Турската кухня *4*

• 225 306
  • 761
  •   1
Отговори
# 345

Привет момичета! Приемете ме в отбора на омаяните от вълшебството на турската кухня!

# 346
  • Varna
Todorova-Yordanova.....вътре си thumbsup

# 347
Сладурки, утре смятам да правя Хамси-пилаф. Някой правил ли е, да ми даде насоки.....? В нета има поне 1000 рецепти и всички се различават - аз пък си направих една компилация от няколко. Обаче трябва сушен касис - не намерих, с какъм подобен вкус да го заменя?

# 348
  • Истанбул
Пепеляшке ,не е задължително да се слага от този вид грозде,и така си става хубаво.За тази рецепта е добре хамсията да е по=едра.Почистват се главата и средната кост и се образува нещо като ветрило.В тава се запържват 2=3 глави стар лук,малко доматено и пиперково пюре,слага се измития ориз ,посолява се ,поръсва се обилно с магданоз ,копър и дрвисил,оставя се да набъбне ,но не да се свари напълно.В намаслена тава нареждаме на дъното хамсията ,като предварително сме я оваляли в царевично брашно.Облицоваме и страничните стени на съда с изправени рибки.Слагаме ориза и завиваме краищата на рибата да гледат към ориза.Така го запечатваме с рибки.Оргоре слагаме парченца чисто масло и наливаме вода в съда.Слагаме в загрята около 200 гр фурна.Първо опитай в по=малък съд ,вкусът не е познат на широката българска публика. Mr. Green HugДа ви е сладко Hug

# 349
  • ВАРНА
Успях да направя Ичли кьофте

След безрезултатно търсене на специалния булгур за ястието,си смлях с блендера.Много е трудно да сготвиш нещо,което не си ял и си виждал само в нета,но се хареса много у дома.

# 350
 haksev , благодаря ти - вече го направих и половината изядохме дори. Доста неща попромених ...ще пусна тия дни рецепта.Голям зор видях с почистването и махането на гръбнака. В Истанбул сигурно се продават и готови почистени хамсии. Добре, че бяха по-големи рибоците, ако бяха малки-съвсем щеше да е трудно.
Права си за вкуса, на мен и на мъжа много ни хареса, но на дъщеря ми - не.
Страхотно ефектно стана и вкуса на мен много ми допада - само дето много бира изпива....

# 351
Берина, направих твоите картофени кюфтета със спанак. Много вкусни станаха, благодаря за рецептата (всъщност всички рецепти, които съм правила от тук са били много вкусни, благодаря на всички ). Само не ми стана много ясно доматите и върху кашкавала ли се заливат или само между самите кюфтета, като сос. В рецептата пишеше, че всичко се залива със настърганите домати и аз след кратък размисъл така направих (т.е. сложих ги върху кашкавала). Ама сега нали не е баш сезона на доматите и не са толкова сочни, та останаха отгоре и кашкавала кой знае колко не се запече. Въпреки това беше много вкусно, но май не съм го направила както трябва?

# 352
  • В градината...
haksev, вчера ти направих халвата, чиито вкус си е като на пишманието.  Peace
Стана супер! Само дето трудно се реже, може би трябва с назъбен нож не да се натиска, а да се трие ножа напред-назад, иначе халвата се чупи на различни форми. За съжаление днес нямам снимков материал.

# 353
Здравейте!Ще може ли някой да преведе тази рецепта http://cafepepela.blogspot.com/2010/09/arap-usulu-cheesecake-arabic-style.html много ви благодаря! Praynig

# 354
Сутринат закусих трахана и се сетих ,че в Турция гледах по пазарите, че се продава трахана, но доста червена на цвят. А моята си става бая по-светла  newsm78
   Та, по този повод, дали някой може да пусне рецепта за турската трахана?!?

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 11:15 от Clivia

# 355
 Може би така  :АРАБСКИ СТИЛ чийзкейк (PEYKEK) Състав:
За база:

120 гр бисквити (за предпочитане: Храносмилателна)
80 грама фъстъци
30 грама бадеми, обелени
30 грама лешници
50 грама светло кафява захар (или видите творбата си на редовни захар)
Там първоначално са били 140 грама разтопено масло за база за мен голяма част от тази сума, т.е. около 75 грама, 2 супени лъжици Използвах да дойде.

