Турската кухня *4*

• 225 312
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
  • Пазарджик/Лондон
nela_66 , по коя рецепта я направи?Наистина изглежда вкусно Hug.

# 361
А ето и моя

ХАМСИ-ПИЛАФ

Ако искате- ще пусна и тук рецепта, а иначе го вижте в блога -

http://colourmagicp.blogspot.com/2011/02/blog-post_14.html

# 362
nela_66 , по коя рецепта я направи?Наистина изглежда вкусно Hug.
Пиша рецептата, както я помня:

Ачма

2 ч.чаши топло мляко
30 гр. прясна мая (или 10гр. суха)
3 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.чаша олио
5 ч.чаши брашно (около)

1 ч.ч. топло пр.мляко + маята + захарта - хващам маята. Добавям останалото мляко, олиото, солта, брашното и меся меко тесто. Оставям да втаса. Правя топчета (колкото мандаринка) разточвам (с ръце, без точилка) кора, намазвам с разтопено масло и по желание добавям нарязани маслинки. Навивам на руло, усуквам и събирам двата края - на кръгче. Мажа с разбито яйце и отгоре  - сусам . Подреждам в намаслена тава, втасва (около 20 мин.) - пека на 180 гр. около 25 мин.

pepelia6kata,
Хамси-пилафа изглежда невероятно!
  bouquet

# 363
Записвам се за първи път при вас с Маслинена ачма по рецепта на drize. Много пухкави и вкусни питки се получиха!

# 364
  • близо под тепетата
Нещо не успях да открия рецепта за ekmek kadayıf newsm78 има ли я публикувана? На турски като я търся все ми излиза на "необходими продукти" "1 хлебен кадаиф". Е от къде да го взема #Crazy все едно на рецепта за толумбички "няколко толумбички" ooooh! Joy

# 365
Ekmek kadayıfı се купува готов, не се прави в домашни условия. В къщи можеш да го сиропираш и  да му сложиш каймак, ако купиш основната съставка -  Ekmek Kadayıfı  Laughing http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-yiyecek-icecek-pastane- … -12-kisilik/detay

# 366
  • близо под тепетата
Ekmek kadayıfı се купува готов, не се прави в домашни условия. В къщи можеш да го сиропираш и  да му сложиш каймак, ако купиш основната съставка -  Ekmek Kadayıfı  Laughing http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-yiyecek-icecek-pastane- … -12-kisilik/detay

doh  Joy

снощи бях намерила на български една рецепта, ама беше толкова далече от истината....

Мерси kaigi! Ne че ако имаше рецепта щях да се захвана да я правя на момента Whistling

# 367
Здравйте момичета. Харесала съм много тортата Кодрит Кадир и мисля да я направя за семеен празник. Проблемът е, че поводът е довечера и ще престои едва 6-7 часа. Дали ще има проблем?  В рецептата пише една нощ. newsm78

# 368
Ена, тортата е арабска, така че ще трябва да попиташ в някой съседен форум Simple Smile

# 369
Здравйте момичета. Харесала съм много тортата Кодрит Кадир и мисля да я направя за семеен празник. Проблемът е, че поводът е довечера и ще престои едва 6-7 часа. Дали ще има проблем?  В рецептата пише една нощ. newsm78

Ена, ще и стигнат и 6-7 часа, вкъщи и толкова не чакаме, само колкото да се охлади! Peace Grinning

# 370
Благодаря Лабрекс.  Hug Направих я, точно в 11 часа я извадих от фурната, мисля, че има достатъчно време до вечеря.  Hug

# 371
ЛАБРЕКС,радвам се,че са ти харесали и съм ти била полезна с рецептата на хасан паша кюфтесъ,но аз онемявам пред твоите рецепти и готварски умения Embarassed Embarassed  bouquet  bouquet

# 372
ЛАБРЕКС,радвам се,..........

vesito5Hug Hug Hug  bouquet

# 373
Здравейте, кулинарни вълшебници   chef .
От 10 дни живея в Турция и имам много въпроси, но ще карам яваш-яваш Simple Smile.
Искам да питам от кои кори да си купя за бюрек, че видях няколко вида?
Хапнахме много вкусни кифлички с ядки и стафиди, името в превод излезе като гроздов хляб, но много приличаше тестото на бутер и леко сладнеше, много ми се иска да се опитам да си ги направя, ако някой знае рецепта, моля да я сподели.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 00:01 от lst

# 374
Хапнахме много вкусни кифлички с ядки и стафиди, името в превод излезе като гроздов хляб, но много приличаше тестото на бутер и леко сладнеше, много ми се иска да се опитам да си ги направя, ако някой знае рецепта, моля да я сподели.

Приличат ли на някои от тези:

Кифлички с бяло вино

Кифлички с орехи и стафиди

Общи условия

Активация на акаунт