Отговори
# 255
И аз съм на линия за бургаска среща в петък  Peace За мен  не е проблем дали ще е тук в Славейков или в Морската - мъж ми ще ме закара.
За захранването - аз си купих една книга, която беше рекламирана в списание Мама - "Захранване на бебето"
Струва 15 лв.и лично аз си я закупих защото е от бг.педиатър, та ще се водя по нея.
Аз смятам другия месец да подкарам захранването Laughing
Габриела не съм я водила на ортопед,поради непрестанното ни обикаляне по градовете  Whistling Сега съм и записала час за тукашния д-р Христов за петък та да видим.
Момичета,надигате ли количкитена бебчовците ви? Азпитах ама никой не каза нищо.

# 256
  • Бургас
Верче аз я надигам някъде от началото на 3-я месец но не е на 45 градуса , а по-малко защото сега както ми е с този кош не може повече , но според мен (а и според д-р Христов) след 4-я месец може спокойно да си я надигаш в полуседнало положение. Simple Smile
За срещата вчера се чух с Теди и се разбрах ме за морската градина в петък към 9- 9.30ч.
Моля ви споделете по колко сантиметра е обиколката на главата на вашите бебоци. Praynig

# 257
Zlatomira тенкс за отговора, то и аз бебешкия кош не мога да го надигна много -все пак е за бебета до 6месеца,но нашата мацка иска постоянно да я хващам за ръцете и тя да се набира  -  това добре но от скоро като тръгне да става се опитва направо от крака  Shocked - хич не искам да е такава припряна и да бързааа,има време за всичко ама кой ме пита мен.
За срещата - супер в морската,амакато уточните точното място за да се познаем пишете Mr. Green
За обиколката на главата не мога да кажа, че ние не сме я мерили тоя месец,а не помня колко беше последно - не се шашкай Злати, ако имаш притеснения защо не питаш педи направо та да ти олекне вместо да сверяваш с други деца  -нали знаеш че всичко е индивидуално  Hug

# 258
Супер за Бургаската среща ако е в Морската! И аз ще дойда, но най-вероятно и с баткото. Кажете само къде?
Иначе главичката на Ели е по-малко от 40см., но не знам колко точно, забравих. Тя по принцип е с малка глава и не е пораснала чак толкова (може би 4-5см.).  newsm78
Количката не я повдигам, защото става почти седнала (нямам такова положение, в което да е само леко надигната), а и Елия не мрънка, така че засега си лежи!
И аз стрии нямам или поне не съм видяла, но пък си имам достойно количество целулит... Да не говорим, че и килца имам за сваляне, но... Кърменето иска жертви...  newsm53 Поне цикъл нямам още. Вече цяла година! Simple Smile Ако може още една да няма... ще е супер. И нямам предвид да забременея пак сега! hahaha
Лек ден на всички! Целувки на сладурковците!

# 259
  • Sofia
Привет!
Ако Бургаската среща е в Морската - може и ние да се присламчим Simple Smile.
Май сме доста от Бургас Grinning.
Главичките растат с различни темпове. На Диди преди месец беше 38. Гледам на батко й на 3 месеца е била 39. Зависи как се е родило детенцето. Важното е да нараства главата.  Peace Просто при всеки това е с различни темпове.

# 260
Галееееее Hug Hug ма страшен малкия Страшко бе  Heart Eyes Heart Eyes  също като Ивайла и тя като и се доспи като си задърпа ушите или косата  Laughing много са слдки
Сесил - ние лятния кош го ползваме от май месец .Засега ямаме проблеме на ва и харесва дайе ииска да е седнала да гледа
Вяра и аз питах педито за сядането защото Ивва иска да седи правва гушната или седнала на коленцата ми за да гледа ,а ако нея изправвя почва да се сърди и да плаче амапедито каза че рано било ,към 6 месеца чак   Thinking newsm78 а детето си иска
Дени 1971 и аз този стол  си бях харесала

Ние бяхме на консултация качили сме само 800гр. и започвамве да се занхранваме вече  ooooh!
Биха ни пентаксм 2 и беше страшно вечерта ,направо полудях температура 38,2  Sad киселаа ,плаче ,невискаше да яде ,абе за 1 час се побърках докато смъкне температърата и ззаспи
Ива много се заглежда по телевизора вече  Mr. Green гледа си дисни канала

# 261
Мами, кой беше писал за обезболяващия крем ЕЛМА? На коя фирма е, за да си го поръчам в някоя аптека?
За да не плаче Слънчицето  като го боде докторката  baby_neutral

# 262
злати главичката на Петя сега на 3 месеца е 40 см

искам и аз да ходя на такива срещи но тука в нашия град майките се броим на пръсти

може някоя мама да ме критикува но съм решила да почвам да захранвам, днес  втори ден вече и давам по мъничко сок от ябълка, много и се услади Heart Eyes ще и давам така още два три дена и почвам с пюренцата

хубав ден от нас Hug Hug

# 263
  • София
Eхо, здравейте! Къде сте бе хора, темичката замря! Grinning

Аз преди малко се връщам от разходка с дреби, ама дано не съм го простудила детето в тоя вятър, че му бяха хладни ръчичките и нослето, хем го бях скрила целия и пак му е било хладно явно...Много смотано.Tired На мен ми беше студено на моменти, до скоро се побърквахме от жега, а сега хлад, няма угодия. 

Вяра, страхотна торта и малката кукла е много сладка! Wink
poliville, страшен е малкият мъж! Peace

Аз по препоръка на ортопеда д-р Хайвазов повдигам дребния даже на 3-тата степен на количката /той видя количката и одобри/. Точно в полуседнало положение е. Кофтито само е, че така Дани само се пъне да се надига още повече, за да гледа още по-добре любопиткото...така, че спокойно можете да повигате вече нивата.  Peace

zlatomira, на последната ДК преди около месец обиколката на главичката ни беше 39см.

Цикъл още нямам, дано се позабави. Flutter

Гледам за захранване се готвите вече, аз ще поизчакам още малко, иска ми се да е след 6-ти навършен месец, да видим дали и дреби ще иска тогава или по-рано. Те децата сами си показват, но мисля, че още е раничко за нас. Peace

Поздрави на всички бебчовци!  bouquet

# 264
Здравейте, момичета, ние ходихме малко на почивка с децата и севръщаме преди малко. Починахме си, бебчо беше много добър за разлика от баткото. Сега се връщам да чета и пак ще пиша.

Ето го и бебчо

# 265
........
Аз по препоръка на ортопеда д-р Хайвазов повдигам дребния даже на 3-тата степен на количката /той видя количката и одобри/. Точно в полуседнало положение е. Кофтито само е, че така Дани само се пъне да се надига още повече, за да гледа още по-добре любопиткото...така, че спокойно можете да повигате вече нивата.  Peace
.........
Гледам за захранване се готвите вече, аз ще поизчакам още малко, иска ми се да е след 6-ти навършен месец, да видим дали и дреби ще иска тогава или по-рано. Те децата сами си показват, но мисля, че още е раничко за нас. Peace
Подкрепям и за двете Grinning Peace Макар че за яденето може и не чак след 6-я месец, зависи от бебка. Аз вече гледам все пред нея да ям: слагам я в шезлонга и започвам да се храня, а тя ме гледа и примлясква  Mr. Green

И Карина се оказа, че не си дояжда - гледам я качила 120 грама за 8 дни и все е неспокойна и реших да й направя контролни кърмения. И двата последователни пъти от едната гърда беше изяла по 100 грама. Тогава след като я оригнах, й предлагах и втората гърда и тя душата толкова сладко си продължаваше да суче... а аз все й давам само по една гърда на ядене  ConfusedБях решила, че като се буди през нощта ще й давам бибата - защото тя се оказа, че и само с биба заспива почти веднага и мога и да не я взимам за кърмене. Обаче последните 2 нощи си я храня отново, а през деня й предлагам по-често, пия лактогонен чай за кърмачки... Може и от диетата да ми намалява кърмата, съвсем не е изключено  Thinking но не мисля да я спирам, нито да дохранвам.

Гледам обсъждате ваксините - вярно е, че няма еднозначно мнение по въпроса, но аз прецених да се доверя на педиатърката и си ги слагаме по график - всичките. Щом така е преценено от по-добри специалисти по медицина от мене, значи така и трябва. Разбира се и бебчето трябва да е напълно здраво и в норма, за да не се стига до нещата от филмите...

# 266
Здравейте мамчета! Мойта Вики е нещо много кисела тези дни, реве с глас, а преди само мрънкаше. Но и като се радва пак е много шумна, вика с всичка сила и пищи от кеф. Явно е станала по-емоционална. Лигла. За сядането незнам рано им е още, много са малки, но аз съм намерила алтернатива, махнах бебешкият кош, а летния няма напълно легнало положение и сега се придвижваме с кошницата за кола, така доста и харесва защото може да гледа и да си разглежда от високо.
Ето я:

# 267
Момичетааа за петък бургаската среща - ще дойда ама по-късно с такси  Crazy На зъболекър съм от 9:30,амъжо ще гопусна да си ходи на плаж,акоможе оставете ми един телефон на лични та да ви намеря после  Hug
nefer Благодаряя   bouquet стия торти сигурно ме мислите за пълно хахо  ooooh! амасегаа албуми правяна малката госпожица -хехехе едва ли с второ дете ще съм такава мераклийка  Crazy
За сядането -знам че е рано.
Аз сега като се приберем в Плевенско,слагам седналата количка - тя си иманапълно легнало и разни други степени на повдигане  Mr. Green
Цунки,цунки Simple Smile

# 268
Ехоо,привет и от мен  Hug
Еличка Мама,моля те ,не ме шашкай с такива разкази  за бременност сега !!!! Mr. Green ние се пазим сериозно и предполагам 4е просто организмът ми е от тези,които пове4е издържат без цикъл след раждане и кърмене..
ние се захранваме от 4 дена ве4е,с оризова каши4ка запо4нахме:)много е сладка като се цапа като маймунско дупе с кашата Mr. Green
утре ще ходя на зъболекар и аз като Вяра,но мисля 4е е крайно време да ми направят един преглед ,4е от зимата не съм ходила,а тогава имах много гадно възпаление на венеца..
утре ще водя Ивето и да я притеглим и да питам някой неща пак за захранването  Peace
това е засега.
Поли,Денис е голям сладур!и "дискоте4ната" лампа е мн яка Laughing
Дени ненкова,Вики също е страхотна пухкавела!ракошна е!!!!
И ние така се разхождаме винаги с коша за кола на гумите на коли4ката,така и на мен ми е най-удобно и тя е мн щастлива ,гледа си вси4ко!въобще съм мн доволна от компактната ни коли4ка!целувки на вси4ки и приятна среща на бургаските мами и тези мами ,които са на гости в Бургас!

# 269
  • Бургас
Злати, не се притеснявай  Hug Преди около 2-3 седмици и мен ме прехвана нещо и взех да си мисля, че главата му е малка, че не расте и има микроцефалия. Разпитах и тук във форума, но тогава за жалост никой не обърна внимание на въпроса ми и много се бях притеснила. На същия ден бяхме и на лекар... той се роди с главичка 33см.,на прегледа беше с 37 см.,което е напълно нормално. Освен това, ми обясниха, че ако има нещо притеснително, то се вижда по развитието на детето  Peace Не се притеснявай, много добре си е главичката. Цикъл имах веднъж и уж днес трябва да ми дойде, ама няма... Захранване съм решила края на 5-ти началото на 6-ти  Peace

Общи условия

Активация на акаунт