Наздраве с раздел:

100 гр бял шоколад
3 пакета / labne приблизително 650 грама сирене (аз съм с Philedephia)
250 грама бяла захар
При стайна температура 3 големи яйца
1 чаена лъжичка лимонов сок
1 чаена лъжица ванилия екстракт
Малко бадем екстракт 1 супена лъжица (по избор)
2 супени лъжици фино смлени бадеми
150 грама бонбони (аз използвах обикновена халва)

И много вкус:

Скъпа за покритие:

6 с.л. сметана тежки
40 гр масло
4 супени лъжици мед

Построен през:

База:

. Бисквити Кухня на брашното в кухненски робот.
. Разтопено масло, шам-фъстъци, бадеми, лешници и месят заедно добре.
0,180 степени и варете, докато загрята фурна за 15-20 минути и се оставя да изстине.
(Аз препоръчвам да използвате мухъл скоба)

Сирене част:

. Bains-Мари, топене на бял шоколад и се охлажда леко.
. Labne миксер победи сирене и захар в продължение на 5 минути.
. Температурата в миналото / ılımış добавите бял шоколад в сместа.
Добавете яйцата едно по едно от 0.3 да бъде, да продължи да клапа.
. Сок от лимон, ванилия, бадем екстракт и бадеми в микса.
. Накрая helvanızı свързват хората с натрошеното смес.
0,160 степен фурна около 1 час, за да готвя. (В оригиналната рецепта аз варени Мари процедура Използвал съм нормален начин на глобата етаж)
. Когато фурната и оставете да изстине за няколко часа.

Скъпа Finish:

. Кремът в тенджера и се вари далеч.
. Добавя масло в него.
. След охлаждане да вземат от януари до добавят мед, разбърква се бързо.
. Хладилник или една минута или две katılaştırın (yÇok да се твърди, течни ще бъде последователност) и с тази смес, покрийте cheesecake'inizi.

# 356
  • В градината...
Моля ви, не е коректно да се пускат такива преводи от google translate! Ако някой ще превежда, то да е истински превод.

# 357
Eдин по точен превод на този изкушителен чийзкейк!

Чийзкейк в арабски стил /PEYKEK/

За блата:

120 гр. Бисквити / за предпочитане марка Digestive /
80 гр. Чам фъстък
30 гр. Белен бадем
30 гр. Лешник
50 гр. Светло кафява захар /може и обикновено, ако нямате /
В оригиналната рецепта се използва 140 гр. разстопено масло, но според мен е много и аз прибавих само  2 супени лъжици или около 75 гр.

За крема:

100 гр. Бял шоколад
3 пакета, около 650 гр. Лабне /аз използвах Philedephia /
250 гр. Обикновена захар
3 яйца на стайна температура
1 чаена лъжица сок от лимон
1 чаена лъжица екстракт от ванилия
1 супена лъжица бадемов екстракт /по желание/
2 супени лъжици ситно смляни бадеми
150 гр. Халва / аз използвах обикновена/

Медено покритие:

6 супени лъжици сметана
40 гр.  Масло
4 супени лъжици мед

Направа:

Блат:

- Бисквитите се натрошават на много ситно с помощта на кухненски робот
- Разтопеното масло и ядките се прибавят и се омесва добре.
- Пече се на 180 градуса, 15-20 минути и се оставя да изстине
/ Съветвам ви да използвате откопчаваща се форма за торта/

Крем:

-Белият шоколад го разтопете на водна баня и го оставете за изстине малко.
-Бъркайте сиренето и захарта около 5 мин с миксер.
-Прибавете поизстиналия шоколад към сместа.
-Прибавете едно по едно трите яйца като продължавате да бъркате.
-Лимоновия сок, ванилията, бадемовата есенция и бадемите се прибавят
-Накрая начупената на малки парченца халва се добавя.
-Прибавя се към блата и се пече 1 час на 160 градуса / Според оригиналната рецепта се пече на водна баня, но аз го пекох без и стана много добре /.
-След като го извадите от фурната го оставете да изстине 1-2 часа.

Медено покритие:

-Сложете сметаната на котлона и загрейте.
-Разтопете маслото в сметаната.
-Свалете от котлона, прибавете меда и разбъркайте бързо.
-Оставете в хладилника или камерата да се сгъсти сместа, но внимавайте да не се втвърди. Покрийте чийзкейка с тази смес.

Може да украсите с чам фъстък и припечен кадаиф.

Afiyet olsun!

# 358
labrex,кюфтета са на ХАСАН ПАША Embarassed Embarassedсбъркала съм името,а иначе - ето рецептичката:
   Кюфтета Хасан Паша (Hasan Pasa Koftesi)
Стават страшно вкусни!Да ти е сладко!РЕЦЕПТАТА ползвах от сайта на ВЕНКО!

vesito5, пак благодаря за вкусната рецепта, вчера правих кюфтенцата, не просто са вкусни, а са ужасно вкусни!   bouquet

# 359
Тази вечер правих Ачма - мнооого вкусно!!! Благодаря за прекрасната рецепта!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт