Февруарчето на половин година става и скоро ще тича след него мама! (17)

• 22 303
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Елфи,браво за мерките на малката госпожица. А ти се притесняваш за това,че не иска да хапва. Явно месцето и соленото си й харесва,може след някой друг месец да се променят нещата.Според мен ,търпение му е майката.  Hug

Мяуче,не знам дали си спомняш,но бях споделила за подобен случай,с разликата ,че й бях сложила на Димана фибичка,беше с розова рокличка и в розова количка,с розови чорапки и розов чадър за количка. Отново чух въпроса :"Момче ли е?" Тъй ,че хора всякакви... ooooh! Качи някоя снимка на Люсил де.

Карли ,бебешкото столче за кола ни е харизано (така ли се казваше?) ,та не мога да дам препоръки,но според мен е важно да има няколко степени ,защото има и такива столчета,които са само за седнало положение. Аз пък не давам неща на Димана да си гризе,сякаш ме е страх да не се задави....  Rolling Eyes

Сузи,браво на Бо !  Hug На Hipp ли е това пюре? При нас също е на почит.

Рали,бързо да оздравяваш!  Hug

п.с.Ла Вида Лока,недей шпионира,кажи как сте?  Hug

# 631
Карли, супер манджа си избира момата, домат и хлебец си е класика  Hug Да споделиш как е приела блата, че да тествам и аз нещо подобно. Днес мислех да правя гризинки от оризово брашно, дали ще станат ще видим. Щом обича хляб, можеш ти да и правиш домашни питчици, те поне няма да са с неизвестни екстри. А иначе най-простия хляб, бял заводски има най-малко гадости.

Мен също още ме е страх като Съни Скай да не се задави Теата с нещата за гризане. А тя е специална, пюрета не признава, само неща дето да си ги държи и да си ги гризе и осмуква ... абе не ми е скучно.

# 632
  • София
Даммм, бисквитите се харесаха определено (не само от Ели, а и от мама   chef  Embarassed). Явно ще и пеквам такива домашни бъркочи, може и с оризово брашно и друг плод, както каза Шаманич , само дето следващия път ще направя малка модификация - ще направя пръчици, а не бисквитки, че тази форма много лесно се раздробява и цапа наоколо. За задавянето - не знам, Ели досега с нищо не се е задавяла, не знам късмет ли е, или си владее езичето  newsm78 Тя и с лъжичката нямаше никакъв проблем от самото начало, все едно е родена с лъжичка в ръката/устата Simple Smile

# 633
  • София
Тия от "Истината за нас" са ми много смешни,"ша ми дава ли да гледам мач? ми ако си мухльо нема да ти дава  Crossing Arms "Шъл ли мъ аресва ако трупна още 10 кг.? ми кат гледам колко ти е акъла - ни шъ  Crazy Един пък от сега си прай сметката ,кво ще му се случи, ако вземе та кръшне   Crazy
Joy
И на мен са ми смешни ама твоя коментар ме разби.

Слънчи, много благодаря на теб и майка ти за отговора по моя въпрос Hug Доста ме успокои, нещо се бях шашнАла.

Рали, да се оправяш бързо. Има вирус с повръщана и разтройство. Може да го караш по-леко.

Друго..друго newsm78 забравих какво ще пиша

Ясен седи без възглавници но като залитне на някъде и  се клати като матрьошка за да запази баланс hahaha

# 634
  • София
Мами с опит, кажете колко време се ползва обикновеното столче за хранене? Искаме да купим, но се чудя до колко има смисъл и какъв вид да бъде:
такова

или такова с идеята да го ползва и като поотрасне

# 635
  • offshore & overseas
Калина ползва второто (дървеното) и досега, направо е влюбена в него и го е съсипала тотално, но сме му махнали „масичката“ отдавна, а и го купихме късно, беше над година и половина (мисълта ми е, че не е много безопасно за бебе, което не седи стабилно, щото няма колани).

Няма да се отървете с 1 столче май-май. Халюша имаше 3 броя. Едно изхвърлихме, едно ще вземем сега от свекини за Люс (то е като първото, което си посочила и може да се ползва докъм 3 годинки или там според посочените кг.) и дървеното, за което споменах по-горе.

Но и бебетата си имат предпочитания и е напълно вероятно да не одобрят нашия избор...

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 17:51 от Мяуче

# 636
  • София
Кумико, ние това дървеното го пробвахме в един магазин, пъхайки бебка в него. Много е тясно и когато вадиш бебето, крачетата му се захващат и удрят/драскат в табличката. Освен това табличката е твърде малка, не става за по-нтатаък, когато връчваш на бебето паница и лъжица и се мъчиш да го научиш да яде само.

# 637
  • offshore & overseas
Напротив, дървеното е по-подходящо именно за по-нататък, защото може да стане и на столче и масичка, но бебето трябва да е по-голямо, даже вече да не е бебе, за да не се изсулва надолу...

