Юнче папка, спинка и наддава, гука и усмивчици раздава! - Тема 3

• 27 766
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Марчелка,честит рожден ден  bouquet

Смилиянче,супер си! Peace

# 646
Добро утро, момичета Simple Smile

Марчелка, да ти е честит рождения ден!!! Много радост и щастие да има в живота ви  newsm51 newsm59
Лорка, мерси за кафето, определено имам нужда, след като малкото зверче яде в 3 сутринта и до 4:30 ми разказваше приказки, а на мен така ми се спешееее  Sleeping Най-накрая успях към 5 да я приспя, ама й то наближи време за следващото хранене  Tired
За играчките и хващането - Стела се заиграва с едно хахаво кубче на TafToys, което дрънка и шуми от всякъде и на нея й е страшно интересно. Закачам го на дръжката на столчето за кола, тя си шава вътре, кубчето дрънчи, а аз имам мааалко свободно време да посвърша някоя друга домакинска задачка  Simple Smile
Днес май времето ще е мааалко по-добре от миналите дни и смятам да поизлезем малко на разходка, че само вкъщи не се седи. Освен това се оказа, че аз нямам какво да облека за сватбата утре и ще трябва спешно да се пазарува. Thinking Crazy

Хубав ден ви пожелавам, мами   bouquet   Nature Sunny

# 647
И преди питах, ама някъде потъна. Какви са тия детски, които ви изплащат? На всички ли се полагат и къде и какви документи се подават?
Марчелка, newsm67 Бъдете здрави ти и близките ти хора, късмет и безчет щастливи усмивки ти пожелавам!
Етке, от къде го взехте това кубче на ТафТойс, доста интересно ми звучи като играчка. Ники, милия, почти си няма. Пък и не знам какво да му купувам. Заглежда се в шумящите над количката, към дрънкалките никакъв интерес не проявява. Но той още няма и два месеца.
Еха, Джей, страхотно ми звучи тая инициатива. Дано да е традиционна и да ни дочака да пораснем. Simple Smile
Какво още щях да пиша...

# 648
марчелка,  newsm59 и тук!   bouquet
Пепси, все ще те питам - доволна ли си от онази възглавничка, която поръча на Теди?
За играчките - и Рая се заглежда, посяга към тях, но още не хваща. Купила съм и най-различни, но любимата й е едно плюшено пате, доста грозно според мен  Laughing но тя като го види и грейва. Бебешка работа!  Heart Eyes
Това кубче на Таф Тойс е много хубаво, и аз съм му хвърлила око! То по принцип всичко на Taf Toys и Tiny love ми харесва!

# 649
Добро утро

Честит Рожден Ден, Марчелка!  newsm67    bouquet

Ние сме добре, малкият се оказа голям приказливко и по цял ден гука на играчките над леглото, също така се опитва да се смее и с глас. Тази сутрин дори ме събуди, половин час гука. Аз станах да взема апарата да му направя едно клипче без да ме забележи, че иначе почва да се хили на апарата, но после без да искам го изтрих и сега ще чакам мъжът ми утре да се прибере от работа и да се опита да ми го възстанови.

Вчера реших, че повече не ми се спи в детската и реших да се приместя в спалнята при мъжът ми, съответно преместихме и кошарата, скрина и на каката легното, та сега сме дядовата ръкавичка. За сметка на това пък на мен ми е много хубаво.  Blush

Снощи малкият заспа към 9ч. и се събуди към 4ч. хапна набързо и се укокори, започна да гука и да се смее, явно се беше наспал, но аз го сложих в кошарата и загасих лампата, така си е заспал без да мрънка. После се събуди в 7:30ч. пак хапна и пак заспа веднага и така откара до 9:30ч., когато ме събуди с гукане.

Вече си държим главата без проблем, по 10-15минути седи по коремче с високо вдигната глава без да му умалее, върти я и в двете посоки и оглежда. Много е сладък понеже прави една такава сериозна физиономия, явно се съсредоточава.

Предният път като писах се оплаках от него колко много плаче и от тогава коренна промяна, почти не е плакал, само се смее и гука. Дано сега като си го похвалих да не си го урочасъм и пак да ревне.  Grinning

# 650
maretu, подарък ни е кубчето на Taf Toys, иначе ги има в ХипоЛенд. Имат страхотни играчки Simple Smile  Ето го и самото кубче

Ето от тук, например, може да се напазарува  Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 11:08 от Etka_koketka

# 651
Здравейте мили мами...........лелелелелееее колко отдавна не съм писала.
  С Лора сме много добре, тя си расте ли расте,вече е почти на 4-ри месеца..........и става все по активна и забавна. Тъжно ми е че вече лятото си отива и тези дни е доста студено и все пак ще има още много топли и приятни дни за разходки.
   В събота ще водя Лора на купон(печено агне) в едно село близо до моя роден град-Самоков.
          МИЛИ МАМИ искам да ви поканя на разходка в Борисовата Градина на 11.10.2010г.ПЪСТРА ТРАПЕЗА НА ГОСТИ НА МОЯ ГРАД СОФИЯ. Който иска да дойде, на мен ми звучи интересно, а и аз нали играя народно танци и ще съм там с групата, но няма да играя, така че ще се радвам да се видя с някой от вас.
  Честит Рожден Ден Марчела, пожелавам ти много здраве и попътен вятър.

