Отговори
# 525
оффффф,като крава съм ( като е за многозвучие) - толкова много ми тече коластра, а никак не искам да си слагам сутиен ,не съм слагала от както съм си в нас , а не съм си купила и протектори  ooooh! уж все изчаквах,ама да ви кажа времето си лети.
аз нямам помпа,но като ви слушам май си трябва- обаче струва ли си да се дават толкова много пари,ако ще я използвам за съвсем малко,както Данна  newsm78. другия вариант е да купя най-евтината  независимо каква марка е  newsm78

Яничка,аз не съм бързала, просто още преди месеци докторите ми казаха,че няма да устискам до термин и ще родя по-рано и аз за това заживях с тази нагласа. и си мислех ,че ще е около 15-16.08 ,ама не и сега това чакане ме изнервя, бих била много по-спокойна ,ако знам точната дата ,дори и да е след още месец,ама аз да си знам  Wink .

Danna_2010, смяташ ли ,че в тази жега ,ако е по боди с къс ръкав и панталонки ( или ританки- незнам как се казват) до под коляното и завито с пелена ,ще му е студено ?

# 526
gala. то при мен наистина излезе, че сме купили помпата, за да се изцедя 2 пъти  Simple Smile Но на мен ми е трето раждане, каналите са ми отворени вече и лесно тръгна всичко. При първо раждане се отварят по-бавно и по-често може да се наложи да се изцежда в първите дни, макар и по мъничко. В никакъв случай обаче не трябва да се цедите нон стоп, организма се затормозява, решава, че има да изхранва 3 бебета, произвежда свръхмного кърма и става някакъв ад. Аз си го причиних това първия път, слушайки лекарските съвети да се цедя до последна капка. А за евтините помпи - не знам как работят, нека някой сподели Peace Тази на Авент на мен ми е много удобна и напълно безболезнена, не я знам колко струва точно, най някъде към 80 лева беше  newsm78

Дани го бяха облекли в началото с боди с късо ръкавче и ританки, но бързо дойдоха и ми поискаха с дълъг ръкав, казаха, че са му все студени ръчичките. Това при положение, че в бебешката стая беше супер жега. Май не са като нас бебоците и акушерките не толерират много да стоят съвсем леко облечени. Аз и при мен като беше си го държах с дълъг ръкав, макар че в стаята беше жега. Климатиците бяха много силни и ги изключвах, когато бебчо е при мен. В никакъв случай няма да му е студено с късо ръкавче и пелена, може само някоя акушерка да помрънка, че не е подходящ късия ръкав  Wink

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 12:00 от Danna_2010

# 527
  • Варна
Момичета, помагайте!!!!!!!!!!! Praynig Praynig Praynig

Сгънах кошарата за по-лесно разнасяне и изпиране и сега не мога да разгъна. Кошарата е на Бертони Травел кид. Не мога да заключа механизмите и непрекъснато се свлича ту от едната, ту от другата страна  Cry Close

# 528
antonia, сигурно трябва двама души да я подхванат едновременно?

Аз сега съм сама с бебето, мъжът ми изведе децата, Дани спи, направо пълно спокойствие Heart Eyes Ех, докога ли ще е така, като знам какво ни чака тепърва  ooooh!

# 529
  • София
Psm, добре завърнала се вкъщи с малката Любов!  Grinning Бързо възстановяване и от тук нататък само хубави емоции! А наистина ли се налага да си спреш кърмата? Дано все пак да успееш с кърменето! Понякога нещата не стават така както си ги мислим, така че и да не се получи, не се обвинявай и не плачи. Имаш си най-голямото съкровище до теб и още хиляди начини да й дадеш най-доброто от себе си! Hug
Данна страшна си, с 2 малки деца и новородено намираш време за нас!  Peace Аз само като си помисля първия път колко време ми трябваше да се организирам. Не ми оставаше време да си измия зъбите, а камо ли да се добера до нета. А в тая жега май пелената така или иначе е била излишна. Поне ще има с какво интересно да си спомняте изписването. Аз няма да забравя как мъжът ми пропусна да ми донесе якето на моето изписване, а беше на 3 януари в една студена зима с огромен сняг.

