Отговори
# 570
Здравейте,виждам че сте на тема кърмене,та да питам по опитните майчета,сега като нямам коластра означава ли че и  кърма няма да имам?Или не е задължително от сега да имам ,после ще се появи newsm78

# 571
  • у нас
NKl   bouquet  благодаря ти  Hug
сега видях че и други момичета са качили снимки Simple Smile много сте сладки всички Wink

geryaleksandrova видях че ми задаваш някакъв въпрос, но нямам време да чета всичко което сте написализа да разбера за какво иде реч, че чакам гости. Синтезирай ситуацията и ми я прати на лични Peace мисля че още днес ще мога да ти отговоря, но може би малко по-късно Hug

# 572
Да кажа моя личен опит. Първо бебе: мие на гърди всеки път преди кърмене, мазане с Гармастан. Проблеми: гъбична инфекция по гърдите ми и в устата на Божидар.
Второ бебе: Мазане с Лансинокс още през бременноста, не си миех гърдите с никакви сапуни или душ гелове. Преди кърмене не миех гърдите. След кърмене мажех с Лансинокс, но само първите няколко седмици.
Съветвам често сменяне на подложките за кърмачки и оставяйте гърдите определен период през деня на въздух. Гледайте да няма влажна среда защото благоприятства развитието на гъби и бактерии. Иначе самата кърма си има антибактериални съставки.

# 573
  • София
Tommelise , много ти е хубава прическата !

# 574
  • Варна
NKl, не може ли тази решетка да се фиксира с винтчета? Знам, че има специално лепило за дърво, но колко е надежно и безвредно идея си нямам.

# 575
Kirra и аз нямам, мои познати са ми казвали, че също не са имали преди раждането, а после са си кърмили бебетата.

# 576
За леглото, не може с винтчета,че те са 12 пръчки и всички от 2-те страни влизат в едни дупки и там трябва да се залепят на ново, защото се измъкнаха всичките до една,а самите пръчки са толкова тънки,че освен лепило не знам какво друго...Ами ще кажа на мъжа да вземе някакво секундно лепило,че като че ли най-малко мирише. Не знам какво друго да направя.

Виждам,че май повечето сте ползвали или ще ползвате кремче Лансинох, така че мисля и аз да си взема. А иначе и аз нямам коластра сега, но се надявам като родя да се появи. Май доста жени нямат докато са бременни.

# 577
  • у нас
отговарям в темата тъй като сигурно всички се вълнуват Peace
това е една условна граница над , която се предприема приложение на антибиотици. околоплодния мехур е стерилната среда, в която се е развивало бебето- при пукането му все пак е изложено на бактериална флуора и поради незрялост на имунната система на бебето се предприема приложение на аб. Може да има и др. причина но аз не знам, но мога да проверя Wink, но утре Crazy

# 578
Ооооооооооооооооо  #Cussing out , на мен току що ми се разпадна решетката на бебешкото легло  newsm61 . Може ли такова нещо!!!! Явно лепилото е било пълен боклук, сега с какво ще го лепя. Дали има значение какво е лепилото? Ц 200 дали е подходящо за решетките? Някои да знае нещо не много вредно, че съм чувала,че някои материали не се използват за легълца, но не знам кои. Иииии, може ли такова нещо!

Каква марка е злополучното легълце? А няма ли гаранция?

# 579
Моята баня е 2 на 1 ,а коритото ми е от най-големите и широко и стойката му огромна ( ама нали ми го подариха , та не съм го избирала) и абсолютно няма къде да го сложа по пода,та мислих ,мислих и реших - забих два доста дълги пирони ли са болтове ли са , незнам точно какво е горе почти до тавана и там го закачам легнало с дъното на вън и така хем не ми пречи,хем е на чисто , и на удобно. и така като ги изсипя няма да го чакам да съхне ,а си го закачам и то си капе.

NKl, ние нали взехме почти същото легло като модел, но нямам проблем ( за сега  Mr. Green) с решетката , даже милото не я беше лепил изобщо и си седеше така,ама нали аз съм си мрънкало и всичко трябва да се прави перфектно,та го накарх да я разглоби и да я залепи - това е първото нещо,което го оставих да направи без да му вися на главата и той обърнал пръчките  #Cussing out , е, беше му и последното. но мисълта ми е ,че според мен не сте ги натиснали достатъчно и една пръчка ,като е тръгнала е повлякла и другите. защо не пробвате по-добре да ги натискате в дупките, първо направете едната страна ,после другата . а иначе има много лепила по магазините специално за дърво, то е безвредно и не мирише.

Tommelise, много ми беше интересно  как изглеждаш ,но сега като те видях съм много очарована , имаш много меко излъчване и много симпатична усмивка

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 18:02 от gala.

# 580
  • София
Tommelise ,мерси за отговора!

# 581
Легълцето е Аделина Лукс на Бейби Дизайн, досега ниакакви забележки, просто нямаше и драскотинка по детайлите, много хубаво стана, но проблемът дойде от там,че то е с 2 степени на решетката - при долата се подпира решетката долу на леглото и досега беше така стояла - ок, но сутринта я вдигнах на горната степен (както е за по-голямо дете),за да си подпра повивалника на леглото и я оставих така - в горната позиция и по едно време - щрак и от едната страна гледам преградата се измъкната от пръчките и увиснала надолу и аз като я пипнах да я "наместя" и хайде и от другата страна се измушиха и една клечка остана отгоре даже  Mr. Green http://september2010.snimka.bg/baby/pokupki.515100.20224570 . То ще се оправи с лепило,ама може ли такова нещо на ново легълце, ами ако хипотетично това се случи на някоя мама с по-голямо дете и докато тя е в дугата стая то отскубне пръчките и се нарани? Не може така.

# 582
именно поради тази причина го накарах милото да ги залепи, и нашето същото , но с друго име и при нас има лек проблем с решетката,но от друго естество, просто след като я залепихме и се получи някакво изкривяване и сега ,като я местя от горно на долно ниво и е много трудно трябва сила да се влага,което на мен категорично ми говори ,че няма да издържи дълго ,а и като съм гушнала бебчо надали ще мога с една ръка, но не мога да се ядосвам,аз за това обичам сама да си правя всичко,но....

# 583
За почистването на легълцето - и аз миналата седмица се чудех с какво да го почистя след като го сглобихме. Помня че някой беше писал, но така и не успях да намеря и накрая го изчистих с един мокър парцал с вода и малко спирт, и после със един сух.
Ние направихме последни разместваня и стана страхотно вече за посрещането на бебето.

Аз да ви попитам понеже от миналата седмица се заглеждам че съм си за козметик, за едно почистване на лицето и четох че сте ходили. Аз исках да отида обаче незнам дали ще издържа легнала цялата процедура около половин час.
При вас как беше?

# 584
  • София
Нашето легъце ,което поръчахме също е на Бейби Дизайн ,трябва да си отбележа някъде това с решетката ,че да го имам в предвид.

Аз пък искам да ходя да ми правят кичури и се чудя дали мога да издържа  4 часа в фризьорския салон  newsm78 .

Общи условия

Активация на акаунт