Усмихнат Ден на всички.

# 652

Ето и цялата покана и разяснение за какво става  въпрос.........

ПЪСТРА ТРАПЕЗА НА ГОСТИ НА МОЯ ГРАД СОФИЯ

На 11-ти септември 2010 г. (събота), Националният Кулинарен фестивал „Пъстра Трапеза на гости на моя град” ще се проведе за втори път в София.
...Мястото - Борисова градина, лятна сцена. Началото – 10 часа.
Организаторите на Националния Кулинарен фестивал „Пъстра Трапеза на гости на моя град”, канят всички, които имат желание да се включат като гости и участници по време на празника.
Споделете Вашите готварски умения и талант с нас.

Вие, можете да участвате във фестивала под различни форми:
1. В КУЛИНАРНАТА ИЗЛОЖБА. Пригответе любимите ви бабини ястия и ги донесете, заедно с рецептата, за да може да я споделите с хората, които ще ви я поискат.
2. НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА КУХНЯ на фестивала. Желаещите да се включат, предварително трябва да се уговорят с организаторите за време на участие и продукти.
3. ВЪВ ФОЛКЛОРНАТА ПРОГРАМА. Моля, всички, които биха искали да участват, да се свържат с организаторите, за да обявят време и изпълнители.
4. В ДЕТСКИЯ ПЛЕНЕР на фестивала. Доведете Вашето дете и ще се изненадате колко забавно може да бъде, когато много деца рисуват по темата „Рецептите на баба”.

Очакваме Ви на апетитна „Пъстра трапеза”, приготвена с много настроение и завидна доза вдъхновение. Заповядайте, за да е по-вкусно споделеното Българско!

Всеки може да отиде като публика....... без да се включва да прави  или готви нещо.

# 653
Хелоу!

Мимче, честит рожден ден и тук!!!      bouquet  bouquet  bouquet

Смилянче, пратих ти покана във Фейса, че не си ми в списъка и не мога да коментирам промяната ти Blush

Крис много взе да се заглежда по телевизора!!! Shocked Смее се, радва му се, особено като показват хора и се движат - пощурява от кеф направо! Аз гледам да го ограничавам да не свиква от сега с ТВ-то, та само сутрин го оставям в шезлонга да се радва и да му гука. Иначе напоследък гукаме много, издаваме всякакви звуци, радваме се на играчките си, но за сега не ги пипа с ръчичка.
Аз вече сериозно се замислям да си закупя едно кенгуру, понеже караме третия месец, пък и да си реша проблема с излизането. Някой от опит може ли да ми препоръча марка?

# 654
Кенгуру-на Чико е хубаво,ама мойта мома не стои в него ,пък и на мен нещо не ми е комфортно.
Това кубче на Таф тойс много е сладко и не е много скъпо,взема и аз да го потърся в Бургас.
Абе момичета ,пишете че вашите бебоци още не се обръщат сами,ами то не е ли мноого рано,аз като помня баткото кога се обътна за сефте-май беше чак след 5-я месец.
За разходките навън,дори и зимата в студеното няма да спираме,само не е хубаво когато има вятър и мъгла(и да не вали разбира се).Баткото ми е роден юли,и зимата няма да забравя на 6 месеца като беше,навън беше -2,-5 градуса,а той с ларингит и вкъщи.Водя го при една много добра лекарка тук в Бургас(бог да я прости,тя почина,но беше най-добрата) и тя ми каза-детето навън,когато дори са минусови температури,защото е сух студ,и вкъщи вечер да спи най много на 17-18 градуса,а през деня на отворен прозорец но облечен като за навън с космонавта,и така .Иначе нали се сещате аз вечер печката да е топло,като млада майка не знаех че не е хубаво,а той от сухото и топло вечер получил ларингит.

# 655
Denito, незнаех че топлото може да е толкова коварно  Shocked Уф, аз съм толкова зиморничава, че хич не ми се мисли как ще я караме зимата  ooooh!

