Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват контракциите преди раждането и подготвителните контракции?
Каква е степента на зрялост на плацентата и какви са връзките й с контракциите?
Какво представляват контракциите по време на раждане и как протича физиологичното раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват контракциите преди раждането и подготвителните контракции?
Преди раждането контракциите могат да бъдат подготвителни, които не са болезнени или съвсем слабо болезнени и не водят до разширяване на шийката на матката. Когато започне раждането, контракциите са редовни, постeнно се засилва болката, скъсяват интервала между тях и удължават продължителността на всяка контракция.
-
Каква е степента на зрялост на плацентата и какви са връзките й с контракциите?
Степените на зрялост на плацентата са три: ранна (бременност), междинна (развитие на отделните и съставните части - островчета) и късна (презряла, калцирана, преносена бременност). Връзката с контракциите е, че подготвителните контракции не водят до разширяване на шийката на матката, докато контракциите при раждането са редовни и водят до разширяване на шийката на матката.
-
Какво представляват контракциите по време на раждане и как протича физиологичното раждане?
Когато започне раждането, контракциите се появяват на редовни интервали, като болката постепенно се засилва, намалява интервала между тях и удължава продължителността на всяка контракция. При физиологично раждане при първораждали се очаква 1 см разширение за 1 час, докато при второ бебе е 1,5-2 см на час. Важно е да избягвате безсмисленото висене в болницата и да се подготвяте за родилния дом с непокътнат околоплоден мехур.
-
Какви могат да бъдат причините за болки във влагалището, които изчезват след няколко минути?
-
Какво представлява зрелостта на плацентата и как се определя?
На мен ми предстои секцио и вече започвам малко да се притеснявам.
!
има толкова неща които не можем да променим и няма смисъл да се яосваме.Само си тровим нервите.Пробвай да я продадеш на други количката.
сега се връщам да ви чета 
, на мен току що ми се разпадна решетката на бебешкото легло
. Може ли такова нещо!!!! Явно лепилото е било пълен боклук, сега с какво ще го лепя. Дали има значение какво е лепилото? Ц 200 дали е подходящо за решетките? Някои да знае нещо не много вредно, че съм чувала,че някои материали не се използват за легълца, но не знам кои. Иииии, може ли такова нещо! 
ама никак.
.