Въпросната табла отпред, която аз преди нарекох масичка, може да се махне и самото столче се укрепва с винтове после, защото започват да тракат дъските, ако ме разбирате... Столчето е доста хубаво, а и не е скъпо. Както вече казах, Калина милее за него, а тя е капризна, та знае ли се...

# 638
  • offshore & overseas
Ето cснемки, народе! Напоследък тооолкова не ми се снима, че сигурно си личи, но нали все пак трябва да се запазим за поколенията. Laughing

И тук иде ред да изпсувам, оплаквайки се, че една съседка ми постригала детето. Е, само бритона, де, ама без въобще да ме пита, просто защото преценила, че ѝ влизал в очите... Това се случи преди да заминем за Пирдоп и бях меко казано бясна, и то най-вече на баща ми, че е позволил...

Мислех да подстрижа и нейното внуче, което е 4 месеца по-малко от Халюша и ходи без бритон, но ми размина... #Cussing out #2gunfire

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 18:10 от Мяуче

# 639
  • София
Леле, егати съседката  #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire

Заслаужава нея да подстрижеш!

# 640
  • София
Юхуу, мерси, душата! Никой, дори собствения ми мъж, не отчита зора, на който съм подложена. Но мисля, че в картинката си изпуснала една много заслужила мама - хем се грижги за 2 по-малки деца, хем готви и партита прави, гости посреща, бори се с гризачи, не спи ... много още има да се спомене за нейните способности - моля бурни аплодисменти за Любезна!   bouquet   bouquet   bouquet

За столчето за хранене - първото мисля, че е по-добро за старт. Имат доста полегнали положения и по-лесно се почистват. Това със столчето и масичката според мен е за по-голямо дете, виждала съм го при една приятелка, но нейното ли нещо не беше в час - супер нестабилно!Ако имаш голяма маса за хранене може да помислиш за нещо ей такова. Аз съм ползвала с каката, много е удобно и няма много степени на свобода.

За столче 9-18 кг - Карли препоръчвам ти Макси Кози приори. За мен те са лидер. Широки и удобни са всичките им размери. Навремето го купих за каката и струваше 255 лв, сега идея си нямам колко е. Още ме е яд, че не си купихме кошница на Макси кози, ами взехме на Джейн. Моето е такова.
Успех с избора!

# 641
  • София
Ето cснемки, народе! Напоследък тооолкова не ми се снима, че сигурно си личи, но нали все пак трябва да се запазим за поколенията. Laughing

И тук иде ред да изпсувам, оплаквайки се, че една съседка ми постригала детето. Е, само бритона, де, ама без въобще да ме пита, просто защото преценила, че ѝ влизал в очите... Това се случи преди да заминем за Пирдоп и бях меко казано бясна, и то най-вече на баща ми, че е позволил...

Мислех да подстрижа и нейното внуче, което е 4 месеца по-малко от Халюша и ходи без бритон, но ми размина... #Cussing out #2gunfire

Как ще подстригва детето  #2gunfire И аз се ядосах Crossing Arms

# 642
ДВ!
И ние с Йони да се присъединим към клуба на "момченцата" облечени с розово и накичени с диско въшки  Blush
Моята мома не може/ не иска да се обръща , но за сметка на това седи. Иска да седи и в количката т.е. да Седи без да е закопчана с колани, а небрежно хваната за борда, иначе рееев. А аз я разхождам все едно бутам рохко яйце.  ooooh! Радостта ми от съмнителната самостоятелност на бебка премина за късо време.
За захранването бях писала преди време, че сме на купешки пюрета, но нещо ни налегна финансовата криза яко и се наложи да й пасирам домашни. И оооо чудо всичко си проядохме- и зеленчуци и мъъъъничко месце. Кеф! Все пак ми изглежда отслабнала  newsm78
Ника аз видях в Технополис да се продават стоки с транспортни дефекти на сносни цени и при това в гаранция, но не беше богат избора. Имаше печки, микровълнови, хладилник, прахосмукачки, вана за крака ( bowuu) и нещо друго, което сега не си спомням.
Столче и ние трябва да купуваме, но поради горепосочените намалени финанси повечето покупки за бебе са от Продавалника и досега нямам забележка.

П.П. Надявам се не дразня с цвета. Днес ми е цветно  Peace

# 643
  • София
Мяу, казва ми че е невалидна връзката към снимката!
А за подстригването - НЯМАМ ДУМИ! Аз честно да ти кажа съседката лично бих направила на маймуна, откъде накъде ще решава тя!Е и баща ти има нужда от лекинко строяване в тази насока!

# 644
  • offshore & overseas
Ами, преценила жената, че дъщеря ми има нужда от подкъсяване на бритона, извадила си джобната ножичка от дамската чанта и... кръц-кръц. Това става по време на разходка. Баща ми естествено е пасувал...

#Cussing out #2gunfire

Слънчи, поднових линка!

Общи условия

Активация на акаунт