Отговори
# 540
  • София
Задължително ще трябва изцеждане в началото като слезе млякото и ще трябва да се поизцеди, преди бебето да може да засмуче.
Ами не е задължително да се наложи изцеждане.  Simple Smile За 2 год. и 2 мес. кърмене само 2-3 пъти са ми се препълвали гърдите и то не в началото, а по-нататък, когато малката е пропускала някое кърмене. Но пък бебка през деня беше постоянно с мен в болницата и нон-стоп като беше будна ми висеше на гърдите и всичко си изцокваше. Май вече съм писала, но аз първите няколко седмици изобщо даже нямах и помпа. После една приятелка ми даде нейната на Авент, колкото да имам за всеки случай. Така или иначе тя се стерилизира и не ме е било гнус, че не е нова.
А тези седалчици, които са ти препоръчали са удобни, но за бебета, които вече могат да седят. Аз лично съм много доволна от анатомичните ванички, които от едната страна са за лежащи бебчета, а от другата за по-големи. Нашата я ползвахме почти до 2 год. възраст на Ивана. Голяма игра падаше в нея, правеха си пяна с баща й, плуваха патета, къпаха куклите.  Другият вариант е обикновено коритце с шезлонг от плат. Неудобството е че след всяко къпане шезлонгчето е хубаво да се изпира или поне изплаква от сапунената вода. А пък и анатомичната ваничка се пълни с по-малко вода, отколкото нормалното корито.

# 541
Здравейте мами,
То човек да не излезе да се разходи, сто страници изписахте...много сте бързи Simple Smile)
Danna_2010 честито, много е сладък малкия и баткото и каката. Да са ти живи и здрави всичките и много да те радват.
Нали и аз ще раждам в същата клиника щом казваш, че всичко е наред, няма да се притеснявам. Все още се чудя какво да нося, защото по телефона ми казаха само няколко неща. Ще ме посъветваш ли - не ми се носи нищо излишно, а и засега ще раждам нормално.
Ако няма усложнения дай Боже след колко време те изписват?  Hug

# 542
Разгледах всички бебешки снимки, големи са бонбони всички бебета  Heart Eyes

Да ви питам с какво ще почиствате ваната за бебето?

# 543
И аз нямам място и затова още не съм ходила да купувам ваничка, то само това ми остана и се чудя като я взема къде да я съхранявам, но ще трябва да й се намери място, иначе незнам как ще къпя бебето без ваничка. Имам само един леген, чудех се дали само с легена ще мога да къпя бебето, но незнам. В началото покрай пъпчето ваничка със сигурност няма да ползвам поне една седмица и затова не бързам да я купувам, но след това сигурно ще ми трябва.
Споделих притеснението ми за пъпчето и за къпане в началото с една опитна майка вече на две дечица, тя ми препоръча точно от тези седалки - шезлончетата, че са много удобни и двете ръце са ти свободни и къпането става много лесно.

# 544
Gergan_ka , нищо не каза за количката???

# 545
diana.pd, аз също не съм купила ваничка, а съм я оставила за по нататък и то по няколко причини
първо - докато не падне пъпчето, няма как да слагаш бебето да седи или лежи - аз лично мисля в този период да се къпем над легена Rolling Eyes това естествено само в случай, че не те е страх от изпускане
и второ - с голямата щерка използвахме такъв шезлонг, с плат (тогава, преди 14год, нямаше такива по магазините, то и магазини нямаше толкова  Joy и бабата беше направила с подръчни материали). много е удобен наистина

# 546
gala, ето:

Стерилизира 6 шишета за 2 минути
Побира до 6 шишета 260 мл Авент или 2 Помпи Авент и 2 шишета Авент
Побира се в повечето микровълнови фурни
 2 минути при 1100 0 1850 W, 4 минути при 850 - 1000 W, 6 минути при 500 - 800 W

Gerganka, значи - искат от теб нощница (за самото раждане ти дават тяхна, но за после - твоя), чехли, дрешки за бебето (памперси си имат там), документи каквито имаш от проследяване на бременността. Хубаво е да си имаш мокри кърпички, че да можеш да почистваш бебенцето, като е при теб. Вечер ги къпят при тях в бебешката стая, но за през деня, ако се наака е хубаво да имаш. Общо взето това е. Ти вече си вземи помпа и всякакви други лични принадлежности каквито искаш. В баните на клиниката има хубави душ - гелове, шампоани и сапуни за ползване от майките. Дамски превръзки си имах мои, в болницата дават лигнин. Персонала е страхотен, много са любезни всички наистина, аз съм сравнително капризна, но останах много доволна  Peace Ааз родих секцио, изписаха ме на 5 ден, но за нормално сигурно още на 2-3 ден някъде те пускат. Питай нещо друго, ако има.

# 547
За ваничката аз моята винаги съм я мила с това с което къпя децата, имам отделна гъбичка домакинска и така.
Никой нищо не каза за гиназола?
Сега гледах репортажа за болницата във Варна. Cry Господ да пази децата ни момичета...
За проблемите с кърменето пишете в кърмаческия и търсете съвети от Бу и другите мами.
Иначе помпата ми беше и двата пъти на Авент, сега пак нея. Много ми е удобна, при второто раждане се изцеждах само 1-2 дни в родилното и то само за да ми намалее напрежението в гърдите. Като винаги преди да цедя си правя душ с топла вода на гърдите, а след цеденето правя душ със студена. Първия път като родих едва не направих мастит, но втория нямах никакви проблеми. Моя съвет е също да не миете гърдите преди всяко кърмене и след кърмене да мажете с  Лансинокс за да не ви се разраняват зърната.

# 548
И аз нямам място и затова още не съм ходила да купувам ваничка, то само това ми остана и се чудя като я взема къде да я съхранявам, но ще трябва да й се намери място, иначе незнам как ще къпя бебето без ваничка. Имам само един леген, чудех се дали само с легена ще мога да къпя бебето, но незнам. В началото покрай пъпчето ваничка със сигурност няма да ползвам поне една седмица и затова не бързам да я купувам, но след това сигурно ще ми трябва.
Споделих притеснението ми за пъпчето и за къпане в началото с една опитна майка вече на две дечица, тя ми препоръча точно от тези седалки - шезлончетата, че са много удобни и двете ръце са ти свободни и къпането става много лесно.

При нас е абсолютно същото положението. Много ни е малка банята,имам 1 легенче само, което използвам за пране, простиране и т.н., но мисля,че и бебето ще се побира в него в началото. Ако е много неудобно ще търсим вана по-нататък, но определено ще гледам да е малка. Гледах едни сгъваеми:http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=5598 , които можеш навсякъде прибереш,но те като се рагънат изглеждат доста ръбати и дълбочки и дедето ще се хвъзга в тях, може би ще трябва отделна поставка за такава вана. Но все пак е по-добър вариант, все ще я сместя някъде. Иначе има такива удобства за мамите с големи бани, има си ванички със няколко етажа шкафчета отдолу и тъкмо няма да стоиш наведена,докато го къпеш, но, уви, един такъв шкаф е голям почти колкото цялата ни баня с тоалетна  hahaha

# 549
Циф дали е подходящ за почистване на ваничката?

# 550
Лансинох и аз си взех, не се мажа редовно, но наистина е хубаво да има какво да омекотява зърната. Най-важното е да не се отказвате да кърмите при първите затруднения - за съжаление това се случва с много жени, родили за първи път. Сега наистина с всички консултанти, които са на разположение трябва да се търси веднага съвет.

Мъжът ми е взел ваничка Disney  с вграден дисплей за температурата на водата. Вижда ми се огромна, мога да къпя и големите деца в нея, ако реша  Wink

# 551
Циф дали е подходящ за почистване на ваничката?

О, как Циф, той е безмилостен, имам чувството,че ако го оставиш някъде за по-дълго ще разяде всичко. Аз вкъщи чистя тук там с Циф,ако има петна,.които от нищо не се махат, то Циф ги маха.Но недей по-добре. С малко бебешко сапунче по-скоро или нещо като веро, после добре изплакнато.

# 552
 NKl интересна е тази ваничка. Не бях виждала подобна. Да ви кажа имала съм най-различни поставки, но никога не са ми били удобни. Дори коритото на САМ уж е анатомично, но за новородено не ми е удобно. Ползвам си най-обикновенна ваничка и с едната ръка си държа бебочето.
Според мен няма нужда от такива силни препарати като циф. Ползвайте шампоана на бебчето. Peace
Тази книжка ми е помогнала страшно много когато кърмех. Сега съм си я сложила пак в багажа, защото доста неща се забравят. А точно в родилното имах нужда от съвети и подкрепа и макар под формата на книга много ми помогнаха нещата който са писани вътре. Не се колебайте да търсите помощ и го правете навреме. Момичетата консултанти от Ла Лече са страхотни. Peace

# 553
Gergan_ka , нищо не каза за количката???

Ами не казах, защото реших да не се ядосвам.
Жената от магазина, както си говорехме и преди, беше доста нелюбезна и започна да ми обяснява, че продавала колички от 10 години и аз съм била единствената, която виждала точно този проблем в тази количка. Та както и да е, засега ще сме с нея, че не ми се дават наново пари, а после ще видим.
Много се бях разстроила за това и няколко дни се скъсах от какви ли не мисли и рев. Доктора ми каза, че това се отразява зле на бебето, вдигам кръвно и затова реших да спра поне в последния месец да се ядосвам, че 8 месеца грам спокойствие нямах.

# 554
Danna_2010 много благодаря за информацията за клиниката.
Надявам се всичко и при мен да бъде наред и да мине бързо и леко. Засега не се сещам друго да те питам, но ако се сетя знам към кого да се обърна.Simple Smile
Аз също съм от капризните и гнусливите, но като гледам положението няма да е чак толкова зле. Поне се надявам.
Благодаря отново.

Общи условия

Активация на акаунт