Турската кухня *4*

• 225 306
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
berina, а рецептата ти същата ли е като на haksev ?
Подобна само че в моята рецепта има и вода.....ето тук можеш да я видиш... Peace
http://berina-berina.blogspot.com/2011/02/un-helvasi.html

# 331
  • В градината...
Абе хич не е подобна, това си е направо като грис халва, ама с брашно /мразя грис халва, но обичам пишмание, което еподобно на тази бяла халва/.

# 332
  • Истанбул
На вкус и вид 2 халви са много различни NaughtyСарай хелвасъ се рони като пясък в устата ти и има даже друг вкус.Тази=кафявата халва се прави с вода ,има по друга консистенция.Може да се сложи и пекмез вместо шербет,навремето като рафинираната бяла захар е била кът се е приготвяло именно с пекмез.В ТР на религиозния празник Кандил се проготвят основно грисова халва и халва от препечено брашно.Имам една съседка,че тя приготвя брашняната ама толкова запържва брашното ,че то почернява и започва да нагарча,въобще не става добре.

# 333
  • Пазарджик/Лондон
berina, а рецептата ти същата ли е като на haksev ?
Подобна само че в моята рецепта има и вода.....ето тук можеш да я видиш... Peace
http://berina-berina.blogspot.com/2011/02/un-helvasi.html

Берина, благодаря за рецептата, копирах си я  bouquet!

# 334
Абе хич не е подобна, това си е направо като грис халва, ама с брашно /мразя грис халва, но обичам пишмание, което еподобно на тази бяла халва/.
Подобна е да...... но на тази която е дал като рецепта haksev,а не подобна на пишмание или сарай хелвасъ.... Crossing Arms

# 335
  • Varna
Та да покрепя и аз Хакито, за
Сарайската халва е мммммммм убиец. Както писах, не съм и по Пишманието, не съм и по халвата. Но онова Пишмание за което ви писах и тази Сарай хелвасЪ
, която ми подари Хаки, на тях не им отказвам....нивгашшшшшшш smile3508 eat

БЕРИНА,
Като гледам и твоята халва е по мой вкус. Вижда ми се със мека структура, но много, много вкусна изглежа. thumbsup Някъде имаш ли я поместена?

Венче, или както казват комшиите- Афиет олсун- Да ти е сладко!!!!

# 336
  • Истанбул

Подобна е да...... но на тази която е дал като рецепта haksev,а не подобна на пишмание или сарай хелвасъ.... Crossing Arms
[/quote]
Берина аз съм здрава ,права дама на 42 Mr. Green Hug

# 337
  • Varna
И Дама със голямо, ама със голямо чувство за хумор smile3521

# 338
Оооо извинявам се искрено,влюбена ли съм какво Rolling Eyes...правописна грешка... Hug  bouquet

# 339
  • Popovo
    Здравейте на всички. Имам едно въпросче. Къде в България мога да си купя турска баклава и пишмание? Абе въобще от къде мога дси купя турски вкусотий? Купих си българско пишмание, но то няма същият вкус, като това което го има в Турция.

# 340
Пишмание съм виждала по по-големите супер и хипермаркети. Турско е - поне така пише на кутията. дали е като това което си опитвала в Турция - не знам. Аз лично не съм голям любител на пишманието и от тук не съм купувала.

# 341
Конкректно в Пикадили съм виждала турско пишмание PeaceАз мога да преям с него Crazy

# 342
  • Varna
Както е казала Звезди във очите и аз видях, че във Пикадилито, продават Пишмание. А иначе мога да кажа за Варна от къде може да си купиш турска баклава, къпана баница и някои други сладости и закуски които се носят от Истанбул.....Мол Варна,  има сладкарница МАДО. Та от там. Може да пиеш и турски чай, турско кафенце във техните специфинчи чашки.

# 343
  • София
Аз си купувах от Трявна миналата година - много лошо беш, да не каж гадно. Много парфюмирано! Нищо общо с турското!

# 344
berina, не откривам рецептата за пиде с кайма, моля те споде лия, доста рових в блога ти Simple Smile
  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт