Отговори
# 360
Забравих  ooooh!  Днес ни сложиха Снфлорикс втори прием .Малката само измрънкя при ваденето и после почна да се смеее защото тати я забаввляваше .Добре мина .Нямаме температура не е била кисела ,абе днеска юначе и беше тя Hug
Ани 2002   Party Hug Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet Страхотна е Ивето !!!! МАле искам да я нагушкам и да я нацелуввам  Heart Eyes Mr. Green Hug Crazy И каква хубава рокля има  Blush Охххх много е сладка ,се така да расте здравичка ,сладичка и послушна
Я да те питам вие как се справвята със захранвването ? Гледам че и от чаша пие вече ? newsm78 А смее ли свев с глас ? Ива започва ввече от два дни я следя и се подхилквва с глас на няколко пъти  Joy

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 00:10 от Excellent

# 361
И аз забравих да питам - някой разсрочи ли Синфлорикса за по-късно и по каква схема? Че нашата докторка се дърпа, иска да ги слага едновременно и най-много е склонна да бие Пентаксим и след 2 седмици Синфлорикс.
Главичката на Ники е 41,5 см, гърдите 40 см.
Ивеета, правилно си решила според мен - Марк си е екстра с килограмите, нормално е все по-малко да качват дечурлигата и няма нужда да бързате със захранването. Peace

# 362
Привет и днес, мацки!
Преди малко се завърнахме от последното двойно боцкане и сега дребна спи. Порева, но не много. Но съм изумена от габаритите й: тъкмо вчера обяснявах на татко й как момченце, родено на нашата дата е 7500 /tini-mini Wink/, а се оказа, че дебелинда е 7700гр. и 64см., което си е 1.600кг и 2.5см отгоре. Два пъти я мерихме...Това АМ явно я напомпва добре, защото все си мисля, че кърмата ми е доста водниста. И въпреки размерите педи иска да й давам плодово пюре, но аз ще задържа до септември. Каза и да намаля храненията на 5, но без да увеличавам грамажа, а това не виждам как ще стане-тя си изпива 150гр. без да й мигне окото, само последното е 120, за да не и стане множко. Главата й е 40см, а гърдите - 42. Демострира на лекарката как се обръща по корем и така. Общо взето - бебе с добър тонус.
Сега излизаме за малко, докато не е безумна жега!
До после....

# 363
  bouquet

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 11:30 от megan@

# 364
Здравейте, мамчета!!!

Биби, Звездичка ЧЕСТИТО ХРИСТИЯНЧЕТА!!!!!!!!
Много хубаво, ние догодина ще се кръщаваме, че кръстниците са в чужбинско, а зимата не ми се иска  Grinning

Тини-мини, ние и слагаме заедно двете ваксини, остана последния прием, като нямам и аз смелост да ги откажа съм решила, че няма да чета прекалено много и да се панирам  Peace Praynig моля се всичко да е наред  Praynig

Ани, Ивето е просто разкошна  bouquet  bouquet Hug

Марини, леле малката е доста голяма   Hug Mr. Green бравос  Hug

За обръщането, само ние ли не го умеем това упражнение   Mr. Green Crazy аз му помагам и го обръщам, но той сам не го прави  Twisted Evil

Нашата главичка е 43см, а гърдичките 44см  Peace по 1-2 см на месец  Hug

Педиатърката каза, на 4 месеца плодово пюре за "десерт", а на 5 заленчуково   Shocked аз и викам, засега няма да го захранвам, на 6 зеленчуково, примерно, още не съм решила   Hug а тя каза, че на изследванията на 6 месеца имали нисък хемоглобин бебетата, които са само на кърма, дали е така моля за коментари  Praynig  Peace

Бумеранг, Калоян от 3 дни яде по 3-5 минути и пуска, кърма има, защото той като пусне и се вижда, че тече, но той се дърпа, после пак захапва и така докато съвсем се изнерви и почне да реве, като го гушна и се успокоява и явно се е ная, но след 2 часа е гладен  Rolling Eyes освен това по цял ден ръцете са му в устата и лапа всичко, което докопа  Whistling вчера вечерта рева много, намазах с Дентинокс гелче за зъбки и се успокои за 10-15 минути, дали са зъби    Mr. Green Rolling Eyes и какво да направя, за да и суче нормално /или няма такова вълшебство Mr. GreenSimple Smile

Целувки на всички, че каката ми е вързана за мен, особено, когато бебо спи  Hug Sunglasses

# 365
  • гр.София
ЗДРАВЕЙТЕ!

Марини,добре дошли! welcome

Вяра ,струва ми се newsm78 че Габи прилича много на баща си.

