Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 8

• 69 351
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Не се притеснявай и си питай инструктора да ти обяснява всичко което не ти е ясно.
Ето ти малко теория на кормуването, в дясно има линкове за самоподготовка. Може пък да ти помогнат малко да си изясниш нещата. Успех!  bouquet

# 286
Към издържалите теорията:
Дайте линк към листовките, които сте решавали.

# 287
http://www.svetofar.com/
http://www.shofior.com/exam.html

Аз решавах последните,но инструктора каза че имало няколко сгрешени отговора.

# 288
Flash* благодаря!Kolabola аз решавах листовките на Труд-инструктора и лектора,който ни водеше теорията категорично ни забраниха да решаваме листовки от Интернет.Там имало много грешки.

# 289
Здравейте!
Днес ми беше вътрешния  изпит по кормуване-взех го.Продължавам да си правя обичайните грешки ,май ще трябва да си взема доп. часове.Сега ще чакам да ми кажат кога ще е изпита пред ДАИ.

# 290
quote author=Ди75 link=topic=516836.msg18484067#msg18484067 date=1303301225]
Здравейте!
Днес ми беше вътрешния  изпит по кормуване-взех го.Продължавам да си правя обичайните грешки ,май ще трябва да си взема доп. часове.Сега ще чакам да ми кажат кога ще е изпита пред ДАИ.

[/quote] Браво.Ще си го вземеш и пред ДАИ щом си се представила добре на вътрешния.Какви ти бяха грешките? Моя изпит е на 09.06 пред ДАИ имам още 6 часа кормуване,но не се чувствам достатъчно подготвена Sad

# 291
А като споменяхте за вътрешни изпити - да си кажа и аз.Направих около 8-9 грешки.Неправилно престрояване,непускане на мигач,неминаване на 1-ва предавка в тясна уличка и 1 леко качване на тротоара Embarassed.
Инструктора каза, че не минавам... Confused Ще взимам 4-5 доп.часове и тогава на изпит...
Последните няколко пъти все карам след 17,00 и е просто някакъв ад по улиците....

# 292
Грешките ми са че като спра забравям да превлюча на първа ,тъпо но факт(това го правя системно).Днес като преминавах на  светофар светеше зелено ,но докато се изнеса стана червено и изпитващия каза че могат да ми го зачетат като грешка.Толкова бързо стана че като видях червеното изтръпнах.Другото трудно за мен е че като се престроявам в друга лента не мога да преценя дали ме пуска този отзад или не EmbarassedДругата ми грешка беше ,че едни пешеходци пресичаха не на пеш.пътека и аз малко късно реагирах, трябвало по-отдалече да се подготвя да спра ако се наложило.Ами те така ненадейно изкочиха и най-спокойно си ядяха баниците(много прости хора има).Не ми се дават пари за часове,но мисля да взема поне 2ч и имам 1ч бонус от инструктора.

# 293
Здравейте! Аз си взех листовките отдавна, но не съм писала  bouquet На 20 май съм на кормуване. Още от сега треска ме тресе Praynig

# 294
  • Варна
Здравейте!
Ди75, това за светофара .. случва се. Хубавото във Варна е, че повечето имат таймери, търси ги отдалече и преценявай. Поне моя инструктор ме караше да спирам дори и на оставащи 3-4-5 секунди въпреки недоволството на тези след мен.  На изпита докато се возех и изпитваха едно момче и той мина на жълто-червено на един светофар. Изпитващия само каза - това не ти го препоръчвам по принцип но случи ли се - газ и се изнасяш възможно най-бързо от кръстовището. Simple Smile И го каза защото момчето за части от секундата се зачуди какво да прави и понечи на натиска спирачка но все пак мина де.
Престрояването си е трудно за такива като нас без опит и плахи на пътя. Аз 2 пъти вече си променям маршрута точно защото не успявам да се престроя. Е, не обикалям града но се ядосвам де. Laughing Ще трябва да се науча да псувам, така ме съветват по опитните шофьори, олеквало. Simple Smile
Да не казвам, че още не съм изпреварвала движеща се кола. ooooh!
За пешеходците инструктора ти е прав - отдалече се готви за спиране, моя казваше : "Минеш ли пред пишка - няма книжка!"  Rolling Eyes
И постоянно ми се караше, че бързам. Дори на изпита се шофира половин час а не задължително от точка А до точка Б. Т.е. бавно, спокойно и сигурно - да минава времето! Peace
Dareland Rafiela успех и на вас!

# 295
Flash,много благодаря за съветите и подкрепата.Днес минах курса за първа долекарска помощ. Беше доста забавно.На 4.05 ми е външния по кормуване, дано мина успешно.Успех на всички на които им предстои изпит!

# 296

Престрояването си е трудно за такива като нас без опит и плахи на пътя. Аз 2 пъти вече си променям маршрута точно защото не успявам да се престроя. Е, не обикалям града но се ядосвам де. Laughing Ще трябва да се науча да псувам, така ме съветват по опитните шофьори, олеквало. Simple Smile

Псуването не помага за престрояването, иначе щеше да го има в листовките Wink.   Най-помага престрояването от предния светофар, особено ако има задръстване. Като си свикнеш с ежедневния маршрут, ще научиш и "лесните места" за престрояване.  И апетита идва с ... newsm01   Peace

# 297
Днес вече съвсем се отчаях-имам още 5 часа а карам ужасно,правя системни грешки.Направо се срамувам от себе си.Не знам какъв съвет да Ви поискам.Направо ми идва да се откажа. Cry

# 298
Никой не се е хвалил скоро с взет изпит.
Аз утре ще се явявам за втори път и още от сега ме тресе нервата. Та да помоля за по едни стиснати палци. Офф дано го взема, че вече яко ми писна.

# 299
Никой не се е хвалил скоро с взет изпит.
Аз утре ще се явявам за втори път и още от сега ме тресе нервата. Та да помоля за по едни стиснати палци. Офф дано го взема, че вече яко ми писна.
Стискам ти палци и искрено се надявам,че ще се справиш.

Общи условия

Активация на акаунт