# 530
Galence, az znam, che ne burzash ama drugite mnogo burzat da ni vidjat s bebeta Simple Smile)) No dobre, che stignahme do tuk, che inache shtjahme da gi rodim po-munichki, a po-malko bebe po-trudno se gleda.
Mejdu drugoto spored men tova s pompata si e strogo individulano. Kato si govorim s Desunique tja s dve ruce preporuchva izpolzvaneto na pompa. A I az sudeiki po drugi moi priatelki si mislja, che pompata e dosta polezna vesht. Hich ne mi se davat tolkova pari,nali shte vzimam elektricheska zaradi problem s kitkata,no posle vse shte ja izpolzva njakoia priatelka I razbira se nadjavam se I az, kato si napravim vtoro detence Simple Smile

# 531
*Мирка*, аз първия път също бях страшно зле, хем първия 1 месец гледахме бебето у нашите и майка ми готвеше и се занимаваше с прането. Мъжът ми беше почти нон стоп край нас с бебето. Аз предимно ревях заради проблеми с гърдите и кърменето, вдигах температура и не можех нищо да похвана  Crazy Нощем ставах по 10 пъти, защото каквито и протектори да слагах, подгизвах от кърма, абе чудо. Не за форум, ами за нищо не бих намерила време тогава. Сега просто съм по-добре физически, а бебето е още спокойно (това го казвам с голямо едно наум, защото никога не се знае кога ще ни изненадат коликите  Wink) Докато спи по 2-3 часа, има време човек да си свърши всичко. От сутринта съм извъртяла 2 перални, децата закусваха, приготвих им резервни дрехи, изпратих ги и оправих кухнята и хола. Е сега съм наистина волна птичка, друго за вършене нямам Simple Smile

А това, че е по-добре бебенцето да си е по-близо до термина, спор няма  Peace Дани ми се струва направо миниатюрен - изписаха го 2730 гр. Кака му и батко му бяха по 3500, той направо е като някаква играчка мъничък и крехък. Та сега ще гледаме да го охраним по-бързо  Simple Smile

# 532
аз мога да взема от моя приятелка на авент електрическа,обаче тя я е ползвала, друга нейна позната и снаха и - еми, малко ме е гнус. ама сега четох по форумите и май ще купя една, сигурно на авент ,но механична. така и така имам да излизам за още покупки - не съм купила козметиката, такова за гърди, и разни дреболии още.

Искам да помоля мамите със стерилизатор на авент ( зная ,че много сме го обсъждали,но нещо не мога да го изровя из старите теми ) , дали могат да си погледнат в упътването и да ми кажат как точно се ползва - колко вода, колко време, колко вата и ако има и други подробности . даже ,ако искат на лични .

# 533
За помпата, да ви споделя - след като изчетох всичко от библиотеката за кърменето (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0), съм решила да се кърмим колкото се може повече и да сме изключително на кърма, дори вода не мисля да давам до 6 меец. Дано само всичко да е наред и да няма проблеми които да попречат на това.
И точно заради това си взех помпа и си я избрах да ми е максимално удобна. Най-хубави неща прочетох за Авент, и си я купих - 80лв беше.
Задължително ще трябва изцеждане в началото като слезе млякото и ще трябва да се поизцеди, преди бебето да може да засмуче. След това като се върна на работа след една година и като продължавам да кърмя, ще ми трябва да се изцеждам. И вече ако възникне някакъв проблем междувременно и налага изцеждане също ще я ползвам.
Не ми се иска да взема евтина от която ще ми е трудно да се изцеждам и това да повлияе след това на кърменето и/или това да доведе до спиране на кърменето. Или да се повреди и да купя още една и ще ми излезе и по скъпо.

# 534
gala, мислех да ти услужа за стерилизатора да прочета, отидох да взема нашия и се хванах за главата. Мъжът ми е купил такъв за микровълнова ooooh! Ние не ползваме такава и съответно дано го сменят, даже направо с нещо друго, а не със стерилизатор. Иначе ще трябва да търся да го подарявам на някой, който е с микровълнова и ще може да го ползва. Всичко го бях предупредила, но за това не бях се сетила, гаранция и никоя продавачка не се е сетила да му спомене, дано го приемат утре за подмяна.

# 535
Danna_2010, добре че погледна. но в този ред на мисли,аз пък да уточня пропуска от моя страна,че точно за такъв ми трябва - авент за микровълнова. защото е на снаха ми и е изхвърлила преди години всичко.

# 536
Gala, I men me e gnus ot chujdi pompi. Imam dve priatelki ot koito ne bi me bilo gnus, no inache v nikakuv sluchai. Az imam sterilizator na avent za mikrovulnova. Ako za takuv pitash dovechera moga da ti napisha instrukciite.

# 537
Туко що ми препоръчаха да си взема седалка за къпане на бебето, казаха ми че е много удобна - http://www.zdravobebe.com/2009/12/blog-post_15.html. Не бях виждала досега такава, но ще потърся утре по магазините да видя какво точно ще намеря и на какви цени вървят.

# 538
diana.pd , има ги на много места и в сайтовете онлайн също. аз много ги харесвам,но нямам вана за съжаление , тя цялата ми баня е с размер на по-голяма вана.

# 539
Тази седалка е хубава, но няма да ти трябва в началото...все пак новородените не могат да седят...може би чак след 4 месец.

Общи условия

Активация на акаунт