Турската кухня *4*

• 225 269
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, ще имам гости от Турция за обяд.Решила съм телешки джолан да готвя.Дано да намеря...но се двоумя-със зеленчуци или със зеленчуци, гъби и дюля, в кален гювеч да го приготвя?
само жената е българка, семейството живее в Истамбул, с две дечица...дайте ми моля идеи.Искам да им е вкусно, но пък и да е нещо по-различно.Въпреки , че сестра ми е женена за турчин и скоро се мести близо до Истамбул, аз съм си гола и боса в тяхната кухня Simple Smile.
Мерси предварително.

Ей, видните кулинари на темичката, дайте едно рамо на сестра ми с идеи  Flutter

# 226
Момичета, ще имам гости от Турция за обяд.Решила съм телешки джолан да готвя.

Ей, видните кулинари на темичката, дайте едно рамо на сестра ми с идеи  Flutter

Свински джолан под фолио, много вкусен! Heart Eyes luizi, това само като резервен вариант, ако не се намери рецепта от турската кухня. Peace Само телешкият джолан сигурно ще се пече повече време или пък да се нареже на парчета... newsm78

# 227
Labrex ако са турци и религиозни, едва ли ще консумират свинско  Whistling

Можеш да направиш Измир кюфте, пилав и супа

# 228
Labrex ако са турци и религиозни, едва ли ще консумират свинско  Whistling

Можеш да направиш Измир кюфте, пилав и супа

Аз имах предвид телешки джолан да направи по тая рецепта, просто е вкусна! Затова написах, че сигурно ще се пече повече време. Peace

# 229
labrex благодаря ... да тя и по рецептата, която е споменала, каза че телешкия джолан трябва да се пече 4-5 часа, така че няма проблем..     Hug

# 230
Ами, благодарско за идеите.Намерих някакво малко джоланче, та добавих и телешки гърди.Ще ги бутна в кален съд с подправки и зеленчуци,и гъбки и червено винце.Дано стане крехко месцето, че много ме е страх от някакво жилаво телешко...
Пък гостите са близки,няма да ми намерят косур Simple Smile
Сестричке Hugобичам те!!!Ще ми липсваш... Cry

# 231
 Hug  и аз те обичам ... ето тук съм  Hug

Сори за спама  Rolling Eyes

# 232
Аз пък си мисля, че ще е по-добре да им спретнеш нещо по-близо до българската кухня.....щом те ти идват на гости редно е да го изненадаш/турчина/с нещо българско,а не това което той и без друго си яде в Турция.... PeaceСтига разбира се да се придържаш към религиозните порядки.... Hug

# 233
  • Истанбул
Здрасти HugПо принцип кухните ни не се различават кой знае колко.Но например местното население не приготвя мусака с картофи като в БГ или сарми с кисело зеле.За телешкото месо=тук в ТР се вари със зеленчуци=моркови ,картофи и става нещо като чорба=на мен този вариант не ми допада.Може някакви карначета с телешко месо=тук няма такива неща.

# 234
Много ми хареса соса за дюнери, който правят в лавките за фаст фууд и много ми се искаше да опитам и аз да си направя вкъщи... и след много различни рецепти, които ми бяха дадени, най-накрая се получи това, което исках - соса стана едно към едно с купешкия.  Wink Simple Smile

# 235
  • Казанлък of all places
Я кажи съставките на твоята версия? Един такъв гъстичък и леко кисел ли стана?   chef

# 236
Ами слагам майонеза, кисело мляко, картофено пюре (може и сварен картоф, ако няма готово пюре), чесън, кимион, черен пипер, канела, индийско орехче, сол и хубаво разбърквам. Не мога да ти кажа какво количество, защото опитваме на вкус и зависи от това, какво количество искаме.  Wink Wink Хайде, като направиш пиши, да видим как ти се е получило.

# 237
На варненските дюнери в белия сос със сигурност няма канела, индийско орехче и кимион. Понеже е за турска кухня темата, те в Турция май не им слагат такъв сос на дюнерите  Thinking Поне тези, които съм яла в Истанбул нямаха такъв сос.

# 238
Ами, канелата почти не се усеща, защото се слага много малко. А и става супер...  Simple Smile Simple Smile

# 239
  • Казанлък of all places
Въпросът е за конкретния сос на конкретния готвач.  Grinning Аз лично съм яла дюнери със сос в Истанбул и благодаря за тази рецепта!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт