седи в количката вече и има случаи, в които не е мънкал въобще,а си кротува и си разглежда пейзажа.......

Та...дадох си отчета......Приятелки вече сериозно ме питат дали няма да го записвам на кухня.....И в тази връзка ме интересува - как е при вас - една и съща ли е храната за малки деца(до 1г.) във вашата кухня и за по-големи - над 1г. (питането ми е към тези майки, които скоро са взимали кухня и имат пресни наблюдения). Тук при нас кухнята уж е млечна, а една и съща храна дават и на малки, и на големи, без разлика в консистенцията. За 2г. деца храната е пасирана напр. Аз доколкото си спомням едно време имаше отделна храна и купоните дори бяха различни - според възрастта. Не че ще го запиша сега на кухня...събирам просто впечатления и отзиви....Ще го запиша някой ден, по-скоро за спорта, отколкото заради храната......И сигурно ще спра да взимам след 1-2 седмица......За ден тук купона е 1,20лв.

# 681
  • Стара Загора
Аз доколкото си спомням едно време имаше отделна храна и купоните дори бяха различни - според възрастта.
Преди 3 год и тук беше така. 3 вида купони бяха. За по-големи деца не беше пасирана храната, а на малки късчета.
След 10 мес е кухнята в Ст.Загора. Мисля да се възползвам, само Ники да яде, че какъвто е  Rolling Eyes

# 682
Здрасти! Мамо Це при нас разлика в храната няма. Еднаква е и за 9 месеца и за 2.5 години. Една приятелка каза, че при тях в Дупница има пюрета и кисели за най-малките и на малки късчета за по-големите. Явно в различните градове е различно.
Тони напира да сяда и се сърди ако не се сетим да я изправим. Все още не се опитва да лази. Казва ба-ба и мам, но сега хитът е бръмченето и бууууу.
Ох жегата ме е напекла и не мога да мисля какво исках да пиша. Щях да предложа за заглавие-
ЯНУАРЧЕ всички ме наричат и много ме обичат, макар да е доста рано още. Желая ви хубав ден и най-после малко да се разхлади, че лично на мен жегата ми се отразява много зле.

# 683
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ ДРУЖИНА   bouquet

...май от Дентокинта съм по-доволна(а и на вкус на моята бебка по и харесва).

Дентокинд са таблетки  Rolling Eyes Да не говориш за Дентинокс?

zdraveite momi4eta,iskam da vi popitam ot koi mesec po4nahte da davate ka6ite?

Дентокинд и аз давам, да таблетки са, но се разтварят за секунда и стават на прах така, че няма проблем лесно се дават на бебето Simple Smile Не виждам кой знае как да и действат... Все си я болят венците. Пробвах и Дентинокс и Калгел, но ефект нулев  Crazy Нощем се буди много с рев от болка...

Ние днес бяхме на консултация от 10:15 и не можах да дойда на срещата, за което много ме е яд  Crossing Arms биха ни последния Енжерикс и Кати си поплака малко Sad Мерките ни са 7,800 кг и 72 см Simple Smile Докторката каза, че била френска мадама  Mr. Green

За кашите аз започнах от няколко дни да давам елда, но я смесвам с някакъв намачкан плод - банан или пъпеш. Другата седмица мисля да въведа някоя с глутен. Педито каза, че след 6-ти месец се дава всичко смело и бързо... Сурови плодове, сокове, глутен, попара със сирене и масло #Crazy

Как изкарахте на срещата ? Чакаме снимков материал Simple Smile

А с това ренде, направо...  Crazy Simple Smile Сега като ме зарибихте и не мога да намеря никъде какво да правя  Laughing

Ааа, взех и аз от Кауфландските бодита, та да видим Simple Smile

Относно храненията , нашия режим е долу горе следния :
Нощем се буди и се кърмим към 3 някъде, след това към 7:30 - 8:00 - суче, към 12:00 - 190 гр. зеленчуково пюре или месно със зеленчуци през ден, като след това си суче, към 16:00ч. каша със суров плод или плодово пюре - пак суче, към 19:00 суче, и към 21:30 суче и ляга  baby_neutral

От вчера да се похваля, че Катрин се изправя на крака в леглото и се клати и се смее с глас от постижението си  Mr. Green

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 19:02 от Barbie^girl

# 684
  • София
Момичета, аз много хубаво си изкарах, макар че рано трябваше да тръгвам. Ето малко снимков материал, другите после ще качат още:

http://january2010.snimka.bg/baby/sreshta-na-12-08-2010.525242

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 19:00 от _Iri_

# 685
Здравейте!
Аз още релаксирам  след днешната разходка до Борисовата  Wink Срещичката беше екстра, определено имах нужда да се видя с хора, които са на моята вълна ( бебешката )  baby_neutral Момичетата са страхотни и се надявам да се виждаме по-често  Simple Smile

Мамо Це, наш Ицко не е по приказките много, много  Crossing Arms Бръмчи, вика, но отделни срички не казва. Все още си дъвчи гласните и тук таме вкарва някое абу, абе, бу  Crazy ... Но пък пее с цяло гърло всяка сутрин, на мама славейчето  Mr. Green

# 686
  • София
Момичета, аз много хубаво си изкарах, макар че рано трябваше да тръгвам. Ето малко снимков материал, другите после ще качат още:
http://january2010.snimka.bg/baby/sreshta-na-12-08-2010.525242

Нещо не мога да ги отворя с паролата която знам...

# 687
  • София
Моя грешка, пробвай пак Simple Smile

# 688
Ние се прибираме чак сега (седнах да отморя).....срещичката беше супер, всички мами са страхотни Heart Eyes С Редчето и една от нас хапнахем в едно заведение наденички и пихме жива биричка Mr. Green Аз си тръгнах в 16.30 ч., събрах багажа на Михаела и я закарах при баба и. Днес, явано от смяната на обстановката, Кико не е акал от сутринта и беше малко нервничък следобеда и сега заспа, тъкмо да си почина малко и да си взема душче.

една от нас, как е бебчо, с температура ли е още?

# 689
Eй, браво!! Много хубави снимки видях! Всички бебета са много хубави, майките им - също! Само дето не мога да разпозная всички... Хайде като имате време да сложите надписи кой кой е! Разпознах Нели, Уики, Ири. Много сладки снимки с бебетата върху пейката!!  Heart Eyes  Party

Общи условия

Активация на акаунт