Excellent ,много е русичка Ивайла дано си се запази цвета.

Това с ваксините си е страшничко.Според мен има и известна доза пропаганда срещу производителите на васкини,защото те са монополисти.
Самата аз като бебе съм правила гърч/слава богу без усложнения добре че са се сетили навреме/ от ваксина и по този случай нямам никакви.Била съм болна нон стоп от бебе до 7-8г. Сина ми има всички ваксини и той до 7-8г. боледуваше неприкъснато.Така че всичко е индивидуално.Да пази господ baby_neutralдечицата ни.

Мила от една седмица се обръща страшно много.Търкаля се по цялото легло.Купихме и галяма биберона пълна с играчки много им се радва а някои ги хваща и ги разглежда.Много е забавна.  girluu

Вчера направих резервация за морето   grinning039ето тук http://www.visit.bg/sommer/photel.php?hotid=1309.Само дано всичко е наред да сме здрави че да можем да видим моренцето тази година.

ЛЕК ДЕН  balloon

# 366
До всички мами който захранват бебчетата вече
Педи каза да и давам сок от морков и да го редувам с ябълка ,дотук добре .Обаче първвите 4 дни се мъчихме някак си и приемаше помалко ппомалко  ooooh! а днес тутално отказва  Crossing Arms плюе го ,даже прави спазми за поввръщане  Sick newsm78 ужассссс.
Как се справяте ввие ,да сменя ли сока ,да опитам ли с пюре ,трябва ли да имам повее търпение ,дали я насилвам  newsm78  ooooh! Thinking Моля помагайте  Praynig

# 367
Привет на всички,и аз съм със зъбни проблеми и се връщам от зъболекар.Има доста работа по моите зъби.
Ние на 3 месеца сме 5500 и 61см а гавата ни е 44см  (не е ли множко).Пак е качил само 600гр а си спи детето спокойно вечер и по 4 часа,надали е гладен.А как се смее вече с глас дажеи си е весел.При възможност ще кача и снимки.
Аз се чудя с какво да започна захранване че мнения много.Разбрах вече че няма да е сок както с баткото но с какво да е.Вие с какво ще захранвате?

# 368
Вие с какво ще захранвате?[/b][/i][/size][/color]
Не съм решила окончателно, но засега клоня към безглутенова безмлечна каша.
Купих списанието Моето бебе и аз.Чета безплатната книжка за захранването там.Бива горе долу, но схемите там са посочени от 4 месец.Аз мисля да изчакам засега.

# 369
  • София
Здравейте, момичета!

Виждам, че нашите мартенчета и априлчета растат, хубавеят и хитреят  Laughing Нека - това им е работата!

*Cveteto*, много благодаря за информацията. Аз все още съм много раздвоена по въпроса и всеки път като стане въпрос за
ваксините, поглеждам моето момиче и ми се свива сърцето.  И се терзая, дали съм постъпила правилно или не.....
Досега на Алина са й направени всички задължителни ваксини без синфлорикса. Предстои й третия прием на пентаксима. Досега ги е понесла относително добре, макар че в  момента на слагането плаче безутешно. От слагането на БЦЖ-то на раменцето й има една доста грозна и сравнително голяма подутина, която в момента е наситено червена. За евентуални бъдещи реакции на организма, провокирани от това, което до момента сме вкарали в организма на детето, мога само да гадая  Cry Искрено се надявам да няма нищо лошо....  Praynig

Иначе tini-mini, както писах по-горе, отложихме синфлорикса и нямахме проблем с нашата педиатърка. Решихме, че е прекалено на тази възраст и в тези горещини да товарим организма на детето с още 10 щама на поредния болестотворен микроорганизъм  Twisted Evil Смятам евентуално тази ваксина да я направим след първата година..... Thinking. Ще видим, още го мисля и се информирам.

Ние сме добре, наддаваме с всеки месец средно по 800 гр и около 2-3 см. Не мога да устоя на изкушението и да ви покажа две от последните снимки на Али. Направени са от професионален фотограф за европейския сайт и каталог на един производител на детско спално бельо. Стана съвсем случайно, но ние сме доволни от резултата и макар снимките да са в "суров" вид за "лична консумация", ние си ги харесваме  Mr. Green

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 22:27 от froh

# 370
Али е прекрасна Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.Страхотни снимки Peace ама то детето си хубаво бе Hug

# 371
  • София
Здрасти и от нас! Hug

И ние на консултация бяхме днес-вече сме 6500 /+600гр/ и 62 см  /+3см/, обиколка на глава-41см, гръдна 42см. Расте си детето. Много са доволни от нас, хич и не очакват да качваме повече, ние сме си фини, а и какъвто е злояд последния месец направо се радвам, че и толкова е качил. Whistling  И каза да не очакваме вече да качва повече. baby_neutral

За захранване не ни спомена, каза да си оставаме само на кърма, което ме устройва напълно. Биха ни вторият Пентаксим, измрънка малко и после пак си се хилеше. Дано не вдига температура довечера и да не е много кисел. Praynig

tini-mini, ти за нас знаеш-синфлорикса го почваме от 5-тия месец /като минат всички приеми на Пентаксима/.

Някой питаше за белега за БЦЖ /нашият е като синина/, докторката каза, че е идеален и да не се притеснявам, че не е като пъпка. Peace

divogan, аз мисля засега да захранвам с безмлечна каша.

froh, много сладки снимки, бебка е голяма сладурка! Heart Eyes

Поздрави на всички! Sunglasses

# 372
Ние бяхме вчера на контролен преглед, бебка е станала 6,400кг и 64см, обиколка глава 42см, гърдички 40см. Сложиха ни за втори път двете ваксини, понесе ги добре ooooh! слава богу...

Въобще не съм доволна от новата педиатърка на дребосъчка Naughty, декември ще се местим при друга...не погледна фонтанелата, нито махна памперса да я огледа.....като капак на всичко след като я ваксинира ми даде две сухи марли да ги държа на мястото където беше поставила ваксините #2gunfire..... като и мери главата я измери по-малка отколкото когато се е родила малката, каза ми че от третия месец трябвало да давам на бебка плодово пюре.....направо откачих. #Cussing out

# 373
Нефер колко е голяма синината при вас от БЦЖ.При нас е като охапано от комар ама синичко.Доки каза, че е Ок, но на другите мами в градинката на дечицата им все по големи пъпки имат.Само ние май сме така с малка синка Rolling Eyes

# 374

За обръщането, само ние ли не го умеем това упражнение   Mr. Green Crazy аз му помагам и го обръщам, но той сам не го прави  

Бумеранг, Калоян от 3 дни яде по 3-5 минути и пуска, кърма има, защото той като пусне и се вижда, че тече, но той се дърпа, после пак захапва и така докато съвсем се изнерви и почне да реве, като го гушна и се успокоява и явно се е ная, но след 2 часа е гладен  Rolling Eyes освен това по цял ден ръцете са му в устата и лапа всичко, което докопа  Whistling вчера вечерта рева много, намазах с Дентинокс гелче за зъбки и се успокои за 10-15 минути, дали са зъби    Mr. Green Rolling Eyes и какво да направя, за да и суче нормално /или няма такова вълшебство Mr. Green/  :

Абсолютно същото-едно към едно.И за обръщането и за проблемното кърмене.Аз обаче съм сериозно притеснена и съм на кантар дали да не купя вече ам.При нас проблемът е от около месец насам с това не искане да яде,сучене,дърпане,превиване.Не зная дали не е от рефлукса.Обаче връщанията на храна намаляха значително и въпреки това.Аз имам ел.везна и и следя теглото.От последната консул. преди месец не е качила нито грам/миналият месец пък качи доста -1400/.Беше качила в началото около 300 гр.,но сега и тях свали.Иначе спи,спокойна и контактна е,нооооооомного съм притеснена,след няколко дни сме на консултация.И стова нейно отказване да суче виждам че и кърма нямам вче достатъчно.Тя си изсуква това което итече в устата в началото и после спира,започва да се дърпа,на другата гърда пак така.Апостоянно търси залъгалка или дърпа каквото докопа ,вкл.и ръцете си да ги дъвче и смуче.

Има ли мамаи със закъснял цикъл?Уж ми дойде норм.цикъл миналият месец,а сега -8 дневно закъснение EmbarassedИ като се сетя каква борба беше за ДАРИЯ,три години я чакакхме,сега ако съм бременна,направо не ми се минава пак през този ад,съдбата май нещо се шегува с мен Shocked

Общи условия

Активация на акаунт