ЮНЧЕТА и мами дружно се молят, за добри новини за малката Ивана!-Тема 2

• 28 712
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Честита месечинка мама Ема   bouquet

# 616
Добро утро!

Мария, Киди, благодаря ви!   bouquet

Пепси, слинг - шал на Лана.  Peace

Табакова, и аз да кажа - много добре си наддавате. Борислав първият месец беше качил 1.250  Peace Ами ако бяхте на АМ? Тогава щеше да е качил още повече.  Peace Рентген -категорично НЕ! Има ехографи за тази работа.

Ушите почиствам само отвън ушната мида.  Peace И да се събира ушна кал, тя си излиза сама. А и ушната кал си има своята функция - предпазва от навлизане на бактерии.
Захранване - към 6-и месец, само не съм решила с какво - зеленчуково пюре или каша. Ще попрочета малко по-нататък.

Да ви кажа какво стана вчера. Не вярвам в урочасване по принцип, но снощи се замислих.  Thinking След разходката изкъпах Борето, нахраних го и понеже не му се спеше го сложих малко в шезлонга, докато оправя каката. Беше супер спокоен, хилеше се, гукаше. Изведнъж започна неистово да реве, опитах да го гушна - започна да мята ръце, крака, да ме бута, предложих му цица пак - още повече се изнерви. Рева 40 мин., ама рев ви казвам, не знаех, че има такъв силен глас.  Crazy Стана вир-вода, бодито му капеше.  #Crazy И после изведнъж спря.  Rolling Eyes Може да ми се смеете, ама днес ще му вържа едно червено конче.  Blush

Честито на всички наборчета днес!  Heart Eyes

# 617
Добро утро и от мен!
Имам едно въпросче, как почиствате ушенцата на бебоците?

С мокри кърпички  Peace Така ми каза докторката уши, нос, гърло, при която ходихме заради стафилокока.

# 618
Здравейте,

Марийче, тази нощ мина добре, засега няма странични ефекти от ваксината, освен че крачето е леко подуто. Докога се правят компресите? Нашата ни каза със спирт и вода 50/50 да ги правя...
Мадлен е спокоиничка, вчера не искаше да суче от мен и рева както досега не съм я чувала, но мина. Т засега няма, незнам до кога да се очакват тези странични реакции? А н ми се търси инфо, че покрай нея чета разни страшни неща, а точно сега не искам.

Ушенцата ги забърсвам с една бархетна пеленка,само ушната мида,  може и с клечка,но наватре не. Проблем ми е отзад, обрзуват ни се едни корички и засега по никакъв начин не мога да ги махна. Една позната каза,че купувала кремче от което изчезнали, но смятам да пробвам с наличните мазила и почистване, че вкащи станахме като магазин за козметика,какви ли не кремове имам вече Rolling Eyes

На втората консултация казаха ли ви нещо ново за отглеждането на бебетата, че нашите протичат много набързо и без никакви въпроси към мен за бебето. Аз ако попитам нещо,ок, получавам някакъв отговор,макар и лаконичен бих казала. Кога ли ще попадна на истински педиатър newsm78Колко смених, всички са един дол дренки. Ако не чета аз  просто незнам.....

# 619
  • Варна
На втората консултация казаха ли ви нещо ново за отглеждането на бебетата, че нашите протичат много набързо и без никакви въпроси към мен за бебето. Аз ако попитам нещо,ок, получавам някакъв отговор,макар и лаконичен бих казала. Кога ли ще попадна на истински педиатър newsm78Колко смених, всички са един дол дренки. Ако не чета аз  просто незнам.....
Същата работа. Добре, че е интернет и форума. В края на втория месец дори нямаше да ни викнат на консултация, поне да ни измерят и изтеглят, а чак септември за ваксините.  ooooh!
Роси, слагай студен реванол от хладилника на един голям памук и като компрес на мястото.  Peace
За ушенцата, няма да се старая толкова.
milkuz, и аз си взех, но слинг с халки. Първият опит за поставяне беше неуспешен, дано да се справя следващия път.

# 620
Здравей Алексова !
И на нас ни се образуваха зад ушенцата едни бели корички-но в първия месец. Когато къпя малкия хубаво натривам мястото с шампоанче. После като почистя ушичките, намазвам отзад мястото с бебешко олио. Коричкте омекват и леко ги потърквам с тензухче. Направи това 1-2 пъти и повече няма да се появят.
Аз сега гледам само да не забравям да измивам с шампоанче, че явно заради жегите се спарват отзад ушенцата и оттатм се появявват тези бели корички.
Иначе ушенцата ги почиствам с клечка за уши.Почиствам и вътре и отвън.

Момичета, да ви попитам- вашите бебоци, с какво ги завивате като спят и отвиват ли се? Аз, Гого го завивам с една бархетна пеленка , но след 2-3 минути той вече е отвит.Явно му е топло на детето, но нали уж казват че като спи човек се отпуска и е хубаво поне лекичко да е завит.Аз каквито и опити да правя нашия малък човек все се отива  Laughing

# 621
Деси, аз приготвях по подобен начин храната Grinning Въобще, в много отношения сме гледали подобно децата си  Hug, аз поне много научих от подфорума Кърмене. Сега обаче например не мога да си спомня - моркови можеха ли и как да се съхранят? Свеки има био такива, ставаше ли варианта с кубчетата за лед? Аз така съм консервирала броколи примерно, детето ги обожаваше, дори заешко месо, пасирано с бульона така съхранявах и е изключително удобно после за употреба. Правила съм и друго - една тенджерка храна, която насипвам в бурканчета, докато е гореща и после стерилизирам - давала съм в рамките на две-три седмици, като качестовото й си беше идеално. Но ние до годинката бяхме въвели изключително малко храни, де, не повече от десетина с кашите включително.
Да си призная след тръгването й на градина поизгубих малко контрол над храненето й до вечерта, но вечер, колкото и да съм изморена, задължително гледам да има прясно приготвена супа и салата, като въобще не пържа, както и готвя само със зехтин - това ми остана от здравословното й хранене, както и овесените ядки два-три пъти седмично Confused

Мая, изобщо не е глупав въпросът, за признаци, че детето е готово се считат следните неща - да седи само, да проявява интерес към храната на възрастните, да има изкарало зъбче, да слюнкоотделя обилно, това беше в общи линии. Ако ти е интересно в Библиотеката на подфорум Кърмене има много интересни статии, а пък и в темите там това са от основните обсъждани въпроси.

# 622
Към написаното от мартеа искам да добавя също, че и рефлекса за избутване на всичко попаднало в устата също трябва да е преминал. В протиен случай се получава така, че избутват лъжичката с пюрето и храненето става просто мисията невъзможна. Наблюдавала съм такъв случай с детето на моя приятека, която упорито се мъчеше да я захрани на 6 месеца, но тя буташе лъжицата с език и само плюеше пюрето наоколо.

# 623
Здравейте и от нас!
Аз за захранването да се изкажа  Laughing Laughing Crazy
Каката по неволя я захраних на 4 месеца, макар да бях страшно против!Случи ни се това за което бях най против Sad За това сега не се заричам за нищо! Мисля че съм споменавала де. Тя на 3 месеца отказа всякакъв вид АМ! Ама като казвам всякакъв, значи изобщо не преувеличавам (купувала съм всякакъв вид - хумана, хипп, милумил, аптамил, нан, нутрилон, фризо, фризолак...), имаше моменти в които сутрин в 6 изяждаше 90мл с рев (и аз ревех заедно с нея) и вечер в 9 още толкова  #Crazy През останалото време нищо не беше в състояние да я накара да яде  #Crazy Стачка ли беше какво беше не знам, но аз бях изтерясала  #Crazy Беше горещо лято, а тя вода не пиеше. Тва чудо продължи цели 3 седмици, в които аз започнах да я водя по лекари, т.к. ме беше страх да не се обезводни. Един ден отидохме на гости у брата на мъжа ми и типичното лятно питие ни беше айран разбира се  Crazy Дойде време за хранене и етървата като видя какво чудо е, ми предложи да и направи мъничко кисело мляно. Аз естествено отказах в първия момент, но после реших че нищо няма да и стане от няколко глътки  ooooh! Толкова се бях побъркала вече че бях готова на всичко само и само да и влезе нещо в стомаха. За наше изумление това дете толкова хареса кис. мляко че изпи цели 150мл  Crazy newsm78  Ей така започна нашата сага с кис. мляко, пиеше го с огромно удоволствие дори без захар. Със захар не и харесваше! Колкото и да бях против, просто тя не ми остави избор. После естествено трябваше да захраня.
Захраних със каша. После започнах аз да и готвя пюренцата. Всеки божи ден правех. И зеленчукови и плодови и местни! Всичко сама съм си приготвяла. Аз не съм ги замразявала, а стерилизирах бурканчета в тенджара за 15 мин. Така издържаха по 2 седмици. Никога не е яла от кухня. Всичко съм и готвила аз. На обяд като я приспех се зареждах в кухнята и готвех точно за 2 порции - една за вечера и една за обяд на другия ден. Така всеки ден. Купувах си пресни зеленчуци и месо и  менюто и беше по разнообразно от това в кухнята!
Така че исках само да кажа за признаците за това дали детето е готова - ние започнахме да стоим сами чак на 8 месеца, зъб ни проби на 11м. Няма как да стане да се чака до тогава  Wink
Ама това е въпрос на личен избор, разбира се  Hug

