The Manhattan Project и други БГ бомби на Американска почва - 122 тема!

• 26 283
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Мимето, ти ли мислеше да изкараш на вашите зелени карти newsm78?
Да и даже мама е вече в процес Wink другата седмица сме на фингърпринтс

# 76
  • USA
А би ли ми казала каква е цялата процедура, ако имаш възможност, въпреки че вие от тук го правите, а ние пт Бг, но пак ще ми е от полза.

# 77
За НЙорк4анки, днес в Централ Парк се празнува Деня на Корея, има традиционни танци/музика и безплатна храна. Ако някой е наблизо и е фен, тук пове4е инфо:
http://www.koreanculture.org/bbs/view.php?id=event&no=456

# 78
Значи за БГ знам че само се подава I-130 и чакаш като ти излезе кейса пращат писмо с което те уведомяват какво да правиш после, мисля че после се попълват всичките форми и допълнително се плаща за това, но който е минал да каже със сигурност Wink
В нашия случай тъй като е тук попълних целия пакет със форми, който ми дадоха като ходих на интервюто за моето гражданство, та там са i-485, i-130, g-325, i-693, i-765, i-864 след което с 2 снимки и преведени копие на акт за раждане, акт за брак, мое копие за акт за раждане и натурализационен сертификат ги пратих всички тези неща и чек за $355 и $1010 на посочения адрес във сайта на http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e6 … 000004718190aRCRD

Ако имаш въпроси питай Wink

# 79
Тоя стандартен имигрант много поамерикан4ен ми изглежда на мен Laughing

Изглежда си  като американски турист. Simple Smile

# 80

Норчи, аз препоръчвам книжки на български за детето подарък, ако държите на играчка, оттук я купете, в пъти са по-хубави, че и по-евтини, от Бг. Картина (старият град в Пловдив или някой морски пейзаж) и икона са най-подаряваният подарък на живеещи в чужбина, защо не им подарите примерно сертификат за вечеря в ресторант в Чикаго, докато вие им гледате детето? Ако някой така ми благодари, бил литнала.  Mr. Green
Идеята за ресторанта е много готина,аз също обичам такива подаръци,но ми се искаше да им остане нещо за спомен...А детето го гледа бабата,която също е там...

Момичета и да споделя кое остава като няй -голям проблем за сега.Опасението,че може да има  мухъл,плесен,теч,олово и др.тежки метали в апартамента.Гледам че много от апартаментите строени преди 78 имат disclosure,но не знам това само като проверка ли е,или означава че е имало нещо/проблем,но вече е ок,тоест дали при всички стари сгради задължително се прави и се издава този документ,ако всичко е ок,или само там където е имало проблем и той е премахнат?
И всъщност според вас колко годишна сграда не е стара,тоест има възможност да е ок?

# 81
 Норчи, ако е апартаментен комплекс, няма от какво да се притесняваш. Те са строени за бизнес и подлежат на проверки през определено време. За течове и др. ако има са длъжни да ги отстранят или да ви преместят в друг апартамент. Мухъл ако откриеш е същото, сменят подови настилки, боядисват или местят. Имаш ли представа в комплекс ли ще сте?

# 82
Норчи, така като те чета, ще си нещо като дошлото изневиделица наказание за хазяина. Ще отмъстиш за всички нас, които сме имали, или имаме проблеми с тях.
Има и нови апартаменти из Чикаго и Сабърбия, релакс.

# 83
Норчи, търси сгради строени след 78ма, за другите просто ти казват, че не знаят за олово, а не е гаранция че няма. Другото е, ако видиш че се лющи някъде боята веднага им казваш, за да го оправят. За мухъл, моят опит не е много добър, бяха ми казали какви препарати да си купя и да си го изчистя сама -  ми преместихме се почти веднага. А даже не бяха някакви гадняри, много приятен мениджмънт имахме.

# 84
Норчи, търси сгради строени след 78ма, за другите просто ти казват, че не знаят за олово.....
Търся,търся,ама те са доста скъпи и всичките са с някви гадни мокети,килими и т.н....иска ми се да е дърво....май много искам Blush
И съм доста объркана...пък нали търся и комбинация м/у паркове и магазини,възможност за ходене пеша...абе изобщо ще излезе,че съм миз каприз Laughing

# 85
Норчи ще намериш това което търсиш ,не се притеснявай.Както Тина ти е казала има доста нови апартаменти/таунхауси с дървени подове и перални и сушилни във всеки апартамент. Simple Smile
А защо търсите в Шилер парк точно?

# 86
Норчи ще намериш това което търсиш ,не се притеснявай.Както Тина ти е казала има доста нови апартаменти/таунхауси с дървени подове и перални и сушилни във всеки апартамент. Simple Smile
А защо търсите в Шилер парк точно?

Къде са,защо не ги видях...
А какъв Шилер Парк,за пръв път чувам....

Изникна още един проблем-на мъжа ми не могат да му издадат книжка докато не получи плика,а така не можем да вземем кола,нали?

# 87
.........

Изникна още един проблем-на мъжа ми не могат да му издадат книжка докато не получи плика,а така не можем да вземем кола,нали?
Не е точно така. И аз си карам с бг книжка, просто плащам по-висока застраховка. (не ми е добър енглиша, а мразя да ме късат  Mr. Green)

# 88
nor4y погледни закона за съответния щат.
*newborn* без да съм на 100% сигурна , но мисля че си в нарушение. Има законова рамка, ако живееш в определен щат до колко време трябва да си смениш книжката. Например за Охайо беше 30 дни. Аз съм с колорадска книжка и вече ми направиха забележка, но пък ще чакам докато ми изтече регистрацишта на колата, че в Денвър платих над $1000 за регистрацията, а изтича чак декември.

nor4y има щати където не можеш да регистрираш кола, ако нямаш книжка от съответния щат (например Тексас).

# 89
 Норчи, повечето са мокети. Дървени подове и новички са скъпички, но може да имате късмет. Има и такива, които са стари, но реновирани.

Общи условия

Активация на акаунт