Тайната на дългата и здрава коса - 79

• 97 282
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • sofia
Купих си бадемово масло и такова с пшечинеч зародиш - сега се чудя само бадемовото ли да сложа а след банята и пшениченото или да комбинирам бадемовото с още съставки. Rolling Eyes Ако сложа само него в корените дали ще е проблем измиването после? Много ли ще се омазни косата?... И колко като количество-  1с.л. ли? Искам да съм сигурна да не оплескам нещата и после да се чудя как да се  измия... newsm78

Ако може малко насоки относно това ми питане- ще съм благодарна.  bouquet Grinning

Аз от известно време се мажа с бадемово масло преди баня (около половин час). Количество - на око. LaughingКосата ми не е гъста, така че  аз си капвам 2-3 пъти по няколко капки на пръстите, разтривам и нанасям в корените; също и на връхчетата. След престой от около 30 мин (без шапки и др. спарващи неща) измивам с шампоан - 2 пъти. Принципно си се отмива маслото по тази схема, но е факт и че косата ми се омазнява малко по бързо. И все пак е много по-хубава и си струва. Peace

# 61
  • Somewhere far away
Аз вече го направих, с кърпа на главата съм хах!  Grinning
Иначе мен ми е доста косата и ...абсурд с няколко капки! Сложих към лъжица и половина и даже се чудя дали другя път да не удвоя дозите на всички съставки newsm78, че сега едвам за корените ми стигна, а на крайщата допълнително сложих още масло че те си бяха сухи въобще не ситгна до тях маската...  

Направих го освен с маслото, с ракия, един жълтък и кисело мляко. След малко отивам в банята и ще видя какво е излязло. Grinning

# 62
Купих си бадемово масло и такова с пшечинеч зародиш - сега се чудя само бадемовото ли да сложа а след банята и пшениченото или да комбинирам бадемовото с още съставки. Rolling Eyes Ако сложа само него в корените дали ще е проблем измиването после? Много ли ще се омазни косата?... И колко като количество-  1с.л. ли? Искам да съм сигурна да не оплескам нещата и после да се чудя как да се  измия... newsm78

Ако може малко насоки относно това ми питане- ще съм благодарна.  bouquet Grinning

От почти всички шампоани си се омазнява горе долу еднакво, на втори-трети ден. Mr. Green

По принцип след маслата косата се омазнява по- бързо, да. Най- добре според мен маслото го слагай с хума, за по- лесно отмиване, пък и хумата е чудесно средство, можеш да добавиш и лимонов сок или оцет за блясък. Как така след банята ще си слагаш масло? Или имаш впредвид само на върховете  Grinning

# 63
Аз вече го направих, с кърпа на главата съм хах!  Grinning
Иначе мен ми е доста косата и ...абсурд с няколко капки! Сложих към лъжица и половина и даже се чудя дали другя път да не удвоя дозите на всички съставки newsm78, че сега едвам за корените ми стигна, а на крайщата допълнително сложих още масло че те си бяха сухи въобще не ситгна до тях маската...  

Направих го освен с маслото, с ракия, един жълтък и кисело мляко. След малко отивам в банята и ще видя какво е излязло. Grinning

И това е добро като идея  Grinning .

# 64
  • Somewhere far away
Как така след банята ще си слагаш масло? Или имаш впредвид само на върховете  Grinning ?
За върховете само да, но пшенично не бадемовото... нали четох че някои момичета го ползват вместо кристали, та от там ми дойде идеята и аз да го пробвам.

# 65
Как така след банята ще си слагаш масло? Или имаш впредвид само на върховете  Grinning ?
За върховете само да, но пшенично не бадемовото... нали четох че някои момичета го ползват вместо кристали, та от там ми дойде идеята и аз да го пробвам.
  аз разтривам 1-2 капки в дланите си  Peace и слагам по крайчетата

# 66
  • Somewhere far away
И не отмивам после, нали. То си попива Grinning

# 67
И не отмивам после, нали. То си попива Grinning
Да , не се отмива . В началото е като мокър ефект , но след няколко часа попива напълно  Peace

# 68
Здравейте.момичета..малко позабравих тази темичка,но днес виждам нови и интересни домашни глизотийки за коса  bowuu  Май тази маска с какаото е време да я изпробвам   smile3502 Дали може вместо зехтин да сложа тривитаминол  newsm12 ,че сега само той ми се намира вкъщи?охх и тази с глицерин трябва да пробвам,че и аз май съм маниачка на тема блясък  newsm47 ..и преди 3 месеца се боядисах с една боя и още не ми е паднала..някой може ли да ме посъветва как най-бързо да я сваля? newsm78 благодаря предварително  Hug

# 69
Глицеринът не се измива хубаво и не позволява на косъма да диша. Преди доста теми много момичета го отричаха. Аз не съм пробвала, май нямам и желание. В крайна сметка е въпрос на избор и преценка.

# 70
Глицеринът не се измива хубаво и не позволява на косъма да диша. Преди доста теми много момичета го отричаха. Аз не съм пробвала, май нямам и желание. В крайна сметка е въпрос на избор и преценка.

Глицерина не се ли слага в производството на сапуни и шампоани ,кремове ?

# 71
Здравейте.момичета..малко позабравих тази темичка,но днес виждам нови и интересни домашни глизотийки за коса  bowuu  Май тази маска с какаото е време да я изпробвам   smile3502 Дали може вместо зехтин да сложа тривитаминол  newsm12 ,че сега само той ми се намира вкъщи?охх и тази с глицерин трябва да пробвам,че и аз май съм маниачка на тема блясък  newsm47 ..и преди 3 месеца се боядисах с една боя и още не ми е паднала..някой може ли да ме посъветва как най-бързо да я сваля? newsm78 благодаря предварително  Hug

От жълтъка и кис. мляко на мен ми пада боята. Опитай с какаото и тривитаминола, сигурно може, аз  почивам от нео и избрах масло от гроздови семена и кокосово масло за заместител на зехтина.

# 72
  • София

Много пъти съм чела, че косъмът няма как да диша.....мъртъв белтък е......(доколкото си спомням), храни се от това, което е в кожата на главата....което означава, че трябва просто главата да се измива добре. Самия косъм се повлиява добре от подходящия стилизиращ продукт, но това е за добър изглед.
Всичко, което храни е вътре.

# 73

От жълтъка и кис. мляко на мен ми пада боята. Опитай с какаото и тривитаминола, сигурно може, аз  почивам от нео и избрах масло от гроздови семена и кокосово масло за заместител на зехтина.

Tвърди се, че и от тривитаминолът пада боята, но не знам от опит, тъй като не се боядисвам.

# 74
  • Somewhere far away
Глицеринът не се измива хубаво и не позволява на косъма да диша. Преди доста теми много момичета го отричаха.
Напротив. Измива си се много добре даже! Wink

Аз да се похваля - стана ми супер косата след снощната маска, някак толкова красиво оформени са ми станаил вълничките...От много време не съм имала такава добре оформена чуплива коса! Доволна съм!

Общи условия

Активация на акаунт