п.с. забравих само да кажа че резултата от 3седмичното неядене беше минус 300грама - не само не наддаде ами и отслабна  ooooh!

# 624
  • Варна
Това за зъба ми се струва , че не е задължително, на моя племенник му изби първия след като стана на една годинка... Peace А и мисля, че не е задължително да ги има всичките признаци.Смятам като забележим някои от тях да опитаме, ако пожелае - ще захранвам, ако не ще чакам, но не мисля да е рано и не мисля да е със сокчета... дане се заричм много и аз, че...
Вчера кожния го нямаше, удължил си отпуската с още 10 дни...
АГ - то мина добре. Матката ми си е отново 4 см., доктора вика все едно не си раждала. Цитонамазка не ми взе, защото още кървя, макар и слабо.  Peace Каза секс след като спре кървенето. Пазене  за сега само с презерватив. Следваща бременност след 1 година. Доволна съм.  Peace Вика ме пак след 2 месеца за цито.  
Купихме климатик, днес лсед 14ч. ще го монтират. Нямам търпение.
Да се похваля, че съм свалила трайно още 1 кг. Сигурно от сауната у дома.  hahaha Остават още 10 до началните и 25 до желаните.  Mr. Green
Тези, които са само на кърма и ги критикува, че децата са качили много - не им се вързвайте! Павел е качил 1,700 за 40 дни, на изключително кърмене е, изобщо не се тревожа.  Peace
В болницата ни предупредиха, че зад ушите трябва добре да се измива, подсушава и маже с мещо мазно, може и с крем за подсичане.  Peace
Аз ушенцата ги почиствам с клечка за уши с ограничител, не всеки ден.  Peace А очичките с лайка от вън навътре с различни памучета.  Peace
Чурката - баща му я дърпа от време на време лекичко, измиваме я добре и това е.  Peace
На рентген не бих го завела ско няма основателна причина.  Peace

# 625
Катерина, благодаря за инфото, ще опитам и така, иначе и ние така правим, само дето след мазането с олиото или крема не съм търкала с нищо.
За завиването- слагам една тънка пеленка, но нашата кукла рита и тя като се разбуди и вечно я намирам отвита.
Приготвила съм и тънак летен чувал и ще започна да я слагам в него.

# 626
Кате, Рая докато не си отвие краката не мирясва.  Laughing
За почистването зад ушичките - отново с мокра кърпа.
Днес ходихме да й взимат кръв, утре сме на док на контрола за жълтеницата. Дано чернодробните показатели са влезли в норма  Praynig През 5 мин само проверявам резултатите  ooooh!

# 627
Дано чернодробните показатели са влезли в норма  Praynig През 5 мин само проверявам резултатите  ooooh!

Praynig Praynig Praynig Дано Майче, стискам ви палци!!!!

# 628
И аз стискам палци Майче  Praynig
Дано вече всичко е наред, че да се поуспокоиш и ти малко. Само напрежение покрай теб.

# 629
Ето един хубав сайт за кърменето и захранването: http://karmene.greatnow.com/

Пепси, аз си взех и с халки, но не ми е удобен, натоварва само едното рамо.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт