Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 8

• 69 310
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Да Man_7_Utd ,може
1.диплома поне за основно,оригинал+копие
2.БЧК оригинал+копие
3.лична карта
4.медицинско от личен лекар и очен
5.зареди се със търпение  Mr. Green
ще ти дадАт заявление да попълниш,и трябва да платиш таксата....ако няма каса там където ще подаваш документите трябва да платиш предварително
много морски емоции ти пожелавам  Hug

Аз имам проблем и с дипломата, тъй като имам завършено основно образование в България, но средното ми е в чужбина и от там нямам диплома (или поне не нещо подобно на българските) и прецених, че няма смисъл да си създавам още работа да превеждам, легализирам и  т.н. това, което имам за средното и затова ще представя за основно само, но оригинала на основното не ми е тук и сега трябва да чакам да ми го пратят и да пристигне Sad

А за номер 5  Laughing За какво заявление става въпрос - от КАТ ли? И колко е таксата?  newsm78

Мерси много и на вас  bouquet

# 451
Да,от КАТ ти дават заявление....сумата е 25.00 лв.

# 452
Да,от КАТ ти дават заявление....сумата е 25.00 лв.

Ох, тези шофьорски курсове ще ми излязат златни беее ooooh! Laughing Благодаря много за отговорите  bouquet

# 453
  • София/Горна Оряховица
Съжалявам ако задавам тъп въпрос, но нямам време да чета цялата тема:
Колко струва курса за БЧК и някой има ли информация за Велико Търново - как да се запиша и т.н. ?

# 454
  • Варна
Ама тези инструктори и фирми не ви ли обясняват тези неща? Не поемат ли изцяло организацията на курса? При мен беше така! Как може да изкараш шофьорски курс, да си вземеш изпитите и през цялото това време да не разбереш, че е необходим курс БЧК. Който пък е и интересен и полезен в крайна сметка.

# 455
  • София/Горна Оряховица
Не мисля, че в това е основата на темата, но едва ли е много важно защо точно не съм успяла да изкарам досега курса БЧК, за който знам, била съм заета с много по-важни неща, а изпитите си взех отдавна и вече нямам връзка с инструктора си (  Laughing ) . Човешки зададох въпрос, не ми е ясна целта на горното скастряне  Rolling Eyes .

# 456
БЧК във Враца е 45.00лв. (мисля,че навсякъде е толкова)
Моя инструктор ми уреждаше всички изпити,дати и т.н. за това не знам каква е процедурата

# 457
Съжалявам ако задавам тъп въпрос, но нямам време да чета цялата тема:
Колко струва курса за БЧК и някой има ли информация за Велико Търново - как да се запиша и т.н. ?

Най-добре се обади в БЧК и питай каквото те интересува:
http://www.redcross.bg/contacts/contact2/tarnovo.html

Успех!

# 458
  • Бургас
Дами, аз вече съм шофьор. Взех и кормуването с 2 наказателни точки. Направих грешка при включването ми към околовръстното в Бургас. Предпочетох да набера скорост в аварийната лента, преди да се включа и се отчете като грешка в ползването на лентите. Но си го направих съзнателно. Достраша ме да се включа директно, защото там се кара доста бързо.
Чакам си китапчето в края на другата седмица и яхвам Полото.
Успех на всички, които сега им предстой изпит.

# 459
Честито, Sesana ...леко и безавариино шофиране   bouquet

# 460
здравейте, момичета!

от някое време ви позачитам, но сефте се разписвам. да кажа първо, че ми действате много окуражаващо и антистресиращо, нещо всъщност драгоценно за мен  Hug, която съм абсолютен шаш § паника (плюс хаотична, хвърчило, неконцентрирана, емоционална.., бе всякак погледнато, бедствие на пътя). накратко, листовките си взех от раз, но на първото кормуване преди ок. месец ме скъсаха на ляв завой, при който забравих да мина на по-ниска предавка (бях на 3-та и понамалих само с крачна спирачка). спрях си овреме зад един баварец, но изпитващият стъпи на другата спирачка секунда-две след мен и опулен ми заяви, че е бил първи и така е предотвратил ПТП. не ми се спореше, защото от притеснение щях да допусна други грешки.. и така. хъх.

склонна съм да държа донякъде отговорен инструктора си, защото въпреки старанието ми не спря тъъничко да ми играе по чакрите с отношение тип към хубава, но уязвмима жена. така и не се концентрирах и съответно правех системни грешки. когато преодолявах едни, хронифицираха други слабости при кормуването, и всичко това в сандвича от майтапи, лаф и неприятни погледчета. да не говорим, че съм активна кърмачка и малкото ми мозъчец вероятно изтича в млякото, че лятото не е моят сезон и буквално хибернирам от жегата и какво ли още не.. то ясно, че нищо не ме оправдава, задето не мога да овладея стреса и неувереността, но и гадните пари, които все пак вадя от устата на децата си, адски ме притесняват като фактор и така ми се иска да се получи магията някак от втория път поне.. но ми се струва брутално невероятно просто. излагейшънът ще е този вторник, на 09-ти. ще ми се да ми се маха от главата и да започна спокойно и без излишни неприятни усещания бавничко да се уча да карам заради себе си и семейството си. ехх, да видим, дай боже!

благодаря ви, че давате надежда и кураж! успех на всички в очакване като мен и очаквам подробните ви разкази!   bouquet

# 461
careener , ти ме прочети мене и моите перипетии и така ще видиш, че ще ти дойде повече увереност. Аз взех книжка от 4-ти път  Embarassed И инструктора сменях, че още от първа среща взе да ме подпипва по краката и ръцете, и страх и стрес изпитвах като теб, и изобщо съм минала през всичко, което описваш, ама най-накрая взех тоя изпит.

А сега и малко да се похваля на момичетата тук, дето ми бяха подкрепа, че вече си имам лична кола и от 2 дни ходя на работа с нея. Сам самичка. Като купихме колата мъжа ми дойде до работата ми с нея и каза да се качвам да си я прибера. Той седна на задната седалка и изобщо не ми помагаше със съвети. На другия ден дойде с мене до работата, пак на задната седалка и пак мълчеше. После си взе колата и се прибра с нея, а аз с градския транспорт и от тук насетне каза да си правя сметка, че това е от него. И че ако искам да шофирам да тръгвам сама. На следващата сутрин се събудих още в 4 часа и сън не ме хвана повече, ама като стана време поех дълбоко въздух и си се качих в колата и бавничко с 40-50 /то и толкова си трябва/ отидох до работата. Паркирах си перпендикулярно с предницата към тротоара, а после колегите ми я обърнаха да ми е удобно за излизане. На другия ден си я паркирах сама както трябва, ама с много маневри и заех място за 2 коли. Утре не знам как ще е. Направо ми се повръща като дойде време да карам, ама хубавото е, че като подкарам се поуспокоявам. Та така бавно напредвам. Надявам се с времето притесненията да преминат и да започна да изпитвам кеф от шофирането.
А и днес отидох до съседния квартал с дъщеря ми и после пак си паркирах добре назад с хиляди маневри и бавничко пълзене.

Та така това е от мене и на всички желая кураж и успех на изпитите, а когато започнете да се отчайвате четете моите преживявания и така ще видите, че куража ще се върне. Laughing

# 462
careener,успокой се и всичко ще е наред (ако ме прочете инструктора ми ще си падне от смях  Laughing)
на изпита си бях като призрак,пребледняла,ушите ми бучаха,нищо не чувах...абе като гърмян заек
още в началото направих първостепенна грешка и направо си мислех да спра и на където ми видят очите  Sad но изпитващия се оказа свестен...успокой ме човека,че се случва и да спра да се притеснявам защото само си вредя така....и беше прав...за това те и съветвам,на изпита си поеми въздух слушай изпитващия и си гледай пътя...
Моя инструктор ме посъветва да карам между 30 и 40 км.на спящите полицай да ги минавам възможно най бавно и хич да не бързам.Успех  Hug
r.i.angelova ,честито и кураж.
Книжката ще си я взема на 26.08 но за да не губя време си карам по малко Mr. Green
пп А аз си мислех,че е само легенда за инструкторите флиртаджии  Joy

# 463
  • Варна
Аааа, моля, моля, легенда е.  Laughing

careener, и мен ме скъсаха супер идиотски. На ляв завой изпитващия ми наби спирачките, заради цитирам: "опит за отнемане на предимство". Как и защо реши, че ще отнема предимството на автобуса (който между другото беше достатъчно далеч) така и не разбрах. Истината е, че хората пазят себе си и се презастраховат, защото е ясно, че ако стане нещо те са отговорни. Нищо де, другия път ще го вземем.

# 464
Момичета,с малко закъснение и аз да се похваля - на 29.07 взех изпита по кормуване. newsm44 newsm44 newsm44

Изпитващият беше мнооого готин и се отпуснах и си карах супер!

Общи условия

Активация на акаунт