# 656
Марчелка, честит рожден ден newsm59  Hug!
Много здраве, щастие, късмет  и най- вече любов ти желая и нека малкия Павел ви носи само радост!

Аз рядко пиша, но се опитвам да ви следя редовно.  Ние с Ева сме добре, тя расте, днес ни е третата  месечинка - чувствайте се почерпени от нас по тоя повод.
Става все по-забавна и съответно изисква повече внимание , отдавна гука сега вече се опитва да издава и нови звуци, няколко пъти се смя на глас , много беше сладка, играе си с играчките , които висят на шезлонга, но май взеха да и омръзват, а телевизор обожава да гледа. Опитва се да си държи шишето с вода, но го изпуска.
Все още не може да се обръща, единствено ако е настрани се обръща го гръб, не обича много да стои по коремче, затова я оставям за няколко минутки докато започне да мрънка.

Днес трябваше да сме на консултация и да и постяват и поредните ваксини , но се размина, ще ходим на 7.09., а аз с нетърпение чаках да отидем за да видя колко е пораснала, но нищо.
Кенгуру имаме и съм я слагала няколко пъти в него, мисля че се чувства добре и даже заспива.

Крусти засега нямаме, дано ни се размине, но пък коликите все още ги има, макар да не са толкова силни ,най-вече сутрин , даже мисля че те я събуждат, но аз отдавна нищо не и давам за тях, очаквам да се махнат вече, нали сме на 3 м. вече.
Все още имаме нощно хранене , но не смятам аз да и го премахвам, надявам се скоро сама да го направи, макар че не се оплаквам - добре си спи, та и аз покрай нея.
Приятен и спокоен ден на всички майчета и малки бебчета Hug!

# 657
Марчелка, честит празник! Много, много здраве и щастие за теб и любимите ти хора!

Марету, детските надбавки са по 35 лв. месечно. Условието е да имате под 350 лв.на член семейство месечно.

# 658
Здравейте, красиви мами !!!
Бррррррр, каква студена нощ изкарахме в нашия северен апартамент ! Дано днес да е по-топличко времето навън.

Вчера най-после, на 2 месеца и половина ни биха първата противохепатитна ваксина. Всичко мина тип-топ, без странични реакции. След 10 дена ще ни боцкат пак.
Иначе новите мерки на бебчо са 6,100 кг и 61 см.
Алексова беше питала за цвета на очичките - нашите отдавна са черни, нищо че още кърмя (колкото има, де !)
Само на ортопед още не сме ходили.  Ама се чудя ... Това с повторните прегледи през 3-4 месеца ми се струва прекалено. Едно време, когато големите ми деца бяха бебета, такива прегледи нямаше. Само педито ми беше казала, че ако бебето е на Памперс, това само по себе си е достатъчна профилактика, защото крачетата стоят разкрачени.  Thinking

И аз открих новия сезон на "Косопад".   newsm50
А тези витамини от ветеринарната аптека как се използват и къде има такива аптеки в София, че нещо не съм в час ?  newsm78
И от целулитните кремчета имам належаща нужда. При бременност знам, че не трябваше да се използват, а и за кърмачки не съм 100 % сигурна, че са ОК. Ама нищо, до другото лято има доста време, все ще влезем във форма дотогава.

Честит празник на помъдрялата с една година Марчела !!!  newsm67
Слънчев и лек ден на всички !

# 659
Привет!

Марчелка, честит празник!   bouquet Да си най-вече жива и здрава и все така спокойна и уравновесена!  Hug Желая ти много радости с малкия Паф!  Hug

Марету, документи за детски се подават в социалните по район. Попълва се една декларация на място, носят се декларации за доходите не родителите за последните 12 месеца и бележка от педиатъра, че детето е ваксинирано. Искат се и оригиналните лични карти и акт за раждане за справка на място. За цифрите, Ула ги е написала вече.  Peace

Косопада почна и при мен - първо с 3-4 косъма, вече стигат 20-30. Пия калмацин, пък дано да се размина леко!  Praynig
И аз съм много зиморничава, не мога да спя на 17-18гр. Снощи умрях от студ и днес вече извадих олекотените завивки. А знам, че е много хубаво за каляването на децата, но не мога да трая на студ.

Етка, и на мен много ми хареса кубчето, ще го потърся в Хипото.

Ние сме добре, каката ходи на градина, ние с Боре стягаме новото жилище, колкото можем. Той вече е супер спокойно бебе (пу-пу!), спи, яде, гука, хили се, спи по цяла нощ до 5-6 сутринта!  Party Нямам оплаквания!  Laughing Напоследък много обича да си хване двете ръчички една в друга, да си ги мачка и да бръмчи с устата  Joy

Приятен ден ви желая! И дано малко се стопли, че тук е кучешки студ!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт