Отговори
# 555
Благодаря, ще ползвам бебешкия шампоан. Аз си купих вана, в която се слага шезлонг от плат, отделно си взех термометър за водата. Може обаче да се ползва и обикновен термомътер.

Danna_2010, ти как си? Бебчо е много миличък  Heart Eyes На мен ми предстои секцио и вече започвам малко да се притеснявам.

# 556
  • София
Не се колебайте да търсите помощ и го правете навреме. Момичетата консултанти от Ла Лече са страхотни. Peace
Напълно подкрепям!  Peace Запишете си националния номер на Ла Лече Лигата, на който можете да звъните за подкрепа, информация и помощ с кърменето - 0888 555 385. Аз си бях систематизирала инфото от Библиотеката на Кърмаческия подфорум в един файл, който си разпечатах и ми стоеше в багажа. Защото едно е да се подготвяш теоретично, а съвсем друго, когато се сблъскаш с реалността.
И нашата баня е супер малка, затова още като мъдрувахме кое къде ще сложим, планирахме да има място за ваничка за бъдещия бебчо, тогава още в проект. За целта се наложи да се откажем от идеята за душ-кабина. Иначе много семейства си къпят бебетата в кухнята или в спалнята/детската, особено зимните месеци, ако банята им е студена. Разнасят се ванички, кофи с вода, но ако няма място и това е вариант.

# 557
Здравейте,

гледам, че и за повечето от вас спането е мираж  Tired Tired сигурно наистина се подготвяме за нередовния сън около малките. Природата си знае работата, но е доста изнервящо и недоспало положението. И пак да се оплача - таза ме боли зверски, и точно заради тази болка не мога да си намеря място вечер.

Днес почнах с прането на дрешките, нали вече  ми донесоха креватчето, шкафа, кошарата и лека полека почвам да се подготвям, че снощи си изкарах акълите (то не че ги имам в количества) това бебе не спря да се движи в продължение на 3 часа, НОН_СТОП, аз почнах да си мисля, че иска вече да излиза, корема ми целия твърд като камък, и като се сетих, 4е нищо не е готово за неговото появяване, днес се започна.

Да ви питам, с какво ги чистите шкафовете, само с водичка ли??? или и малко течен сапун да сложа или малко от тео-бебе??

Следобеда ще отида на църква да запаля една свещичка и после за количката и да си купя още един простор, че 2 хич не ми стигат, направо се изумих, отделно още колко дрешки имам .. не е истина, хората са ме заринали направо, ама да бяха дали и по един простор  bowuu bowuu

За коритото - дадоха ми едно най-нормално за новородени със стойка и една възглавничка за главичката му да не е на пластмасата. Не ги разбирам кой знае колко, като почнем да се къпеме, живот и здраве, ще разбера аз добро ли е не е ли.

Много ми е тъжно, че мъжа ми е по цял ден работа, няма събота, няма неделя, и все като тръгне да ходи на работа рева като магаре, той се вижда в чудо милия.  Cry Cry Cry Все съм си сама, като кукувица. айде, пак се разревах, много е гадно.

# 558
  • София
Здравейте и от мен!
Снощи си направих списък с всико неоходимо което още не съм купила....и се оказа ,че е адски много  #Crazy  #Crazy  #Crazy !Цяла нощ не съм спала от притеснения ,че нищо не ми е готово ,даже багажа за родилното не съм спретнала!Имам само две нощници и това е!За бебо няколко дрехи и до там!А мъжо вика рано е още да копуваме ,още да почакаме.С неговото чаканебебето ще се роди и ние сигурно пак ще чакаме!Много ме е страх беба дали ще си дочака датата за секцио.И двамата с баща й сме раждани в първите дни на деветия месец.
И ходих 4 пъти да пишкам през ноща на всичко от горе  #2gunfire !

Аз нали много не ги разбирам нещата и защо като при случая с Данна /не са знаели кога е започнало изтичането на водите / се дават антибиотици?

Подготвила съм се да кърмя.Имам нагласа ,че ще кърмя изключително беба поне до 9-тия месец!Имам помпа за кърма на Авнет ,кремче за зърната Гермастан/исках Лансинох ,но не си намерих по апттеките/ ,трябва само да си купя силиконови зърна и дрги там помощници.

Аз да питам още нещо :защо  не е хубаво всеки път преди кърмене да се мият гърдите?

Яничка ,подкрепям те относно всичко около паролата

Герганка ,по-леко с нервите  Hug има толкова неща които не можем да променим и няма смисъл да се яосваме.Само си тровим нервите.Пробвай да я продадеш на други количката.

# 559
antonia,проблема може да ви идва от това ,че сте опънали дъното.Първо щракваш горе 4те страни и най-накрая дъното Peaceпробвай.Поне нашта е така,а тя е бертони.

# 560
От Бу ми е този съвет за миенето на гърдите. Когато се подготвях за второто раждане и кърменето тя ми каза, че ежедневния душ е достатъчен за поддържане на добра хигиена. Ако все пак ви е по комфортно миене преди всяко кърмене правете го само с вода защото сапуните изсушават прекалено кожата.
Тук има интересни неща. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4920
И на нашата кошара дъното трябва да не е опънато иначе много трудно страните се застопоряват. Въобще са си мъка докато ги направя тези страни на кошарата.    Confused

# 561
geryaleksandrova, според моя лекар ако е имало повече от 6 часа от изтичането на водите до раждането, можело било да стане инфекция. Както и да е, и в епикризата ми пише, че е даван профилактично антибиотик на бебето и след като не се е потвърдило да има инфекция, лечението е спряно.

А за миенето на гърдите - ако се прави постоянно, то допълнително изсушава кожата според мен.

# 562
  • у нас
днес бях на разходка Heart Eyes и съм качила една снимка с хубавия ми цвят на косата - да ме видите Laughing и бузите също Joy сега се връщам да ви чета Whistling

сега ще кача и една в целия ми блясък  Joy

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 16:13 от Tommelise

# 563
Tommelise, много хубава коса имаш!

И аз качих една моя снимчица от моренцето.Ама всеки път като отворя албумчето и не мога да се нарадвам на мъничетата, като си представя,че има едно такова в мен и направо  Hug

# 564
  • Варна
alximika, Валерия,   bouquet  bouquet  bouquet
Цял ден се боря с тази кошара, не става и не става. Мислех утре да ходя в магазина да ми покажат какъв е чалъма. Това е за вас дами  Heart Eyes

# 565
За мастита-и при първото ми раждане така стана,но бях вече унас и цяла нощ с компреси ицедене и слагане на Борис на гърда се оправих.Но всичко трая един месец и кърменето приключи,спря ми кармата.Сега като усетих,че ми слиза кърма дръпнах с помпата и видях,че има.Съответно си кърмих Любов(но тя изяжда не много) и трябваше да изцеждам с помпата,защото имах много кърма.Много бързо ми се пълнеха гърдите,а бебето добре нахранено(от гърда)не се будеше на по малко от 3 часа.Та пак трябваше да цедя.Общо взето нямаше сън и на втория ден от нашето кърмене ми станаха бучките,които много болят.Разраниха ми се зърната въпреки,че ги мазах с Лансинох и изобщо целите гърди са ми болезнени.Станах нервна от недоспиване,болки и т.н.В крайна сметка реших,че е по-добре да съм спокойна майка и да си я храня  с АМ,отколкото нервна(все пак имам и един  батко,който и той ми лази по нервите).Решението е трудно ,но го взех и сега пия хапчета и съм пристегната с едни бинтове.Спирам,че стана дълго и  отекчително.

# 566
Ооооооооооооооооо  #Cussing out , на мен току що ми се разпадна решетката на бебешкото легло  newsm61 . Може ли такова нещо!!!! Явно лепилото е било пълен боклук, сега с какво ще го лепя. Дали има значение какво е лепилото? Ц 200 дали е подходящо за решетките? Някои да знае нещо не много вредно, че съм чувала,че някои материали не се използват за легълца, но не знам кои. Иииии, може ли такова нещо!

# 567
За хигиената на гърдите в моята книга пише първите няколко седмици след кърмене зърната да се почистват парче мек плат, натопен в преварена вода, защото задържаното мляко е добра храна за бактериите. Разбира се ежедневен душ и миене на ръцете преди всяко кърмене.

Бебешкия шкаф почистих с кърпа с вода отвътре и отвън.

# 568
Антония радвам се, че си се преборила с кошарата. Grinning
NKl предполагам, че ако се е измирисало няма значение какво точно е било лепилото. Просто хубаво проветри след като залепиш. Peace

# 569
  • София
Danna ,или по скоро към Tommelise, тази инфекция от какво може да се получи?На мен този момент не ми е ясен  newsm78 ама никак.
Ако не си мия гърдите преди кърмене ,т.е. да не ползвам крем за зърна който се отмива ,а само такъв който не ,така ли да го разбирам ?

Между  дръгото от няколко дни съм решила да пренебрегвам кантара и ми е много интересно какъв ще е крайния резултат  Crazy .

Общи условия

Активация на акаунт