Проблеми с ученето или какво знаем за дислексията! - 3 ДИСЛЕКСИЯ

• 82 041
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Ох и ние търсим къде са ни наклонностите ,защото догодина  сме седми клас и трябва да се ориентираме. Притесняваме обаче, че всички училища и техникумите дори имат усилено изучаване на чужд език, а на нас ни е трудно, въпреки ,че имаме успехи с английския повече през тази година. Търся начин да се научим самите ние да и помагаме, а още по-добре сама да си помага с уроците. Ако има говорящи учебници за незрящи деца , бихме ги ползвали но...
Сигурно все пак ,ще трябва да ходим и на логопед,  ooooh!

# 166
  • София
Toку-що видях по bTV в централните новини репортаж, в който ни увериха, че властимащите ще полагат усилия да ни приближат до развитите страни по усилия и отношение към проблема дислексия и най-вече с промени в наредбите за улесняване на учениците с дислексия по време на изпити.
Опитах се да намеря връзка с репортажа в сайта на bTV, но нещо не се справих. Ако има по-светнати майки, моля прикрепете връзка, та тези, които не са успели да видят репортажа да могат.

# 167
# 168
  • София
И аз видях този репортаж по телевизията - по точно доживях да го видя. Зарадвах се разбира се - ако го направят поне за важните изпити и матури може да се надяваме. Но това е само първа крачка от един много дълъг път - програми за обучение, методики и инструменти. Това малко ме и натъжи. Моето дете сигурно отдавна ще е завършило (да е жива и здрава) когато вероятно ще има нещо на практика приложимо.
Но все пак е крачка, макат и само на думи.

# 169
  • София и там където не се пуши
По време на кандидатстване след 7 клас имаше също един репортаж за дислексик, мисля, че беше от Варна, детето състезател по математика имам предвид сега детето би трябвало да е 9 клас - не зная какво стана, майката искаше удължено време, но да ви кажа май нещата се пооправят. В нашето училище нещата са под контрол вече. Грижат се за тестове съвместно някаква комисия, която е от няколко учителя. Председател е зам директорката на училището на синът ми. Аз много не съм запозната, но работят хората.

Само трябва да организират самостоятелен кабинет, но скоро май и това ще стане.

# 170
Да ви попитам, някой знае ли телефон на Аделина Василева, логопед, работещ в 48 ОУ. Учителката ни по български държи да имаме занимания с логопед и е права жената. От Екзарх Йосиф ни казаха, че там е най-близкия логопед за нашия район. Ако не намеря телефон, ще отида лично да потърся, разбира се. Също така ни казаха, че няма свободни места, но да поговоря с нея, защото може да има дете, което да се отпише след нова година.

# 171
 Здравейте, мами!
Присъединявам се към вас, имам двама сина - на 14г. и на 12г., имам съмнения, че малкият има дислексия. Започнах от известно време да чета за това заболяване, като признавам си, че се срамувам като родител как досега не съм видяла този проблем у  детето си. Накратко ще ви разкажа за нашия случай и ви моля за помощ да ме насочите откъде да тръгна, за да се справим.
От 1ви клас той има проблем-много трудно се научи да чете, с писането има най-големи трудности. Вече е в 5клас, а се затруднява при диктовки, бърка буквите "ч" и "ц". Но най-големият проблем е английския-не може нито да чете, нито да пише. В училище постоянно го критикуваха, че е мързелив и невъзпитан, вкъщи доколкото мога съм се занимавала с него, но признавам, че повече обръщах внимание на баткото, че е по-голям и кандидатстваше мин.година. Имахме конфликти с учителката, аз реших, че има лично отношение към сина ми и го преместих в друг град и училище. Но сега когато имам повече време да се занимавам с него виждам, че той наистина има проблем и това много ме притеснява.
Затова ви моля да ме посъветвате къде да го заведа, за да разбера дали има дислексия! Препоръчайте ми специалист в Бургас, ще ви бъда много благодарна!

# 172
Да ви попитам, някой знае ли телефон на Аделина Василева, логопед, работещ в 48 ОУ.

Може да го откриеш от централния офис на Логопедичен център - София. Ето страницата: http://www.logoped.bg/i.php/index.html                                 

# 173
За много години!
Да сме здрави и заредени с много , много търпение Hug
Убедена съм , че нашите деца ще успеят! Heart Eyes

# 174
  • София
Честита нова година на всички смели мами!
Аз подкрепям абсолютно  Рòса - нашите деца ще успеят въпреки системата...
Да сте живи и здрави и никога да не губите кураж!

# 175
Честито и от мен!Много здраве за децата , а за нас много търпение и любов за да сме им от полза.
Дано най-после, обществото приеме различните  деца. Защото именно различието прави децата ни уникални.

# 176
  • София
Защото именно различието прави децата ни уникални.
1+

# 177
Здравейте!
Пиша Ви , защото днес съм просто бясна! Close Close Close За пореден път детето ми е тормозено в училище от банда хулиганки от тяхния клас.Причините:не иска да бяга от училище, защото и вторник , и днес е с един  и същ анцунг за физическото и т.н. Утре ще се разправям с класна и директор, няма да оставя нещата така!
Минал ли е някой по този път с детето си и какво реално действа. Не зная дали , ако говоря с децата ще има ефект?

# 178
pan-mar аз съм минала. Но го обиждаха , че е глупав и прост. Само с класната и преподавателите говори.

С децата няма смисъл , още повече ще се озлобят, безпощадни са.

# 179
Благодаря за отговора. Не съм сигурна ,че те ще предприемат каквото и да е. Смятам да напиша жалба до РПУ и до комисията. Детето не иска да ходи на училище, цялото трепереше.

Общи условия

Активация на акаунт