Турската кухня *4*

• 225 275
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
Знае ли някой рецепта за кюфтета по Измирски.Ще съм ви много благодарна ако можете да ми помогнете

ditsan- виж тази рецепта на kaigi - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254554.msg6351279#msg6351279  Simple Smile

# 211
  • забравих си мисълта...
Да ви покажа и на вас турските гевречетата по рецептата на Labrex обаче, че в оригиналната има прекалено много мазнина. Много са вкусни, останаха само на снимка. Докато се обърне човек и свършват.
Labrex    bouquet

# 212
От този сайт някой може ли да преведе 5-тата рецепта Thinking ooooh!Изглежда невероятно,а нищо не разбирам newsm78 Praynig
http://meyvesepeti.blogcu.com/PASTA-BOREK  ,ако може и за тези рецепти за Mercimekli Börek (milföylü) Embarassed,Mücver,Sini Köftesi,Evde Lor Yapımı ve tabii ki Sakızlı Lorlu Kurabiye,Spagetti Kabağı Embarassed ooooh!много стана ooooh!Предварително огромно БЛАГОДАРЯ!  bouquet

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 21:53 от vesito5

# 213
Аз просто съм изтървала ooooh!,че има нова тема.Доста неща си харесах на първо време това със фасула Peace
Отивам да разглеждам  Heart Eyes

# 214
Вкусни неща има в турската кухня. Няколко пъти ходих в един хубав турски ресторант и най-много сякаш ми харесва Чобан салата и Лаваш хляб и Ашуре. Месата не съм ги пробвала,  но предполагам,че са вкусни или поне така изглеждаха. Но според мен за да стане тази кухня вкусно, трябва да се прави от турци, пробвах да приготвя едно две неща от рецептите, но не стана. Simple Smile

# 215
Здравейте от доста време ви чета и много се радвам че има такава тема тъй като турската кухня и на мен много ми харесва
искам да ви попитам за една рецепта за едни бонбони бели с розово направени като от пудра захар, тук туркините ги правят по празниците и са ни черпили с такива моят син много ги харесва и ще се радвам ако мога да му приготвя опитах се да намеря снимка в нета но не успях дано да ме разберете за кои бонбони питам и ще се радвам ако се намери и рецептата
благодаря

# 216
vaisa тези бонбони май са nebet seker  newsm78
Рецепта не знам обаче  Embarassed

Правих кюнефе  Embarassed Mr. Green

# 217
Суха Мащерка мисля че не са те тези приличат на коледните захарни бастунчета но не са толкова лъскави
благодаря ти все пак и кюфенето ти изглежда адски съблазнително

# 218
Суха мащерка, с какво сирене го прави и откъде взе непечен кадаиф?

# 219
Суха мащерка, с какво сирене го прави и откъде взе непечен кадаиф?

За съжаление суров кадаиф си купих от Истанбул. Confused
Суров кадаиф продават и на самоводската чаршия във Велико Търново.

Сиеренето е dil peynir(пак от Истанбул), но съм правила и с българска моцарела, също стана много вкусно   bouquet

# 220
Добър вечер момичета, снощи направих баклава по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=229455, снощи я опекох и тази сутрин я залях със сиропа. Но даже и след като е пристояла 8 часа, корите пак останаха твърди. така ли трябва да бъде или аз не съм я направила както трябва.

# 221
Добър вечер момичета, снощи направих баклава по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=229455, снощи я опекох и тази сутрин я залях със сиропа. Но даже и след като е пристояла 8 часа, корите пак останаха твърди. така ли трябва да бъде или аз не съм я направила както трябва.

Хрупкава е да. Не става мека...

# 222
  • Вече на село
Във филма "Мечтатели" става въпрос за банички бойос. Може ли някой да напише рецептата за тях  Praynig

# 223
Здравейте и от мен, благодаря за рецептите, които споделяте. Събирам идеи в момента за коледните празници, а в турската кухня има страхотни десерти. Ще следя  Peace

# 224
Момичета, ще имам гости от Турция за обяд.Решила съм телешки джолан да готвя.Дано да намеря...но се двоумя-със зеленчуци или със зеленчуци, гъби и дюля, в кален гювеч да го приготвя?
само жената е българка, семейството живее в Истамбул, с две дечица...дайте ми моля идеи.Искам да им е вкусно, но пък и да е нещо по-различно.Въпреки , че сестра ми е женена за турчин и скоро се мести близо до Истамбул, аз съм си гола и боса в тяхната кухня Simple Smile.
Мерси предварително.

Общи условия

Активация на акаунт